Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VegaTerasz

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiemelem, hogy nem ítélek el senkit, és mindenki olyan étkezést folytat, amihez kedve van, mégis nagy örömmel tölt el, amikor egy barátom vagy kedves ismerősöm bejelenti, hogy elhagyja a húsevést. Ha egészen véletlenül kiderül, hogy tizenegy éve húshagyó kedd után vagyok, akkor lesznek páran nagyon…..
Nyáron a hőségben felesleges nagy kalóriatartalmú ételeket enni, jelen költeményünk mégis ad annyi töltést, amivel el lehetünk egy időre. A leves előnyeit amúgy felesleges túlmagyarázni: eszünk is meg iszunk is... Kánikulában kell a folyadék, de ha mellette jól is lakunk, akkor időt spóroltunk meg a…..
Könnyed ételekről volt szó mostanában, így már adós voltam egy igazán nagy vendégváró alkotással. A kertben mostanában nőnek a cukkinik, ami egy igazán hálás zöldség, hiszen nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, szinte csak a fantázia szab neki határt. Az újkrumpli is szezonban van, ez pedig a…..
VegaTerasz Piros minestrone 2020.06.23 17:48:26
Hívhatjuk átverős levesnek is. Ránézésre borscs, viszont aki megkóstolja, a zimankós Szibéria helyett egyszerre csak Toszkánában találja magát. Szeretek a céklával kísérletezni, mert sok móka forrása, az íze remek, a leve tartalmas, és édesítésre is adja magát. A minestrone meg azért jó dolog, mert…..
VegaTerasz Csicseriborsó pörkölt 2020.06.21 12:41:17
Egyszer régen láttam egy főzősműsorban, ahogy egy angol hölgy pörköltet főz. "A jó pörkölt titka..." Ezzel kezdődött egy mondata, és nekem itt fel kellett röhhentenem. Minden tiszteletem a briteké, az építészetükkel és a kert kultúrájukkal, vagy az autó formatervezésükkel kapcsolatosan, de a…..
A vegák rendre próbálkoznak a hús imitálásával - már a lemondó vegák, nem a születettek. Esetemben úgy érzem, ezzel az étellel sikerült a tökéletes csalás. Ezt bármelyik húsevővel meg lehetne etetni úgy, hogy nem venné észre a cserét. Természetesen ilyent nem csinálunk, mert egyrészt mindenkinek…..
Időnként eljön minden konyhában az a pillanat, mikor az ember minden zegzugban maradékokat talál. Egy darab zöldség itt, egy másik darab ott. Bontott tejföl, édeskömény félbevágva, Három szem krumpli a kosárban, és egy ökölnyi trappista, ami már kezd száradni.. Ez az a pillanat, amikor a legfinomabb…..
Tepsis ételről még nem írtunk, így szerepeljen itt egy abszolút húsos kaja imitáció - tepsiben. Hacsak nem fasírtot koppintuk, a szója tűnik az egyetlen mozgástérnek egy vega számára. Legalább is egy magamfajta hétköznapi vidéki fazonnak - mindenféle mélyebb búvárkodást mellőzve. A savanyúkáposzta…..
Az alább leírt recept részben a sajátom, pár trükköt viszont ellestem hozzá innen - onnan. Igazából ez máshogy nem is nagyon megy. A gomba elkészítési módja szinte végtelen, én most a sütős módszert alkalmaztam. A fotó kedvéért csak két darabot formáztam rolónak, mert nehéz feladat sülés és forgatás…..
Ki mondta, hogy egy vega nem lehet hamburger rajongó? Hála a jákófa gyümölcsének, a vegetáriánusok, sőt ez esetben a veganok is élvezhetik az amerikai, német, totál nemzetközi utcai kaját teli szájjal, szaftosan, gitáros hamburger módra, vagy ahogy tetszik. Hol az átverés? Nincs. Illetve attól függ…..
A VegaTerasz egy játszótér, egy homokozó, ahol létező és eddig nem létező ételeket teszünk közzé. Az alábbi recept a néha már bántóan cikázó elmém szüleménye, és be kell vallanom, előfordul, hogy valami baklövésnek bizonyul, de nem ez. A laska elkészítéséhez egy másik receptet is felhasználtam,…..
VegaTerasz Zöld spagetti 2018.08.16 08:04:19
Általában szokásom minden köretet összekenni spenóttal, ami szintén egy otthonról hozott örökség. Nálunk létezett kölyökkoromban otthon az az étel, hogy "zöld rizs". Kifőzdékben szoktak furcsán nézni rám, amikor kérem a rizzsel egy tálban a főzeléket. "Tegyem rá?" "Igen." Úgyhogy idő kérdése volt,…..
VegaTerasz Tócsi bulgurral 2018.08.14 11:56:39
Ezt a receptet leírni egyszerre könnyű, és nehéz. Helyesebben magát a tócsit (vagy tócsnit, vagy cicegét, vagy prószát - na ugye) elkészíteni könnyű, viszont azt eldönteni, hogy melyik leírás a pontos róla, komoly kihívás. Talán a "tótlángos" elferdítéséből ered - ez az egyébként a kaja…..
VegaTerasz Chilis bab szójával 2018.08.11 09:52:47
Vannak, akik szeretik a jó paradicsomos, erős babételeket, és a magunkfajta számára az elképzelhetetlen hogy ezt csak a húsevők élvezhessék. Lényegében a vega chilis bab előállításánál az egyetlen egy fő probléma, hogy a húst mivel pótoljuk. Szójával. Tudom...  Nem sok annyira népszerűtlen étel van…..
VegaTerasz Nyári zöld krémleves 2018.08.01 10:27:20
Nyáron felesleges nagy kalóriatartalmú étkeket enni, mivel ha hőség van, a testünk nem kell fűtse magát. A legjobb táplálék ilyenkor a hűtőből elővett hideg krémleves, hiszen a zöldségek rengeteg ásványi anyagot tartalmaznak, ami izzadáskor csak ürül belőlünk. Egyébként azért a levesek a kedvenc…..
VegaTerasz Full-A-Fel 2018.07.30 08:05:05
Nagy rajongója vagyok az arab és a török ételeknek. A hummusz, a bulgur, kuszkusz vagy a falafel elég gyakran van nálunk is rotációban, így kitaláltam egy újabb variációját a vegan fasírtoknak. Ez is volt már vendégek elé téve, és teljesen meg voltak vele elégedve. A falafel egyébként egy rém…..
Kevesen tudják, hogy a pizza eredetileg vegetáriánus étel. Az eredeti nápolyi recept szerint kétféle pizza létezik. Az egyik a margherita, amit gyakran pizzakenyér néven jegyeznek a pizzériák Magyarországon, a másik pedig a marinara. Tulajdonképpen mind a kettő végtelenül egyszerűen megálmodott…..
Tombol a nyár, itt a kovászos uborka szezonja. A kiváló savanyúságnak a leve is sokrétűen felhasználható, de a köztudatban általábban csak a másnaposságra gyakorolt jó hatása él. Anyukámtól tudtam meg, hogy levesalapnak is kiváló. A levest végül vendégvárónak készítettem el húsevő barátaimnak, és…..