Regisztráció Blogot indítok
Adatok
extrém először tölts

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FullScreen Evés, ivás 1. 2011.06.02 17:46:00
Enni és inni akkor is kell, ha az ember külföldön van, de akkor már lehetőleg olyat, ami helyi specialitás és finom. Ilyen például a képen látható vajas perec (bajorul Butterbretzl'). A nevét onnan kapta, hogy ez egy hosszában félbe vágott perec, belül vajjal megkenve. Otthon is…..
extrém először tölts 2011.06.06 22:19:17
Charlie Sheen új rekordot állított be a Twitteren, amikor 1 nap alatt 1 millió követőt szerzett. A mi Deutsch Tamásunknak egyelőre még csak 25 követője van a Twitteren, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig lesz ez így ... ha annyi nőt nem is fektetett meg, mint Charlie Sheen…..
extrém először tölts 2011.03.29 10:50:04
Delphoi jósda III. 2011.02.16 21:31:00
extrém először tölts 2011.02.25 16:25:09
A Molnár F. Árpád-féle hirhatter.com-ot lekapcsolta a BRFK szervezett bűnözés elleni alosztálya. Bár véleményem szerint Molnár F. egy klasszikus dezinformációs ügynök, aki sok hamis állítás közé rejti az igazság morzsáit is, de most elbizonytalanodtam a lekapcsolás hírére. Mibe nyúlhatott a figura?

index.hu/belfold/2011/02/25/lekapcsoltak_a_hirhatteret/

Más. Dohányzás- és zsírellenes kormányzati intézkedések, mint NWO agenda, ArmaGeddon bácsinak szeretettel:

laura-knight-jadczyk.blogspot.com/2011/02/comet-elenin-harbinger-of-what.html

"[...]
Q: (Andromeda) Is that any of us? (Galaxia) That doesn't sound like anybody is immune... like, "They'll suffer very little before they die!"

A: Smoking tobacco is a clue and an aid.

Q: (L) A clue to the genetic profile?

A: Yes.

Q: (Psyche) Oh, interesting. [everyone lights a cigarette and starts laughing] (Psyche) Everybody lights up! I feel like smoking! (laughter)

A: It is not just aliens that don't like to eat people that smoke! But from a certain perspective the viruses that cause such illnesses as the Black Death are "alien".

Q: (Psyche) You should read the article in the next issue of The Dot Connector magazine: "New Light on the Black Death: The Viral and Cosmic Connection". (L) If you look at it from a 4th density perspective, when something like the Black Death comes and there is global suffering - and when you read about it, the Black Death is just horrible - but if there was such suffering on our planet from something like that, 4D STS would be getting a rich feast of suffering which is what they feed on. So, an alien virus would be interactive with 4D reality by providing its food.

A: Close enough!

Q: (Andromeda) When will this start? (Atriedes) That's kind of a prediction... (laughter) (Galaxia) Soon, or long term?

A: 18 months to 2 years.

Q: (L) In other words, if Elenin or something else has something like that in its tail, and the earth goes through the tail, it can still take a year or so for it to precipitate onto the earth?

A: Yes

Q: (Galaxia) Will colloidal silver help us fight the plague?

A: Not alone, but very helpful.

Q: (Galaxia) Will our dietary changes help us fight it off?

A: Enormously!!! Especially fat consumption for cell protection."

Persze a forrás rendkívül ezoterikus, ez nem is vitás.
Delphoi jósda II. 2011.01.16 10:23:00
extrém először tölts 2011.02.02 12:31:56
@Sebastian Knight: gondolták volna, hogy mindez fiziológiai szinten is mérhető?

"Participating in an 8-week mindfulness meditation program appears to make measurable changes in brain regions associated with memory, sense of self, empathy and stress. In a study that will appear in the January 30 issue of Psychiatry Research: Neuroimaging, a team led by Massachusetts General Hospital (MGH) researchers report the results of their study, the first to document meditation-produced changes over time in the brain’s grey matter."

www.kurzweilai.net/mindfulness-meditation-training-changes-brain-structure-in-8-weeks
extrém először tölts 2011.02.02 19:15:48
@Sebastian Knight: világos, itt csak annyi az újdonság, hogy közben megváltozik a gyakorló agyszerkezete is. legalábbis ezt állítják a tanulmány szerzői.
Közelít a tél, a városlakók ilyenkor gyakran lehetnek tanúi a varjak vándorlásának, amikor is az alapvetően kis csoportokba tömörülő kormos és dolmányos varjak hirtelen több száz, ám néha több ezer fős kolóniákban menekülnek a vidéki hideg elöl a nagyobb emberi…..
Vastagbőr Segítség, gyíkok! 2010.08.06 12:31:00
Mivel összefutottam már fényküldöttekkel, kommentár nélkül szeretném megmutatni, mivel szórta meg tegnap a városi postaládákat a Fény Angyalai nevű formáció.Névjegykártya méretű csúszós papír, egyik oldal: Másik oldal: Az ominózus petíció: A petíció egy…..
  Az Országgyűlés hétfői ülésnapján az elmúlt 4-8 évben példátlan dolog történt: az MSZP valami tényleg vicces dologgal állt elő. A T/589-es, A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála…..
extrém először tölts 2010.07.20 12:27:02
@Doomhammer: lehet, hogy mégis a színház teória a helytálló?
extrém először tölts 2010.07.20 22:07:54
@bz249: én is pont most akartam linkelni.

Csaba László is osztja a színház-teóriát.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-367798

"Ha ez így van, akkor nem kommunikációs hiba, hogy nem tud a kormány szót érteni a Valutaalappal, hanem egy játszma, amelynek célja a gyengébb forintárfolyam kialakítása Az IMF taktikája azt volt, hogy megmutassa, ő a kemény legény, ezzel gyakorolt nyomást - fogalmazott a közgazdász, aki szerint a nyár az az időszak, amikor még lehet pókert játszani, ősszel azonban le kell rakni a konvergenciaprogramot az asztalra."
extrém először tölts 2010.07.22 13:19:50
@Doomhammer: most lebukott!!! muhaha!
Ezek mindenkinek utánanyúlnak, itt rohadjak meg. Bosszút állnak hetedíziglen.Mikor mond már le az Orbán-kormány? Mikor lesz rend és béke? Mikor ül a bárány az oroszlánhoz, Pörzse Sándor Friderikuszhoz, mikor? ..
extrém először tölts 2010.07.19 13:27:01
@osborne: várja meg a délutánt, még csak most fog beszállni New York a kereskedésbe.
Mandiner blog A hazugság ópiuma 2006.09.08 07:56:00
A hazugság erősen addiktív, ha egyszer rászokik valaki, nem egykönnyen jön le róla. Úgy tűnik: a kormánykoalíció becsületes és kompetens politikusai mind Budapesten, mind országosan beleszippantottak a jóba."Szlovénia kivételével egyetlen újonnan csatlakozott ország sincs…..
extrém először tölts 2010.07.05 14:46:58
@Loxon: Tudom, a wikipedia nem az igazi, de mit gondol a templomos-rózsakeresztes-szabadkőműves kontinuitásról?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Rózsakeresztesek#T.C3.B6rt.C3.A9net.C3.BCk

"A rózsakereszteseket a római katolikus egyház üldözte, az inkvizítorok az eretnekség egyik formájának tekintették."
extrém először tölts 2010.07.05 21:01:37
@Loxon: köszönöm az összefoglalót!
Mai posztunkban az elmúlt három évtized azon slágergyanús témáját járjuk körül egy kicsit, amely lassanként olyan médiastátuszra tett szert, mint egykoron a labdarúgás, az államháztartási reform, vagy a különféle fogyókúrás topikok: tényleg mindenki ért hozzá, de…..
Demszky Gábor populista erőktől félti Budapestet. Demszky nem engedi elvenni az ingyen utazást a nyugdíjasoktól. Demszky ígérete szerint a szociális otthonokban nem kell vizitdíjat fizetni...
extrém először tölts 2009.12.21 15:30:25
Egy trükk a százból: adófeltöltés a dohánygyáraktól.

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?feed=1&k=3&i=126227

"A jövedéki adó emelése előtt teljesen normális dolog, hogy a fenti szabályt kihasználva a dohánycégek betáraznak dohánytermékek zárjegyeivel. Amennyi zárjegyet a régi adómérték fennállása alatt vettek, azt a három hónapos szabály miatt ezen régi, alacsonyabb adótartalommal adhatják tovább. Idén azonban még ezt a jó előre való jelentős készletezést is messze felülmúlták a dohánycégek. "
extrém először tölts 2009.12.22 20:46:09
extrém először tölts 2010.01.07 22:51:49
Független értelmiségiek maroknyi csoportja alakítja az állami döntéshozatalt, lehetőleg úgy, hogy ők járjanak a legjobban.

www.huffingtonpost.com/arianna-huffington/the-first-huffpost-book-c_b_412999.html

"former Treasury Secretary Robert Rubin, is on full display right now in Newsweek's special "Issues 2010" edition, in which he pens a lengthy essay on "Getting the Economy Back on Track," failing, in a very flexian way, to explain or acknowledge -- let alone apologize for -- the key role he played in getting the economy off track in the first place."

Persze ez nekünk nem újdonság, ismerjük Oszkót, Drazsét a PwC-nél, az Omninvest svindlit, hogy csak az utóbbi fél év eseményeit említsem. A könyv szerzője is elismeri a hasonlóságokat:

"Wedel spent years studying what happened in Eastern Europe after the fall of communism, and sees a similar co-mingling of state power and private power at work here."
Mandiner blog Bumm a fejbe 2006.10.09 00:14:00
Kéretik leülni, öveket becsatolni, mély levegőt venni. "A magyar politika egyik oldalán a Gyurcsány Ferenc vezette nyugatias, piacpárti, liberális-szocialista koalíciós kormány áll. A másik oldalon a keserűen elégedetlen, idegengyűlölő extremisták zavaros csoportja…..
extrém először tölts 2009.11.20 17:58:57
Az EU elnökválasztás kapcsán észrevették az alábbi jelentéktelen részletet?

www.brusselsjournal.com/node/4175
(Wed, 2009-11-18)
"But is Mr. Van Rompuy a candidate at all? Officially, he and his party claim that he is not, because he is supposed to be “indispensable” in Belgium. However, the events at the secretive Bilderberg Group dinner last week clearly tell another story: he is definitely pursuing the job as the first eu President. During the dinner, he held a talk in which he elaborated on how the European Union could be financed directly, as opposed to the indirect financing mechanisms today. He rejected “green” taxes for the purpose, as they would fade away over time, and instead proposed eu-wide taxes on financial transactions, much like the infamous Tobin tax."

Az emberünk egy bilderberger.
extrém először tölts 2009.11.20 18:42:50
@elGabor: természetesen Lajos, a Hős a legtrükkösebb bilderberger.
Navracsics Tibor olyan egetverő hülyeségek egész garmadáját szabadította ránk, hogy menten felrázott a politikai pankráció szemlélőiként ránk telepedett súlyos apátiából, feledtetve az előre kiszámított műpofonok és számolatlanul zuhogó kamutalálatok lehangoló unalmát.…..
extrém először tölts 2009.12.16 14:01:37
@Bougheau Tschiga: én egyetértek Paranoid Androiddal, és akkor most vegyük sorra a tételes cáfolatokat.

Ezt írja: "Szóval a pénztárak valójában már tíz éve, a megalakulásuk óta a tagjaik tulajdonában vannak (tényleg így van). Ennél jobban hogyan lehet privatizálni?"
Természetesen úgy lehet privatizálni, hogy a jelenlegi tulajdonosoktól állami erőszakkal elvesszük a tulajdonosi jogosítványokat (ez az államosítási rész), majd odaadjuk a szimpatikus alapkezelőknek (ez a privatizációs fázis).

Az öröklési jog rendkívül fontos kérdés, ha a magántulajdon sérthetetlenségét komolyan vesszük. Minden normális természetes jognak tartja, hogy megtakarításait örököseire hagyhatja, aki ez ellen érvel, az szimplán kommunista. (megjegyzem, hogy az alapkezelők a kötelezően felhalmozott tőke használatából is tisztes hasznot érhetnek el, anélkül, hogy elrabolják az örökösöktől jogos jussukat.)

Ön elbagatellizálja a tulajdonosok kisemmizését, ami azért jelentős jogfosztás és forintosítható károkozás a jelenlegi tulajdonosoknak (bármilyen kis részben is tulajdonosok).

Így fogalmaz: "[...] rögtön egy hazugságot is csomagol: a pénztártagok eddig sem szólhattak bele a magánnyugdíjpénztárak befektetéseibe" - természetesen beleszólhattak, amennyiben megválaszthatták a kockázatok alapján rangsorolt befektetési portfóliójukat.

Ezt is írja: "Pontosan ugyanezek a cégek vesznek majd részt a magánnyugdíj-biztosítók vagyonkezelésében is, ha akarnak." Erre tudna valami forrást mondani? Esetleg arra, hogy Oszkó Péter hivatalosan cáfolja, hogy más külföldi befektetési társaságok is kedvezményezettjei lesznek az átalakításoknak?
extrém először tölts 2009.12.16 14:55:50
@EMU: vegye észre, hogy a személyeskedés (ad hominem érvelés, bővebben: en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) semmilyen szempontból nem legitim egy politikai vitában. Amint hozzászól egy politikai vitához, azzal máris politizálásba kezd. Miért nem tudta súlyban tartani a száját? Akkor nem kommunistázták volna le.
extrém először tölts 2009.12.16 15:42:54
@Badbitie: formális logika, ingyenlecke: ha X rosszabb, mint Y, akkor abból következik, hogy Y jobb, mint X.

Ön is így nyilatkozik: "Jobb, de nem jó. [...] Szóval nem volt jobb, csak kevésbé volt rossz."
  Nemrég egy hosszú bejegyzésben foglalkoztunk a mostanában újraaktivált Gyurcsány Ferenc legutóbbi kínai útjával. Ebben megállapítottuk:   1. Gyurcsány Ferenc a számos díszvendég egyikeként részt vett a Shenzhen városában megrendezett China Hi-Tech Fair (CHTF) című…..
extrém először tölts 2009.12.11 13:59:15
@Gremlin: "Az meg ne zavarjon,hogy az orsós vendel életében nem dolgozott [...]"

Te most itt mit cigányozol? Mi lesz így a Magyar Demokratikus Chartával? Nem félsz, hogy megszól majd az Elie Wiesel?
  A fenti képen Sonntag községe látható. Az ausztriai Vorarlberg tartományi településen a konzervatív Osztrák Néppárt 83 százalékos győzelmet szerzett a nyári EP-választásokon, ugyanitt a szocdemek öt darab, a szélsőjobb pártok pedig hét szavazatot kaptak. Sonntag és…..
  Ha nem tudsz lemenni a Balatonra, Velencei-tóra, felmenni a hegyekbe, mert nincs szabadságod, vagy már elfogyott, vagy de a tököd tele van azzal, hogy a gép előtt ülsz, kinnt meg süt a nap és meg lehet főni, ahogy bent is, vagy vége van a vizsgaidőszaknak, leállamvizsgáztál,…..
extrém először tölts 2009.06.29 18:27:40
@negeev: egyetértek, rendkívül szerencsétlen dolog egy olyan filmet ajánlani letöltésre, amit éppen játszanak a mozik... ráadásul két kattintásnyira elérhető torrenttel, ami (mivel megosztás/feltöltés is tartozik hozzá) potenciálisan bűncselekményre felhívás, sztem gyorsan javítsátok azt a mondatot valami ilyesmire, mielőtt idejön pampogni a rokkerzsolti: "[...] addig nézd meg moziban A dolgok állása című filmet."
én tisztelem a szerző kalóz-párti lelkesültségét, de inkább kommentelje be álnéven az isohuntos linket, azért nem perel automatikusan a UIP-Duna Film.
FullScreen Kivonások 2009.06.25 12:24:00
     Az ország jegybankja, a Magyar Nemzeti Bank, 30 millió darab 200 Ft-os érmét helyezett forgalomba a 200 Ft-os bankjegy helyett. Az érmék előállítási költsége körülbelül bruttó 40 HUF per darab. Ha összeszorzom, megkapom, hogy az össz érme…..
  SHelf kolléga átszabta egy kicsit a Reakció blog külsejét, s a tartalom is változott. A reakcio.huról érkező tartalmakkal többször akadtak problémák, lassították az oldalt. Átalakítottuk a blogajánlónkat és a híreinket is - ezek mostantól a mandiner.huról jönnek, így…..
extrém először tölts 2009.06.11 18:27:28
színekhez: kuler.adobe.com
layouthoz: www.alistapart.com/articles/whitespace
túl sok a különböző font-face az oldalon, elegendő volna egy serif és egy sans serif betűtípus, valmint a tartalmi egységnek megfelelő méretezés, színezés. ez egyébként a mandiner.hu-ra is vonatkozik, ott a cikkek törzse szinte olvashatatlan, túl aprók a betűk, és a designer elfelejtette beállítani a line-heightet a css-ben.
extrém először tölts 2009.06.11 18:33:23
+ www.smashingmagazine.com/2009/06/09/smart-fixes-for-fluid-layouts/ , a különböző böngésző-felbontásokhoz.
Mandiner blog Hova tűnt démon? 2008.10.25 08:01:00
Az ünnep napján mutatták be Morgan Spurlock „Hol az ördögben van Oszama bin Laden?” című, reality jellegű dokumentumfilmjét. A forgalmazó valamiért abból a feltételezésből indult ki, hogy akit némileg érdekel a politika, pont október 23-án fog az utcák-terek izgalmas…..
extrém először tölts 2009.05.22 16:48:58
@Wildschwein: @tevevanegypupu:

Ugyan, dehogy félnek, minden kényszerítő eszköz a rendelkezésükre áll, ráadásul milyen rendőr az, aki bárkitől is fél? Két dolgot kell félniük: a törvényt és a parancsot.

Egyébként gondolják meg, mi a legegyszerűbb módja az etnikai feszültségek szításának: parancsoljuk meg a rendőröknek, hogy ne firtassák a cigányok ügyeit, viszont a középosztály gyermekeit igazoltassák, és a társadalomra különösen veszélyes dolgokat keressenek náluk, hátha megbukik valamelyik egy kis marokkói hasison. A fenti ellentmondás jogosan sérti sokak igazságérzetét, és természetes módon kezdenek szimpatizálni az etnikai-színezetű bűnözéssel házaló szélsőjobbal; ki tudja, elegendő felháborító eset után talán valaki a kezébe veszi a kezdeményezést, és szállítja az igazi rasszista gyilkosságokat. A fentiekre természetesen EP- és OGYV kampány is koreografálható.
extrém először tölts 2009.06.09 17:49:04
@tölgy: "Az általános vagyonadót én nem ellenzem."

Flat-tax vagyonadó még igazságos is lehet; bár egy ilyen neves konzervatívtól, mint Maga, érdekesnek tűnik bármilyen adóemelés támogatása.
Egyébként érteni vélem a motivációját: a korábbi adócsalásból és adóelkerülésből felhalmozott tőkét szeretné - igazságszolgáltatási célzattal, kollektív bűnösséget feltételezve - megadóztatni. Ezeket viszont nem megadóztatni kell, hanem az elévülési időket megtoldásával a vizsgálatokat lefolytatni, a fekete pénzekből keletkezett tőkét elkobozni, a bűnösöket pedig börtönbe zárni.
extrém először tölts 2009.06.09 21:39:04
@tölgy: Szalai a decentralizált, egykulcsos ingatlanadó mellett érvel, és úgy tekint rá, mint az adócsökkentés fedezetére.
Ez esetben Önnek igaza van, Uram. :)
 Bár a szervezők és a csatlakozó szervezetek képviselői közül nem túl sok akad, akivel szívesen mutatkozunk együtt, mégis ott leszünk ma délután az előrehozott választásokért rendezett tüntetésen.  Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget:…..
extrém először tölts 2009.04.08 00:29:29
@Vogelweide: remek, hogy rámutat az ad hominem érvelés zsákutcájára, ezt megtoldanám egy linkkel:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

minden kommentelőnek szíves figyelmébe ajánlom.
Mandiner blog A hazardőr bukása 2009.03.29 11:01:00
 A magyar politika legnagyobb hazárdjátékosa egy hete mindent feltett a pártelnöki poszt megtartására - sikerrel, hiszen szólt a vastaps, potyogtak a könnyek, összejött 85%-nyi támogató szavazat. Aztán a nagy önmentő húzást egy hét nehezen megmagyarázható…..
extrém először tölts 2009.03.29 21:13:47
@꒐ʃʈʊᓈᘣ: mikor kezdett el gyengülni? nem vasarnap este 22:00-kor (GMT) nyit a Forex?
extrém először tölts 2009.03.29 21:37:35
@꒐ʃʈʊᓈᘣ: lehet, hogy tudnak valamit az xe.com-nál. egyébként még zárva van: www.2009.worldmarkethours.com/Forex/index.htm
A válság óta sok Economist-cikket átvett a magyar sajtó, de a legutóbbi drogos melléklet valahogy nem jutott el a tudatukig. Fura, pedig az összes drog legalizációjára szólítanak fel. Alcíme: a tiltás megbukott, a legalizáció a legkevésbé káros. Igaz, ezt mondták 20 éve is, de…..
extrém először tölts 2009.03.11 00:37:37
@Lovag, aki azt mondja: Ni!: pedig ezt a hozzáállást érdemes volna elfelejteni, mert a minősítgetés és szimpla sértegetés sosem visz előbbre egy vitában.

Szerintem a drogfogyasztást le kellene választani a népszerű asszociációról, miszerint aki drogozik, az hazudik, lop, fosztogat, gyilkol, közlekedési baleseteket okoz, szándékosan belehajt buszmegállóban álló tömegbe. A drogfogyasztás "victimless-crime", "sértett nélküli bűntény" jellemzőit érdemes hangoztatni, és emellett kérlelhetetlenül elítélni azokat, akik hazudnak, lopnak, fosztogatnak, gyilkolnak vagy közlekedési baleseteket okoznak. Az utóbbiakat példásan meg kell büntetni, ha pedig valamelyik ilyen bűnöző felhozná enyhítő körülménynek a drogfogyasztást, az olyat még példásabban megbüntetni. Ugyanis a bűnre nem hajló drogfogyasztóknak is rossz hírét kelti.
A drogfogyasztás, mint jelenség, így egyedül marad, kevesebb zavaró tényezővel vizsgálható, könnyebben védhetővé válik.
Hasonlóan fontos volna elválasztani az egyéb, hagyományosan devianciának minősített magatartásoktól is, mint a hippikommuna, melegházasság, abortusz, eutanázia.
Javasolnám még az egész kioktató-liberális attitűd és érvelés felülvizsgálatát is. Kontraproduktív.

Végezetül egy kis olvasmány a politika iránt is fogékony olvasóknak:
www.konzervatorium.hu/cikkeink/filozofia/47-a-konzervativizmus-es-a-libertarianizmus

A jobboldal fogékony lehet a szabályozás újragondolására, pl. az Economist is inkább konzervatív, mint ballib.
extrém először tölts 2009.03.11 01:18:53
@Lovag, aki azt mondja: Ni!: üdv!

Egyébként rengeteg lehet az olyan idetévedő is, aki tartózkodik a vitától, de elolvassa a kommentfolyamot, nos, ők a csendes többség, őket kell meggyőzni higgadtan, az ő szemük láttára kell elvégezni a fent vázolt feladatokat, ahelyett, hogy másokat "tökfejezünk" (ez a szó pl. kerülendő, lásd az egyéb problémák leválasztására vonatkozó megjegyzést fent) vagy az édesanyjukat emlegetni bármilyen kontextusban.
A köpködés sosem menő. Az elegancia annál inkább.