Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dvorák Márton

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A szem a lélek tükre" - hallhatjuk gyakran, azonban egy új kutatás szerint a test tükre is lehet retinaszkenner és mesterséges intelligencia algoritmusai révén. A Bécsi Orvosi Egyetem (The Medical University of Vienna) kutatói elsőként ezzel a módszerrel fejlesztenek egy gyors és megbízható…..
OkosRendelő Kalória-napló 2018.11.06 09:46:12
Akár a napi fizikai aktivitást, akár az edzés közbeni pulzust könnyen és pontosan tudják már mérni a különböző okosórák, mobilos applikációk. Azonban a másik oldal, a kalóriabevitel, azaz a táplálkozás monitorozása még mindig elég körülményes feladat és nem mindig ad pontos eredményt, bár ehhez is…..
A divat a fitness-ipart is teljesen áthatja és befolyásolja: pár évente jelennek meg "új" edzésmódszerek, eszközök, amikre akkor éppen a közvélemény csodaszerként tekint, de néhány év múlva már kevesen foglalkoznak vele. Ezeket a trendeket vizsgálja már 12 éve az American College of Sports Medicine…..
OkosRendelő Pharos, az új edző? 2018.10.24 14:36:25
Edzéstervet készíteni ma már számtalan alkalmazás, szoftver tud, akár (mondhatni...) egyénre szabottan is. Viszont a megtervezett gyakorlatokat menet közben korrigálni és betartatni már nem olyan könnyű, pedig a rendszeres fizikai aktivitás tanításának és megszerettetésének ez a kulcsa olyanoknál,…..
A különféle pulzusmérő órák vagy aktivitásmérő karkötők kiváló eszközök a napi fizikai aktivitás követésére, vagy az edzések intenzitásának pontos meghatározására - mindkettő fontos tényező a fizikai aktivitás növelése, így az életmód hatékony megváltoztatása miatt. Ez különösen fontos a…..
Gyakran előkerül a kérdés, hogy mit és hogyan kezdjen el mozogni az, aki korábban nem sportolt semmit, de most szeretne változtatni életmódján. Ennek oka sokszor az orvos javaslata cukorbetegek, magasvérnyomásúak, elhízottak vagy más, úgynevezett civilizációs betegségekben szenvedőknek, hiszen a…..
Sok helyen lehet hallani, olvasni a napi 10.000 lépés egészségre gyakorolt pozitív hatásait, néhol már szinte az örök fiatalság/egészség eszközének tekintik. Persze ha növekszik a napi mozgásmennyiség az mindig jó, sőt! Kiváló első lépés lehet ez a mai világban, ahol már a legtöbb ember ülőmunkát…..
OkosRendelő A tudatos kardioedzés 2018.08.13 13:32:41
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint hetente legalább 150 perc közepes intenzitású kardiomozgás (és 2x30 perc izomerősítés) szükséges a szív-érrendszeri rizikófaktorok csökkentéséhez, betegségek (mint például a magas vérnyomás, magas koleszterin, cukorbetegség, elhízás)…..
Telediabetológiának hívják azt, a világszerte egyre elterjedő szolgáltatást, amivel a cukorbetegek egy online rendszerbe tudják feltölteni profiljukhoz méréseik adatait - gyakorlatilag egy digitális naplóba. Erre már különféle készülékek és mobilos alkalmazások is alkalmasak, amik lehetővé teszik…..
Ma már megannyi eszköz, telefonos alkalmazás képes mérni használója napi fizikai aktivitását és lépéseinek számát, de a vércukor, alvás, vérnyomás, testsúly, na meg persze az edzések online követése is egyre népszerűbb. Szerencsére mind a készülékek gyártói, mind az alkalmazások fejlesztői…..