Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elutazva

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elutazva Társasjátszó 2. rész 2021.03.07 16:29:02
  Ha szereted a természetet, különösen a napfényben fürdőző erdőket, akkor a Photosynthesis a te játékod.  2017-ben jelent meg Hjalmar Hach tervezte és Sabrina Miramon illusztrálta társasjáték. Azóta a több díjra is felterjesztett játék, már a mi családunkban is központi helyet foglal el a…..
Elutazva Társasjátszó 1. rész 2021.03.01 21:02:28
  A 2021-es év sokunk számára nem a megújulást, egy új év reményeit, kihívásait hozta, hanem az előző év fáradtságát és megtörtségét görgettük tovább. Covid járvány ide vagy oda, az embernek muszáj kiutat találni e vészterhes időkben. Erre ajánlom blogom legújabb sorozatát, melyben különféle…..
Gyermekkorom meghatározó élményei közt szerepelnek a krimi regények. Mindig izgatottan olvastam, s közben spekuláltam, hogy ki lehet a gyilkos. Később társasjátékok formájában is kerestem a válaszokat a ki? hol? mivel? miért? kérdésekre. Majd a Balatonra látogattam... Forrás:…..
Elutazva Madarak és fák napja 2020.05.10 18:31:41
  Minden év május 10-én ünnepeljük a madarak és fák napját. Az idei már a századik alkalmon is túl van. Ennek apropóján látogattam el a Balaton déli partjához közeli kis településre, Kerekibe, ahol az évek óta üzemelő Madárkert egyből rabul ejtett.  A belépőjegyek megvétele után, csak jelzem, hogy…..
Elutazva Kertünk madarai II. 2020.04.30 22:31:38
Ígéretemhez híven most folytatom kertünk madarainak bemutatását. A széncinke pár legutóbbi írásom óta már beköltözött az odúba, puha szőrökkel jól kibélelték a fészket, s cinke mama már napok óta ül a fészkén. Ezt a pillanatot sikerült is megörökítenem.  A következőkben még mindig olyan madarakat…..
Elutazva Kertünk madarai 2020.04.12 14:17:20
Napjainkban, amikor korlátozottak a lehetőségeink a szabad mozgás, kirándulás és nyaralás tekintetében, elég csak a szabadba kilépni, s máris kertünk madarai tárulnak szemünk elé. Tollas barátaink esztétikai értékükön túl, nagyon hasznos társaink a mindennapokban. A legismertebb, s legkedveltebb…..
Egy földrajzi hely pontos meghatározására a földrajzi fokhálózat segítségével adhatunk megfelelő választ. Az égtájak csak viszonylagos megoldást kínálnak. Már az ókori görögök (Ptolemaiosz) is szerkesztettek fokhálózatot térképeikre. A földrajzi fokhálózat képzeletbeli szélességi és hosszúsági…..
1. Reykjavík - a legészakibb főváros Földünk legészakabban fekvő fővárosa Reykjavík (jelentése: füstölgő öböl), É. sz. 63,5°-on helyezkedik el, s az ország teljes lakosságának több, mint felét tömöríti. A város legnagyobb templomának tornyából, a Hallgrímskirkja-ból remek kilátás nyílik az öbölre,…..
A nyár utolsó napjai hogyan is telhetnének jobban, vagy hasznosabban, mint egy klipforgatással, amihez ezúttal mint "operatőr" és fotós csatlakoztam. A Balkan Fanatik zenekar készülő legújabb zenei albumához indultunk kép- és videóanyagot forgatni Mádra és Tolcsvára. A délután folyamán elsőként…..
A Világ ízei sorozat második állomásának egy bájos lengyel települést, Zakopánét választottam, ahol még az étterembe se kell beülni, mert már az utcán olyan étvágygerjesztő falatokkal várnak, hogy annak nem lehet ellenállni. Lengyelországban divat, főként a délebbi országrészen, hogy utcai árusok…..
Minden alkalommal, amikor visszanézem a fotóimat egy-egy utazást követően, egy fotótéma állandó, amiről biztosan csináltam fényképet, és ez nem más mint az aktuális ország jellegzetes, vagy éppen isteni finom étele(i), itala(i). Amikor ezzel kapcsolatban leesett a tantusz először csak jót nevettem.…..
Brunszvik Antal Mária Terézia királynőtől kapta a grófi rangot és a martonvásári birtokot. A kastély mai külseje az 1870-es neogótikus stílusú átépítéskor alakult ki. Az egyemeletes épület szabálytalan alaprajza, csúcsíves, nagy ablakai, a karcsú tornyok, támpillérek, fiatornyok, pártázatok…..
Elutazva Tihany 2019.03.06 19:49:46
  A Tihanyi-félsziget megannyi látnivalójával, hazánk egyedülálló értékeinek egyike. A természeti és társadalmi értékek tömkelege várja, hogy felfedezzük őket. Az egyetlen nap alatt kényelmesen bejárható félsziget talán legismertebb túraútvonala a híres geográfusról elnevezett Lóczy tanösvény. Ennek…..
Dániára gondolva talán előbb jut eszünkbe Hamlet, vagy Andersen, mint a kulináris élvezetek, de ha jókor jóidőben látogatunk el egy-egy helyi dán piacra, akkor bizony hatalmas meglepetésekre számíthatunk. Ilyen felfedezésekben volt részem idén novemberben. Az óceáni éghajlatú Dánia termőföldekben…..
A magyar népzenét és a balkáni stílust ötvöző Balkan Fanatik zenekar 2018. november 9-én Koppenhágában lépett fel Magyarország Koppenhágai Nagykövetségének meghívásából. A főként magyar közönséget vonzó koncert hatalmas sikert aratott! A következő képek ezt örökítik meg. (saját fotó, EOS…..
Földünk egyik egyedülálló jelensége a felszín alatt keresendő. A vulkáni tevékenységek egyik szemet gyönyörködtető formakincse a lávacső. Ilyen lávacsövek futnak a felszín alatt São Miguel (Azori-szigetek) szigetén is. Európában nem egyedülálló ez a jelenség. Izlandon, a Kanári-szigeteken, sőt még…..
Elutazva Hajós Barokk Kastély 2018.11.04 15:27:38
Hajós Bács-Kiskun megye főként svábok által lakott települése. A város fő nevezetessége a címben szereplő Barokk Kastély. Gróf Patachich Gábor kalocsai érsek építtette vadászkastély céljából 1740-ben. A környék ugyanis vadban gazdag terület. Ennek emlékét őrzik a régi hajósi utca nevek is. Az épület…..
Elutazva Mindenszentek 2018.11.01 19:41:08
Minden év nov. 1-jén megemlékezünk elhunyt szeretteinkről. Egy-egy mécsessel tovább élnek lelkünkben, s néhány szál virág kifejezi tiszteletünket a halottak iránt. S ahogy ezt a pár sort most írom, könnyek szöknek a szemembe, mert már van kihez kimennem a temetőbe... (saját fotó, EOS M50) Egy…..
Elutazva Dömösi erdőjárás 2018.10.30 23:45:11
A Visegrádi-hegység egyik csúcsa a Prédikálószék (639 méter). A hegység harmadik legmagasabb pontja. Dömösről indulva egy hosszabb sétával (8 km) feljuthatunk e pontra. A kilátóig laza tempóban körülbelül 2 és fél óra alatt ellehet jutni. Ebbe belefér, hogy az ember fotózgat és gyönyörködik a…..
Elutazva Duna vízállás jelentés 2018.10.29 20:52:05
  Az őszi szünet első napja ragyogó napsütéses és meglepően meleg időjárást hozott. Mit csinál ilyenkor egy geográfus? Veszi a túracipőjét meg a hátizsákját és már útra is kel. Én sem tétlenkedtem ezen a szép verőfényes napon. Fogtam a fényképezőgépemet és megnéztem mi hír a Duna táján. Esztergomba…..
Elutazva Ilha Verde 2018.10.24 20:51:10
Sao Miguel szigete az Azori-szigetcsoport legnagyobb és legnépesebb tagja. Már a cím is utal rá, hogy a "legeken" túl, talán Európa egyik legzöldebb pontja is egyben. Ha a zöld színt kéne definiálnom, akkor ezzel a szigettel azonosítanám. A buja és dús növényzet vadregényesen szövi be a sziget…..
Elutazva Azori-szigetek 2018.10.23 23:05:20
 ..
  Költői hangomat lassan összeszedve, hosszas gondolkodás után úgy határoztam, hogy nekibátorkodom a blogolásnak. Régi nagy szerelmem, az utazás immárom annyira túlbugyog bennem, hogy muszáj "papírra vetnem" gondolataimat. :) Hogy mi a blogom célja?  Átadni azokat az élményeket, tapasztalatokat,…..