Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ngaba

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Ngaba 2018.07.13 21:06:39
Kedves Macska_fogó!

Van egy becsült idő szerint április végén született talált cicám trikolor kis lány ugye. Egy parkolóban találtak rá, elég nehezen tudták befogni. Rendesen almozik első nap óta van kuckója ott is alszik lámpa oltás után megtanulta először mellettem aludt de megmutattam neki hol az ő fekhelye és tudja, csak éjszaka lopakodik valamikor mellém az ágyba. Viszont ha éjjel megébredek vége a visszaalvásnak ő is felkel jön utánam. 2 hete van nálam az első 3 napot érkezésekor vele töltöttem h szokjon meg csak 1-2 órát hagytam itthon próbaként. Első kivételnél már dorombolt. Sajnos én váltott műszakban dolgozom vagy délelőtt vagyok itthon többet vagy délután 11 ig es fél 10 fele érek haza vagy reggel 7től fél 6ig nem vagyok itthon. Nagyon jól viselkedik itthon rendesen almozik eszik reggel este kap alutasakost bár azt nagyon nem szereti pedig párat kipróbáltunk napközben van kint neki száraz eleség ezt ajánlotta egy cica mentő. Mindig követ a lakásba sokszor ad puszit mosdat. Viszont mikor itthon vagyok és játszik nagyon bevadul amit eddig nem csinált beindul a vadászösztön ha ez az pedig tud cica tv-ni is ablakban. A kérdésem az lenne h tudnék rendszert vinni az életébe etetés játék, mert mikor játszik nagyon bevadul boxol harap labnak ugrik néha kapok egy taslit is a hajamra :) igazi kiscica játék de lehet a rendszertelenség zavarja, vagy örül nekem? Amúgy nagyon okos kiscica a nemet érti és a nevét is lassan. Mikor simogatás van elkezd dorombolni és van egy takarom oda kúszik és közben szopikázza és nyomkodja mint a mamáját. A kérdésem ez a vad játék a kiskorának tehető be vagy a rendszertelenség miatt? Es hogyan vigyek be neki renszert az életébe? Benti cica és van egy telkunk ahova néha ki gondoltam vinni jó ötlet e ez számára?
Előre is köszönöm válaszát és ötleteit.
Ngaba 2018.07.18 12:44:00
@Macska_fogó: Kedves Macska_fogó!

Köszönöm válaszát. Igen szoktunk játszani botos játékkal amit csak akkor veszek elő mikor itthon vagyok. Próbáltam a blogon adott tanácsokat követni játék vacsora és utána besötétítés a lepihenéshez. Ő vacsora után még jobban felpörög csak akkor nyugszik le ha teljesen lekapcsolok mindent és alvás van, akkor bebújik mellém és alszik, így akkor a játékot alvás előtre teszem. Viszont ha felébredek és kimegyek inni éjjel jön ő is kezdi a játékot.(kéz harapcsálás, karom box) Mindenhova követ akár hol tartózkodom ő ott van. A kivivést akkor meg nem erőltetem csak egy kis sétát gondoltam a telken hámmal de igen sajnos kutya van a szomszédba és elereszteni nem lehetne mert el tudna szökni, és ivartalanítás előtt nem is szeretném, a kóbor cica szag ne zavarja össze. Már csak a játékban való finomságot próbálom neki megtanítani, mivel ha ő fel kel már azonnal el kezd nekiugrani a kezemnek pofozgat célzás értékűen és lábamnak ugrik, el kell dugnom előle de akkor jön a fejem. Ha simogatásnál elkezd bunyózni és harapni egyszerűen békén hagyom míg meg nem nyugszik. Ha nem jó helyre mászik fel egyszerűen megkérem jöjjön le valamikor meg is teszi, ha nem óvatosan leveszem persze ilyenkor is ad egy kis oda csapást, szerintem nem szereti ha felemelik. Ha erősen harap vagy karmol, vagy lábamnak ugrik szólok neki h ez fáj akkor vagy elmegy vagy puhán pacsizik vagy puszit ad, de kb 2 percig. Mivel ő talált cicus nem tudni a mamájáról semmit, így a szocializáció kimaradt az életéből és elég vadul játszik. most kb 2és fél hónapos. Viszont nagyon szépen almozik, nem tudom h került szegény az utcára. Olvasom Mieshelle Nagelschneider "Macskákkal suttogó" könyvét és próbálom az ő tanácsait is követni, ha nagyon vadul játszik egyszerűen kimegyek a szobából, amikor is elkezd nagyon nyávogni. akkor megyek vissza ha látom h nyugi van. Még nem jött be ha visszajövök ugyan úgy neki ugrik a lábamnak és kezemnek pedig próbálok óvatosan mozogni és nem a kezemmel játszani és lábammal. ha látom, h épp le akar vadászni elhajítok neki egy papír galacsint ami eltereli a figyelmét. Mikor lenyugszik megmosdat nagyon sok puszit ad és ha haza jövök rettentően örül, csak akkor lehet őt simizni meg ha alszik amúgy nem szereti pofoz harap. Igazából ezekkel próbálkozom, nem tudom jól csinálom e vagy van e még amit tehetnék?
Ngaba 2018.07.20 10:05:20
@Macska_fogó: Köszönöm gyors válaszát.
A "cicanyelv" ráfújás bejött köszönöm szépen :D már nem ugrik annyira nekem. Tegnap megkapta a második oltását, Simán bevonult orvos előtt a szállítójába. Nyugodtan tűrte a vizsgálatot az utazást. ( ő volt a legnyugodtabb cica a váróba, cica tv-et az ablakon keresztül :) más nem érdekelte ). Azóta nyugodtabb is. Veszettség ellen is kapott oltást az orvos megengedte a kinti sétát amiért ilyen rendes és nyugodt. Persze 100% os felügyelet mellett hámmal, amit tegnap kapott is kipróbáltuk 10-15 percig utálta aztán el is felejtette :D és játszott tovább. A cica játéka szerinte még nem is olyan durva 6 hónaposan ki növi, ugyh megnyugodtunk. Köszönöm a segítséget, követem a tanácsait a blogon és remélem most mar rendben leszünk :)