Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMAKH

224 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jézus Krisztus minden egyes csodája, gyógyítása ámulatra méltó! Azt mondták az emberek róla: milyen jó mindaz, amit tesz. Nem is tudták mekkora súlya volt annak, amit mondtak. Mert az Úr Jézus mindig, mindent, mindenkivel jól cselekszik. Érdemes odafigyelni viszont arra a kifejezésre, hogy jó…..
Paul Washer 2008- ban elhangzott üzenete! Az egyházra Amerikában borzasztó szenvedés vár. Az egyház Amerikában szenvedni fog, bár most nevetünk ezen, de majd megkeresnek minket és a gyermekeinket. Bekerítenek minket a hálóval, még mi focizó anyukát vagy apukát játszunk. Miközben mi annyi apró…..
Mindennek rendelt ideje van a nap alatt. Karácsonykor is a hívőkhöz szent munka illik. Az a pár ismert igevers Lukács Evangéliuma második részéből (15-20), tartalmaz négy drága szent munkát, négy lehetőséget, ahogy Istent különösen Karácsonykor szolgálhatjuk. Voltak, akik elmentek és hirdették a…..
"Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem úgy, hogy szemtanúi voltunk isteni fenségének." - 2 Péter 1:16. Péter olyan keresztyéneknek ír, akik nehéz helyzetben vannak. Levelének célja, hogy bátorítsa, vigasztalja, erősítse…..
TARTALOM KÉSZÜLJ FEL A KRITIKA TÜZEIRE MÉG A TEOLÓGIAI TANULMÁNYAID ÉVEI ALATT Az az igazság, hogy egyetemi előadások és kutatások nem nyújtanak nagy segítséget abban, hogy felkészítsék a jövendőbeli lelkipásztorokat a kritika tüzeire. Ugyanakkor, a tantervek, a környezet Isten tervezése…..
TARTALOM IV. RÉSZ: A KRITIKÁVAL VALÓ MEGKÜZDÉS TEOLÓGIAI SZEMLÉLETE 9. VÁLTS NÉZŐPONTOT Képzeld el, hogy egy idős barátod kézhez kapja ezt a könyvet. Gyorsan át tudja lapozni a ropogós oldalait, látja a lapok beosztását, a sok szót, azonban a meggyengült látása miatt gyakorlatilag nem…..
(angol dalszöveg) "Akkor ezt mondta az ÚRisten a kígyónak: Mivel ezt tetted, átkozott légy minden jószág és minden vadállat között: hasadon járj, és port egyél egész életedben! Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te utódod és az ő utódja között: ő a fejedet tapossa, te pedig a…..
TARTALOM Amikor a kritika tárgyára gondolunk, fennáll a kísértés, hogy kizárólag személyes értelemben, önmagunkra vonatkoztatva gondolkodjunk. Hogyan fogadom a kritikát? Hogyan gyakorlom a kritikát? Ezek azok a fontos kérdések, amelyeknek mindeddig figyelmet szenteltünk. Azonban a…..
Krisztus előtt 587-ben 2 és fél év gyötrelmes ostrom után, a nagy pogány király, Nebukadaneccar végül bevette Jeruzsálem falait. Az ostrom évei alatt Babilon folytó szorítása nehezedett Jeruzsálemre, a kétségbeesés és az éhezés tébolya elképzelhetetlen méreteket öltött, olyannyira, hogy a város…..
TARTALOM III. RÉSZ: GYAKORLATI ALAPELVEK AZ ÉPÍTŐ KRITIKA ALKALMAZÁSÁRA A GYÜLEKEZETBEN 7. AZ ÉPÍTŐ KRITIKA ALKALMAZÁSA Az előző hat fejezeten át azt vettük szemügyre, hogyan küzdjünk meg a kritikával a szolgálat során. Lelkipásztorként, lelkimunkásként nagy bölcsességre van szükségünk,…..
Két nagyon szembetűnő dologgal is találkozunk ebben az igeszakaszban: egy tagadással és egy kijelentéssel – Krisztus változhatatlan. Mi a tagadás? Azt tagadják ezek a sorok, hogy az Úr valaha is megváltozhat; hogy az idő, a körülmények, valamilyen provokáció vagy hangulat valaha is megváltoztathatná…..
TARTALOM Lelkimunkásokként természetfeletti erőre van szükségünk, hogy megállhassunk a szóbeli támadások közepette, amelyekkel találkozunk. Egyrészt a munkánk megköveteli, hogy a bárányok szelídségével, alázatával járjunk el, másfelől pedig követeli az oroszlán ellenállását is. Ezek…..
Ahogyan a virágok gyökerei mélyre hatolnak, miközben a növény táplálék után éhezve kutat, ugyanígy az emberi lélek is mélyre ereszti gyökereit Isten jelenlétébe, hogy megízlelhesse jellemét, bölcsességét, kegyelmét szeretetét, irgalmát, Önmagának kinyilatkoztatását. Aztán növekedni kezd egyre…..
TARTALOM Az USA-ban megközelítőleg 30 személy veszti életét ittas vezetés okozta autóbaleset következtében naponta. Az alkohol jelentősen rontja a világos gondolkodás és gyors reakciókészség képességét, a következményei pedig egyenesen lesújtóak. Hány ezer ember élne napjainkban, sőt…..
Tudom azt, hogy az én hangom és véleményem nem olyan erős, nyomatékos, jelentős, mint mások véleménye! De én nem is igényelem ezt és nem is hiányzik! Úgy érzem mégis a szívem mélyén, hogy meg kell szólaljak. Szomorú szívvel tapasztalom azt, ami a világban történik, de még szomorúbb vagyok azért, ami…..
TARTALOM II. RÉSZ: A KRITIKÁVAL VALÓ MEGKÜZDÉS GYAKORLATI ALAPJAI: 4. ALÁZAT “Melyik az a három kegyelmi ajándék, amelyre egy lelkimunkásnak a legnagyobb szüksége van?” Sokféle választ adhatnánk erre a kérdésre, azonban talán egyik sem lenne olyan megfelelő, mint Augusztinusz válasza…..
TARTALOM II. RÉSZ: A KRITIKÁVAL VALÓ MEGKÜZDÉS GYAKORLATI ALAPJAI 3. FOGADD A KRITIKÁT REÁLISAN A kritikával való megküzdés a szolgálatban, megköveteli a valóság helyes átlátását. Talán furcsa lehet, hogy gyakorlati tanácsokkal kezdjük ezt a részt, azonban lássuk mi köze a valóságnak…..
TARTALOM I. RÉSZ: A KRITIKÁVAL VALÓ MEGKÜZDÉS BIBLIAI ALAPJAI 2. A KRITIKÁVAL VALÓ MEGKÜZDÉS KRISZTOLÓGIAI ALAPJAI Az ősidőktől folyó háború a kígyó és Éva magva között Isten Fiának testtélételekor, az Ő kereszthalálában érte el csúcspontját. A szövetségkötés történetei mind ezt a…..
TARTALOM ELŐSZÓ Talán keserű szájízzel olvasod a címet. Valószínű jogosan. Azonban, ez a tanulmány arra hivatott, hogy segítségére legyen lelkimunkásoknak – és másoknak is – hogy úgy tudjanak a kritikákra reagálni, hogy látható legyen, hogy a szívük, nyelvük, ajkaik Jézus Krisztus édes…..
Nehéz, ugyanakkor rendkívüli időket élünk. Szemünk előtt bontakoznak ki igen nagy sebességgel azok az események, amelyekről a Biblia is ír. A keresztyén ember kíváncsian szemléli a történéseket és keresi a választ arra, vajon hogyan illik bele mindez, a Biblia által megírt végidők képébe.  Vajon,…..
Szeretettel ajánljuk a következő internet-keresztyén rádiót! Az egyik legjobb!! :) Cape Christian Radio on radio.net ..
Mit jelent a felemás iga? Tényleg olyan nagy dolog, ha olyannal randizol, aki nem osztozik a hiteden? Valójában, az. Gyakran emlegetjük a 2 Kor. 6:14-et, ami arra szólítja fel a hívőket, hogy azonos igában, hitben éljenek. Viszont sok hívő nem érti meg, hogy miért annyira fontos ez…..
KMAKH 2021.06.21 13:23:06
@Kereso75: Át kell jönni Erdélybe! :)
JÉZUS KRISZTUS FŐPAPI IMÁJA Imádság saját magáért, Ján 17:1-5 Imádság a követőiért, Ján 17:6-19 Imádság a Gyülekezetért, Ján 17:20-26 A rész utolsó 6 igeverse az övéiért, a gyülekezetért elmondott imádságot tartalmazza. A váltás a 20.v.-ben történik, amikor azt kéri – „De nemcsak ő érettük…..
JÉZUS KRISZTUS FŐPAPI IMÁJA Imádság saját magáért, Ján 17:1-5 Imádság a Gyülekezetért, Ján 17:20-26 Imádság a követőiért, Ján 17:6-19 Jézus Krisztus, az ő főpapi imájának első részében saját magáért imádkozik. Most ebben az igeszakaszban ahol az Úr Jézus az ő tanítványaiért imádkozik, kilenc…..
Egy gyülekezet elöljárósága épp tanácskozást tartott arról, hogy milyen szép nagy összeg gyűlt össze abból a közös adakozásból, amit annak az evangélistának a megsegítésére tartottak, aki egy hétig közöttük szolgált. Az egyik bizottsági tag szóvátette azt, ami véleményként ott lappangott mindegyik…..