Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djend

18 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt előtt bátran merem írni, hogy mindazok, akik sokszor a „klasszikus” határátkelős posztokat hiányolják, azok ma nem fognak csalódni. Odi története Angliában játszódik, és van benne minden, ami egy jó poszthoz kell – legalábbis szerintem. (A képeket is ő küldte,…..
Egyik nap még 6%-ot mérnek az LMP-nek, másik nap már csak 2%-ot, hogy van akkor most ez? Papíron minden egyszerű, a gyakorlat viszont teljesen meghazudtolhatja a statisztikát. „Rátok fogok szavazni ígérem, de hadd menjek már, mert sír a gyerek!” – nem ritkán hallott mondat ez, ha…..
Kivételesen kényelmes helyzetben vagyok. Nem egy olyan ételről kell majd írnom, amit még sosem csináltam, hanem szinte "rutinosnak" mondhatom magam. A citromos álom hatodik éve oszlopos tagja a karácsonyi menünek, és már a blog kezdete előtt is az én feladatom volt az elkészítése.…..
Ma egy nagyobb falatba vágtam a fejszémet, és ismét elővettem azt a szakácskönyvet, amiből már korábban a francia citromtorta is készült. Még mindig sok itthon az alma, így ismét egy almás recept következik... Elméletileg leveles vajas tésztából készül ez az almás…..
Elindult a karácsonyi vásárok szezonja, mi is nemsokára indulunk az éves rendes bécsi kirándulásunkra, ráadásul az időjárás is egyre téliesebb. Már csak 21 nap van hátra a forraltbor főző versenyig, halmokban áll a mézeskalács, és már futottam idén hóesésben. Nem csoda…..
djend 2013.12.09 13:38:10
Apa a konyhában Főzőtanfolyam 2013.10.16 09:20:21
Már egy ideje érdekelnek az online tanfolyamok, egy-két alkalommal bele is néztem pár témába olyan oldalakon, mint az edx.org, az Udacity vagy a Coursera. Most viszont találtam egy igazi gyöngyszemet: Tudomány & Konyha, 10 hetes tanfolyam (www.edx.org), a tartalma pedig nagyon…..
Hosszú idő telt el a legutóbbi írásom óta, közben időnként főztem azért, dokumentáltam is, de valahogy a bejegyzés mindig elmaradt. Mostanában már egyre többet gondolkodtam az újraindításon, ennek a termése a mai recept. A július 20-i kellemesen szabad szombat délutánon az…..
Keressük azokat a telek- és épülettulajdonosokat, akik a legjobban járnak a budapesti, római-parti mobil-gát megépítésével. Ha ismer ilyeneket, írjon nekünk! A fővárosi közgyűlés 2013. február 22-én megszavazta a római-parti árvízvédelemről szóló előterjesztést,…..
djend 2013.03.01 07:00:21
@Kis ember:
itt két külön problémáról beszélünk. Szerinted ne épüljön gát, maradjanak a jelenlegi állapotok, legalább az illegális építkezők évente egy-kétszer megszívják.

Szerintem viszont az illegális épületeket elbontani kell, a többi területet viszont óvni / karbantartani / fejleszteni. Nem lehet az motiváció, hogy ott csalók vannak, ezért nem támogatok semmit. A Rómait rengetegen élvezhetnék, ez a hozzáállás őket érinti negatívan.

A technológiát nem ismerem. A nem kipróbált azt jelenti, hogy világelső innovációként itt teszteljük? Nem hisztem. Maximum azt tudom elhinni, hogy van más jó / jobb alternatíva.
djend 2013.03.13 18:29:50
@Dr. No:
ha neked a Római a büfésort jelenti, akkor valóban igaz, hogy nyáron sokan vannak. Sőt, még az átmenő kerékpárforgalom is egész nagy. De láttál már nagyobb tömegben csak úgy időt tölteni / sétálni embereket a parton Békástól a Rozgonyi Piroska utcáig?

Én Békáson lakom, naponta látom a partot, azt is, mennyien vannak ott. Elnézést, ha jobban tudod, létezhet az enyémtől eltérő álláspont.
Az előző vendégposzt után ismét egy olyan ételt osztok meg veletek, amit nem én készítettem... Anya a konyhában, azaz Nóri ma úgy döntött, hogy feldolgozza a hűtőnket ellepő szilvahegyet. Ennek az eredménye lett egy szilvalekvár - ez már önmagában is megérne egy újabb…..
5 hónap után újult erővel jelentkezik a főzőblog, ráadásul rögtön egy érdekességgel, a blog történetének első vendégposztjával, Békei kolléga jóvoltából. Nemsokára felteszem a saját halas receptemet is, lehet összehasonlítani! Egy gyors, 30 perc alatt elkészíthető…..
Másfél éve kezdődött a rajongásom az indiai éttermek iránt. Mirjam születése előtt be is jártuk a budapesti indiai éttermek javát, és sehol sem kellett csalódnunk. Ahogy jön a tavasz, lassan ismét kimozdulhatunk majd, de addig is a vasárnapi ebédbe csempésztünk némi…..
Nóri ma jelezte, hogy ideje valami komolyabbat is főznöm, mert az elmúlt alkalmakkor csak rövid desszertre futotta. Így jutottam arra, hogy kipróbálom a steaksütés rejtelmeit. Innentől hosszú böngészés kezdődött, mert igazán jó magyar nyelvű receptet nem találtam, a külföldi…..
Majdnem egy hónap telt el a legutóbbi posztom óta, tudom, néhányan már aggódtatok, hogy elvesztem. Nem így történt, sőt még főztem is, de az energia mindig elfogyott valahogy, mire be kellett volna gépelni az okosságokat. Viszont most újra jelentkezem, mégohzzá egy praktikus és…..
Ezen a héten elkezdtem belemélyülni a főzős blogok világába. Szétnéztem a magyar oldalak között és a nemzetközi porondon is, találtam számos izgalmas oldalt. Gondolkodtunk, hogy vasárnap mi legyen a családi ebéd, amíg végül úgy döntöttünk, hogy egy görög étterembe…..
Ez a poszt olyan egyszerű - és remélem, hogy olyan sikeres is - lesz, mint az a nass, amit vasárnap készítettem a vendégeskedés alkalmából.Krumplipogácsa, avagy (majdnem) tócsni hozzávalói:1 kg krumpli3-400 g liszt1 tojássóMár a hozzávalókból is látszik, hogy ez az étel nem…..
Ezzel a poszttal már hivatalosan is belevágok az ismeretlenbe, és olyan ételekkel kísérletezem, amiket eddig még sosem készítettem. Adta magát a választás, hogy a komoly pénzeső reményében lencsét együnk 2012 első napján, ráadásul ez az egyetlen főzelék, amit szeretek…..
Idén már negyedik alkalommal vett részt kis csapatunk december 30-án délután a váci forraltbor-főző versenyen. Ennek apropóján osztom meg most veletek a díjnyertes receptet :) Hozzávalók: 36 liter fehér bor3-4 liter víz4 kg cukor1 zacskó egész fahéj1 zacskó egész…..
Első próbálkozásom igen egyszerű, viszont megvan az a biztonságom, hogy sok további étellel ellentétben ezt már csináltam korábban. Így egy rutinos szakács magabiztosságával osztom meg tapasztalataimat.A recept eredetijét a Mindmegette oldalán találtam (Padlizsánkrém…..
A Nagy Futás Sikeres maraton! 2008.10.14 15:45:00
Hát, nem jelentkeztem egy darabig.Viszont a blog alaptémája sikeres volt, ugyanis 2 hónapos intenzív felkészülés után sikerült lefutni a Budapest Maratont! A beérkezés pillanatáról mellékelek egy remekbe szabott képet :)Illetve csak mellékelnék, de még nem jöttem rá, hogy kell…..
A Nagy Futás Teljesül a terv 2008.06.16 09:34:00
Hosszú idő után először sikerült lefutnom a kitűzött heti adagot. Nem volt túl sok, de legalább közelít a célhoz. Eredmények:1 kör Margitsziget lazán - keddGellért-hegy futás 8km, tempós - csütörtöksportnap (foci) - péntek20-21km - vasárnap este :)Erre a félmaratonra…..
A Nagy Futás Indulásnak 2008.06.11 10:45:00
Ma végre komolyra fordítom az edzést és koncentrálok arra, hogy lefussam az adagokat. Remélem, hogy motivál majd az, hogy néha ide is kell írnom a fejlődésről.A múlt:Január óta csökkentett ütemben készülgetek, eddigi eredményeim:Vivicitta - 1:02:00Volvo Hegyvidéki Félmaraton -…..