Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EzerArcú

104 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Dinamikus gyakorlatok, összeszorítások, testzárak. Ezek miatt a nagy és komoly étkezéseket jógázás előtt kerüljük. Ezért a nagy jógaóra mindig reggel és éhgyomorra van. Szattvikus étkezés javallott, tisztaságot keltő. Itt nincs tiltva a radzsasztikus, vagyis…..
EzerArcú 2009.01.06 08:49:54
  Mint minden megerőltető gyakorlat előtt, ne étkezz, vagy csak nagyon keveset jógázás előtti pár órában. Na most komolyan, mert ez nekem soha nem sikerül így. Félig komolyan a kundalini óra előtti evés-nemevésről Ha rosszul levős vagy, ha felfordul a gyomrod, ne egyél a…..
  Ez fontos, a kundalini jóga órákon elvileg csak kundalini 3ho által megfelelőnek minősített zenéket engedélyeznek, amit persze a legősibb, legmenőbb kundalini jóga tanárok sem tartanak mindig be. Én nagyon szeretem a kundalini jóga órán hallott zenéket, és jól esik arra…..
Nem kíván ez a jóga speciális eszközöket, nem kell drága felszereléseket vásárolnod, de természetesen elmondom, hogy mit és hogyan szoktak - nem azért, hogy utánozzad, hanem azért inkább, hogy megérezzed a mögötte lévő fontos gondolatokat. A kundalini jóga fehér ruhás…..
Ez a legfontosabb vele kapcsolatban, Yogi Bhajan ugyanis nem volt az első, aki jógát tanult és tanított, nem volt az egyetlen, aki élete korai szakaszában Kundalini Yoga mestere lett, de ő volt az, aki ezt elérhetővé tette a nagyközönségnek. Miért különös ez? Mert átok ült a…..
A gyakorlat hatása a kundalini energia megtartásáraKimondottan fontos egy ilyen energiájú közegben. Olyan ez, mint egy szilaj ló - ha meg akarod ülni, ha érezni akarod, ahogy vágtat, igencsak észnél kell lenned, és a gyakorlás sem árt. A gyakorlást gyakorlatokon keresztül érjük…..
Olyan már volt nekem kundalini jógától, hogy a testemben nagyon jól éreztem magam. Most megtudtam, hogy ez a mantra nemcsak kedves-kellemes egyensúlyi állapotból képes jót tenni, hanem egyenesen a "itt sem vagyok, sehol sem vagyok" testen kívül ragadtam érzésből is lehoz a…..
Intuíciónk van. Legfelejebb nem olyan nagyon erős, és elnyomja a kétkedés, a félelem, és az a megannyi hang, ami másoktól érkezik hozzánk. A Kirtan Kriya ezt az intuíciót erősíti.   ..
Ennyit igazán megtehetünk, nem?Persze, 11 egész perc kell hozzá reggelenként. Meg a megértése ennek a jógának, amit Arádhana jóvoltából ismertem meg én is.Ez Arádhana kundalini hírleveléből egy részlet, amelyre ide kattintva lehet feliratkozni. Testhelyzet: Könnyu ülés.…..
Van olyan gyakorlat, csupán 11 perc reggelenként, ami a jólétet vonzza az életünkbe. Ez Yogi Bhajan "fényesítsed a glóriádat" gyakorlata.Egyébként nagyon kedvelem a "nagy öreg" elnevezéseit, olyan játékosság ered belőlük.És persze a jólét ígérete is,…..
Ahogy az ételnek is van kinézete, alkotóelemei, illata, íze, környezete mint terítés, van időpontja, és van valami más összetevője is, amit "soul food" elnevezés illet, amennyiben valakinek szíve-lelke benne van, úgy van a jógának is nyolc összetevője.Yoga nyolc ágaAz…..
Oktatóink azt mondták, hogy ma magyarországon nincsen kundalini-jóga óra, vagyis olyan tanár, aki elvégezte a kundalini jóga oktatói tanfolyamot.Ennek ellenére találtam két site-ot.Az egyik a kundalinijoga.hu.Balázs Valéria azt mondja a kundalinijoga weboldalán, hogy ilyen alapokon…..
Unalmas egy hír, de fontos, és ujjé!!! örüljünk egy kicsit, mert elindult a www.kundalinijoga.lap.hu linkgyűjtemény. A linkek egy része persze angol nyelvű, de majd szép lassan növekszik természetesen a magyar nyelvű oldalak száma. A gyűjteményt Arádhana Kaur szerkeszti.  ..
Kundalini energia, jóga vagy akár nem jóga közben.A nem jógáról írok ma, konkrétan lépcsőnjárásról. De a lényeg, hogy eredménye van.Ami közben én tűzlégzek. Érdekes és minden figyelmemet egyszerre igénylő.Minden egyes lépésre 2 gyors légzés, mélyíteni kell, hogy elég…..
Az angolban minden, ami fenséges, nagyságos, csodálatos, és még sorolhatnám, szóval minden a "she". Ezzel a szóval illetik. A Kundalini mindenképpen "she", ha róla beszélünk. Ez az energia mindenkiben megvan, a kérdés csak az, hogy hozzáférsz-e. Persze.…..
Mantra OK to go 2008.10.12 14:48:07
Contact című film Jodie Foster szereplésével és kommentárjával. "Ezt mondogattam, sok-sok ezerszer, mint egy mantrát" Azt éreztem, hogy a karakter, akit játszik nagyon bátor. Kell hozzá, nemcsak ez a mantra, hanem a bátorság is, hogy ha megvan a lehetőségünk, merjünk…..
Már olvasom őket egy ideje, és tetszik. Nem is tudom, miért nem írtam meg ezt ide előbb, talán túl sokat olvastam, és nem írtam???Most itt van, ez a yahoo kundalini beszélgetőcsoport feliratkozási címe. Kell hozzá Yahoo pass, de gondolom, sokaknak van.A legtöbbet ászanákról,…..
Felébreszteni az érzékeket, a gerincet, az izmokat, a vállövet.  Ja, és gyönyörű a hely, külön pirospont érte :-)) Nem is mezei, hanem pataki, de azt én bármikor szívesen kapnék.   ..
Mantra Prakash szerint a mantra 2008.10.03 15:47:00
A mantrák ősi varázsigék, szent énekek. - Mondja Prakash, azaz Vörös Ákos.Évezredes hagyományokra épülnek, mágikus hangzással, dallammal. Hiába fordítjuk le, az már nem olyan. Nem mintha a jelentést nem lenne jó tudni, de az eredeti nyelven érdemes mantrázni.Prakash Vörös…..
TrueVille - LélekErdő Betörések 2008.09.28 12:48:48
Betörések...Vannak, és csak egyre többet teszünk ellenük, mi, szenvedő alanyok.Nem tudni, mi az igazán sok ebben: a biztsítás, a rács, a kulcsok tömege, a riasztó, a figyelés, a körbejárás...A másik oldal pedig űzi a betörést, mint egy szakmát. Lehet, hogy kimondottan örül,…..
EzerArcú Lány 2012 2008.09.22 18:55:59
Olvasgattam ma egy könyvből, aminek a címe "How to survive 2012". Azon túl, hogy mennyit és mit hiszek el a szerző gondolataiból, az a bizonyosság bennem, hogy valami fog történni. Nem is biztos, hogy van okom, jogom, szükségem kutatni azt, hogy mi történik, inkább azt kell…..
Prosperity -mondja az angol, és nem tudtuk igazán jól, egy szóval lefordítani.Lehet Bőség, mint ami megadja minden egyes pillanatban, amire szükséged van. Talán kicsit többet is, ezért érzed, hogy bőviben vagy.Lehet Jólét, még pontosabban JÓL-lét, ami azt fejezi ki, hogy jól…..
Mantra Csakrák mantrái 2008.09.15 06:53:00
lam vam ram jam ham ohm m 3* mindegyiket    ..
Mantra Har Har - Kundalini mantra 2008.09.13 20:48:00
Egyszerű, nem?  har har har har har har hareeeés kiviszed a felesleges gondolatokateltünteted a szennyező érzéseket A kézmozdulat fontos. Fel-le, fel-le.Moon and jupiter. Holld a külső éle a tenyérnek, és jupiter a mutatóujjak oldala.Félig lehúnyt szemmel, az orrunkat…..