Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizcsepp

1 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Egy külföldre történő költözés nagyon megváltoztatja egy család életét. Ahogy olvashattátok a Határátkelő oldalon a bejegyzésünket, tipródtunk, gondolkodtunk és mérlegeltünk mielőtt meghoztuk eme döntésünket, hogy kis családunkat nyakunkba véve elindulunk ide Belfastba, Észak-Írország…..
Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól:…..
vizcsepp 2016.11.10 15:12:39
Sziasztok! Nagyon sajnálom hogy eddig nem írtunk, de eddig próbáltuk megszokni az új környezetet, és megbarátkozni a döntésünkkel, ugyanis bizony határátkelők lettünk 3 gyermekünkkel. Végül itt lakunk most Belfast-ban már lassan két hónapja. Két nagyobbik fiunk szeptemberben elkezdte a sulit, a kisebbik pedig itthon velem mert az oviban nincs hely. Ahol pedig lenne az nagyon messze van, vagy fizetős. Első két hét nehéz volt a fiúknak, mert nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel hogy itt bizony senki nem fog magyarul beszélni hozzájuk a suliban. Sok volt a sírás meg a kudarc, ám kb egy hónap után már lelkesen mentek az iskolába, és ez a lelkesedés azóta is megvan. Bátran állíthatom hogy szeretnek iskolába járni. Az itteni élet nagyon sokban külömbözik az otthonitól. Van pozitívum és negatívum egyaránt. Sokszor még kínoz minket a honvágy, de próbáljuk túlélni azzal hogy itt is szerzünk jó emlékeket, élményeket. Nekem a nyelv kicsit nehéz, de kitartóan tanulom. Balázs a munkahelyén elboldogul, igazából ugyanazt csinálja mint eddig otthon. Alapvetően egész élhető város Belfast, a környéken van egy csodás park, és sok a kisgyermekes család. A suli kb 5 perc séta a háztól. Na igen. A ház. Azt nagyon nehéz megszokni. Miért is? Mert hideg!!! Olajfütés van a házban, amivel nincs is baj de vagy nagyon sok olaj megy el és akkor meleg van, vagy spórolunk és beöltözünk a házban. Hiába van új ajtó, meg műanyag ablak kb szart se ér. Kivettünk egy viszonylag nagy házat ( 4 szobás) feleslegesen, mert úgy gondoltuk hogy lesz egy vendégszoba, meg két gyerekszoba meg egy háló nekünk, de a fiúk egy szobában akarnak aludni és lakni ezért teljesen kihasználatlan a legfelső szint. Tervezzük hogy elköltözünk kisebbe, mert ennek a háznak a fentartása teljesen felesleges, de meg kell várnunk a szerződésben szereplő 1 évet különben bukjuk a depositot. Hát röviden ennyi, szokjuk még az itt létet, és sokat kirándulunk amíg az idő engedi. Egyenlőre csodaszép őszünk van itt Észak-Írországban. Az más kérdés h hideg és szeles, de legalább az eső nem ömlik még ;)
vizcsepp 2016.11.14 14:25:48
@Határátkelő: rendben. Igyekszünk bővíteni. Annyi mindent tudnánk írni hogy túl sok lenne. Talán nem is tudnám de igyekszem összerendezni az új tapasztalatokat.
Levélben kaptam az alábbi történetet, a levél írójának kérésére közzéteszem. Először is elnézést, hogy nem fedem fel kilétem, de szerintem megértitek. Az alábbi szövegben beszélek majd az Alapokról, a Sea Org-ról, EPF-ről, RPF-ről – a szcientológiáról. Mindenkinek…..