Regisztráció Blogot indítok
Adatok
13Zsuzsanna

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán hat éve vettem a neten az első Lonkay figurámat. A Zsolnay gyárban készült, és sajnos az egyik szőlőfürt is hiányzik róla, de meg kellett szereznem, mert ez a figura szerintem nem egy szokványos darab, nagyon érdekes a női alak testtartása és akcifejezése. Örömmel láttam, hogy szignózott, és…..
Megmondom őszintén, fogalmam sem volt róla, hogy milyen vastag az eozin. Nem is nagyon gondolkodtam rajta, elvonta a figyelmemet a figuragyűjteményem gyarapítása, évekig nem foglalkoztatott az eozin. Néha-néha betértem a márkaboltba, megnézegettem a polcokon levő figurákat és tárgyakat, de akkor nem…..
„Nem mindenütt vannak békák, ahol víz van, de víz van ott, ahol békákat hallani.” - Johann Wolfgang von Goethe   A béka egy megosztó állat. Vannak rajongói, és vannak, akik még a gondolatától is viszolyognak. Ha a békákra gondolok, gyermekkoromból a nyáresti kuruttyolás valamint a szülői ház…..
  Szeretettel üdvözlök mindenkit a porcelankeramiafigurak.blog.hu-n! A blog a Porcelán és kerámia figurák kedvelői facebook csoport kiegészítő részeként jött létre. Sajnos a facebook csoportokban jelenleg eléggé nehézkes hosszabb, képekkel illusztrált bejegyzéseket létrehozni, a feltöltött…..
13Zsuzsanna 2018.08.16 18:49:41
@Agnes Csertői: Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! Igyekszem izgalmas tartalmakat hozni :)
Egy éve elment a „Csillagszeműek" alkotója, Kovács Éva keramikus művésznő, aki idén májusban lett volna nyolcvan éves. Szelíd csendességgel élte életét, nagy alázattal alkotta egyedi csodáit, a Csillagszeműeket. Páratlan alkotásait az emberi kapcsolatokról, csupa nagyon szép érzésekről mintázta,…..
Mostanában került hozzám pár ukrán figura, melyeket nem ismertem, emiatt kezdtem el egy kicsit kutakodni a témában. Elég könnyen megfejtettem a jelzésüket, a Polonne gyár termékeit mondhatom a magaménak. További keresgélés során rájöttem, hogy a helyzet nem ennyire egyszerű, ugyanis két hasonló…..
Be kell vallanom, gyakran nézegetem a facebook adok-veszek csoportokban a bútor eladási hirdetéseket, mert szeretem a régi bútorokat, lakberendezési tárgyakat. Pár napja egy hirdetés nagyon felkeltette az érdeklődésemet: csodaszép, 1920-as évekbeli, ritka kivitelezésű art-deco könyvespolcot…..
A legjobb ötleteim takarítás közben születnek. Éppen a könyvespolcról törölgettem a port, rendezgettem a vázákat és a figurákat, amikor egymás mellé került a Zsolnay bohóc és az Aquincumi lovacska. Megállt a kezemben a törlőruha. Cirkusz! Ilyen esemény még nem volt a csoportban! Esemény alatt egy…..