Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K_Lilla

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hirtelen jött home office sokakat állíthat kihívás elé: már nincs egyértelmű munkaidő, mert ha napközben berakok egy mosást, vagy telefonálok a szüleimmel, akkor nyilván még este is illik ránézni az e-mailekre. Ha nem figyelünk oda, könnyen elcsúszhat a munkával töltött idő, lazábbaknak kevesebb,…..
Alapvető emberi vágy, hogy szeretnénk sikeresek lenni, büszkének lenni magunkra, és elérni valamit az életben. Ez valakinek látszólag könnyen megy, a többségnek azonban számos akadályt kell leküzdenie, amíg eléri (ha eléri) azt, ami számára a sikert jelenti. Rengeteg önfejlesztő könyv, cikk, blog…..
Ha a munkahelyeden minden egyes napot csak rutinból nyomsz végig, de nem élvezed a feladatokat, és nem találsz benne értelmet, hasznosságot, könnyen fásulttá, unottá válhatsz. Még ha tudod is, hogy ideje lenne lépni, a biztos megélhetést, a viszonylagos sikert nehéz feladni valami bizonytalan és…..
Ha a főnököd megkeseríti az életed, és folyamatosan stresszelsz miatta, akkor valószínűleg már benned is felmerült, hogy “valami nincs rendben” vele. Attól persze még nem lesz senki pszichopata, hogy hirtelenharagú, vagy nem valami barátságos. Ez egy személyiségzavar, és nagyrészt genetikai okok…..
Már az állásinterjú gondolatától is rettegsz, pedig nagyon szeretnél végre új állást találni? Azért nem is jelentkezel a hirdetésekre, mert úgy érzed, nem bírnád elviselni az interjúra járás izgalmait? Nem vagy egyedül! Nagyon sokaknak jelent stresszforrást ez a “megmérettetés”. Az alábbi tippek…..
Az alábbi nyolc tipp segít, hogy gyermekünk felnőve sikeres és magabiztos legyen, és ne kételkedjen abban, hogy értékes tagja a társadalomnak. Reflektáljunk a gyermek pozitív teljesítményére! Egy kutatás szerint nem azok a gyerekek lesznek felnőttként magabiztosak, akiket eszükért, tehetségükért,…..
Nemet mondani nem könnyű. Néha olyannyira nem, hogy végül inkább igent mondunk, ha segítséget kérnek tőlünk. Természetes, hogy szeretnénk, ha elfogadnának, kedvelnének minket, szeretnénk kedvesek és együttműködőek lenni, vagy megfelelni az elvárásoknak. Gyerekkorunkban megtanultuk, hogy szót…..
K_Lilla 2018.10.11 16:26:23
@Almandin: Egy olyan munkahelyen, ahol a főnök gyerekszámba veszi az alkalmazottat, és ahol nem lehet "visszabeszélni" - vagyis normális hangnemben elmondani adott esetben a problémákat, a túlterheltséget, ott nem muszáj ott maradni. Persze vannak olyan esetek, amikor nincs más lehetőség, de szerencsére a mai munkaerőpiaci helyzetben jók az elhelyezkedési esélyek, lehet találni jobb munkahelyet is. Az a baj az állandó túlórázással, túlterheltséggel, és ha minden feladatot kénytelen valaki elvállalni, hogy előbb-utóbb megbetegíti az embert, és jön a kiégés. A gyerekkori neveléssel kapcsolatban: nem mindenki neveli így a gyerekét, de gyakori jelenség, hogy a gyerek ne mondjon ellent, "ne feleseljen". Ezeknek a gyerekeknek lesz felnőttként nagy gondjuk a nemet mondással. Azt pedig a szülőnek nem is kell mondania, hogy nem fogja szeretni a gyerekét, ha nem engedelmeskedik (biztos, hogy a többség ilyesmire nem is gondol), de a gyerekben ez az irreális félelem lehet jelen, mert neki a legfontosabb, hogy fenntartsa a jó kapcsolatot a szüleivel.
Panaszkodni időnként mindenki szokott. Jó érzés így kiadni magunkból a felgyülemlett frusztrációt, levezetni a feszültséget. Csak sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy a panaszkodástól nem leszünk jobban, sőt.  Itt van hat érv, hogy miért éri meg felhagyni ezzel a szokással...
Kiderültek a felvételi ponthatárok, és lehet, hogy te sem kerültél egyik főiskolára vagy egyetemre sem. Ezzel nem vagy egyedül, közel 32 ezren szintén nem jutottak be. Mit lehet akkor most csinálni?..
Lehet, hogy nem is sejted, de a hobbid sokat elárul arról, milyen erősségekkel rendelkezel. Ezekre az erősségekre pedig az álláskeresés vagy a karriercél meghatározása során is építhetsz! Szeretsz sportolni. Ha rendszeresen űzöl valamilyen sportot, akkor nagy valószínűséggel nem ijedsz meg a…..
Egyre többször eszedbe jut, hogy ott kéne hagynod az állásod. A családoddal, barátaiddal folytatott beszélgetések egyik fő témája a munkahelyi problémáid. Nem tudsz elaludni esténként, reggelente nem tudsz felkelni. Gyakran fáj a fejed, görcsöl a gyomrod vagy egyre többször vagy megfázva. Már…..
Ezen kérdések végiggondolása segíthet, hogy megtaláld magadban, mivel is foglalkoznál legszívesebben. Mitől tudok reggel kikelni az ágyból? Ha nem lenne szükségem pénzre, mivel tölteném el az életem? Mit élveztem a legjobban gyerekként? Mikor ragadott magával úgy tevékenység, hogy teljesen…..
A többség számára a munka a pénzkeresés eszköze, mely szükséges ahhoz, hogy az ember önmagát fenntartsa, szükségleteit kielégíthesse, és a fizetés nagyságától függően jobb-rosszabb életszínvonalat biztosíthasson magának, családjának. És vannak azok a szerencsések, akik számára a munkájuk nem is…..