Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laj Csi

28 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leszünk mi még terroristák is... Rendellenességgel születtek. Olvasom a Népszabadságot. Már nem sokáig. Te is fiam, Brutus? Nemcsak a csigatévé. Azt írja Kun J. (jé!) Viktória, hogy - idézem, vastag betűvel,  ahogy a cikk felvezetőjében is van - "Ugrásszerűen nőtt a…..
Korrupt Nobel-díj ítészek   Téli álmomat így vizsgaidőszakban egy röpke pillanatra megszakítva (tudtátok, hogy 150 millió tibeti küzd a szabadságért?) kidugtam az orromat a barlangomból, és megállapítottam, hogy még mindig nagyon hideg van, és szennyezett a levegő.…..
Elbocsátó, szép (?) üzenet               Úgy illik, hogy enyém legyen az utolsó szó.             Úgy látom, beindult a fantáziátok. Ez jó. És mégis – kritikus…..
  Az euro-atlanti Nagy Fal  A Nagy Falba ütköztem Kína és Európa határán. A Nagy Tűzfalba. Képzeljétek, pár héttel ezelőtt hivatalos voltam egy budai megbeszélésre a Shanghaji Külügyi Intézet idelátogató delegációja és magyar partnerük, meg más meghívottak…..
Laj Csi 2008.10.20 11:43:16
Bocs, hogy lehagytam a screenshotot. Nem tudtam, hogy amit Kínáról állítunk, azt bizonyítani is kell. Haha.
Azért is bocs, hogy vitatkoztam a kommentelőkkel. Többet nem teszem. Úgy látszik, kezdek elvadulni. Beszedek egy nyugtatót, ahogy kritikus tanácsolja.
Próbáljátok meg például a
www.ciis.org.cn szájtot, és akkor szép színesben is megkapjátok az alábbi üzenetet. Piros alapon. Nem fekete, hanem fehér (csak arra emlékeztem, hogy kontrasztos), és a betűméret inkább póniló, mint muraközi. De szerintem így is elég ijesztő ahhoz, hogy az ember ne akarjon kínai tudományos közleményeket olvasni az életben. És ez csak a kezdet volt. Mármint az okfejtésnek.
Bejelentett támadó webhely!
A(z) www.ciis.org.cn címen mőködő webhelyről bejelentés érkezett, hogy
támadó webhely, ezért a biztonsági beállítások alapján a böngésző a
hozzáférést nem engedélyezi.
A támadó webhelyek megpróbálnak olyan programokat telepíteni, amelyek
személyes adatokat lopnak el, a számítógépet mások megtámadására
használják, vagy károsítják a rendszert.
Egyes támadó webhelyek szándékosan terjesztenek ártó szoftvereket , de
sok olyan van, amelyet a tulajdonosa tudta vagy engedélye nélkül
használnak ilyen célra.
A kritika kritikája avagy: Yu Gong elhordja a hegyeket avagy: Nem kérünk a vandalizmusból   Hosszú címhez hosszú bejegyzés illik. De ez szokatlanul rövid lesz, pedig eredetileg nagyon hosszú volt, de a számítógép ördöge megtréfált. Persze nem ez volt a lényege az előző…..
Kína másképp Baba világ 2008.10.05 16:59:00
Baba világ   I’m a barbie girl in the barbie world Life in plastic, it’s fantastic You can brush my hair, undress me everywhere Imagination, life is your creation (Aqua)               Baba világ, Barbie lány, életre…..
Laj Csi 2008.10.09 15:28:15
Ne bántsátok kritikust, ő se bántott senkit, nem is fenyegetett, legalábbis fizikailag. Az már más kérdés, hogy a véleménye sokszor durván és tapintatlanul sértő, például amikor nemes egyszerűséggel "leszarja" a kínai kultúrát, lásd a blog legeslegelső kommentjét a legeslegelső bejegyzéshez. Ezzel megadta az alaphangot a hozzá hasonló "kritikusoknak". Viszont legalább másokat is hozzászólásra inspirál. Lehet vele vitatkozni, bár nem nagyon érdemes, mert egy hajszálnyit sem módosít az álláspontján. Sebaj. Viszont ötleteket ad a következő bejegyzésekhez. Hiszen e blog egyik célja éppen a hozzá hasonlók "felébresztése" (nem pedig "propaganda"). Az ami most kialakulni látszik itt, a nyugati, internetes, kulturált, demokratikus párbeszéd mintaesete: Akik nem értenek egyet, azok először vitatkoznak, aztán megsértődnek, majd elküldik egymást jó messzire, aztán oda se figyelnek egymásra, nem hallgatják meg a másikat, végül mindenki csak azt a blogot olvassa, ami az ő véleményét szajkózza (színvonaltól függetlenül). A vége meg szükségszerűen az lesz, hogy nekimegyünk Kínának, vagy ők elégelik meg a sorozatos, igaztalan sértéseket, és "bekeményítenek". Vannak már erre utaló jelek is. Így lesz a Kína-fóbiás struccpolitikából bumerángpolitika. Azt mindenesetre jellegzetesnek tartom, hogy maga az a tény, hogy Kínáról valaki mer nemcsak rosszat írni, ennyire dühödt, elkeseredett reakciókat vált ki.
Az általánosítást félretéve és a konkrét esethez (tejpor) visszaevickélve egyébként egy nagyon kedves olvasótól (akinek az eredeti foglalkozása író), a következő hozzászólást kaptuk:
"A mai világban egy konfuciánus lélek biztosan a pecséttel ellátott, pasztörizált tejet vásárolja, a taosita lélek pedig legszívesebben friss tejet inna a tejesember sajtárjából, ahogy az vidéken szokás. Ha élne, Lao-ce is gyanakvással viseltetne az engedélyezési pecséttel, a pasztőrözéssel és az úgynevezett "ellenőrzött" tejjel szemben, amelynek nincs természetes tejszínillata, hanem a városatyák főkönyveinek a bűzét érezni rajta. És aki már kóstolta a friss falusi tejet, nem kételkedne abban, hogy Lao-Cénak valószínűleg igaza is lenne. Mert az egészségügyi hivatalnokok meg tudják ugyan védeni a tejet a tífuszbaktériumoktól, de nem tudják megvédeni a civilizáció patkányaitól."
Ezért van az, hogy én se friss tejet, se pedig tartós tejet nem vásárolok. Csakis féltartós tejet viszek haza a piacról. De azt sem én iszom meg.
Székemhez kötve igazságra szomjazom   Kétperces reagálásra kérek engedélyt magamtól. Lehet, hogy hosszabb lesz.   Kedves András! Végre kérdezel is, nemcsak kinyilatkoztatsz. Végre kíváncsi vagy az ellenvéleményekre is, és nem fogod kifigurázni sem őket, pandamaci,…..
Hazánkat újra meg kell...   A sikra magyarok! Fegyvert ragadjatok. Hazánkat ujra meg kell váltani. E drága föld szinét Borítsák szerteszét A pártütőknek véres csontjai.   Nem értek egyet Vörösmarty Mihállyal. De megértem őt. Elege van a pártoskodásból. Jobban…..
Kína másképp A nevető Buddha 2008.09.10 17:38:00
A nevető Buddha               Előre szólok: ez hosszú lesz, és nem is vicces. A jogállamot és a demokráciát (valamint a piacgazdaságot) általában együtt szokták emlegetni mint a kívánatos társadalmi berendezkedés…..
Kína másképp Oszkár és Alfréd 2008.09.08 08:24:00
Oszkár és Alfréd               Láttátok az olimpia megnyitóját? Fel vagyok háborodva. Becsaptak. Többezer ember jól begyakorolt produkcióját és a 21. századi csúcstechnikát felvonultatva keltettek káprázatos illúziót.…..
Már a kínaiak szerint sem vagyunk a hunok leszármazottai   A www.guoxue.com elnevezésű weboldalon, amely a kínai nyelvi és kulturális  tanulmányok legfrissebb fejleményeinek fóruma, 2008. március 7-én Chen Mingyuan (a Pekingi Egyetem volt professzora)  tollából elemzés…..
Kína másképp Szűznemzés 2008.09.04 09:09:00
Szűznemzéssel a kiegyensúlyozott lelki fejlődés érdekében   „Szun mester mondá: A’ háború az ország legfőebb gondja. Mi életnek, halálnak földje, és az megoltalmazásnak avagy pusztulásnak útja vala. Ezért szükséges észbe venni aztat.”…..
Nem dicsérni jöttem   Sok-sok évvel ezelőtt a Marcibányi Téri Művelődési Házban japán harcbemutatót rendeztek, amire – nézőként – én is elmentem. Valami „sindzsucu”-nak („a szív művészete”) vagy minek hívott iskola járta kontinensünket,…..
Kína másképp Nemzeti vágta 2008.07.31 15:36:00
Nemzeti vágta   Ezúton tudatom az olvasókkal (a nyájas törölve, mert letolást kaptam érte), hogy sokak örömére és kevesek bánatára augusztusban, szándékaim szerint, alkotói szabadságra vonulok, ami azt jelenti, hogy  – hacsak valami egetverő nem történik –…..
Készülök az olimpiára   Készülök az olimpiára. A tizenötödik olimpiámra készülök. A jó matekosok ebből kiszámolhatják, hogy minimax hány éves vagyok. Vigyázat! Beugratós feladat. Az emelt szintű érettségizőknek: ha a korábbi bejegyzésekben elárult kiegészítő…..
Ha hiszitek, ha nem...               A vallás: közügy vagy magánügy? Konfuciusz azt mondaná: „Honnan tudjam?”. Buddha meg azt: „Sem az egyik, sem a másik”. Én meg azt: a vallás (számomra) magánügy, de a…..
Nem kellett volna...   „Ha nem ismered a múltat, honnan tudod, hogy ki vagy?”             (Konfuciusz után, szabadon)   Általában nem vitatkozni akarok, csak gondolatot ébreszteni. De most kivételt teszek. Kedves…..
Alkotni, adni, majd visszavonulni   Aki szelet vet, vihart arat.   (Ősi kínai közmondás) (is lehetne)   Elárulok egy orvosi titkot: alacsony a vérnyomásom. Ez az egyetlen oka, hogy nézem a csigatévét. Tegnap például az fejtett ki terápiás hatást reám, hogy a Tények…..
A megvilágosodás titka               Szókratész egyszer elmesélte, ő csak azért jár az athéni piacra, hogy elálmélkodhasson azon, az emberek mi mindenféle dolgot tudnak eladni és megvenni, amire semmi szükségük nincsen. Én…..
Kína másképp Olimpiai előzetes 2008.07.13 08:37:00
Olimpiai előzetes   Szomorú világ az, amelyikben ifjabb George Bush a legbölcsebb államférfi az euro-atlanti nagyhatalmak vezetői közül (hogy miért, azt mindjárt elárulom), az pedig még szomorúbb, hogy Magyarországon egyedül  Orbán Viktor tudja, hogy a törvényeket…..
Dobd ki a szimbólumot!   Kommunistázni fogok. Meg vöröscsillagozni és sárgacsillagozni. És kínaizni is, ez magától értetődő. Fasisztázni, zsidózni és buzizni viszont nem fogok, pedig jól esne, ha egy tekintélyes portál belinkelne, de annyira azért mégsem, hogy az egyik vagy…..
Kína másképp Lopnak a kínaiak 2008.07.08 11:37:00
Lopnak a kínaiak   Lopnak a kínaiak. A szellemi tulajdonra specializálódnak. Az újításokra, a brilliáns ötletekre, a technikai csodákra és a szervezési ismeretekre. Azért, mert nekik nincs ilyenjük. Lesajnálják a szerzői jogokat, és ezzel veszélybe sodorják a találékony…..
Kína másképp Korrupt egy ország 2008.07.03 12:18:00
Korrupt egy ország   Most pedig, közkívánatra a korrupcióról. A kínairól. A szándék ma érett elhatározássá bennem, miután hazatértem szokásos napi bevásárló körutamról. A zöldségesnél kezdtem, vettem húsz deka körtét. Kilója 480 Ft. Rátettem az elektronikus…..