Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CharlieBrown

23 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
CharlieBrown 2020.06.02 14:15:04
@Bkkzol: mutatok egy videót. Nézd végig, és utána írd meg kérlek melyik része volt az a pillanat, ahol annyira ellenállt az eljárás alá vont, hogy 10 percig a nyakán és hétén kellett dérdelni.
Ne csalj, tényleg nézd végig! Akkor is, ha a végén csak annyit látsz, hogy egy élettelen embert feltesznek a hordágyra.
www.youtube.com/watch?v=vksEJR9EPQ8
Kórházi kezeléssel végződött egy átlagos hétköznap a blogunknak nyilatkozó Dunakeszin élő lány hozzátartozója számára. Riportalanyunk névtelenséget kért, de röviden elmesélte, hogy közeli családtagját elgázolták egy olyan helyen, amiről évek óta lehet tudni, hogy zebráért kiált. Mégsem történik…..
CharlieBrown 2020.01.23 11:14:49
@kincsőrző: az önkormányzat propagandamagazinja azt írta OKOS-STOPTÁBLA lesz hamarosan... Ami a szarnak pofon, mert a gomb amit az embernek meg kell nyomni vagy működni fog, vagy nem... Ha megnyomják, majd akkor fog világítani az autósoknak a STOP tábla... Szerintem ilyen szar elgondolást rég hallottam... Zebra, lámpa, csókolom. A feleségem van, hogy a reggeli csúcsban áll vagy 5 percet, hogy átengedjék, a buszos meg csak integet neki, hogy ne idegeskedjen, megvárja. Kabaré!
Kriszta és párja szó szerint fejest ugrottak az amerikai életbe. Négy évük summája talán az is lehetne, hogy ugyan alapos tervezés nélkül is bele lehet vágni a határátkelésbe, de azzal a saját dolgunkat is megnehezítjük. Nekik mindenesetre sikerült egyenesbe jönni!..
Attilláék nagy útra készültek, mindent jól kitaláltak, és még itthonról, a Wizzair oldalán béreltek autót Los Angeles-be az AVIS-nál. Végül egy igazi ügyfélszolgálatos bénázásba botlottak, ráadásul május óta nem is reagálnak az utólag is benyújtott panaszra. Jó sokat buktak a sztorin, aztán…..
CharlieBrown 2019.07.31 16:36:58
@hidegsegg: Mostansag mar alaomal is az a divat, hogy zarolnak 300$-t a szamlan. Masokkal nem vagyon volt tapasztalatom a nagy vizen tul, de okolszabaly nalam, hogy budget tipusu fillerszekszualo kolcsonzoket nem valasztunk. Marad a National, Alamo, Enterprise. Nincs kedvem bajlodni a sok simliskedo ceggel, hogy az utolso tankolasomrol vigyek slipet, maskulonben ram vernek meg vagy 20$-t....
Mi azt az elvet szoktuk kovetni kb amit ti: kizarolag SUV, csak abbol lat ki az ember a sok pickup es tarsaik kozott. Amit meg rendszeresen megjatszunk, hogy rentalcars.com-on keresztul befoglalom, kifizetem elore az egeszet, akkor a modositas/lemondas ingyenes, es onnantol kezdve kb naponta felmegyek es megnezem valtozott-e az ar. Legutobbi west coast trip (lattam a poszter is halmozza az idegen szavakat, you know ;) ) 1 honapos berlese igy ment le 380.000 HUF-rol 160.000 HUF-ra. Mar nekem volt ego a vegefele, nem akartam modositani :D
Egyebkent meg addig, mig Alamo es National-nal annyi a visszavetel, hogy befenykepez a muszerfalra, es farewell, nem erdekelnek mas cegek. :D

Ja, hogy ontopik is legyek: szegeny poszter balfasz volt, es utana ezzel a homaron el is dicsekszik.
CharlieBrown 2019.07.31 19:34:38
@hidegsegg: meg mindig elottem van a legutobbi trip osszesitett benzinszamlaja. Cca. 6000 merfold, es 160.000 volt az uzemanyag :D Hangosan felkacagtam. :D
Azok utan amit te meg en leirtunk, tenyleg nem ertem hogy a turoba jarhatott igy a poszter.... :D
CharlieBrown 2019.07.31 19:35:55
@Kánikula: lehet, hogy az csak 8am elott lerobbano driverekre vonatkozik. :D :D :D
Blogunktól nem idegen a 3D nyomtatás, azonban el kell ismerni, hogy csak műanyag tárgyakat készíthetünk vele, mely korántsem természetes, naturális alapanyag. Létezik fa és fém nyomtatószál is, de nyomába sem érhet a valódi fából faragott díszítőelemeknek, szobroknak. A fa erezete és megmunkálására…..
Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen…..
A TripAdvisor minden évben 24 különböző faktor segítségével összegzi, hogy mik a legjobban áhított úticélok és, hogy hová utaznak a legtöbben a világon. A 2017-es eredményt nemrég tették ki a honlapjukra. Íme!   A cikksorozat többi részét a következő linkeken tudjátok megtekinteni: 2017 / 2018 /…..
Hétvégén nagyot ment az MTVA egyik riportere, aki a Bajai Halászléfőző fesztiválról kissé furcsán, galuskásan beszélve jelentkezett be, és le is keverték menten, mert hát égő volt kissé nézni a vergődést (a riportalanyok meg trollkodtak is egy sort a legendás népszopás-baki felemlegetésével…..
Amerikai utazó San Simeon 2017.06.26 13:31:19
Los Angeles után északnak vettük az irányt, végre érintve a Pacific Coast Higwayt! Irány a PCH! LA-t lehetetlen úgy elhagyni, hogy ne csodálná meg utoljára az ember a tengerpartot. Bármelyiket. Mi ezt Santa Monica Beach és Redondo Beach érintésével tettük meg. A parkolás természetesen itt…..
Előző bejegyzésünkben elköszöntünk, és nyakunkba vettük a kontinens nyugati oldalát. Sikeresen megérkeztünk, és rövid várakozás után máris ott álltunk az immigration officer előtt. Ennyire kellemetlen hivatalnokkal eddigi útjaink során nem találkoztunk... A szokásos kérdéseken kívül a "Mikor voltak…..
Lassan megkezdődik a körút, ami teljesen felvillanyoz bennünket! Az elkövetkező időszakban a Facebook oldalra fogunk posztolni, a bővebb írásokat itt a blog.hu-n majd hazaérkezésünk után fogjuk megírni/közzétenni. Kívánjatok nekünk sok látnivalót, problémamentes utat. Amint…..
Ahhoz, hogy beléphessünk az USA területére, nem csak úgy, ötletszerűen működik. Bár nem szükséges a hagyományos értelemben vett vízum a beutazáshoz, ESTA túristavízumra mindenképp szükségünk van, amit még az indulás előtt érdemes elintézni, enélkül nem is érdemes nekikezdeni a szervezésnek.…..
CharlieBrown 2017.05.05 10:58:13
@Lajszlo: Jól emlékszel, ezért az interneten kerestem illusztrációt, és nem saját fényképet töltöttem fel. ;)
A legutolsó nagy trip után már tudtuk, hogy ismét vissza kell mennünk, de a következő utat immáron a nyugati partot fogjuk megtámadni. Szerencsére vannak ismerősök Las Vegasban és San Franciscoban is, így össze tudnánk kötni a kellemeset a hasznossal, nincs ami visszatartson bennünket...
CharlieBrown 2017.05.04 14:59:32
@Broad: Szia! Legutóbb New York - Florida volt a célállomásunk. Ha érdeklődésre tart számot a dolog, a mostani utazás végeztével arról is tudunk majd írni. :)
Mivel mindig óvatos duhajok voltunk, így az előzetes számításokat soha nem lépte túl a költségkeret, inkább előtte fogott vastagon a ceruzánk.
Előzetesen, nagy vonalakban annyit: szállás 50.000 /nappal nagy átlagban elégséges kalkulálni, a költőpénznek pedig 100$ /nap. Ebben a számolható kiadások nincsenek benne (belépők, bérletek pl). És természetesen plusz utazás. :)
  Telefonon, email-ben és élőben is vannak folyton visszatérő kérdések, amikkel simán ki lehet akasztani minket, gumisokat. Ezekből készítettünk válogatást. Olvasd végig a listát -- és soha, de soha többé ne tedd fel ezeket a kérdéseket. ..
Amerikai utazó A poggyász 2017.05.02 07:44:00
Amikor az ember ilyen időtartamra (1 hónapra, vagy hosszabb időre) elutazik, képtelenség, hogy annyi ruhát be tudjon pakolni, amennyivel le tudná fedni hazaérkezésig az öltözködést. Ez rendben is van, de gondolni kell arra is, hogy mit vigyen, mennyi időre, és hol lesz út közben ruhatisztítási…..
A mai napon kellett szembesülnünk azzal (indulás előtt 2 héttel), hogy sajnos vannak olyan részei az utazásnak, ahol az időjárási körülmények miatt még mindig le vannak zárva utak (Pacific Coast Highway (továbbiakban PCH), illetve a Yosemite nemzeti parkban a Tioga Road, illetve Glacier Point)...
Troll válasz lenne, ha azt mondanám, hogy május 20. után május 21. jön? Az. És nem is vicces. Nézzük hát, hogy a hatályos jogszabályok értelmében mi várható! [box type="warning" align="" class="" width=""]Figyelem! A lentebb leírtak a hatályos törvények és jogszabályok által szabályozott helyzetet…..
Több tucat fajta Li-Ion akkumulátor kapható, áruk ötszáz forinttól akár ötezer forintig is terjed. Bár a kapacitás jellemzően fel van tüntetve, ez sokszor valótlan, így nehéz eldönteni, melyik is lenne a jó választás. Az olcsók között is vannak jó kapacitásúak és a legdrágábbak között is vannak csak…..
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
CharlieBrown 2016.09.20 20:58:19
@Xia.blog: jo nagyot tevedsz a Huawei-el.
youtu.be/KGAqvpYLiGw
CharlieBrown 2016.09.21 21:19:43
@Xia.blog: milyen magyar betukrol beszelsz? mashogy ejtik, mint ahogy a te fejedben az kinez. ezt olyan nehez beismerni?
Rengeteg meglepő dologgal találkozik az egyszeri európai az Egyesült Államokban, ezek egy része mondjuk magyarként szinte értelmezhetetlen, és itt most nem csak a gasztronómiai furcsaságokról van szó, hanem a készpénz folyamatos visszaszorulásáról, vagy akár a munkahelyi…..
CharlieBrown 2016.09.10 19:42:10
@superz: alapbol 16 fokon toljak. Pl tok kellemes amikor felszallsz egy ures buszra, amiben athult a muanyag ules, es 10 percen belul lefagy a vesed. :)

Kimaradt a listabol a sok drive-tru. Bank, meki, supermarket, pharmacy. Ezek kihalnanak ha ki kene szallni a kocsibol. Ja, es nem tudnak enni evoeszkozzel. Tenyleg nem. Szettrancsirozzak kanallal a hust (jobbik esetben), majd okolbe markolt kezzel fogva az evoeszkozt belapatoljak a kajat. Parasztok. :)
Ha már szombat van, akkor azt javaslom, nézzünk egy kicsit a tányér mélyére. Ebben az esetben pedig a beszélgetés kiindulópontja legyen egy (illetve több) amerikai tányér, hiszen a jelek szerint Bumber kifogyhatatlan az amerikai élményekből. Hiszen Minneapolis, július 4., és…..
Túl szép is volt, hogy igaz legyen az, amit itt írtunk, azaz hogy visszatér a Győzike Show az RTL-re, pontosabban az RTL II-re (ezt már én tippeltem hozzá), a csatorna a Sorozatwiki kérdésére azt mondta, hogy Nem volt olyan tervünk, hogy visszahozzuk a Győzike show-t, a nézők a…..