Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DnP

0 bejegyzést írt és 551 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz -…..
IDDQD Checkpoint 8x03: Westwood 2022.04.05 21:33:03
A harmadik évadban már vendégeskedett nálunk a kiváló Konnektor podcast alkotói közül kettő, most meghívtunk egy harmadikat is: Lusztig Zsoltot alias Warhawkot, akinek gémervilágbeli tájékozottságáról bárki meggyőződhetett, ha hallgatott pár adást a Konnektorból. Idő kérdése volt csak, hogy a…..
DnP 2022.04.09 16:24:32
@defaultXEX: no de melyik a legjobb? :) Szerintem a CP az, itt mindketten a téma szakértői, értelmesen és poénosan el is tudják mesélni a dolgokat, nem kis tapasztalattal rendelkeznek a téren. A másodikban azért már vannak gondok :) Egyikőjüktől már időnként sokkot kapok, mikor rendre full értelmetlen dolgokat magyaráz, ha épp nem ismételgeti szolga módra dewla minden egyes mondatát :)
A múltkoriban sikerült a Metróban négy normál méretű argentin hekket (argetin hake) vennem, amiknek az elkészítéséhez most jött meg a kedvem. Úgy gondoltam, hogy két verziót fogok sütni, az egyik a klasszikus, a Balaton partján megszokott paprikás lisztben megforgatott hekk lesz, a másik pedig…..
Ebben a részben egy kis falusi parasztházat mutatunk be, ami az ott található dokumentumok szerint már közel tíz éve elhagyatott...
A Soundfly egy új típusú online zeneiskola a ma zenészeinek. Többféle ingyenes lecke segít bárkit, függetlenül attól hol tart a zenélésben. Magazinuk, a Flypaper nyolc zenészt nevez meg akik sikerre vitték a Chiptune műfajt. Az első voltaképpen egy csapat, a Japán Yellow Magic Orchestra. Ugyanilyen…..
Reménytelenül feltorlódtak a mailboxomban a témák, például a Vakondok 4-werkfilmek, ezért most rögtön kettőt fogok elsütni (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Az első videóban Mérő László beszél,…..
Múlt vasárnapig lehetett még megfejtést beküldeni Doom-nyereményjátékunkra, az eredményhirdetésnek pedig nagyon itt van már az ideje, nem is húzzuk tovább. Előbb a megfejtés, aztán a nyertesek...
DnP 2016.05.27 20:47:10
@__tom_: Egyik korai PCX CD mellékleten volt fent demója... hetekig nyúztam azt az egy nyamvadt pályát :)
Két SID-es zene gyűjtemény Sajnos a Commodore 65 nem lett hivatalos, publikus gép. Zeneszerzőket ez nem akadályozta meg abban, C64-en is komponáljanak dupla SID-es zenéket. Egy egész jó gyűjteményt találtam, valós C64-ekről / valós SID chip-ekről felvéve.Külön telepítés…..
DnP 2016.05.21 17:48:14
DnP 2016.05.27 20:00:18
Hopp, a héten még nem volt Vakondok 4-werkfilm, itt az ideje, hogy legyen (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Egy ilyen dokuból ugye kihagyhatatlan a Newcomer, ami az egyik legjobb (ha nem a…..
DnP 2016.05.25 17:54:59
DnP 2016.05.26 19:06:53
@kalbász: Az valami kamu alak lehetett, ennyire hülye emberek nem hiszem, hogy léteznek :)
Pénteken berúgta az ajtót az új Doom, és ahhoz képest, hogy voltak aggályok, az első hírek szerint egész jó lett a single player mód. Mi is nagyban teszteljük az Indexre, de az IDDQD-n inkább retrózunk kicsit. Nem lehet elégszer elmondani, hogy a Doom és a Doom II mekkora jó játékok voltak (és…..
Helló, retrorajongók és podcasthallgatók, megint itt vagyunk a cikké felturbózott Checkpoint Minivel, méghozzá egy olyan játékkal, amit sokan kértetek. Grathtel jól kiveséztük a Gobliiinst, és szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum…..
DnP 2016.03.20 18:16:16
Kedves Olvasók! Mint korábban is említettem gyermekkoromban imádtam a májkrémeket, zsemlével és uborkával, melegszendvicsként vagy akár önmagában is. Manapság már nem fogyasztok ilyen készítményeket, a boltban sétálva azonban feltűnt, hogy az általam ismert arany alapon piros betűs sertésmájkrém…..
Az achievementeknek nem sok értelmük van, kivéve akkor, mikor azt mutatják meg, hogy milyen fura világban élünk. A steames Fallout 4-ben van például egy olyan, amit akkor kap meg a játékos, ha kilép a 111-es Vaultból (vagyis nagyjából 5 perccel a karaktergenerálás után). Na, az…..
DnP 2015.11.17 12:31:24
@Zabkása: Vicc ez a kontrollerről FPS irányítás. Tárgyak kikerülése inkabb straffele mint kanyarodással, semmi ív, darabos minden. El nem tudom képzelni, hogy lehet ezzel pl aimbot nélkül célozni.
Podcastünk fékezett habzású - azaz vendég nélküli - miniverziójában általában olyan régi játékokat próbálunk ki újra, amiket ti javasoltok, de ezúttal saját kútfőből jött az ötlet. Ennek oka, hogy minap valamelyik vendéges adásban szóba került a Crimson Skies: High Road…..
DnP 2015.10.19 17:57:57
@enpera: Az eredeti helyén lent van hangerő szabályozó, linkelve nem tudsz :)

@Stöki&Grath: Esetleg videóban nem gondolkodtok? Jó lenne látni is mivel ökörködtök :) (lásd PGO)
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
Egy fejlesztés alatt álló játék fogott meg. A Jump & Run kategóriába tartozik és képek alapján már nagyban játszható állapotban van. Sokan felkaphatják a fejüket és igazuk van. Giana Sisters (Giana nővérek) egyik szintje szintén egy hasonló toronytól indul és ugyanígy…..
Van itt kéremszépen döngölő Pitbull meg Avicii, csillogó aszfalt, éjszaka és eső. Minden amiről a Need for Speed szólt, a méltán népszerű underground két részében. Tény, hogy az NFS azzal vált híressé a kilencvenesek elején, hogy Porsche-vel nyomtad neki bele a tájba…..
A vasúti közlekedés fejlődésével és a vasútvonalak kiépülésével nem csak az áruk, de az előkelőségek, sőt az uralkodók is egyre inkább vonattal utaztak a díszes hintók helyett. Csakhamar presztizs kérdéssé vált a királyi pár megfelelő szintű kiszolgálása, emiatt a…..
Mész a PixelConra, állat jó bulinak ígérkezik, és ezt nem csak azért írom, mert a kerekasztalban én is ott fogok okoskodni. Alant a flyer, a parti Fészbook-oldala itt. Persze a PixelCon előtt lesz még pár gémerprogram, például most hétévén a patinás szegedi retrobanzáj,…..
Mindig azt hiszem, hogy a C64 körül gyülekező, ma is nagyon aktív és népes közösség már nem tud meglepni, aztán mindig tévedek. Most olyan történt, amire nem nagyon volt még példa: egy C64-es klasszikus (nem hivatalos) pc-s folytatását visszaportolták C64-re. A Bruce Lee-ről…..
Az osztrák tölgy, amint farönkkel a vállán sétál, miközben a kamera premier plánban mutatja a nagyon látványos bicepszét. Arnie cuki filmbéli kislányával aranyos őzikét etet. "Tárgyaljunk! Nem!" Bizony, a 80-as években ez volt a menő, ezért szerettük a Schwarzenegger-filmeket,…..
Japán adott már nekünk pár furcsa játékot, szóval az itthon kevésbé ismert OneeChanbara sorozat igazából nem lesz annyira meglepő. Egy PS2-gyökerű horrorjátékról van szó, aminek igazából csak a díszlete horror, a játékmenet sima kaszabolós mészárlás. A játék…..
A Devon dizájn-labor fejlesztése ötvözi az óra-világ modern trendjeit a mechanikus újításokkal. A Tread 1 névre keresztelt különös műszer mechanikus és elektronikus alkatrészek remek párosításával nyújt páratlan teljesítményt. Az óra-világ mindig keresi az újabb…..
DnP 2015.01.10 20:54:16