Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Djurika

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
A Budapest folyóirat egyik korábbi számából szkenneltem be ezt a képet, amely elvileg az első fotó Budapestről (pontosabban az egyesítés előtti Pestről). Valószínűleg 1840-1860 között készülhetett, és a Kecskeméti utca látható rajta a Kálvin tér felől fotózva. - írta…..
Az nem újdonság, hogy a Norc és Street View csinál fura térgörbületeket az összeillesztések mentén, de ez különösen jól sikerült. Még az árnyék is stimmel, a kocsi ívei is tökéletesek, a német autók/mérnökök szerelmesei is dicsérnék a precizitást. A tippért köszönet a…..
Az Elsők sorozatunkban most Louis-Jacques-Mandé Daguerre munkásságát mutatjuk be. Niepcéről már írtunk korábban, aki Chaveliertől, az optikustól tudta meg 1825-ben (más források szerint 1826-ban, de a wikipédián 1827-et írnak), hogy Daguerre is ugyanazon probléma megoldásán…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Djurika 2011.02.24 20:46:01
Egy jó kis ingyenes térkép jelent meg a Király utcáról a napokban, amit a Tourinform irodákban és az utca boltjaiban lehet beszerezni. Szerintem remekül néz ki, jó ötlet ez a tematikus utca is - bár ha már dizájn, akkor kár, hogy pont a Zeneakadémia szuper dizájnos eneteriőrje…..
 Podmaniczky Frigyes báró (1824 - 1907)  Élete:Apja báró Podmaniczky Károly, anyja jäkensdorfi Kostitz Erzsébet. Iskoláit Pesten és Késmárkon végezte. 1843-tól tevékenyen részt vett a politikai életben. Ráday Gedeon megyei követ mellett irnok. 1847-ig Pest…..
A tegnap esti RTL Híradó vezető híre, mint minden hírműsorban, a Cozma-gyilkosság volt, egészen pontosan annak is az az új eleme miszerint a rendőrség végre megnevezte, ki szúrta le a kézilabdázót azon a végzetes estén. Ehhez Szellő István mögé be is tettek az ügyes…..
Bence írt nekünk, hogy a Hermina Residence előtt különös fémcsíkok vannak a járdán. Illetve egyáltalán nem különlegesek, csak nem tudja mire valók. Kiküldtük az Urbanista szerkesztőség ismeretlen eredetű tárgyakkal foglalkozó rovatának legrátermettebb ügynökét, de sajnos…..
Nadrágszíjparcella a budapesti agglomerációban sem ritka, de ház azért nem túl gyakran épül rá. Ezt 35 nm-es, két szobás diósdi házikót Los Alamuszi ajánlotta a figyelmünkbe a nadrágszíjlakásokról szóló posztunknál. Ugyanis egy 6,5 m széles, 72 méter hosszú telken…..
A Connecticut államban található New Havenben, az USA egyik leghíresebb egyeteme, a Yale University Ritka Könyvek és Kéziratok Könyvtárában (Rare Book and Manuscript Library) számos érdekesség áll a megfelelő engedéllyel rendelkező kutatók rendelkezésére. A rengeteg, nagy becsben…..
    Én csak annyit fűznék a riport utáni beszélgetéshez, hogy egy pár adat sántít, például az, hogy főleg nők, párok és idősebbek látogatnak Pripjatyba. Egy kis statisztika: Pripjaty-ba látogatók nem szerinti eloszlása: 85%(férfiak) - 15%(nők) Kor szerinti…..
Találtam egy cikket a coolpolitika oldalán ( http://www.coolpolitika.hu/ujjaepit_csernobil_8211_sok_turista_latogat_varosba) ahol azt írják, hogy: " A város egyes részein különböző mini luxus-hotelek is vannak, amelyek állítólag nem fertőzöttek, ugyanis az épületek alatt lévő…..
Az Új Színház épületének története izgalmas és színes, tele változásokkal és megújulással. Az 1909-ben épült mulató, majd színház számtalan tulajdonost és színi társulatot maga mögött tudva most viseli tizenhetedik nevét; belsejét állandóan alakítgatták, többször…..
  A Hangos tér akár egy VHK-album címe is lehetne. Vagy mondjuk a játszótér szinonimája. Ez utóbbi csak azért ugrott be, mert épp itt építettek egyet belőle: a Hangos téren. A XVI. kerület úgy tűnik nagyon belejött a gyerekezésbe: két hét alatt három új játszóteret…..
A két témát nem sok minden köti össze. Leginkább talán az, hogy néhány napja alig félóra különbséggel landolt a levelesládámban két levél, az egyik egy Tabánt bemutató virtuális térképre, a másik egy 160 éves manhattani fotóra mutató linkkel. Lássuk milyen volt a két…..
 A rendszámok sok hülyeséget kihoznak az emberekből, mi például a főiskola ideje alatt folyamatosan figyeltük, hogy melyik a "legfrissebb", Füge kollégám (a plateboy) adatbázist épített belőlük, mások pedig az Isten pénzéért vesznek maguknak vicces, bár…..