Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pukker

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz kevés konkrét választási ígéreteinek egyike volt, hogy a nők 40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. "A Fidesz egyik első lépése lesz, ha kormányra kerül, hogy újragondolja a nyugdíjrendszert. Mielőbb az új parlament elé terjesztik majd, hogy a nők 40…..
Piroslap A Google Maps ingyen van 2010.10.20 14:03:00
Iha, van itt pénz fontos dolgokra, például Magyarország lefényképezésére az éterből, ráadásul oly fontos ez, hogy az új kormányzat első döntései között szerepel a projekt… Az Orbán kormány nem sajnálja rá a pénzt cirka 5000 millió azaz 5 milliárd forintnyi összeget…..
A jómúltkori kínzó kérdés kapcsán szó esett a római légiókról is. Mivel a téma amúgy is érdekes (engem legalábbis régóta és nagyon érdekel), azt gondoltam, egy posztot megér; már csak azért is, mert a Colosseum környékén folyamatosan grasszálnak műkedvelő…..
Pukker 2010.10.23 18:27:42
@Iustizmord: Lehet, én McColough Róma sorozatát olvastam el pár éve, nem vagyok történész. Abban írnak részletesen a marius féle reformokról, a róma elfogalásáról, Ceasar féle hadviselésről is.
Róma 1000évéből mindössze 60 év. Sok szempontból lenyügöző amit csináltak, a légiók kis létszámúak voltak az akkori hadseregekhez mérten, mégis rendkívül hatékonyak. A 70km nem túlzás, de nyilván nem ez az átlag.

ui.: "Róma örök".
A poszt eredetileg 2010-ben készült, azóta frissült 2014. októberében a listáról levettük a Ringet. Üzemeltetőváltáson van túl a hely, ezért újrakóstoltuk, és nem a korábban megszokott burgert kaptuk. A hely szerint még nem forrt ki az új koncepció, ezért egyelőre,…..
Múlt héten egy olvasónk azt szerette volna kideríteni, miért kerül nála 15x többe az internet, mint az ország többi területén. A UPC egy másik olvasónk hasonló kérdésére válaszolt. Kiderült, hogy helyi hagyományok és jellegzetességek is befolyásolják a hálózat…..
Pukker 2010.09.13 16:30:44
@nakiazaki: ha majd úgy látják hogy több előfizető lesz és a prémium szolgáltatásokra is lesz vevő akkor majd gyorsítanak a fejlesztés tempóján.
Gondolod ott ülnek a központban a pénzen és direkte ki akarnak tolni monorral?
Pukker 2010.09.13 16:52:23
@Jokkura: nem is ezt mondtam. hanem azt ha majd úgy látják hogy megtérül jól, akkor fejlesztenek. van x összegük fejlesztésre és nagyon leegyszerűsítve oda rakják ahonnan elöbb jön vissza a pénz, amit aztán megint befektethetnek valamibe.
Pukker 2010.09.13 17:05:10
@Taurusz: Igy van!
Te is oda viszed a pénzed, ahol a legtöbbet kapsz érte. vehetnél ADSLt, mobilnetet is, de ehelyett az UPC-t fizeted. Ők is így csinálnak.
Az Urbanista két éves történetében még egy poszthoz sem született annyi komment, mint a Ditrói Mór utca parkolási gondjaival foglalkozóhoz. Az elfórumosodó bejegyzéshez küldött most Áron, a Cyclechic bloggere egy filmet, amit mostanában feliratoztak - mint írja - a…..
Pukker 2010.09.06 13:43:46
@Hátezmármi: a lakatot lopják? :)
@Joejszaka: ha elöször másfél óra, akkor második harmadik alkalommal benne vagy egy órában, két hét múlva 40perc (ma hány perc volt?). Egyrészt erősödsz és gyorsabb leszel, másrészt rájössz merre kell menni hogy gyorsabb legyél (hogy kell a buzi kereszteződéseket kikerülni).

A időjárás mindegy, ha jó ruhád van és át tudsz öltözni, minden mindegy.
Belsőség Akihito kis mozdonya 2010.09.01 08:16:41
Az utóbbi évtized legértelmesebb fészliftjét kapta meg a Mazda 6. Durván versenyképes lesz így vagy beleolvad a tömegbe? Idebent megtudja. Vélemények az azonos című írásunkról...
Pukker 2010.09.01 11:29:15
@gyuri-lux: Egyrészt ehhez márkaszervízben kell szervizelned (régen a garanciához is kellett, de az EU eltörölte). másrészt azt írja megkapod a szükséges segítséget, de nem azt hogy mindent ingyen!
Működőképes állapotba hozza, amivel aljuthatsz a legközelebbi szervízig vagy szállásig. Defekt esetén felteszi a pótkereked (ami tényleg megtesz). ha nincs akkor mit tud tenni? Elvontat egy gumiszervízbe (ha van olyan nyitva), de ez már nincs ingyen. Ha trélerezni kell az sincs ingyen. A gumiszervíz sincs ingyen. ha nincs olyan gumi amilyen kell a kocsidra, akkor veszel egyet hogy tovább tudj menni és majd valahol veszel egy olyat amilyen kell rá.

Namost képzeld el, hogy elmész sielni és mindez az osztrák alpokban derül ki a szállástól 200kmre valahol péntek éjszaka.

Egyébként mazdám van, 10 éve (626, 6, 5) és most is azt vettem volna, de ettől falramásztam (főleg hogy azon a héten volt egy defektem és a szervíz nem tudott gumit adni, hanem rendelni kellett). A gyári gumival nem tudsz defektesen közlekedni, egyszóval én nem mernék családdal elindulni egy ilyen kocsival a balatonnál messzebre.
ha valaki kereskedésben jár, nézze meg mi van ott helyette. mert rendelni sem lehet bele virslikereket.

Egyébként a mazda fasza kocsi, szerintem nem is drágább mint egy hasonló felszereltségű. A Ford mondeo az olcsóbb amiről tudok, a többi drágább vagy hasonló áron van.
Pukker 2010.09.01 13:56:09
@gyvy: miből gondolod, hogy a 100ekm 3 éves passatra kevesebbet költesz, mintha újonnan vennél egyet? lizingeled havi 300ért plusz a benzin. ennyit akkor is költesz rá, ha megveszel egy használtautót. 3 éves passatot szerintem nem lehet lizingelni, vagy horror áron.
Pukker 2010.09.01 15:41:44
@gyvy: egy vallalkozas azt tudja, hogy van 250e kocsira plusz 50e benzinre havonta. a lizingben nincs onresz, nincs plusz koltseg, ennyi es kesz.
ha van 3millere akkor azt nem kocsiba rakja hanem az uzletbe ott, tobbet hoz. foleg nem 3 eves fullos passatba.
ha osszetorod akkor a casco onresze a tied, ennyi a kockazatod. erted?
Megpróbáltam, nem megy... Itt ülök éjnek idején a gép előtt és rájöttem, hogy ebből nem tudok nem posztot rittyenteni itt, a lemilen...Az egyik testvérblog posztjának hozzászólásai között említette az egyik kommentelő, hogy tán három évvel ezelőtt számolta össze a Magyar…..
 Most, hogy a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon a férfi magyar válogatott hat év után először megverte az ősi riválist, sokan felsóhajtanak: véget ért a szerb fóbia. Nincs igazuk. Nem azért, mert nem ért véget, hanem mert nem volt minek véget vetni. Igaz, hogy sorozatban…..
Pukker 2010.08.30 22:19:46
Pukker 2010.08.31 09:51:11
@miklos.rabai: végülis Athenben is mondhatták, de az egy másik eset volt.
lehet én is a csurka könyben olvastam.
Ha nekem lenne egy futballklubom, és annál dolgozna egy olyan fazon, akinek az a dolga, hogy naprakész legyen a játékoskeretből, azaz pontosan tudja, ki, mikor játszhat, és mikor nem, mert nem neveztük, vagy mert el van tiltva, naszóval ha nekem lenne egy ilyen sameszem, aki emellett nem…..
Pukker 2010.08.30 10:33:57
@edrose: mi ez a múlt idő? Bélabá még mindig a legfontosabb, ha őt magát kérdezed akkor tuti. látod egy ingyentolmács is jobban tudja mit kellene csinálni a csapat körül.
Pukker 2010.08.30 10:38:39
@kleinkoe: nem az ő dolga, ennyi. Arra figyel, hogy minden irat minden lényeges adata jegyzőkönyvbe belekerüljön. helyesen! nem elírva, nem elnézve, nem elütve.
Nézzél meg egy magyar jegyzőkönyvet (nem kell hogy foci legyen), sok hiba van benne. cserébe ezer dologgal foglalkozik még a fene tudja miért.
Pukker 2010.08.30 11:18:26
@kleinkoe: a csapaté és az ő felelősségük is, személy szerint elvileg a technikai vezető.

A nevezést leadta EL indulás elött faxon az UEFAnak, amelyből kimaradt. mondjuk egy korábbi BL listából dolgozott, de azt hitte a véglegesből (sok a word doksi a foldreben). Aztán a konkrét meccsre az utazókeret összeállításánál már nem ellenőrizte.
Gondolom még ötezer más dolgot is intéznie kellett, így nem is gondolt erre. Ezért nemcsak hogy elutazott Máté, hanem be is öltözött.

ui.: 1 milliárdos tanulópénz.
Cikksorozat Finta Józsefről  INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/fovarosiblog/schonherz_kollegium/feed", "width":"600", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3",…..
Pukker 2010.08.15 11:46:16
@EvilHedgehog: K épület alaprajzát minden építészhallgatónak meg kell rajzolnia, egy egy emeletet talán, mérőszalaggal :) Állítólag az alagsori és felső szinteket még senkinek nem sikerült eltalálnia :)

Amikor elöször bementem, azt hittem sose jutok ki onnan, fél év alatt a legelvetemültebb termekhez is eltaláltam.
Alternatív valóság „Az rabszolga igazán, aki szabadnak hiszi magát, holott nem az.” (Goethe) Szép, jó reggelt mindenkinek! Itt az ébredés ideje. Sokan ezt még nem fogjátok érteni… Ahogy a Mátrixban is utaltak rá: sokan még mindig annyira függünk a körülöttünk lévő…..
Pukker 2010.07.29 08:48:44
@Male39: én tudom, ne nekem magyarázd. :)
Utálom az ilyen áltudományoskodást, jól hozza elő vagy sehogy, ezt kívánom.
Pukker 2010.07.29 08:53:14
@MPL firstlady (a szemétláda): a keleti masszázs természetesen magyar eredetű, az ősmagyar kalandozások korában terjesztették el távolkeletei az ősi magyar masszázs technikáját, amit az ottaniak megőriztek eredeti formájában, ezért is kívánok olyat. A nyugati decens társadalmakban a szex és a masszázs is tiltott gyűmölcs lett.
Utána természetesen a hajadat hozzákötöm a ló farkához és körbehúzlak az ősi magyar sztyeppén, aztán taposhat az a ló!
Pukker 2010.07.29 09:06:27
@MPL firstlady (a szemétláda): nekem meg nincs lovam. Tehát párzással kezdünk a többit meghagyjuk a romantikus álmodozóknak.
Kevés ellentmondásosabb helyet ismerek az Ecseri piacnál. Meg is mondom, miért.Kezdjük a turistafüzetekkel: a Boráros téren rendszeresen találkozni mindenféle nemzetiségű, hátizsákos fazonnal, akik egy gyanúsan kisméretű térképet nyomkodnak az orrunk alá, és azt hajtogatják:…..
Pukker 2010.07.28 10:56:55
@Szekuriti Blogger: tömegben bárhol figyelni kell ezekre, az ecserin semennyivel nem vagy több veszélyben, mint a westendben mondjuk vagy bármelyik aluljáróban.
Ecseri meg frankó, de aki nem szeret alkudozni meg nem szereti a bolhapiacos kofáskodást, az csalódni fog.

ui.: a büfénél is lehet alkudni!
Hajdú-Bihar-Sopron megye avagy Debrecenbe kéne menni   Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron megye neve első hallásra nagyon hasonlónak tűnhet minden anyanyelvi beszélő számára. Borkai Zsolt, utóbbi megye székhelyének vagyis Győrnek (ami Győr-Moson-Sopron megyében van)…..
Gábort a jelek szerint egyáltalán nem hozta lázba, hogy a UPC Directtel a műholdváltás óta akár 5 csatornán nézhet természetfilmeket hádében, amikor egy csomó másik csatorna meg eltűnt: Amikor megindult Magyarországon a műholdas televíziózás, lelkesen szereltettük fel az…..
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Uruguay és Németország játszik a világbajnokság harmadik helyéért. A kisdöntőben már nem szoktak variálni a csapatok, kiadják magukból, ami a torna végén még bennük van. Németország az esélyes, de a végig fegyelmezett és elszántan küzdő Uruguay képes lehet a meglepetésre.…..
Pukker 2010.07.10 22:13:52
@Dr Jozef Vengloš: mondom hogy nincs, nincs 4. hely. megosztott 3. van. péznben mindenben ugyanaz. ez egy gálameccs és annyit is ér.
Pukker 2010.07.10 22:19:46
@IronRock: nem kell aggódni, kehidra pont ugyanannyit fog játszani a madridban, mint torghelle. pedig torhelle nem is igazolt játékosa a madridnak.
Ez a nap a perecelések napja volt. Reggel időben elindultam a tanyáraól mocival, de már a patakátjáró utáni feltaposott sáros szakaszon alig tudtam átevickélni. Párszor elásta magát a hátsó kerék, majdösszeszartam magam mire kitoltam. Aztán a Liponya lankásabbik felének…..
Pukker 2010.07.10 22:03:53
@Repzsu: Mi ez a faszság? Maja mögött biztonságosabb nint az ikertorony newyokrban, 100 év alatt csak egyszer volt baj vele.
Úgy eltelt a nap mintha zsinóron húzták volna.Elbúcsúztatott minket Csabi kedvenc hasonfekvő pozíciójából, majd tettünkpár kanyart a környéken rokonlátogatás címén.A 21-es felől közelítettünk, fittyet hányva a keresztben áthúzott Hollókőfeliratoknak. Felsőtold után…..
Pukker 2010.07.05 14:36:49