Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tea Somerset

37 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akad jó néhány izgalmas történet a teának múltjáról, amikből a legérdekesebbeket gondoltam összefoglalom. Habár szeretem az in medias res kezdéseket, most mégis inkább kontextusba helyezném egy kicsikét. Számomra már alig elképzelhető, 5000 évre nyúlik vissza a kezdetek kezdete, Kínáig - ahol a…..
Szinte hónap pontosan három évvel ezelőtt költöztem abba az albérletbe, ahol most lakom. Csodás környéken, szuper lakás, közel a teaház is - ahol szintén azóta dolgozom, mióta ide költöztem. Rengeteg történet, élmény köt ide... pár hét múlva meg már új helyen leszek. Habár még nem tudom, pontosan…..
Voltál már valaha teljesen egyedül, egymagad a városi közegből kiszakadva, legalább egy teljes napon át beszéd, elektronika, füst és zajmentes természetes környezetben? Olyan helyen, ahol rajtad kívül csak a fák, növények lélegeznek, egy másik emberi lélek sem zavar meg... Puritán körülmények…..
A csodálatos ezerarcú Camellia sinensis - nem csak meleg vagy forró vízzel való leöntésnél ajándékoz meg elképesztő ízekkel, hanem szobahőmérsékletű vízre is tökéletes zamattal reagál. Sőt mi több! A legjobb jegestea alapját biztosítja. Szinte sajnálom, hogy ez nem jutott előbb eszembe, és eltelt…..
  Elgondolkodtál már azon, hogyan nézne ki egy tökéletes napod, például ha nem kellene dolgoznod, vagy bármi kötelező jellegűt csinálnod? Mit tennél egy ilyen napon? Egyedül lennél, vagy társaságban? Otthon töltenéd, vagy kint a szabadban? Sokáig aludnál, vagy korán felkelnél? Én egyszer már…..
Jelentem: az előző bejegyzésben említett, saját recept alapján készült szúnyogriasztó permet igencsak hatásosnak bizonyult. Ezt egy "véletlenül" elkövetett teszt is bizonyítja, amikoris két barátnőm közül az egyikük ezzel fújkálta be magát, míg a másik a szokásos drogériában kaphatóval. Amikor az…..
Fesztiválszezon, természetben levés meg miegymás. Csupa jó dolgok, amiket végre valóban nyári időjárásban élvezhetünk. Habár én nem bántam annyira a májusi klímát sem, ha nem venném számításba azt, hogy egyébként minek okán alakult ez így. Inkább vállalnám be a kánikulát, ha cserébe nem pusztulnának…..
Elgondolkodtam azon, vajon mennyi létjogosultsága van azoknak a gondolatoknak, amiket én a teablogon keresztül közlök a világgal. Pontosabban, azt sem tudom, kivel - kihez jut el, egyáltalán olvassák e a munkatársaimon kívül mások is. Aztán arra jutottam, bármennyire is feleslegesnek érzem néha,…..
A minap nagy lendülettel lépett be egy fiatal hölgy az üzletbe: úgy köszöntött, mintha csak valami barátnőjét üdvözölte volna, mármint olyan közvetlen hangnemben. Amíg oda nem pillantottam, azt gondoltam, tényleg ismerem. Majd határozottan közölte, célirányosan jött: egy csomag Ceylon Orange Pekoe-t…..
A hétvégén részt vettem egy tradicionális teakóstoláson, ahol öt, több éves múlttal rendelkező teakészítő mester főzte le a füveket egy gyönyörű szép természetvédelmi kertben, a szabad ég alatt. Mesébeillő volt a jelenet, ahogy ott ültek és varázslatos mozdulatokkal, végtelen alázattal és…..
Párhuzamosan azzal, hogy a technológia, a digitális világ és az orvostudomány félelmetes tempóban fejlődik, a hétköznapi, kézenfekvő (vagy éppen talp alatt elterülő) és legegyszerűbb, leghatásosabb gyógymódok ismerete eltűnni látszik az emberek eszköztárából. Ez azért szomorú, mert sokan hajlamosak…..
Általában már az ébresztő megszólalása előtt felkelek. Nagyon ritkán fordul elő, hogy elalszom, ezért olyankor mindig szörnyen meglepődöm mikor észre veszem, hogy ez történt. Így volt ez ma reggel is, mikor a lakótársam ébresztett 2 órával később a tervezetthez képest, viszont még éppen elég idővel…..
Biztos, hogy nem. Én legalábbis nem hiszek a véletlenekben, ahhoz túl sok olyan esemény történik nap mint nap, amit egy idő után már kínos is volna csupán véletlennek címkézni. Szerintem. Gyönyörűen szemlélteti ezt a legutóbbi írásom utáni napom. A metrón ültem, olvastam az aznap kikölcsönzött,…..
Van ez a kifejezés, hogy: "klasszikus". Egyszer csak elkezdik ezzel a jelzővel illetni az emberek a mindenféle dolgokat, és akkor egy idő után egyre többen mondják rá ezt és így tovább. Az a kérdés merült fel bennem, mi lehet az a tulajdonság, aminek köszönhetően kiérdemli ezt a minősítést bármi is?…..
"Rend a lelke mindennek." Szinte már rongyos ez a mondat, annyiszor hallható, olvasható mindenütt. De valóban, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Persze, mondják azt is, egy vérbeli zseni a káoszban is megleli a rendet. Biztosan ebben is van igazság, én mégis inkább rend-hívő vagyok. Ez egyszerre…..
Tea Somerset 2019.05.19 11:27:03
@Keszi Dóra: Nemcsak nagyon kedvesek az ott dolgozok, hanem a munkájukat is remekül végzik. Íme egy tegnapi példa: Congrats! You got a 5-star review
"Szálas minőségi teák igen széleskörű választékát valamint teázási kellékeket és ajándéktárgyakat..."
Reviewed by ADAM TOTH (Google review, Somerset Árkád).
Érdemes körülnézni a Somerset Herbáriumban ha túl akarsz lépni a borsmentán: tea.hu/tipus/herbarium
Tea Somerset 2019.05.20 11:03:09
@Virág Aladár: Gyümölcsteát javasolnék (tea.hu/tipus/gyumolcsteak) illetve bevezettünk most egy ceyloni fekete teát, melyből kivonásra került a koffein. tea.hu/webaruhaz/tea/ceylon-decaf-koffeinmentes-fekete-tea
Stenczel Timi blogja a teákról Gyakran fordul elő az, hogy lefőzök valamilyen teát, majd a soron következő vásárló pont olyat kér. Megfigyeltem azt is, hogy minden nap van valamilyen sláger tea. Nem tudom, ez vajon mitől függ, mert teljesen változó. Van, amikor a gyömbéres narancsos…..
Tea Somerset 2019.05.19 10:12:44
@beszegabi: Íme a zöld teák kapudrogja: tea.hu/webaruhaz/tea/barackos-zold-tea
Időnként felmerül bennem a kérdés, vajon jó úton járok e. A saját ösvényemet taposom, esetleg valaki másét… meg egyébként is, mi az irány. Nyilván ehhez tisztában kell lenni azzal, hová szeretnék megérkezni. Rájöttem, mivel tudom ezt jól szűrni - ha megvizsgálom, hogy s mint telnek napjaim.  Ha…..
Tea Somerset 2019.05.18 11:17:53
@Keszi Dóra: Mindenre. Szigorlatra készülő munkatársaink esküsznek rá, ha egyszer valakit rabul ejt, többé nem enged. tea.hu/webaruhaz/tea/pu-erh-tuo-cha-15-eves és tea.hu/webaruhaz/tea/pu-erh-korong
Tea Somerset 2019.05.19 10:08:19
@beszegabi: Naná, a tökéletes egyetemista drog:tea.hu/tipus/mate-tea, ezzel: tea.hu/webaruhaz/kiegeszitok/mate-tok-bombilla még jobb
Tea Somerset 2019.05.19 10:10:10
@Adrienn8888: Akkor a tea teád a rooibush/rooiboss csololádé. tea.hu/webaruhaz/tea/rooibushrooibos-csokolade-tea
Stenczel Timi blogja a teákról Legutóbb többek között a zöld teákról írtam, valamint a szinkronicitás jelenségéről.  Ma az emberek több mint 80%-a zöld teát vásárolt. (Máskor ez maximum 45-50%.) Vannak vevők, akik pontosan tudják, mit akarnak és vannak akik totál nincsenek képben. Meg van…..
Tea Somerset 2019.05.14 18:50:04
@Keszi Dóra: Köszönjük! Várunk egy teára a tea.hu/ valamelyik üzletében!
Tea Somerset 2019.05.17 18:09:32
@Adrienn8888: Van egy hasonlóan különleges zöld teánk most, ami szerintem érdekes lehet számodra: tea.hu/webaruhaz/tea/lung-ching-zold-tea szerintem érdemes megnézned, viszonylag kis mennyiséget sikerült beszerezni, ne maradj le róla! És persze sok más érdekesség: tea.hu/tipus/zold-tea
Vanessza blogja a teákról Ma a Japán Csersznye fantázia nevet viselő csersznyés Sencha teára esett a választásom. A vásárlóközönségünk egyik nagy kedvence, finom, édeskés és illatos. Ha hölgynek keresnek ajándékot, mindig jószívvel ajánlom, hiszen elbűvölő ízvilága remek meglepetéssel bír.Én…..
Tea Somerset 2019.05.14 18:55:19
@Keszi Dóra: Persze van többféle, érdemes körülnézni az oldalunkon. Amit mindenképp ajánlanék: Hawaii zöld, (tea.hu/webaruhaz/tea/hawaii-zold) ebben a remek időben egyébként is ránk férne.
Stenczel Timi blogja a teákról Volt ma egy vásárló, aki viszonylag céltudatosan tért be az üzletbe - rögtön a pulthoz jött, és elmondta, hogy a gyümölcs és a zöld teák érdekelnék őt. Mivel mindkettőből több tucat van, vegyes is és natúr is, ezért ilyenkor a tealap átolvasását szoktam…..
Tea Somerset 2019.05.09 11:30:35
Tea Somerset 2019.05.09 11:34:37
Vanessza blogja a teákról Amikor már 10°C fölé emelkedik a hőmérséklet, nem mindig esik jól a forró ital.Most, hogy ezekkel a csodás napsugarakkal beköszöntött a tavasz, teljesen a zöld tea bűvkörébe kerültem. Én amúgy is zöld tea párti vagyok, de ennek ellenére a havas, hideg télen szívesen…..
  A tea egészségügyi előnyeit már régóta ismerjük, és az idő múlásával csak újabb hírek érkeznek. A koffeinmentes tea viszont ritkán kerül az egészség és wellness oldalak címlapjára. Van némi igazság abban, hogy a koffeinmentes (decaf) teát kerülni kell. Járjuk körbe a kérdést, jó e nekünk a decaf…..
Kovács Vanessa a teákról A minap bejött hozzám egy hölgy, aki Walkers kekszet és fekete teát vásárolt. Elárulta, hogy ő csak így szereti. Az egyiket a másik nélkül meg sem inná/enné.Gondoltam kipróbálom, milyen ez a párosítás, hiszen már olyan régóta ajánlgatom a kettőt külön-külön.…..
Kovács Vanessa a teákról Nem igazán vagyok a gyógyszerek híve, így amikor itt kezdtem el dolgozni és hallottam az Ázsiai citromfű jótékony hatásairól, úgy gondoltam, remek alkalom lesz a következő megfázás alkalmával nem csak orrot fújni, hanem letesztelni, mennyire lehet hinni egy…..
Karácsonyi tea ajándék Rohamosan közeleg a karácsony, sokunk számára nehéz ajándékvadászattal. Felesleges, hasznavehetetlen tárgyak, drága de gyorsan megunt elektronikai kütyük jelentik a karácsonyi vásárlások zömét. Egy kézenfekvő remek ötlet még viszonylag kevesek eszébe jut. Teázni majd…..