Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tapangász

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégen egy nagyon érdekes problémával keresett meg egy úriember, aki olvasta a blogot. A problémája azért egy lehelettel komolyabb a cikkhez mellékelt illusztrációnál, de a kisördög nem hagyott nyugodni, muszáj volt ezt a képet bevágnom ide. A magyar légvédelem azért remélhetőleg ennél magasabb…..
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
tapangász 2019.01.25 15:10:00
@agarik:
" - héber: ókori történelmi népcsoport, etnikailag leszármazottaik a mai palesztínok (amíg az izraeliek ki nem írtják őket)" ????
Érdekes dolgokat írsz: csak éppen arabul a palesztin "filisztin", Vagyis a bibliában sokszor emlegetett filiszteusok azok, akiket ennyire lebecsülsz.
Másrészt valóban rokon népek az arabok és a zsidók: a sémiták és a hammiták, azaz Sémi és Hámán leszármazottai a biblia szerint...
1864. USS Mahopac folyami monitor az amerikai polgárháborúban..
tapangász 2018.12.03 09:54:03
@Célkereszt: Mert ez autogiro, nem helikopter. Az orrban lévő motor és propeller hajtja, a forgószárny "csak" szárny.
tapangász 2018.12.03 10:13:12
@xm95: Jól látod, és "Hívő hitetlen" kollégának is jelzem, hogy autogiro-ként csak egy rotorja van, világosan látszik a képen.
Ugye, ma Bánki Erik kormánypárti képviselő remek ötlete után viharos sebességgel takaritották el a lakástakarék-támogatást a parlamentben. Itt el is olvashatod, mit pötyögött össze, tegnap előtt, és már meg is tárgyalták bizottsági és parlamenti szinten is.   Miről szólt a támogatás? Ha eddig egy…..
tapangász 2018.10.17 10:36:33
@TanNé: Nem ártana kicsit elmélyültebben értelmezni az ltp konstrukciót. :)
A kifizetés (pontosabban kiutalás) időpontja valóban nem garantált, mert az egyébként objektív feltételek teljesítése a MEGTAKARÍTÓTÓL, a befizetései rendszerességétől függ és nem az ltp-től.
Szóval nincs piramis, csak a rémálmaidban.
tapangász 2018.10.17 10:46:42
@HaCS: elfeledkezel az ltp tv 10 (2)-ről, a kiegyenlítési céltartalékról, ami pont ezt a valószínűtlen eshetőséget hivatott kezelni. Erről az ÁSZF-ek nem írnak, mert ez A jogszabályban rögzített garanciális elem, és nem az egyes szerződések része, hanem az ltp működés feltétele.
Ráadásul ez a tartalék olyan, mint a szakáll, csak nő, kivenni normál üzemben nem lehet belőle.
tapangász 2018.10.17 10:48:53
@TanNé: JA, hogy tovább nem olvastad el? kár...
Elhanyagolt, gazos sír a helyi Dillinka temetőben. 1969-ben váltották ki, jövőre le is jár. Nem gondozza senki, az utolsó véset 2003-as. Azt hihetnénk, hogy akkor temettek ide utoljára, de az igazság más. A sírkő mellett, a földbe szúrva, van egy félig korhadt fejfa, melyen nincs névtábla. Megehette…..
tapangász 2018.09.07 12:13:27
@A csapos közbeszól: A cikkben említett Nagy László (makaróni?, cérna? mindkét nevet hallottam már) pl. később felderítő is volt Olaszországban, de lebukott, utána IBUSZ főosztályvezető...
A múlt heti első részben ott hagytuk abba, hogy az egyiptomiak 1973 őszén - pont a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepén, jom kippurkor - nagyszabású támadást indítottak az izraeliek által hat évvel korábban elfoglalt Sínai-félsziget visszaszerzése (és úgy mellékesen a zsidó állam teljes…..
Egy váratlanul feltárult időkapun keresztül a Ritkán látható történelem egy 2038-ban megjelenő Napi érdekesét mentettem le hogy már ma megnézhessétek... :) Ezek mennek majd a jövőben. HIHETETLEN! Viccet félretéve: válogatás közelmúltunk érdekes eseményeiből. 1997. június 30. éjfél. A britek…..
tapangász 2018.04.24 09:04:32
@gintonic.azigazi: kifelejtetted az "elmúlást"-t: Sic transit gloria mundi ...
A tengerparton fürdő francia, belga, német és holland turistáknak fogalmuk sem volt róla, hogy egy 50 éves, egyszerű spanyol teherautósofőr pillanatokon belül a lehető legszörnyűbb végzetet kézbesíti a számukra. Maga Francisco Imbernón Villena sem tudta ezt, mikor reggel a volán mögé ült. Hogy is…..
tapangász 2018.03.08 11:15:12
@Emide Buda: Egészen másról szól. Nitroglicerint szállítanak marmonkannákban két teherautón, hogy azok felrobbantásával eloltsanak egy égő olajkutat. De ez csak a keret story, a film egyszerűen zseniális.
Az egyik legfontosabb és talán legrégebbi kiegészítő a férfiak ruhatárában az öv. Nagyon sok esetben elkerülhetetlen egy öv viselése és nem azért mert különben csúszkálna rajtad a nadrág. Na de hogyan is kell helyesen viselni ezt a kiegészítőt?..
tapangász 2018.02.27 10:29:09
@Gukker: Jogos!
tapangász 2018.02.27 11:05:04
@dr. mesterséges színezék: Bocs, a tártáska mellkasom keresztben átvetett szíjon lógott jobb oldalon, a balon meg a gázálarctáska. Az viszont valóban.
Zsoldos Péter Régóta tartozom már magamnak és nektek is ezzel a poszttal... A science-fiction soha nem látott népszerűségnek örvend, a fantasy-val karöltve mondhatni, hogy meghatározzák a korszakot. A sci-fi a szingularitás felé való rohanás az újabb és újabb technológiai forradalmak…..
Forrás: purewow.com Általában a könyvek filmadaptációinak rossz hírük van, és gyakran ez megérdemelt. Például a Nagy Gatsby is ilyen, de szerintem a Harry Pottert is ide sorolhatjuk, és még rengeteg másikat. Viszont, a következő 11 film jobb, mint az alapjául szolgáló könyveik. 1. A Keresztapa:…..
Talán nem annyira köztudott, hogy Japánban van egy vidámpark, ami megszólalásig hasonlít a kaliforniai Disneylandre. Pontosabban csak volt, hiszen idén tíz éve, hogy bezárt, és azóta lassan pusztul. Mint a posztban látható képek is bizonyítják: kár érte...
Saját hazugságainak mocsarába fulladhat bele az Orbán-rendszer. Tarthatatlannak tűnik ugyanis az a stratégia, hogy látszólag betartják a törvényeket, ám bírósági eljárásokat megkerülve, törvényi kötelezettségeket kijátszva a feje tetejére állítják a jogállamot. Értsük ezt úgy, hogy lassan nehezebb…..
Minap benyújtotta a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek (NOK) létrehozásáról szóló törvénytervezetet a kormány, amit a mai napon sürgősséggel el is fogadnak. Ne legyenek kétségeink. Rogán megmondta előre pár hete. Robog tovább a mutyigyár, kell a pénz… kép: index.hu..
tapangász 2016.03.18 13:49:12
@Ballib cenzúrázók réme 4: pontasn 2 db ilyen cég van.

"Ennek, és a szervezői minősítés megszerzésének más feltételeinek egyelőre csak két cég felel meg Magyarországon, a Carion Zrt. és a Poligrupo Hungária Zrt., amelyek mint egy tulajdonos, bizonyos Nyéki Zoltán érdekeltségébe tartoznak, tehát most ezeket cégeket nagyon helyzetbe hozta a kormány. "
Forrás: index.hu/gazdasag/2016/03/17/megszavaztak_a_lakaslottot/

A jogszabályban több más pont is van, amely korlátozza a lehetséges "megbízható" cégek körét, nem csak az 1000 lakás...

Ja, és a többi nyilvántartott fogyasztói csoport felszámolása alatt áll.
Sajnos forgatási fotó nincs a nagy kedvencemről a neten, de stábfotó és egy-két érdekesség igen: Az "Éretlenek" osztálya...     ..
tapangász 2015.09.23 20:53:13
A We Are The Worldöt manapság már inkább nem szeretjük, és csak egy béna jótékonykodós popslágernek tartjuk a többi 100 között, pedig ez volt az egyik legelső és legsikeresebb, ami ilyen céllal készült. Ráadásul annyi A listást sztárt hozott össze egy felvétel erejéig,…..
Ha eddig bárkinek volt kétsége arról, hogy van-e értelme az szja egy százalékával szórakozni, az a múlt héten megbizonyosodhatott: nincs. Az ügyészség szerint ugyanis nem bűncselekmény, vagyis nem sikkasztás az, ha a parlagfűirtásra felajánlott zsetont parlagfűirtás helyett…..
tapangász 2015.02.03 11:31:56
@endemomo: Egyetértek veled. Meg kell nézni a honlapokat, ha van értékelhető információ a támogatások felhasználásáról, akkor OK, ha nincs, akkor keresni kell másik alapítványt.
www.orzokalapitvany.org/rolunk/adatok/kozhasznusag/
www.csodalampa.hu/csodalampa/K%C3%B6zhaszn%C3%BAs%C3%A1g
A mentseletet.hu úgy tűnik, még nem jogosult 1%-ra.
tapangász 2015.02.03 14:53:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Érteni értem, csak ez a valóságban nagyon nem így működik. A rendelkezésre jogosultak köre módosult, pl. a nagycsaládosok egyáltalán nem fizetnek SZJA-t a 16%-os időszak óta, másrészt összegben nézve a nagykeresetűek 1%-ának csökkenése sokkal nagyobb csökkenést okozott, mint amit a kisjövedelműek jövedelmének - állítólagos - növekedése hozott. Arról nem beszélve, hoyg a nagyobb jövedelműek hajlamosabbak az 1%-ukról rendelkezni.

Elég ha megnézed az Őrzők jogelődjének 2011-es mérlegét (5. oldal, 6. sor), világosan látszik, hogy 2010-ről 11-re 50%-ot esett vissza az 1%.
Hogy ne kelljen keresni:
www.orzokalapitvany.org/wp-content/uploads/2013/10/2011.pdf
Kocsmablog Az első magyar whisky 2014.12.19 12:00:00
A Békési Pálinkafőzde 30. születésnapját egy saját gyártású 12 éves különleges whiskyvel ünnepelte, ami a piac egyetlen magyar előállítású darabja...
tapangász 2014.12.19 22:15:03
@Behajtó70:
Én már kóstoltam, nagyon finom. Kicsit inkább bourbon-os, édeskés, mint skót és száraz, de csak ajánlani tudom és szívből gratulálok az újítónak.
1903. Az első Harley-Davidson motor építő műhely. A 13 négyzetméteres épület a Davidson család telkén állt...
Címek a lapokból: - Nekiment az Index újságírójának a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Kikelt magából a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Továbbra is tagad Balogh István - Magyarázkodik a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Kiborult a Gyermekrák Alapítvány elnöke - Már a…..
tapangász 2014.01.29 17:36:04
@Dikkmá faszom:
"A zsidó maffia politikai szárnya 1%-os rendszert vezetett be úgy, hogy az adományok 99%-át is le lehet nyúlni nyugodtan."

Ezek szerint Antall József és Boross Péter is zsidó volt. Merthogy ő alattuk lett az 1% bevezetve.
Sajnálom, hogy ennyire "beklopfolt fejű" vagy, hogy a tények kicsit sem zavarnak.
tapangász 2014.01.29 17:38:47
tapangász 2014.01.30 10:35:11
@Dikkmá faszom:
Ezek szerint a hazai börtönök a zsidók miatt túlzsúfoltak?

A körülmetélés pl. az USA-ban annyira rutin dolog, hogy SZINTE MINDENKIT körülmtélnek kisgyerekkorban. Teljesen függetlenül a vallástól, azért, mert a fitymaszűkület kellemetlenül gyakori előfordulású.
Az urológiákon "kisműtétnek" hívják itthon is, annyira rutin itt is.

Ugye te ezeket a régi szép időket várod vissza?
csillagoshazak.hu/

No mindegy... reménytelen.
  Kedves urak, kicsik, nagyok és közepesek! Hogy véletlenül se érjen benneteket csalódás, itt a legelején szeretném elárulni, hogy ebben a posztban a csótánytaposó tűsarkú cipők vásárlásainak nehézségeit fogom kíméletlen alapossággal kivesézni. Meggyőződésem, hogy…..
Az állami koncertszervező hallani sem akart róla, Schmitt Pál viszont támogatásáról biztosította a haldokló szocializmus korszakának emblematikussá vált budapesti gigakoncertjét. Az angol együttes teljesíthetetlen igényekkel állt elő, de cserébe megkapták a hazai filmes szakma…..
tapangász 2012.09.24 11:17:59
@laikus123: Jól szólt minden, csak a koncert volt - ahogy már többen említették - valahogy olyan lagymatag. A közepe táján teljesen szétestek, a közönség nemigen reagált Brian May egyszál-magam-vagyok-a-színpadon-így-tépem-ám-a-gitárt előadására. Utána viszont a Crazy little thing called love-ra összerázódtak és utána már jó volt az előadás.
Egyébként a Tavaszi szél-re sem igazán reagált a közönség, fel sem fogták, hogy mit énekel Mercury, aki azt várta, hogy erre mindeki vele énekel...
A film - akkori emlékeim szerint és szerintem - borzalmas lett, mert mindenáron mindent akartak mutatni, és a 17 kamera képei között pár másodperces snittekkel ugráltak...Egy gitárfutamot nem bírtak egyben megmutatni.

Ettől még a Queen-t imádom ma is.

Valaki említette a Genesis koncertet, az koncertként tényleg sokkal jobb volt.
tapangász 2012.09.24 15:49:33
@Megmondó1: Lehet, de 86-ban már lehetett hallgatni a Radio Luxemburg-ot és a Szabad Európát sem zavarták...
Misszió ügyben meg inkább nézd meg a Paul McCartney moszkvai koncertjét (koncertként inkább a ráadás leningrádit, az sokkal jobb, mert nem tépi cafatokra a sok riport). Az sokkal nagyobb "misszió" volt. Nekem még megvan 45-ös kislemezen a Kogda Mnye Sesztgyeszjaty Let (bocs a szörnyű átírásért :))