Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EURES, a mobilitás szakértője

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EU munkaerőpiacán nem csak nálunk Magyarországon egyfajta "közösségi sportág" a munkavállalók be nem jelentése, feketén foglalkoztatása, hanem más országokban is. (Uniós szintén 10%, Magyarországon pedig a megkérdezettek 15%-a fizetett az elmúlt évben feketemunkáért.) Az Európai Bizottság és az…..
2020. július 12. Vasárnapi ebéd előtti izgalom: újra korlátozások lépnek életbe a környezetünkben visszaerősödött koronavírus-járvány miatt. Fel kell készülni mindazoknak, akik külföldről szeretnének Magyarországra belépni és hetente követni, hogy milyen színű az ország éppen, ahonnan hozzánk jönne...
A munkavállalók szabad mozgáshoz fűződő joga – mint uniós vívmány - több mint 50 éves múltra tekint vissza...
Sokaknak drámaian váratlanul és megrázó módon ér véget a tartós külföldi munkavállalása, szezonális munkája. A szomszédos Ausztriában, valamint Svájcban a legneccesebb a helyzet, a munkavállalókat sorozatban teszik utcára, valamint munka és bevétel nélkül a lakhatás fenntartása is egyik pillanatról…..
Az tény, hogy eddig soha nem látott és tapasztalt intézkedéseket vezetnek be tagállamok, intézmények, légitársaságok, sőt, munkáltatók és az Európai Bizottság is a koronavírus terjedése és veszélyei miatt. Versenyfutás zajlik az idővel, még nem látni, hogy hol a vége, valamint milyen hatással lesz…..
Közismert, hogy számos közép-európai munkavállaló, köztük sok magyar, román, bolgár keres munkalehetőséget Németországban. A munkaerőközvetítők és kölcsönzők is igen aktívak, ha munkavállalókat kell toborozni németországi húsipari üzemekbe, vagy éppen gyári munkásnak, segédmunkásnak, ápolónak.…..
Bár a Brexit 2020. január 31-én véglegesen és visszafordíthatatlanul bekövetkezett, azonban az EURES szempontjából ez nem jelenti azt, hogy ne lennének álláskeresői oldalról jelentkező információs és szolgáltatási igények, amelyeket változatlanul ki kell elégítenünk ezután is. Megkerestük az…..
Hallottál már az első EURES-állásod (Your first EURES job YFEJ) lehetőségről?..
Hozzánk hasonlóan Te is szeretted volna már megtudni, hogyan is működik az online álláshirdetési piac Európa országaiban?..
Textíliák nélkül semmi sem működne rendesen...
Ha már túl vagy az önéletrajzod megírásán és érdeklődéssel fogadták, akkor vár rád a következő megmérettetés: az állásinterjú. Ez már önmagában is stresszes élmény kevésbé bátraknak és gyakorlottaknak egyaránt, főleg ha olyan kérdéseket kapsz, melyekre soha nem is gondolnál. Összegyűjtöttük a TOP 25…..
A nyári szezonban elkezdődnek az idénymunkák. Ilyenkor a nagyobb fizetés reményében sokan külföldön próbálnak szerencsét, ugyanakkor nem árt az óvatosság. 3+1 tanácsot gyűjtöttünk össze, melyekre ha figyelsz, elkerülheted a csalódásokat...
Januártól kezdődően azzal voltunk/vagyunk elfoglalva – a tavaszi állásbörzék látogatása mellett –,  hogy eljussunk a hazai középiskolákba és a végzős osztályokban tanuló fiatalokkal találkozzunk. Azt gondoljuk, hogy a munkaerőpiaci perspektívák felvázolása igen fontos mozzanat és ez alapvetően nem…..
„Mivel itthon sem sikerül a végzettségemnek megfelelő munkahelyet találnom, így nem kétséges számomra, hogy ez külföldön sem működhet. Tehát úgy döntöttem, hogy bármilyen más munkát is elvállalnék, pl. takarítás ill. a kapcsolódó feladatok, konyhai kisegítő, stb.” Jól vizsgáld meg, és gondold át…..
Hozzávalók 1 szuper, lelkes csapat (EURES Magyarország hálózat) 1 izgalmas nap (2019. november 20.) 1 online felület (europeanjobdays.eu) közel 500 állásajánlat több mint 100 kiállító cég lehetőség arra, hogy új karriert kezdj Magyarországon lehetőség arra, hogy gyakorlattal,…..
Ha a munkaadó fogadja az állásra jelentkezésedet és visszaigazolja, hogy esélyes lehetsz a felvételre, hamarosan számíthatsz az állásinterjúra. Külföldi állások estében online állásinterjúval is számolnod kell. A legtöbb európai munkaadónak ez nem okoz nehézséget, mivel számtalan módon…..
  A külföldi munkavállalás szakértői..
Lendítsd fel a karriered, az ősz tökéletes erre. 5+1 karrier tippet gyűjtöttünk össze neked...
Az uniós munkavállaláshoz elengedhetetlen, hogy megfelelően ismerd a célország és a munkáltató által elvárt nyelvet/nyelveket. Az ősz tökéletes arra, hogy rákapcsolj a nyelvtanulásra. Az alábbiakban 3+1 tippet gyűjtöttünk össze, amivel fejleszted a nyelvi készségeidet és ezáltal magadat is. ..
Amikor valaki szegényes (vagy zéró) nyelvtudással vágna neki a külföldi munkavállalásnak, két igen combos és csöppet sem népmesei akadállyal szembesülhet: 1. Külföldi munkaadóval kellene kommunikálni, hogy állásunk legyen. Ez pedig önmagában igen nagy para. 2. Valahol aludni, lakni kellene, amíg…..
"Beszélsz angolul? Mérnök vagy? Programozni tudsz? Van munkatapasztalatod? Álljunk kicsit arrébb, mert nem hallak rendesen." Gyakran hallott mondatok ezek. Főleg nagyobb állásbörzéken, ahol a tehetségekre vadászó modern, nemzetközi cégek száma meghaladja az ötvenet. Ilyen helyeken pörgős és…..
Ezúttal a párkapcsolatok varázslatos dinamikájáról szól a mai posztunk, ugyanis két ember fantasztikus köteléke bizony képes nyomot hagyni a belföldi és külföldi álláskeresés sikertörténetein is...
Előző posztunkban arról írtunk, hogy a vágyott külföldi állás megtalálása időt vehet igénybe. Mi mindent jól csináltunk elvileg, az állást mintha csak ránk szabták volna, az önéletrajzunk hibátlan és hemzseg a germanizmusoktól / anglicizmusoktól / professzionalizmustól (a nem kívánt rész törlendő),…..
Erről leginkább az ügyfélszolgálati tevékenységünk során szerzett sok évnyi tapasztalatainkból tudnánk mesélni. A forgatókönyv általában elég egyszerű szokott lenni: bejön az ügyfél személyesen a tanácsadásra, leül és néha még be sem mutatja önmagát, csak egyből elkezdi sorolni a panaszait majd…..