Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konyhatunder

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moss meg, és magozz ki jó nagy adag meggyet és cseresznyét! Pontos mennyiséget nem tudok mondani, de saccra biztos volt 1 kg a két gyümölcs összesen. A gyümölcsöt keverd össze ízlés szerint őrölt fahéjjal és cukorral. Keverj össze egy kis tálban 1 tojást, 1 kis doboz…..
A család nagyon szereti, főételként szoktam általában tálalni ebédkor.Önts egy kevés, kb. 0,5 dl, vizet egy lábas aljába, majd tegyél bele 3 dl megtisztított rizst. Adj hozzá 1 csomag vaníliás cukrot, és 2-3 evőkanál cukrot - ízlés szerint, 1 csipet sót. Legutóbb fél ampulla…..
Ennek a receptjét, ha jól emlékszem, a mindmegette.hu-n olvastam. Igencsak laktató étel.500 g gombát megtisztítasz, és felaprítod. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágsz. 15 dkg füstölt szalonnát felkockázol. 1 nagy paardicsom héját lehúzod, apró kockákra vágod. 1 TV paprikát…..
Receptjeim Tésztasaláta 2008.06.14 15:15:30
Ez egy rendkívül könnyen elkészíthető nagyon finom étel. A fontos az, hogy miután elkészítetted, jópár órát hagyd állni a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek. Ha ebédre szánom például a családnak, akkor már előző este elkészítem.500 g orsótésztát főzz meg a…..
Receptjeim Paradicsomleves 2008.06.11 20:28:00
Fogsz egy lábast, nem kell túl nagy,és az aljára kevés olajat öntesz, megforrósítod, majd rádobsz 1 evőkanál (teljes kiőrlésű) lisztet. Világos rántást készítesz, azaz csak rövid ideig pirítod a lisztet. Bár a teljes kiőrlésű lisztnél az sem világos...Leveszem a…..
A napokban olvastam ezt a receptet, muszáj volt kipróbálnom. Ennél egyszerűbb elkészítésű desszert nem sok létezik. Én így csináltam meg végül:Epres tejszínhab2 dl habtejszínt elkezdesz felverni, hozzáadsz 1 csomag vaníliás cukrot, majd tovább vered, amíg kemény hab nem lesz…..
Valóban epresen finom, ahogy Eperke mondaná...Így készül:Egy keverőtálban törj össze 50 dkg túrót, keverj hozzá 2 dl-nyi búzadarát, egy csipet sót, 1 citrom reszelt héját és 3 tojást. Hagyd kb. 1 órán át pihenni a hűtőszekrényben.Moss meg 10 darab közepes epret, és vágd…..
Jó pár éve rábukkantam egy nagyszerű könyvre, Frances Mayes Napsütötte Toszkána című regényére. Az amerikai írónő megmutatja nekünk benne, hogyan teremtettek otthont Olaszországban. A könyv útleírás, társadalomrajz, és itt jön számunkra most a lényeg: szakácskönyv is…..