Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hooks

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szeptember óta hallod a suliban a tanáraidtól, a családban a szüleidtől, hogy ez az év mennyire fontos, hiszen januárban felvételizel… Tetted is a dolgod, megoldottad az előző évek felvételi feladatsorait az iskolai előkészítőn vagy épp a kiszemelt gimnázium online terében, miközben…..
A húsvéti menütől duzzadva, a finom sonkától, kolbásztól, fonottkalácstól s a rengeteg süteménytől eltelve ne otthon ülve várjuk, hogy úrrá legyen rajtunk a tavaszi fáradtság. A gyerekek úgyis felpörögtek a rengeteg csokitojástól, hát keljünk útra, fedezzük fel a csodálatos Magyarországot.  Fotó:…..
Hello, Crochet Friends! címmel jelenik meg júliusban a 11 éves Jonah Larson könyve. Már önmagában az is csodálatos, hogy egy 11 éves gyermek a horgolás iránt érdeklődik, azonban az Etiópiából származó kisfiú igazi horgolóművész.  Döbbenten és csodálattal figyeltem már korábban is a közösségi…..
Ilyenkor, a nemzeti ünnep előtt pár nappal már gondolkozunk azon, hová is tettük a múlt évben vásárolt kokárdánkat, hogy a gyerekek az iskolai ünnepségen büszkén kitűzhessék, vagy ne kelljen órákig keresgélni március 15-én. Én minden évben készítek, hiszen egyre nagyobb az érdeklődés ezen a téren is…..
Mindössze pár nap és itt az újévi fogadalmak időszaka. Rengetegen fogadnak meg mindenfélét, leggyakrabban a pénzügyekkel, a fogyással, dohányzással kapcsolatban határozzák el magukat az emberek. A cél ezek mögött mindig valamilyen rossz szokás elhagyása. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a rossz…..
Igazi karácsonyi ajándékra találtam a Könyvmolykéző Kiadó jóvoltából! Richard Paul Evens: A karácsonyi doboz  Egy rendkívüli karácsonyi történet... Szívfacsaró és szívmelengető is egyszerre. � Csodálatos történet a szeretetről, hitről, elmúlásról. Kicsivel több mint száz oldal, viszont óriási…..
Egy korábbi Instagramon posztolt bejegyzésemben (itt) látható volt családunk kedvenc péksütije, a sósperec. Ígértem, hogy ha szeretnétek, megosztom veletek a receptet is. Többen kértétek, íme: A képen jól olvashatóak a hozzávalók: 1 kg liszt 1 csapott evőkanál só 2 evőkanál cukor 2 dl…..
Hihetetlen, amit az idő produkált az elmúlt időszakban. Most is épp pólóban ülök a vidéki házunk teraszán, kávézgatok, érzem, ahogy melenget a nap sugara, pedig már november van. Tegnap kicsit kimozdultunk, magunk mögött hagytuk a főváros zaját, és egész álló nap a természetet jártuk. Vadászruha,…..
Bizonyára mindenki érezte már azt, hogy menten felrobban, ha valamilyen módon nem nyugtatja le magát. Az emberek egy része ilyenkor kétségbeesve rohan a csokis polchoz, nyitogatja a hűtőszekrényt, néhányan kényszeresen a takarításba menekülnek, van aki színez, zenét hallgat, olvas, vagy ordít,…..
Hétfőn bizony becsöngetnek... ismét... nekem immár harmincnegyedik éve... Gyerekként is imádtam a nyári szünetet, felnőttként sokkal inkább, anyaként pedig pár éve engem is jobban frusztrál a szeptember eljövetele. Olyan könnyen megszokják a gyerekek a reggeli lustizást, a mindennapos szabadságot, a…..
Nagyon szeretem az egyedi dolgokat, nem véletlenül készítek én is különleges handmade táskákat. A fast fashion márkákat kicsit mellőzve már jó ideje készíttetek hol itt, hol ott saját mintás pólókat magamnak és a családomnak egyaránt. Viccesek, különlegesek, egyediek, személyre szólóak. Azonban…..
Nem is gondoltam volna, hogy ennyien szeretitek ezt a színt... Vajon miért? Igazából se nem kék, se nem zöld, olyan megfoghatatlan... Utánanéztem kicsit, milyen tulajdonságok jellemzőek azokra, akik kedvelik, viselik ezt a színt, esetleg otthonukban is markánsan jelen van, illetve milyen hatással…..
Unikornis lázban égünk már jó ideje. Egymás után lépnek színre az édes kis állatok: panda, róka, flamingó, újabban a láma… de az unikornis örök! Olyannyira, hogy megjelent a cicakornis, pandakornis, a lámakornis, stb. Lassan már minden állatka megkapja a maga szivárványszínű „eccarvát”. Minek…..
Tisztán emlékszem még azokra az évekre – ma már több, mint harminc év távlatából -, amikor gyermeknapon a „gyári munkások” gyermekeként gumilabdát kaptam anno, az elvben akkor még mindig jól működő szocializmus időszakában. Pöttyös labdákkal játszó gyerekek hada vonult a vidéki VSZM pályájára, s…..
Minden évben van valami trendi, divatos állatminta, legyen szó ruházatról, kiegészítőkről, lakberendezésről. Így volt ez a horgolt kiegészítők terén is, számtalan baglyos táska került ki a kezeim közül. Hooks Bár még most is van rá igény, azóta átéltünk egy rókalázas és flamingós időszakot,…..
"Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek."   1969-ben ezen a napon lélegzetvisszafojtva figyelte a világ, amikor két ember, az Apollo-11 két tagja, Neil Arden Armstrong és Edwin Eugene "Buzz" Aldrin "az emberiség lábnyomát" a Hold felszínén hagyta. Ennek tiszteletére minden…..
A Hooks és a BrightMe életre szóló barátsága   Imádom a táskáimat! Persze, hogy szeretem őket, hiszen én készítem! Rengeteg színben és fazonban születik mindig újabb és újabb kedvenc, s kedvemnek megfelelően gyakran cserélődnek. Persze a gyors átpakolás miatt valami „létfontosságú” dolog mindig az…..
Ismét itt a nyár, előkerültek a szekrényből a könnyű, lenge szettek, hétágra süt a nap, már a tanítás is véget ért, és a család apraja-nagyja izgatottan készülődik a Balatonhoz, vagy épp a kiválasztott tengerpartra. Menjünk bárhová, nekünk, nőknek idén is frissíteni kell a nyári repertoárunkat, és…..