Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vargamma

1 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Máté Vőfély Bemutatkozás 2013.01.23 19:56:24
..
Tök egyszerű a kérdés: melyikkel érdemes közlekedni Budapesten? A BKV-sok szerint a tömegközlekedésnél még a fény sem gyorsabb, a magyar főváros különben is jól el van látva buszokkal, villamosokkal, metrókkal (haha), értelmetlen bármilyen más eszközt választani. A biciklisek…..
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Az egész heti kemény munka után következzen egy átmozgató, frissítő poszt. Ezúttal érintjük a Világbajnokság és a holtszezon kommunikációs vonatkozásait, de előkerülnek örökzöldek és igazi klasszikusok is. Megszólal a játékos, az edző, és egy új szereplő, a klubelnök…..
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
vargamma 2010.06.27 18:51:27
@Iustizmord: anakronisztikus vagy, ha ezen te még meglepődsz. főleg h már Németorzségban is évtizedek óta az élet minden területén tele vannak a "multikulti" etnikumokkal, ill. azok elnémetesedett tagjaival. sztem a németek tök nyitottak az idegenekkel szemben. tanultak a hibáikból, ha úgy tetszik.

de ma a vérnémet Müller volt a legjobbjuk, már megint Schwaini mellett.
Ragyogó esténk volt, mivel Kamerun és Dánia úgy döntött, a vébé összes elmaradását pótolva óriási szabadstílusú futballdzsemborit rendeznek, ahol a szórakoztatás érdekében mindent szabad a világon, kivéve rendesen védekezni. Meg kell köszönnünk az élményt, mivel az…..
vargamma 2010.06.20 11:39:31
Tegnap délután kettős jubileumhoz érkeztünk. A Portugália-Elefántcsontpart meccs előtt hangzott el tizedszer, hogy "ez már tényleg jó meccs lesz". Aztán tizedszer csalódtunk. Sokan igen nagyot, mások kisebbet. Északi szomszédaink a koradélutáni találkozón segítettek…..
vargamma 2010.06.16 11:57:35
@horas: én idén simán neki adnám, nem is kérdés.
mindent megnyerne ez esetben és télleg a legfontosabb láncszem mind az interben, mind a selecaoban
vargamma 2010.06.16 13:16:32
@acdcisti: bazzeg! meek fogadni! :D
A fokozatosság elvét követve zajlott le a szemünk előtt a világbajnokság harmadik napja és ugyan az első meccs inkább a csukott szemeink és a köldökszőrünkre csöpögő nyálunk előtt zajlott, összességében nem lehetünk elégedetlenek. Elvégre az ismeretlen sportág…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Hat csapat mutatkozott be szombaton. Kettőben csalódtunk: Nigéria és Görögország főleg hozzáállásuk miatt váltott ki belőlünk szúrós tekinteteket. A másik négy azt hozta, amit mindig is vártunk tőle: Dél-Korea gyors volt és pontatlan, Argentína hozta a kötelezőt, USA…..
Amikor a Bayernnek kisorsolták az „A” jelű csoport tagjait, még abban a fázisban volt a világ, hogy van Gaal ólajtószerű bukása napok-hetek kérdése, a Juventus pedig sosem látott diadalmenet előtt áll, amelynek keretében nyilvánvalóan a földdel teszi egyenlővé…..
Sem a Parma-Roma (1-2), sem a Milan-Fiorentina (1-0) eredményét nem találtam volna el, úgy éreztem, a rómaiak összeomlanak a Samp elleni vereség után, mint a szüreti széklet, a Milanban pedig idén már csak egy győzelmet láttunk. Nyilván ez valahol determinálja a további…..
  A Szépművészeti Múzeum bővítésének Karácsony Tamás által készített terveit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tervzsűrije a közelmúltban jóváhagyta. Bár a tervek a pályázat eredményhirdetése óta ismertek, egy neves értelmiségiekből álló csoport megkésve…..
vargamma 2010.03.19 18:15:22
@solaitid: már bocs, de ezzel még mindig nem magyaráztad el sem te, sem a tervező, h miért ne lehetne az eredeti bejárat A bejárat???

én úgy látom van egy bővítés, ezt még a vak is látni fogja, mert -nagyon helyesen - a múzeum előtti tér tele lesz üveg járólapokkal, amikre ha ránéz az ember akkor láthatja, h alatta egy múzeum van, szóval ez ennyi. És emellett megmarad a tér olyannak ami miatt a leghíresebb tér a fővárosban és a világon és amit mint kerek egészt nem kéne megváltoztatni.
vargamma 2010.03.19 18:46:40
@promontor: "Az kétségtelen, hogy elaludt kissé az öreg"

ehhez csak annyit, h mivel már órák óta mindenki Rádayt szidja, jegyezzük meg h a petíciót nem ő indította, hanem két művtörténész. Persze nyilván elsők közt irta alá, mint ahogy a BVE tagjainak, vezetőinek jó része is.
"Mióta elmentem Londonból, fontos címeket szereztem, de a Chelsea is nyert néhány dolgot, például egy FA-Kupát" - kezdte meg Maci Laci lélektani masszírozását a visszavágó előtt Mourinho. A lelazult szájkarate nem jelenti azt, hogy a visszavágó kevésbé feszült meccset…..
vargamma 2010.03.16 20:06:34
@halihalo: jah, hogy a mezek sorrendjében...
egy pillanatra benéztem :-D
pedig vicces lett volna ez a felállás a Nagy Szpesől Vántól:

Cesar, Zanetti, Lucio, T. Motta, Eto'o, Snejder, Maicon, Cambiasso, Milito, Samuel, Pandev

ez vajon 4-4-2, vagy 4-3-3? :-D
Szemfényveszt-e a Milan, avagy? Kilenc fordulóval a vége előtt egy pontra jöttek fel az Interre, de meg vagyunk győződve róla, hogy ennek a végeredményt illetően kevés jelentősége lesz (tavaly, igaz, másfél hónappal korábban, a Juventus is befogta az Inter egy teljes forduló…..
vargamma 2010.03.16 10:41:35
@BISMARCK: a Milan szar volt a hétvégén, de ezzel együtt benne volt a meccsben, h valahogy csak bekaparják...
ahogy az Angolokban is benne van egy döntőbe kerülés. nem hinném h az akkora meglepetés lenne ha megnyernék.
ha az olaszok megvédenék, na, az lenne az igazi meglepetés.
vargamma 2010.03.16 19:06:59
@_benito: nemtom. nekem valahogy hasonló emlékeim vannak az Interről is, h ha nem is utolsó percben feltétlenül, de legalábbis fordítással, és gyakran nem jó játékkal is hoztak döntetleneket, vagy győzelmeket.

Innentől visszakanyarodhatnánk a Klárensz féle kérdéshez:
mit jelent az h vki, megérdemli a győzelmet? ha a 93.-ban lövi Seedorf a gólt akko mért érezzük h érdemtelen, miközben az utolsó negyórában csak Pippó lőhetett volna 3-at, Ronnie és Beckham egyet- egyet.
Makacsul nem akar összébb rázódni a tabella eleje, bár ne elégedetlenkedjünk, hiszen már az is nagy dolog, hogy az Inter nem lépett meg annyi ponttal, amennyivel már a világ bármely egyetemére be lehet kerülni. Bár nem győznek a Kiemelten Ellenséges Területnek számító…..
vargamma 2010.03.15 00:16:29
@horas: télleg vicces lenne, ha egy olyan csapat lenne bajnok, amelyik mindkét derbit bukta az inter ellen, nem is akármekkora különbséggel (játékban & eredményben)
vargamma 2010.03.15 11:43:13
@Iustizmord: még pár év és jön majd: Maldini 3.0 :-D
az U-nemtomhányban nyomja jelenleg a 3. generáció!
Nagyon fontos fordulók következnek a Serie A-ban, nem is igazán a meccsek rangja, mint inkább a tabella élének kiegyensúlyozottsága miatt. A Milan szinte, a Roma teljesen kiesett, az Inter viszont életben maradhat Európában, így a négy, illetve öt pont távolságból érkező…..
vargamma 2010.02.27 12:15:14
@giacinto: murinnyó visszaeső, azér kapott ennyit.