Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PárnaHayder

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már megint a nyolcvanas évekbe utaznék vissza, és most elővenném azokat a slágereket, amik így, harminc év múlva is szívesen eszembe jutnak. Ebben a bejegyzésben próbálok olyan előadókat választani, akik nem túl sok dallal büszkélkedhetnek a saját slágerlistámon, azok előbb utóbb úgyis külön…..
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell 3. rész: 10 (nem is annyira) posztapokaliptikus film, amit látnod kell 4. rész: 10 B- és Zs-film, amit látnod kell 5. rész: 10 posztapokaliptikus film, amit látnod kell majd Elérkeztünk az…..
Impresszionista, kísérleti műalkotás következik.Két másodperc az észak-koreai filmgyárból? Két másodpercnyi bébipanda? Két másodperc a mongol Nádam fesztiválról? Két másodperc tibetiszerzetes-mantra? Két másodperc Don-kanyar?Talán két éve láttam egy olyan videót, amely egy…..
Sosem gondoltam volna, de a japán street fashion-nek külön szócikke van a Wikin, és nem Nina írta. Az írják, hogy nagyjából a 19. sz. közepén kezdett a japán divat versenybe kerülni a nyugatival, és ebből a versengésből végülis kialakult egy sajátos utcai divat, melynek a lényege, hogy az utca…..
PárnaHayder 2014.06.25 14:45:16
@sheabouteverything: Az átlagembereket inkább az érdekli hogy bejussanak időben a munkahelyükre mintsem az ki hogyan néz ki :)
Nekem nem úgy tűnt, hogy megvető pillantásokkal illeték volna az ilyen ruhákat viselőket.
Igazából ennek a szubkultúrának is megvannak a maga helyei. (pl Harajuku amit főleg hétvégén tényleg elözönlenek) vagy különböző fesztiválok, kiállítások.
Napközben alig látni így öltözött fiatalokat.
Japán "vidéki" látogatásom során sem nagyon láttam ilyeneket szinte csak Tokyoban.
Akihabarában lehet még jobban észrevenni őket, bár főleg itt a Maid Café-k miatt, mert amolyan hívogató lányok vannak mindenfelé francia stílusú mini, fodros,nyuszifüles...stb ruhákban.
Az elmúlt hónapokban felfaltunk több tucat lángost, palacsintát, halat, és egy kisebb vagyont költöttünk el a Balaton-parti éttermekben, hogy feltérképezzük a legjobbakat. A küldetés úgy indult, hogy kikértük számos hazai gasztroszakértő és sztárszakács véleményét, hogy…..
addict Lottó az életeddel 2011.06.13 10:00:00
Ha fel akarod hívni az emberek figyelmét egy fontos társadalmi problémára (és nem akarsz meztelenkedni), érdemes belehelyezni őket egy számukra idegen szituációba, ahol talán másképp látják majd a dolgokat. Ezt a mechanizmust követte a svéd Save the Children is, amely mint az a…..
PárnaHayder 2011.06.14 16:46:43
Remek komment jött Mukkától ehhez a bejegyzéshez: egy link, ahol egy 1987-es árlistát lehet megcsodálni. Sajnos a szken minősége nem a legjobb (vagy lehet, hogy már az eredeti is így néz ki), de azért jól olvasható rajta néhány horrorisztikus szám. Egy 286-os IBM-AT 640 kilobájt…..
Körülbelül másfél évtizede láttam egy riportot a Ferihegyről. Turistákat állítottak meg az érkezési oldalon, és azt kérdezték tőlük, mit szólnak a repülőtérhez. Legtöbben elkenték a választ, tiszta, mondták, meg nincs vele semmi baj, de leginkább az a nyilatkozó sértette…..
Subba Egy boldog gyermekkor 2010.02.25 14:48:00
Kinek hiányozna a szülői szeretet egy ilyen szett mellett?!..
Budapesten is kezd kialakulni a nemzetközi konyhának az a minimuma, ami elengedhetetlenül szükséges egy világvároshoz, megvan a Tsingtaót árusító kínai éttermünk, a Punjabban állítólag lehet indiai sört kapni a curry mellé, és ami tulajdonképpen valószinűleg egyszerű, de az…..
Az "amikre büszkék vagyunk" kategória márciusi nyertese ez az autentikus mélymagyar mangó-barack üdítőkeverék, amit Japán szinte minden kisboltjában kapható. Sajnos László fotója alapján nem sikerült beazonosítani a gyártót, és a doboz hátoldalán látható térkép…..
PárnaHayder 2009.03.31 16:30:56
@Yarner:

Tényleg ott vannak a mamik :))

Japánhoz visszatérve, valóban egyet kell hogy értsek a kinti boltosok mentalitásával.
Egyszer kint az egyik élelmiszerboltban vásároltam ezt-azt. Fizettem majd távozni készültem és már az ajtóban voltam mikor az egyik eladó lohol utánam és nagy hajlongások közepette (na ez a sok hajlongás néha engem is zavart) egy bödönfélét lóbált előttem. Kiderült hogy kuponok vannak benne amiket hasonlóan kell kapargatni mint a sorsjegyeket. Mivel egy meghatározott összegért vásároltam ezért 3 kupon is járt hozzá, amit ha megkapargattál akkor még plusz cuccokat kaphattál (pl tejeskávé meg ilyenek). De nem csak itt hanem máshol is megdöbbentett a figyelmesség és a hozzáállás.

Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..