Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Zsófia77

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a piszkos lesz a keze azonnal le kell törölni? Nem szeret bizonyos állagú ételeket enni? Kezével befogja a fülét, hogy megvédje magát a zajoktól, nyugtalanná válik vagy zavart lesz a viselkedése, ha sok a zaj körülötte? Vigasztalhatatlan, ha jön a hajmosás, körömvágás? Bizonyos anyagokból készült…..
Egyre nagyobb a nyomás iskoláskorban a gyermekeinken. Megnövekedett a tananyag mennyisége, egyre erősödik a teljesítmény nyomás és ez által növekszik a teljesítményszorongó gyermekek száma. Ezt a helyzetet nehezen kezeli gyermek, pedagógus és szülő egyaránt. Beavatkozhatunk-e szülőként az iskolai…..
Mennyire alakították át a nevelési eszköztárat az elmúlt évtizedek? A válasz egyértelműen az, hogy nagyon - bár a szüleink és nagyszüleink is újabb és újabb kihívásokat éltek meg - most valahogy ez mégis más. A 21. századi szülőségben nagy kihívás az a folyamatos és intenzív változás, amit a…..
Egy ADHD-s (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) gyermek szüleinek lenni nem könnyű feladat, az anyai, apai szeret és gondoskodás mellett szakemberré is kell válni. Így fogalmazott egy édesanya, akinek mindkét – jelenleg alsó tagozatos – gyermeke figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küzd.…..
  A család alapegysége a társadalomnak, a gazdaságnak és a jövőnek. A legnagyobb természetességgel állunk neki a családalapításnak, hiszen több millió ember tette ezt már előttünk, nekünk miért ne sikerülne. Párt választani, összeházasodni és gyermeket vállalni az élet természetes velejárója és…..
  Idén 12 éves lesz a gyermekünk rendkívül okos, szuper képességű gyermek, aki képes a gyors tanulásra. Vasárnap este 18 óra magasságában jelezte, hogy 6 versszakot meg kell tanulnia a János vitéz című versből. ADHD-s, hát halogatta a feladatot, míg egyszer csak derült égből villámcsapásként…..