Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Indián János

15 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A beszámoló ennek a bejegyzésnek a folytatása. Míg én tanácstalanul toporogtam a MÉV üdülő fáinak árnyékában, hirtelen zörögni kezdett a bokor, és Fülöp dugta ki a fejét a levelek sűrűjéből. A szemében izgatottság fénye pislákolt, mikor kimondta azt, amire egy ilyen nap után egyáltalán nem…..
Indián János 2019.08.15 20:21:54
@Chaoyang: Yes, Sir!
A beszámoló ennek a bejegyzésnek a folytatása. Kifelé menet a kemping hangulatától elvarázsolva majdnem nekiütköztem a lecövekelt Fülöpnek, aki összeszűkült szemekkel méregette az út túloldalán álló épületet. „Te, nekem az is olyan elhagyatottnak tűnik” – mondta, majd egyetértettünk abban, hogy…..
Eredetileg egyetlen bejegyzésben szerettem volna bemutatni 3 helyszínt, amelyek mindössze pár méterre fekszenek egymástól, de túl hosszú lett volna, ezért 3 részre bontva teszem közzé őket. Aki Balatonberény irányából érkezik Balatonmáriafürdőre, az mindjárt Keresztúr csücskén egy valóságos…..
Indián János 2019.07.05 13:05:52
@vbn: nem a bejegyzés, hanem maga a blog korhatáros, egyrészt azért, mert nem szeretnék kiskorúakat arra buzdítani, hogy veszélyes helyeken bóklásszanak, másrészt pedig az időnként előforduló obszcén graffitik miatt.
Pusztulat Játékok a padláson 2018.10.30 20:00:00
Zamárdi elhagyatott nevelőotthonáról számos cikk és videó került fel a netre a közelmúltban, melyek elég kevés információt, ám annál több ellentmondást tartalmaznak, ami nem véletlen, hiszen alig néhány információmorzsa lelhető fel róla a világháló eldugott zugaiban. Így aztán én se fogom feltalálni…..
Indián János 2019.07.05 10:29:35
@schankox: Igazad van, javítottam. Köszi :)
Picikét sántít a bejegyzés címe, ugyanis nem magát a kastélyt, hanem Keszthelynek azt a településrészét hívják Fenékpusztának, amelyen az épület áll, de mivel a homlokzaton hatalmas betűivel ott díszeleg a FENÉK szó, így talán megbocsátható a címválasztás. A pompázatos…..
Felébredt a blog hosszú téli álmából, és nem akármivel kezdjük az évet: Magyarország (egyik?) legkísértetiesebb épületét hoztam el nektek, melynek múltját rejtélyes halálesetek sorozata árnyékolja be. Sokak szerint a balatonedericsi Fekete-kastély ódon falai közt még ma is…..
Ha Somogyvámosról bármi is beugrik az embernek, az általában a Krisna-völgy, mivel ebből a kis somogyi zsákfaluból nyílnak az Indiai Kulturális Központ és Biofarm kapui. A hazai Krisna-tudatú közösség Közép-Európa legnagyobb öko-közössége. Tagjai önfenntartó-önellátó…..
Még tervben se volt a blog, amikor ezt a helyet felfedeztem, és azóta is vissza akarok menni, de valahogy sose jön össze. Viszont mindenképpen szerettem volna beszámolót készíteni róla, mert annyira hangulatos volt, hogy még mindig élénken vibrál az emlékeimben. Tekerjük hát vissza…..
Pusztulat Elhagyatott borospincék 2018.09.17 20:00:00
A jellegzetes népművészeti hagyományairól híres Buzsák egy somogyi falu, ami a Balatontól kb. 15 km-re fekszik. Lakossága erősen fogyatkozik és rohamosan öregszik. Ez 2 fő okra vezethető vissza. 1. Az elmúlt évtizedekben számos család átköltözött a környező városokba,…..
Volt egyszer egy Beloiannisz Híradástechnikai Gyár, és volt annak egy keszthelyi üdülője. Ebbe az üdülőbe jártak nyaralni a gyár dolgozói a családjukkal. Noha az épület nem túl nagy, és nem is a Balaton partján áll (bár nincs messze a Helikon Strandtól), a medencével, játszótérrel, sportpályákkal és…..
Indián János 2018.09.06 20:34:00
@lutria: Azt olvastam, hogy az 5 éves szabályt meg lehetett kerülni, pl. ha valaki az utolsó pillanatban lemondta a nyaralást, akkor helyette be lehetett ugrani. De persze ettől még lehet, hogy tényleg nem is volt ilyen. Hirtelen nem tudom, hol olvastam.
Csúszdának amúgy nyomát se láttam, de azokból a tartókból rengeteg volt.
Indián János 2018.09.06 22:17:01
@nyelv-ész: Javítva, köszi :)
A Hotel Balaton a Balaton partján áll – csak hogy rögtön az elején tisztába tegyük a képzavart. 1895-ben épült, egy évvel később, mint a Hotel Hullám. A két épületet mindössze néhány méter és egy kutyát simogató Sissi szobor választja el egymástól. Bár a Balaton nem annyira látványos, mint…..
Pár éve még Keszthely büszke ékköveinek egyike volt, ma már felhős időben kimondottan para, ahogy a szomorú fűzfák fölé csúcsosodik a szebb napokat látott Hotel Via. Az 1976-ban épült szálloda kapuja közvetlenül a Balaton mentén kanyargó parkosított sétányra nyílik, tehát egy igen kellemes, a…..
Béndekpuszta tipikusan az a fajta település, amit nem nagyon érdemes a térképen keresni, mivel nincs is rajta. Történt ugyanis, hogy miután az utolsó lakója 1983-ban elhagyta, a falu házait lebontották, és az utolsó tégláig elhordták. Amit az ember elhagyott, azt a természet birtokba vette, és…..
Indián János 2018.08.09 20:53:00
@scsaba1: Egyszerűen elköltözött mindenki. Áttelepültek a közeli nagyobb falvakba, városokba, leginkább Hácsra és Lengyeltótiba.
Indián János 2018.08.09 21:07:31
@agyramegy: Nagyon köszi az tippeket ;)
Első élménybeszámolóm témájául két okból választottam a fonyódi Sirály Hotelt:1. Ez volt az az épület, ami felébresztette bennem az elhagyatott helyekhez való vonzódást, amikor még azt se tudtam, hogy létezik egy ehhez kapcsolódó hobbi, egy szubkulturális mozgalom, aminek neve is van: urbex.2. Egy…..
Na, kérem! Az a helyzet, hogy mostanában elég gyakran kapom azon magam, hogy olyan helyeken kolbászolok, ahová normális embernek eszébe nem jutna betenni a lábát. És amikor megkérdezek valakit a környéken, hogy mit tud az adott épületről, általában kétféle válasszal kell beérnem: 1. A fiatalabb…..