Regisztráció Blogot indítok
Adatok
loanshark

24 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itt egy nagyon érdekes hír a mai napról: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, azaz a korábban ÁPV néven ismert jelenlegi MNV Zrt. tegnap tartott egy aukciót, ahol még állami tulajdonban maradt részvénycsomagokat értékesített.Ezen az árverésen a szintén állami tulajdonban lévő…..
Úgy tűnik nagyot hibáztam, amikor úgy döntöttem, hogy maximum poénból veszek a kezembe Blikket és ahhoz hasonló bulvárlapokat. Ma kiderült ugyanis, hogy bizony érdemes lehet ezeket a lapokat (is) forgatni, hisz megtudhatjuk például belőle, hogyan kerüli meg imádott…..
BUKSZ Atomot a magyarnak! 2009.01.20 11:06:00
Úgy látszik ahogy 2006-ban, most is véget ért az orosz-ukrán gázvita, Európa napokon belül újra hozzájuthat a számára nélkülözhetetlen fűtőanyaghoz. Nagy kérdés, hogy ezúttal tanulunk e a történtekből.Két éve a politikusok alig reagáltak a kialakult krízisre, gyakorlatilag…..
A legfrissebb adatok szerint hatalmas mennyiségű gáz fogyott az elmúlt hetekben az európai gáztározókból. Bajban vagyunk – gondolhatja a felületes szemlélő és a bulvársajtó egyaránt. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy hogyan is működik a gázpiac! Igen jelentős…..
Itt az év utolsó napja, a sajtóban már egy ideje mindenki azon rágódik, hogy mik voltak 2008 legnagyobb durranásai. A válságot már lerágta mindenki csontig, most nézzünk meg mivel múlatták idejüket a befektetők a Budapesti Értéktőzsde háza táján!10. RFV: egyszer fent, egyszer…..
Sorra érkeznek a hírek, hogy melyik milliárdos mennyit bukott a tőzsdén, sokan pedig kaján vigyorral dörzsölik a tenyerüket, hogy lám-lám a szemét spekulánsok elnyerik méltó büntetésüket.Kétségtelenül igaz, hogy van néhány nagy piaci szereplő, aki csúnyán megégette magát…..
Dőlnek az elbocsátásokról szóló hírek minden médiumból, boldog boldogtalan a hitelválságról és globális recesszióról beszél. Mielőtt nagyon besavanyodnánk nézzük meg milyen lesz 2008-ban a bankárok karácsonyi üdvözlőlapja.Akinek még ez sem segített, annak megmutatjuk azt…..
BUKSZ Ki tehet a válságról? 2008.10.31 11:25:00
Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, akkor az alábbiakban kommentár nélkül idézek egy érdekes történetet az ismeretlen szerző tollából. Talán ezek a sorok segíthetnek... "Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember…..
Egyre több ismerősöm/barátom/rokonom hív fel mostanában, hogy azonnal befektetési számlát nyit, mert a tőzsdén az árfolyamok olyan alacsonyak, hogy itt már biztosan érdemes vásárolni. Gyakori érv a szájukból, hogy „nézd meg, már Warren Buffett is vásárol”. Való…..
Elég sok magyar sajtótermék nyomtatott vagy virtuális hasábjain olvastam mostanában, hogy az elmúlt 3 hónapban majdnem felére zuhant az olaj ára a világpiacon, itthon meg az a szemét MOL alig mérsékelte az üzemanyagárakat. Az állítás első ránézésre igaz, hiszen a WTI típusú…..
A már az európai bankszektorban is megjelenő krízis miatt érdemes megnéznünk, hogy a befektetéseinket mikor és hogyan láthatjuk viszont, ha az intézmény ,ahol a megtakarításunkat tartottuk tönkremegy. A hazai piacon egyelőre nem látszódnak ilyen jelek, de a törvényi szabályozás…..
Két és fél éve dolgozik a Magyar Telekomnak egy jogász cég, az áldásos munka eddig legalább  13.2 milliárd forintot, azaz napi 15.5 millió forintot kóstált. A történet nagyjából úgy kezdődött, hogy a Magyar Telekom 2005. évi pénzügyi jelentésének auditálása során a…..
Az Olimpia ideje alatt volt szerencsém négy napot tölteni Pekingben, ahol néhány ötkarikás esemény meglátogatása mellett természetesen a lehető legnagyobb hangsúlyt fektettem a város megismerésére is. Bár az idő rövidsége és a számos, Olimpiához köthető rendkívüli…..
A tőzsdeindexek kilátásaival kapcsolatban negatív véleményt alkotó közgazdászok egyik gyakori hivatkozási pontja, hogy a világban az elmúlt években kialakult egy profit-buborék, aminek most ki kell durrannia. Azért mondják ezt, mert a tőzsdei cégek profitja szinte minden…..
Az M6-os autópálya építésénél tapasztalt visszásságokról írt Portfolio.hu cikk nagy port kavart, többek között az olvasókat is megihlette. Egyikük szerint a Szekszárd környékén tapasztalható 9-10 ezer forintos betonárak igen magasnak mondhatók, amikor ugyanis Vecsésen épült…..
Néhány hónapja már drágább a benzinkutakon a gázolaj, mint a benzin, így lépten-nyomon belebotlunk olyan vitákba, amelyek arról szólnak, hogy megéri-e még dízel autót vásárolni. Pedig nem nagyon érdemes vitatkozni ezen, hiszen a válasz csak annyi: attól függ.Méghozzá nem is…..
Az egyre nehezebbre forduló piaci helyzet, a kerozinárak folyamatos emelkedése mellett hónapokon belül tőkeemelésre lehet szüksége a Malévnak – írta a Magyar Hírlap még június közepén, ám a tulajdonos Airbridge Zrt. nem osztotta a nézetet, hiszen az akkoriban tartott…..
Bekövetkezett amit már pletykáltak egy ideje, eladta a Citigroup a német leánycégét. Köztudott, hogy a játék mire ment ki, a felelőtlen befektetési és hitelezési politika annyira szétütötte az egykor még „a világ legnagyobb bankja” címmel büszkélkedő vállalatot,…..
Lejárt a „beígért egy hónap”, a Pénzügyminisztérium mégis képtelen volt kiszámolni, hogy ki kinek és mennyivel tartozik a hosszú távú áramvásárlási megállapodások miatt. Nem gyakran veszem védelmembe a PM-et, de ehhez a sztorihoz azért hozzátartozik, hogy…..
Lépten nyomon azt halljuk, hogy a magyar részvénypiacot mennyire nagyon a külföldiek dominálják és hogy igazából ha ők eladnak, akkor biztosan szakad a BUX index.Az elmúlt egy hónapban a bizonyos BUX index 10%-ot zuhant, de kérdem én, mi a túrótól? Az alábbi ábra ugyanis azt…..
Megállíthatatlanul száguld az olajnak és az üzemanyagoknak az ára, a politikusok veszettül törik a fejüket, hogy mit kellene tenni. Felmerült itt már a spekulánsok olajpiacról való kitiltásától kezdve a Robin Hood adóig minden szerencsétlenség, de azt a nagy fuvarozósztrájkok…..
Az egyik legdivatosabb gazdasági téma mostanában arról okoskodni, hogy a bioüzemanyag-termelésnek köze van-e az élelmiszerek árának száguldásához, vagy sem. Mivel én sem szeretnék kimaradni az okosok táborából, ezért közkinccsé teszem az alábbi két grafikont, melyek szerintem…..
Jópofa közleményt tett közzé tegnap az econet.hu a BÉT oldalán, melyben újra felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy econet.freeblog.hu címen működik egy oldal, ahol olyan kiegészítő információk jelennek meg a cégről, amik önmagukban nem érdemelnek külön tőzsdei…..
Szlovéniában alapítgatott a minap egyetemet Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.  Első látásra eleve nehéz megérteni, hogy mi szükség volt erre egy magyar tőzsdei cégtől, ha pedig ráfogjuk a dologra hogy jótékonykodni meg társadalmi felelősségvállalni…..