Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabesz81

0 bejegyzést írt és 521 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Ajándék parkolójegy 2009.06.03 17:41:00
Na nem osztogat a Centrum és barátai ilyeneket, Gábor volt csak olyan szerencsés, hogy az orra alá dugott egy kedves hölgy egy parkolójegyet. Így is lehet segíteni egymásnak és megspórolni a rablóbandáktól némi kis aprót. Az már más kérdés, ha egyszercsak kitalálja a parkoló…..
Jó reggelt, dagadó pártkasszát mindenkinek! Csak emlékeztetnénk a kevésbé tájékozott fogyasztókat, hogy mától - közgazdaságilag természetesen semmivel sem alátámasztható módon - átlagosan 30 százalékkal nőnek a parkolási díjak a fővárosban. Előző mondatunk persze…..
Autó Néző rutinos blogolvasó, ezért feltűnt neki, hogy egy sportautóba nehezen száll be és ki egy mozgássérült, ezért elkezdte fényképezni a furcsa helyzetet, amikor is megjelent az autó tulajdonosa, akin egy kicsit sem látszott, hogy szenved attól, amiről amúgy papírja is van.…..
Valami forgralmi akadály foghatta meg az autókat a budai rakparton. Mit lehet ilyenkor tenni, meg kell fordulni, akár záróvonalon át is. Adam_g találta az alábbi kincset érő videót a youtube-on, amin az látható, hogy az autót vezető hölgy közel öt percen keresztül próbál…..
Gabesz81 2009.05.21 11:18:22
@SilentSound: nem kötözködni akarok, de... egy picit. Szóval 104-ig helyszíni bírságolhatnak, ha mondjuk van leállító hely a fényképezés után és nagyon kell a zsé... ;-)
Gabesz81 2009.05.21 11:22:23
@Anim: szvsz volt, hogy betekerte fullra, de inkább attól félt belepottyan a nagy vízbe vagy nekitolat a 'dúlva' kemény falnak... láthatóan az út közepét preferálta... pedig az autó dimenziói, tiszta 600SEL merci
Úgy néz ki a munkanélküliek körében egyre népszerűbb az ellenőri munka. Ezzel csak az a baj, hogy sokan nem jelentkeznek erre a szakmára, hanem inkább megveszik a munkaház szükséges kellékeket, piacon, vagy olyan ellenőröktől, akik a sajátjukat „elhagyták”. Sok…..
Hemü sztorijánál az autós tekintetében két lehetséges verziót tudok elképzelni. Az egyik az, hogy simán hülyének nézi a gyalogost, mert ahhoz, meg a kerékpárhoz se kell jogsi, honnan tudná az, hogy mikor mehet át az úton? Ez sem normális emberre vall, de ennél még rosszabb a…..
Gabesz81 2009.04.10 08:39:02
@Gabesz81: csak azokra az esetekre, amikor traccsparty van a zebránál és foggalmad sincs mit akarnak... ők sem tudják. ;-)

jah és a gyalogosok is lehetnének aktívabbak... Eger felé kanyarodtunk és nem ment a lámpa... jobbra kisívben, lassítok, jeleznék a gyalognak a túloldalon áll... semmi, rám se néz... elkanyarodtam, mert jöttek is mögöttem és nem akartam napestig ott állni... szóval gyalogok, több életet! határozottságot és vegyétek fel a forgalom ritmusát is. ;-)
Egy éve ilyenkor tervezgettük, hogy megnézzük az ismeretlent. Nem tudtuk mire vállalkozunk, de aztán megjártuk az utat, fesztiváloztunk egyet, és maradandó élmény lett mindenki számára. Annyira, hogy páran alig vártuk már az idei line-up kihírdetését, ami ma meg is történt. A…..
Balázsnak ezúton is boldog születésnapot kívánunk, annak meg külön örülünk, hogy a temetkezési vállalkozók egy darabig még nem gazdagodnak rajta. 2009. március 28-án, (ami egyébként pont a 20. születésnapom, lett majd a halálom dátuma is) a képen látható furgon vezetője…..
Gabesz81 2009.03.31 10:45:22
@TH: a kérdés jogos...
Gabesz81 2009.03.31 11:12:17
@TH: :-D ezért én a 45-tel menőt is megelőzöm... és gondolhat mindenféle bunkó schumachernek, munka után igenis haza akarok jutni, minnél előbb... több időm marad családomra, pihenni, etc. ;-)
Dave alábbi kis sztorijában arra próbál rávilágítani, hogy ha be akarja tartani a sebességkorlátozást egy adott helyen, az könnyen veszélyes is lehet, ha pedig megszegi a szabályt, akkor azt biztosan szankcionálják. Mit gondoltok, mit lehet tenni ilyen esetben, illetve hova lehet…..
Gabesz81 2009.03.25 16:01:45
@Nikorene: ez két dolog. egyszer áldozat, előbb viszont elkövető... ezért nem fog rendőrt sem hívni... ígyjárás esete...
ha valaki szabálytalan, akkor ha más szabálytalankodik vele szemben akkor, szintén úgy járt... el fog menni sírni a rendőrbácsinak, hogy a csúnya nem engedett a városban 100-zal a sávomban tötymörgött... ugyanmár.
Gabesz81 2009.03.25 20:48:06
@veszettcsiga: de akkor ez hova vezet? "ha szerencséje van nem base-ball ütővel teszik"

milyen világ az, ahol ettől valóban és nap, mint nap tartani kéne (mondjuk lassan tényleg... nálam is van 1-2 okosság para esetére. ;-) de emberek! azzal csak legalizáljuk a tirpákságot és a szabályok be nam tartását! erős rendőrséget! mert már elkezdték a gyalogokat is a zebrán elütögetni sorra, babakocsistól, mint a Carmageddonban!!!
Gabesz81 2009.03.25 20:52:45
@TH: tökkéletesen egyetértek, mint írtam ehhez hasonlót feljebb...
de az vicces, hogy "három okból... 1)... 2)" :-D /ez egy SouthPark részt juttat eszembe... első lépés ellopni az alsónadrágokat, harmadik lépés Profit!/ :-DDD
  Egyre több az olyan használtautó-hirdetés, ahol a hiteles kocsi „ingyen”, hitelátvállalással elvihető, mert a tulajdonos nem tudja fizetni az égbe szökő törlesztőrészleteket. De ki a felelős ezért? Vélemények az azonos című írásunkról...
Gabesz81 2009.03.25 10:27:14
@loláb: a fenébe is, nem arról van szó, hogy az teljesen jó volt így, de mindenképp jobb! mert akik abszolúte addig sé most is semmit sem, azoknak is a zsebükbe kellett nyúlni! nincs ingyenkenyér vége üzenet, de aztán jött a demagógia és lett... nincs oldalam és most csak kimondottan a vizitdíjról és az emberekbe nevelt kommunista beidegződésekről beszélek, miszerint az jár... és 300 forint nem a világ lett volna, de lehet meggondolta volna napi 10-20 felesleges, csak beszélgetni akaró beteg, amivel a valóban beteg és fizető dolgozó emberek magasabb színvonalat kaptak volna, már a várakozási időt tekintve is.
az a baj, hogy a legtöbb ember akármennyire is haladónak képzeli magát és köpi a régi rendszert, azért mindent továbbra is fentről vár, mert az jár...
szemléletváltás és egy két (de)generáció kihalása kell és talán akkor.
Gabesz81 2009.03.25 10:28:36
@loláb: amit írtam a 2/3-osokról... egyik sem akart valóban gyökeres változásokat, ezért toporgunk! ez a teljes politikai "elit" felelősége. kevesebb önkörmányzatot, kevesebb ingyenélőt, régiókat nem 19 megyét!
Nem volt mostanában külföldi poszt a blogon, biztos a világválság miatt minden olvasónk le van gatyásodva és nincs pénz utazgatni, pedig általában pozitívak a visszajelzések az effajta élménybeszámolókról. Tygger viszont végre Dél-Olaszországban járt, ami nekünk magyaroknak…..
autózz! Ismered a KRESZ-t? 2009.02.23 07:44:00
Gábor nemrégiben izgalmas közlekedési szituáció résztvevője volt és úgy gondolja, a gyakorlat és az elmélet nem egészen fedte egymást ebben az estben. A mellékelt ábra mutatja a helyzetet. Levélírónk fel is teszi a kérdést, vajon mi a szabályos megoldás? A héten történt a…..
Gabesz81 2009.03.13 14:47:19
@TH: meg a vastag útról, ami a védett utat jelenti. az előzőbe írtam, ha a lámpásnak nem ér a macisajt, akkor mégis hogyan lenne egyenrangú T és C becsatlakozása (, ha egy kereszt)? C előtt mindig ott a tábla, T előtt meg, ha zöld NINCS és akkor még bele sem mentünk abba, hogy a főútvonal tábla, mint párost is törli a jelző... akkor mi az, ha nem védett út?, ahonnan épp a lámpa irányítja be az autókat a kereszteződésbe, a táblák kiiktatásával.
Gabesz81 2009.03.13 15:29:44
@TH: ott is utal a "védett" útra, mint ahonnan a T kikanyarodik az. és épp ezért hivatkozott jóra a 28-asban, mert ha védett, akkor az a kiegészítőn vastagon kellene szerepelnie.

de mivel egy lámpás kereszteződés, a lámpák működésével összefügg mikor melyik a vastag, nem lehet fixen kiegészítő táblát kitenni.

C szempontjából, ha neki balról jönnek, azok vastagról teszik, "védett"-ről, ahogy a szerv is mondta
Gabesz81 2009.03.13 18:47:34
@TH: lehet, hogy igazad van. én csak próbálok túllépni azon a dogmán, hogy "kanyarodási szabály", mert azt tudjuk és a rendőrbácsik is írták, hogy T-nek van elsőbbsége. erre születnek értelmezésekből elméletek.
mert van/lesz megoldás, de bocsánat, ha okoskodónak tűnők, asszem ezt sem kellett volna ilyen hosszúra nyújtani... lesni fogom merre tovább.
András levelét olvasva nehezen tudnám eldönteni, hogy annak melyik részét gondolja komolyan és hol kell éreznünk némi iróniát. Ha az egész levél teljesen komoly, na az a gáz. Ti mit gondoltok? Autópálya, három sáv. Ez az, amit már nem tudjnak feldolgozni az emberek. A legtöbb…..
Gabesz81 2009.03.05 11:40:13
@newtehen: hát igen, a tapasztalat nem ez, amikor valami gixer van 10 csúszik egymásba... legutóbb talán az új M0-on.
Ákos próbált előzékeny lenni egy szirénázó mentőautóval szemben, de úgy tűnik a mentős nem egészen úgy gondolta ennek megoldását, ahogy azt levélírónk szerette volna kivitelezni. Vajon a sztori alapján kinek van igaza? Mi a helyes viselkedés ilyen helyzetben? Eddig abban a…..
Gabesz81 2009.03.03 11:10:40
@pwpw: ezaz, és lássa a szándékot, hogy el akarod engedni... (ezzel volt nem összeegyeztethető a gyorsítás/nem lassítás)
Gabesz81 2009.03.03 15:19:27
@postiro: arrafelé aztán nincs helyismeretem, de... egyirányú index helyett a jelzés lehetett volna elakadásjelző! ezt a szembejövő is hamarabb láthatta volna és veszi valami van... főleg, ha a mentő már közben kielőzött.
beláthatatlan? nem olyan szűkek ezek, ráadásul elég szélesnek is tűnik az út a légifelvételes képről, hogy 3 autó is elférjen egymás mellett... a sövény épp az út ürméreténél kezdődik? azért gondlom ott is van valamiféle útépítési szabvány, egy minimális padkával... vagy, mint tudjuk akkor tényleg nagyon degeneráltak a szigeten.
tehát egyértelműen jelezve, megfelelően lassítva és lehúzódva sokkal hamarabb túl lettél volna a problémán, mint, hogy még itt forogj rá. legközelebb lehúzódsz, ő meg majd eldönti kielőz-e... onnantól az ő döntése, te megtettél mindent, amit meg kellett abban a szituációban.
(főleg a helyi emberek és mentősök mentalitását nem ismerem, de jajj annak aki egy magyarral kerül össze. ;-))
autózz! Melyik sáv fogy el? 2009.02.26 07:35:00
Nagyon rákaptatok múltkor egy közlekedési szituáció kielemzésére, napok óta ömlenek bele a kommentek, ennek a posztnak a megírásakor a számuk alulról súrolja az ezerhatszázat. Gabesz is ennek hatására kaphatott ihletet. Szerintetek ki, hol merre, hogyan mehet itt tovább? A…..
Tamás nem véletlenül húzta fel magát annyira, hogy meg is írja a történetét nekünk. A tél örömei mellett ilyenkor fokozottan figyelnünk kell a csúszósabb szakaszokon, (meg úgy egyébként is, hiszen sokan hajlamosak egy kis hótól teljesen megkergülni) és ha ezt még ön- és…..
Gabesz81 2009.02.25 08:45:27
@D=M=C: a leírtak alapján szerintem IFA. :-D
autózz! A suzukis a hunyó? 2009.02.24 07:40:00
Alábbi sztorink megoldása Mókusélet kommentjével fog majd kiteljesedni, hiszen levelében nem árulta el a végkifejletet. Lehet találgatni, vajon az élet - vagyis a bíróság - ezúttal hogyan döntött. Tekintettel arra,hogy az itt írogatók nagy része A-Z-ig tökéletesen tudja a…..
Összehozza az autósokat a hó, én legalábbis ma reggel munkába indulás előtt egész jót beszélgettem hósöprés és jégkaparás közben valakivel, aki egy műanyag vakaróizével próbálta a tízcentis havat eltávolítani az autója tetejéről és felajánlottam neki a kefét. Vanek…..
A becsületesen közlekedők gyakran szenvednek hátrányt amiatt, hogy igyekeznek a szabályokat betartva előre haladni. Közben meg lehet szörnyülködni azon, hogy a kevésbé szabálytisztelők például a leállósávot használják a gyorsabb haladás érdekében, ami nem csak pofátlanság,…..
Gabesz81 2009.02.17 14:05:08
@Hófehér: akkor mosolyogj gyakran, hátha fotóznak! :-)

Azzal pedig egyetértek, hogy amíg nem hiavatlos sáv, addig nincs arra keresnivalója senkinek, csak mert gyorsabb... tessék a hivatalos szerveknél kérvényezni, akár tömegesen és akkor elgondolkoznak rajta!
Nem lehet nagyon olcsó az ilyen méretű gumi, pedig muszáj lesz legalább kettőt beszereznie a lenti benzinfaló szörny tulajdonosának, ugyanis szabálytalan parkolás közben valahogy defektesek lettek az első kerekek. Szerintetek így kell ezt elintézni, jogosnak érzitek a megoldást,…..
Gabesz81 2009.02.06 11:35:08
kerékkiszúrás kulturált!? a 10emeletes előtt az egyikoldalikat szúrta ki valami fasza-csávó, pedig csak egy kiskategóriájú autó! merőlegesben szabályosan álltam, nem volt ki-kinek a helye, nem lett beszólva egy szomszédnak sem... 2 kerék külön szop@tás is, mert már eljutni a gumishoz 1 pótkerékkel. de ez olyan, mint a karcolás. UNDORÍTÓ és IRIGY, hogy más tulajdonában kárt teszel!
hummer rossz helyen állt és nem jó rá a kerékbillincs... esetleg fokozatosság elvén egy figyelmeztető matricával lehetett volna kezdeni...
  Legfrissebb ütközési tesztjeit az ADAC 30 km/órával, de biztonsági öv nélkül végezte el. Az eredmény rémisztő. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Gabesz81 2009.01.30 12:22:15
@Walter Melone: frontális ütközésnél akkor lesz túlgurulásod, ha jóval nehezebb vagy az ellefélnél..., de akkor nekik már talán édesmindegy, hogy tolatnak.
Gabesz81 2009.01.30 12:24:53
@Walter Melone: de az ember dönthet rosszul is és akkor csak ront a helyzetén! Míg a zsák krumpli meg az, ami.

De az öv attől még nem fog akadályozni a cselekvésben! Sőt az övellenesek épp ezért mondanak ellent ennek, mert ha kirepülnek vagy csak az autóban pattognak mit képesek befolyásolni???
Gabesz81 2009.01.30 13:39:31
@Walter Melone: én sem azt írtam, hogy te, hanem arra világítottam rá, hogy épp a te magyarázkodásod adja a lovat azok alá!

Nem megfelelő a teszt, az élet sem az. De ha nincs élet akkor már csesz7ed. Képzeld, hogy ilyen tiszta körülmények közt milyen sérülések keletkeztek, akkor az életszerű még rondább lesz (kivéve a mázlisták).
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..