Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bloeger (törölt)

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Örömborok 2009.03.04 06:48:00
Viszonylag régóta tudtam, hogy 3 jóbarát - Bussay László, Heimann Zoltán és Sz. Kis László - Csörnyeföld közelében új birtokot hozott létre. A szakmai munkát Bussay Lászlóra bízták, ami számomra garancia a minőségre, viszont bármely fajtának jobban örültem volna, mint a…..
Mindig is érdekelt, hogy van-e létjogosultsága a hordóválogatásoknak, szelekcióknak; ki hogy nevezi éppen saját megkülönböztetett tételét. Épp ezért most egymás mellett kóstoltam két Tóth István bikavért. Mindkettő 2003-as alapanyagból készült, beszerezni pedig azonos…..
2004-ben lerepült a kukta fedele, a „brit lakájok” és az „újvilági árszabó” egy 2003-as Château Pavie értékelése kapcsán hajba kaptak, és nem tudták tovább magukba fojtani, hogy valójában mit gondolnak egymásról. A szót brit oldalról Jancis Robinson, a…..
A Művelt Alkoholista Örömborok 2009.02.04 06:54:00
A financiális entrópia szorításában vergődő alkesz szüntelenül kutatja azokat a borászokat, akik kevésért sokat adnak, és a jóságos szamaritánusok maroknyi csapatában Heimannék már veteránnak számítanak. Nem mintha arcátlanul olcsón mérnék a bort, inkább azért, mert…..
Miért bukott meg a magyar bor Olaszországba importálásának ötlete? Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy belekezdek valami önálló tevékenységbe, ami egyrészt némi pénzt is hoz a házhoz, másrészt pedig rögeszmém, hogy úgy keljek fel reggelenként, hogy senki másnak, csak…..
Jön a hírlevél a nagy leárazásról. Tudom, hogy válság meg minden, de baromi hülyén érzem magam, amiért néhány hónapja megvettem - akkor azt hittem, nagy kedvezménnyel, így hirdették ugyanis - 7500-ért azt a Buttler Bikavért. Most akkor nem ér 7500-at? Akkor miért tetszettek…..
Amikor 2006 nyarán berúgtam a rizlingodisszeát, az aktuális olaszrizlingek olyan messze voltak a bülbülszótól, a fülolajtól, hogy az árbochoz kötözésről meg a fülbe viaszról már ne is beszéljünk, mint Makó Jeruzsálemtől. Azóta nagyot fordult a világ, és egy kisebbet az…..
bloeger (törölt) 2008.12.30 20:29:40
Paul Hobbs húzónév. Ha a sors arra kényszerítene, hogy villányi borászattal apasszam a milliárdjaimat, akkor én Toszkánából importálnék repülő borászt, de nem nehéz meglátni a rációt abban, hogy Christian Sauska honfitársát, Paul Hobbsot röpteti. Az 55 éves Hobbs egy…..
Az alábbiakban olvasható "magyarázatot" Albert gazda szerzette az Alföldi Merlot által megálmodott "pontrendszerhez". A magyarázat tartja magát, ám a referenciaborok listája értelemszerűen rendszeres frissítésre szorul. A választás a kóstolt borok tengeréből…..
Harmadszor lesz borfelhajtás húsvétkor Budapesten, a Városháza téren. Az idén ezzel két baj van, máskor egy szokott. A sztenderd, hogy a magyar borászok hagyománytisztelő népek lévén locsolkodással meg templomjárással szokták tölteni az ünnepeket, úgyhogy magukat a nagy neveket…..
bloeger (törölt) 2008.03.19 18:23:10
Május 15–től ismét borünnep lesz Szegeden. A XIII. Szegedi Borfesztivál mintegy száz kiállítóval öt napon át boldogítja a délalföldi alkeszokat. Amennyiben az időjárás nem botlik, és a szúnyogokat sikerül kordában tartani, idén is ez lesz az ország legjobb…..
Az aktuális etap két jó nevű borászt hozott össze, akik jelenleg pályájuk egészen más szakaszát futják. Polgárék alól mintha kicsúszott volna a rekortán, míg Vida Péter a La Vida sorozattal az élmezőny nyakában liheg. A mezítlábas kékfrankos azonban önálló szakág, ahol…..
Egyszer csak azt gondoltuk, ha már év vége van teljesen, az mégse legyen elég, hogy megszavaztatjuk a közönséget. Hadd legyen az is, hogy minden – nagyjából rendszeres – Alkoholista-szerző lepucérítja magát és privát ízlését, és megnevezi 2006 tíz legérdekesebb…..
Hogy miért szeretem a bikavért? Talán mert hamisíthatatlanul magyar, a mi garatunkra készül, a szánk íze szerint alakul. Ilyenre csiszolta a magyar talaj, a lélek és persze a gasztronómia. A tiszta kadarkától eltekintve talán ő illik legjobban kishazánk étkeihez. Ezért mindig…..
bloeger (törölt) 2006.12.27 21:54:47
Köszönet az előttem szólónak.Nem tisztem a Szépasszony-völgyet védeni,de ha már ennyire elkalandoztunk az eredeti témától ássuk kicsit bele magunkat jobban.Bármelyik Borvidék érdekében muszály megtenni,hiszen a bor szeretete ezt megköveteli illetve elvárja tőlünk.És egyébként is ami még nem lett "el.úrva" ebben a kirántotthús formájú országban az a szőlészet-borászat terméke:az Isteni bor.Vannak itt ugyan akik a patkányhúgyos borsodi homályoshoz hasonlítják,de lelkük rajta.Őket az indiánok még tisztelték is.Ha valaki a hazai tízezres kínálatból nem talál magának valót,háát.. bocs ,de inkább nem folytatom.Én Verne Gyulán nőttem fel,majd olvastam néhány fantasztikusat később másoktól is, így van képzelőerőm,és már látom is magam előtt:sétálok a 13. században épült Chateau et Jardins előtt Loire-ban amikor hirtelen feltünik két állig felfegyverkezett marcona és a fejemhez tartott húsklopfolóval arra kényszerítenek vegyek két PET.palackos kommersz sört.Ijedtemben hármat kértem,hiszen egy kicsit már hozzászoktam,hogy szerte a világban ezt tukmálják a túristákra.Persze csak ha suhog a szabadidőruha és makkos a sportcipő. Azt azonban nem értem miért nem egy sörös blogban szidják a hazai hínárost. Hogy az egyik szavamat a másikba öltsem ügyesen ,vessük tekintetünket a sexis-völgyre . Ha részletesen le akarnám írni ami ide kívánkozik,reggelig pötyögnék.Ezt ugye nem kívánhatjátok. Nos:-Balla pince-Merlot 2002 Vinagora ezüst,FOB Champion díj,Vinoforum ezüst Kékfrankos 2005 Bordeaux bronz Cab. Franc 2002 Vinagora ezüst Egri cuvée 2003 Bordeaux bronz -Sike Pince-Muskotály 2005 Orsz.Borvers. arany Egri Bikavér 2003 Vinagora ezüst Merlot 2003 Vinagora ezüst, Pannon bormustra Csúcsbor -Hagymási Pince- 2002 Egri Bikavér Országos Borverseny arany Egri rozé 2004 Orsz.Borv. ezüst CabSav. 2003 Vinagora arany Merlot 2003 Orsz.Borv arany St.Andi Egri Bikavér ..ja nem kezdem el mert a billenytyűk így is kopottak. -Gál Lajos,Juhász Péter,Vitavin KFt.,Magiszter pince,Hangácsi és fia stb. . Na és mi közös ezekben a borokban ,illetve pincékben? Igen,igen ezek mind mind a Szépasszony-völgyből származnak. Hát ennyit az ihatatlan lőrékről és az általánosításról.
Most már nem kell többet aludni egyet sem, ma kihirdették ügyesen, hogy a 2006. év bortermelője Garamvári Vencel. A Balaton déli partján és budafoki pezsgőgyárában nyomuló mester négy másik jelölt fölé kerekedett diadalmasan: az egri Lőrincz György, a szintén balatoni Légli…..
bloeger (törölt) 2006.12.18 22:05:15
Egy olyan borról lesz szó itten, amely visszakézből kielégíti az ember vágyait, bármilyen irányúak is legyenek. Nyájas olvasónk, Lóránt, aki amatőr borkedvelőnek mondja magát, előbb hamarjában belezúgott Lőrincz György St. Andreájának bikavérébe, aztán pedig írt nekünk…..
Gondolták volna: elkerülhetetlen, hogy 2006-ban is kiválassza a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjét. Most jutott eszünkbe, hogy tavaly ilyenkor már minden titkot tudtunk: Vincze Béla dicsőségéről december 7-én hullt le a lepel. Ezért tüstént érdeklődtünk a Magyar Borok…..
bloeger (törölt) 2006.12.09 20:59:17