Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palásthy Julcsi

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmúlt a nyár a Rejtekben, aztán az ősz, a tél és a tavasz is. Minden szabad időnket itt töltjük, van hogy hosszú heteket, de van olyan is, hogy csak egy délutánra ugrunk le. Láttuk már a csodás őszi színpompájában, láttuk már hóval borítva és éreztük itt a kikelet varázsát is. Mindannyiszor egy…..
Kissé módosítottam a mondáson, miszerint a google a barátod, én ugyanis a pinterestet bújom ötletek után kutatva, mióta van egy rejtekünk. S ahogy mondani szokták, aki keres, az talál is. Ráleltem egy kedves, házilag elkészített padra, reménykedve, hogy egyszer majd lesz olyan állapotban a kertünk,…..
Rejtekünk kulcsa A nappali 2018.08.24 21:33:33
S ha már egy kis bepillantást engedtem, akkor itt az ideje, hogy megmutassam a Rejtek nappaliját is, bár itt a legkevésbé szembetűnő a változás és a legkevésbé formálható. Ez volt a hajdani présház, ennél fogva a belmagassága igen alacsony. Az egyik sarkában van egy beépített polc, a másikban egy…..
Szeretem magam körül a szépet, szeretem látni, hogy alkottam valamit. S ehhez gyakran olyan kevés kell, de ezt mintha már mondtam volna egyszer... vagy többször... Mutatom is, mennyire kevés. Először is kell egy szabad délután, ez mondjuk számomra a legnehezebb része a dolognak, de a Rejtek óta…..
Nem "konmarizok", mert magamtól is rájöttem, hogyan kell ruhát hajtogatni, hogy átlátható legyen és kevesebb helyet foglaljon a szekrényben, beláttam, hogy a kevesebb holmi kevesebb rendetlenséggel jár és valahogy nem tudok szerelmet vallani a tárgyaimnak, így nem tudom, viszont szeret-e és…..
... de azért az átváltozás mégiscsak szemet gyönyörködtető.                 A kezdeti állapotról egyetlen fotóm van csupán, de itt is látszik, egy alapos rendrakás milyen sok változást hozhat.                         A konyha egyben az előszoba is, amit utólag építettek…..
Rejtekünk kulcsa Semmiből valamit 2018.08.01 12:50:19
Nemrég olvastam egy magyar lakberendező blogger írását, ami kissé szíven ütött*. Nevesen, az emberek (netán más lakberendezők) miért neves designer tervezők olcsó utánzatait veszik meg, miért nem az eredetit? Miért költenek ilyesmire, s ezzel miért kérkednek? Ez a kissé fenhéjázó írás azért ütött…..
Másoknak tán legyintenének rá, ám mi ettől is boldogok vagyunk erősen. Nő a füvünk!!! A dolog azért jelentős, mert egyrészt még sosem csináltunk ilyet, másrészt meg fenyőfák tövébe vetettünk fűmagot. Árnyéktűrőt ugyan, de olyan sokáig nem is mutattak életjelet, hogy feladni készültünk. De most…..
Rejtekünk kulcsa Vadházasság 2018.07.26 22:38:39
Még csak terv volt a rejtekünk, amikor megpillantottam álmaim metszőollóját. Rögtön láttam rózsás kesztyűbe bújtatott kezeimet, ahogyan a rózsaszín metszőollóval, elégedett mosollyal az arcomon rendezgetem kicsiny kertünket. Nos, megkaptam a metszőollót is, kesztyűt is, s bár egyik sem az, amit…..
Rejtekünk kulcsa Pillanatok 2018.07.19 11:44:29
Egy idő után biztos unalmas lesz, hogy minden bejegyzés úgy kezdődik: annyira hálásak vagyunk... vagy még mindig alig hisszük... De hát ha egyszer tényleg így van, akkor mi mást mondhatnék?Amint meglátjátok a pillanatképeinket (amik még mindig nem DIY fotók és még mindig csak mobiltelefonnal…..
Rejtekünk kulcsa Hol is kezdjük? 2018.07.14 20:38:10
Egy kedves kis házikó birtokosai lettünk, egy hegy oldalában, csodás panorámával.Reggelente a meleg tejeskvéval a kezünkben ücsörgünk a lépcsőn, rácsodálkozunk a madárcsicsergéstől zajos csendre (igen, ilyen van), a nyugalomra, a felfoghatatlan érzésre, hogy ez tényleg a miénk. Persze estére már…..
Adva van egy hat tagú család és egy budapesti, négyszobás panellakás. Az édesapa megrögzött "budai", az  édesanya vidéki lány, a gyerkek tipikus panellakók, értsd: könyv, számítógép, televízió, a fáramászás, sarazás, mezítlábazás, bogárgyűjtés kimarad az életükből.Jól érzik magukat a bőrükben, bár a…..