Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacs.netti

191 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régebben sűrűn készült ilyen étel, mostanában nem került elő, a hétvégén viszont eszembe jutott. A nagyja ugyanaz, mint a korábban felkerült receptnél: tépett csirke, rizs, tojás, méz, szójaszósz. A zöldségek, fűszerek mindig változnak, ami van otthon.  Hozzávalók: 1 kg csirkemell…..
Mizu velem... Brownie 2023.01.11 08:29:28
Ezer éve nem sütöttem semmit, mi mással lehetett volna ismét belekezdeni, mint a legkedvencebb brownienkkal... Ugyanaz a recept készült el, ami már fellelhető a blogon.  Hozzávalók: 350 g cukor 6 tojás 250 g vaj 360 g étcsokoládé 150 g Nutella 1 teáskanál sütőpor 60 g cukrozatlan…..
Nem igazán készültünk előre, úgyhogy minket karácsonykor ért az őrület. Csomagoltunk, az szuper móka, de állítólag túl kártékony voltam. AnyaGazdinál akkor telt be a pohár, mikor elloptam a Mami ajándékát és véletlenül kilyukasztottam. Végül a konyhapulton fejezte be, úgy nem tudtam neki…..
Jupiter novemberben lett 3 éves, nem volt kérdés, hogy tortával ünnepeljük. Első évben hústortát kapott, de hamar elvetettem, unalmas, csak más formában kapta a reggelijét/vacsoráját. Második évben már sütöttem, most is így tettem, zabpelyhes banános almás torta készült. Ez nem barf, viszont Jupiter…..
Jupiter júliusban tölti be a 8 hónapos kort, aznap kezdjük a sulit is, szóval új fejezetet nyitunk, ezért gondoltam összeszedem hol tartunk, mi történt velünk eddig. Az első pár hónapunkról már esett szó a blogon, nem is részletezném. Úgy gondolom az elejét éltük meg a legnagyobb kihívásnak, mert…..
Jupiter kereken egy hete töltötte be a 4 hónapos kort. Most már igazi óriás baba, 12 kg. :) Megkapta az összes kötelező oltását, felkészültünk az élősködők elleni védelemre is, úgyhogy már teljes egészében belevetettük magunkat a nagybetűs életbe. Rengeteget fejlődött, és remélem mi is... A séták…..
Régebben nem szerettem annyira sétizni. Nem szeretem a hideget, fázik tőle a mancsom meg a fülecskéim, ráadásul még büdös is volt kint és hangazavar is. Nem szerettem. De végül is Anyáék nem adták fel és állandóan vittek. Aztán már annyiszor voltunk, hogy már úgy voltam vele, hogy nem tudok mit…..
Egyre kalandosabb az élet Jupiterrel. Leginkább móka és kacagás, de azért a harmadik együtt töltött hónapunkra kijutott az aggódásból is bőven. Egyre lurkóbb, egyre több az energiája, egyre több figyelmet igényel. A második hónap elteltével szépen kialakultak a rutinjaink, egyre jobban kiismer ő is…..
A Gazdik állandóan itt hagynak egyedül, azt nem szeretem, de azt mondják, hogy muszáj dolgozniuk, hogy kaphassak finom elemózsiát és sok játékot, mert azt nem adják ingyen. Hát nem tudom, én mindent ingyen kapok. De ez biztos buta kétlábú szokás. Igazából nem olyan vészes amíg egyedül vagyok, tök…..
Miután eltelt az első hét, a karácsonyi időszak, teljesen hozzászokott Jupiter az új környezethez. Felfedezte a lakás minden zugát, törte turpisságokon az eszét és egyre ügyesebben megtanult játszani a játékaival is. Állandó figyelmet igényelt az első pillanattól kezdve, de ez számunkra csak akkor…..
Mizu velem... Moonfall 2022.10.30 08:46:52
Abszolút jó élmény volt számomra ez a film, az utolsó pillanatig lekötött. Mikor meséltem másoknak róla, akkor gondolkodtam el, hogy milyen bugyutaságnak tűnik, mert tulajdonképpen az is. Viszont pörögtek a percek, szimpatikusak a karakterek, jó a színészválasztás. A sztori kiszámítható, de nem volt…..
Régen nem itt laktam, hanem a testvérkéimmel. Nem igazán emlékszem már, de tudom, hogy sokan voltunk, volt egy házikónk és rengeteget játszottunk a többiekkel, de anyukám és apukám már akkor is máshol volt. Aztán egy sötét estén jött kettő kétlábú, az egyik a kezébe vett és ott tartott, simogatott,…..
Csütörtökön munka után autóba ültünk és rettentő izgatottan elkocsikáztunk egy családhoz, ahonnan befogadtuk a kutyust. A család szimpatikus volt, feleltek a kérdéseinkre és meséltek Jupiter szüleiről. Eközben bevezettek minket egy udvarban elkerített részre, ahol a kis kölykök szaladgáltak.…..
A kutyavállalás kérdése, gondolata igazából egész életemben jelen volt. Szuper jó kutyás családban nőttem fel, gyermekkorom óta a mindeneim a világ legjobb teremtményei. Mindig is tudtam, hogy ha önálló háztartásban élek majd, akkor nem kérdés, hogy a családom része lesz legalább egy kutyus. 9 éve…..
Múlt héten ünnepeltem a 28. szülinapom. Mivel Anyukám a torták nagymestere, nem is kérdés, hogy minden szülinapomra ő készít nekem tortát. Sajnos idén közbeszólt a járvány, már harmadik hete nem utazunk haza, így az ünneplés is elmaradt. Bár nem vagyok nagy tortás, azért valami édeset ígyis-úgyis…..
Mizu velem... Carbonara spagetti 2020.04.02 20:05:03
Valamelyik nap carbonara spagettit főztem, mivel most törekszünk az otthon fellelhető alapanyagokból válogatni, hogy minél kevesebbszer kelljen boltba mennünk. Hát a carbonara pedig jóformán csak három alapanyagból áll, úgyhogy jó választásnak tűnt. Nagyon finom lett, két napig lakmároztunk…..
Úgy döntöttem, hogy egy-két hetente betervezek egy ilyen zöldség-csirke-krumpli variációt, mert viszonylag egészséges, kifejezetten finom és egyszerű is elkészíteni. A héten borsós-kelbimbós változat készült, illetve krokettet sütöttem mellé. Hozzávalók: olaj fagyasztott borsó fagyasztott…..
Az utóbbi jó pár hónapban rákattantunk a Főnix étterem pizzáira, mivel elképesztő gazdag és igényes feltét kerül a tésztájukra. Konkrétan olyan laktató, hogy általában két étkezés alatt tudjuk csak megenni. Nem mondanám, hogy olcsó, 1800-2300 Ft közé esnek a pizzák árai, de ha az olcsóbb…..
Tavaly elég vacakul sikerült a Viktornak készített Valentin napi meglepim, úgyhogy eltökéltem, hogy idén valami biztosabbra megyek rá, nehogy megint az egész estét a konyhába kelljen töltenem kétségbeesések közepette. Így jött a sajttorta ötlete. Azelőtt sose csináltam, mert unalmasnak és…..
A zöldbabos csirkés krumplipürés recept sikerén belelkesedve további variációkat szeretnénk kipróbálni, így esett a hagymás-borsós-gombás változatra a választás. Krumplival most nem volt kedvem vacakolni, így egyszerű mirelit krumplit sütöttünk ki hozzá sütőben. Hozzávalók: olaj fagyasztott…..
Már korábban rákívántam erre, de a megvalósítás sokszor elmaradt. Végül semmi sem hátráltathatott, úgyhogy elkészítettem. Nagyon finom, egyszerű, még akár diétába is beleférhet, bár mi most épp ilyesmit nem tartunk szem előtt. Nem mondom, hogy gyors kaja, de a tényleges mellette állós, konyhában…..
Viktor szüleitől kaptunk egy szép karajt, gondoltam valami finom sült husit kellene belőle készíteni. Szeretem a karajnak a mézes / sörös / mustáros / tejszínes / mindenféle változatát, most egy mézes-mustáros verzióra esett a választás. Hozzávalók: olaj méz mustár 3 kisebb fej…..
Viktor kérésére készült, bár szerintem a sima fasírt jobban illett volna a babfőzihez, de sebaj. A fetás fasírtot a szokásos módon készítettem, a receptet >>itt<< megtaláljátok, most csak a főzelék receptjét biggyesztem le. Hozzávalók: 500 g száraz tarkabab 2 nagyobb répa 1…..
Múlt hétvégén tanakodtunk mit főzzek, Viktor pedig felvetette, hogy nagyon kívánja a gombapörköltet nokedlivel. Hát gondoltam, akkor legyen az… Amit tudni kell, hogy nálunk minden egyes alkalommal ő készíti a gombapörit, mert nagyon finomat tud főzni, de most arról volt szó, hogy én főzök, tehát nem…..
Eredetileg tortillat akartunk volna enni, de végül bagettre váltottunk. Tölteléknek mindenképp tépett husit és fokhagymás krémet kért a Viktor. Így alakult ki az igencsak fullos tépett husis szendvics vacsorára. Hozzávalók: olaj szója szósz bagett 3 nagy gerezd fokhagyma 3 fej…..