Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyvari

7 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ügy körülményei rémisztőek és rettenetesek. William Laslett, a felesége és tizenhárom éves lánya, Jane két szobát bérelt a Princess Street-i ház alagsorában. A férj (William) házaló ügynök volt, lovas szekerével járta a városokat. Sokszor távol maradt otthonától, volt, hogy két hónapig nem látta…..
FONTOS: A blogot átmásoltam a http://www.HEGYVARI.com oldalra, ha továbbra is szeretnél követni és olvasni a bejegyzéseket akkor kérlek a következő oldalra kattints és mentsd el a kedvencek közé: http://www.HEGYVARI.com A jövőben a fenti oldalon fognak megjelenni az új cikkek. Miért érdemes…..
Vietnám él, sőt nagyon is él, folyamatoan pulzál legalábbis Ho Chi Minh City. Látványos fejlesztésekkel, rohanó emberekkel találkozunk bármerre is megyünk. Látszólag semmi sem emlékeztet már az ötven évvel ezelőtti háborúra. Még az emberek gondolkodása is előrenéző, nem élnek a múltban, nem…..
hegyvari 2018.08.16 12:36:57
@cinke56: Örülök, ha tetszett :) Megnézem majd a blogodat. Üdv, Bálint
Mai posztunkban újabb válogatással találkozhattok: ezúttal azon országok közül veszünk számba néhányat, amelyek egészen a közelmúltig megosztottak voltak (praktikusan egy nemzet területén legalább két állam osztozott), vagy napjainkban még (vagy már) azok.  Megfigyelőpont a koreai demilitarizált…..
Megérkezni egy új országba, pláne, ha az egy olyan, Európától és a nyugati kultúrától távoli hely, mint Bálint és párja esetében Vietnam, nem kis kihívás és élmény. Még csak pár hete vannak az országban, így ez a poszt is amolyan első bemutatkozás (ezt azért vegyétek…..
hegyvari 2018.08.08 16:41:19
@desw: szia! Irj egy mailt, v keress meg a blogon keresztül és segitek :)
Igazán üditő közvetlenül a tengerparton villásreggelizni, miközben a hullámok csapkodják a partot...
Saigon… már maga a szó hangzása is misztikus, elég kiejteni, hogy képzeletünkben megelevenedjen egy távoli, elérhetetlen kultúra. S aztán ideérve, rájöjjön az ember, hogy na ez mindenszempontból felül vagy éppen alúl múlja az elképzeléseinket. De egy biztos, elolvashatunk számtalan úikönyvet,…..
hegyvari 2018.07.26 11:53:44
@maxval balcán bircaman: Az biztos, hogy hősök. Le a kalappal. Sajnos elég sok brutál dolog történt itt, ahogy láttuk és hallottuk... Voltunk a Cu Chi alagútrendszernél, a háborús múzeumokban is, majd hamarosan posztolok róla. Csak még emésztem...
hegyvari 2018.07.26 12:11:20
@virgo: Sajnos rengeteg szemét van, az utcán nincsennek szemetesek és rengeteg a patkány. Van egy külön mondásuk erre: "minden lefelé megy", tehát a földre. Az emberek szemetelnek, az utcán végzik a dolgukat, sőt sorolhatnám még nap estig, de felkell fogni, hogy ez más világ.

A jó dolog viszont, hogy hiába nem találkoztam szemétszállítással, még is mindig minden szemét eltünik a központi helyekről, legkésőbb másnap reggelre. Beszélek itt most HCMC belvárosáról, viszont a tengerpart bizonyos részeken katasztrófa, alig látni a szeméttől, illetve igen igazad van: sok helyen máshol is.

Itt nem csak a vonat megy közel hozzád, hanem minden... Elég csak, ha megnézed azt a videót, ami a bejegyzésben van. Én készítettem a ZEBRÁN(!), így lehet átjutni a másik oldalra.

HCMC-ben több, mint 10 millióan laknak és több, mint 8 millió motorkerékpár van regisztrálva. Eszméletlen.

Van KRESZ, de annak van elsőbbsége, akinek megadják. Az elmúlt egy hónap alatt egy kisebb balesetet láttam, szóval figyelnek egymásra. Én is motorozom, de higgyétek el kivűlről sokkal veszélyesebbnek tűnik, mint a motoron ülve.
Az előző este, bár későn értünk Vũng Tàuba, végig sétáltunk a Front Beach romantikus sétányán, megnéztük a központi teret, ahol hihetetlenül nagy volt a nyüzsgés éjjel 10 órakor, majd megvacsoráztunk. Még ekkor megbeszéltük, hogy másnap mely nevezetességekez fogjuk megnézni. Olvasd Tovább!..
Pénteken motorra szálltunk Ginával és elindultunk a nagyvilágnak. A kalandos hétvégénkről készítettünk élménybeszámolót és videót is. Olvasd tovább!..