Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SOS Hungaria

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mesterségesen gyártottak koronavírust Kínában" - állítja címében egy Youtube-videó, amelyet sokan megosztottak a facebookon is. Az eredetileg a Pesti Srácok által közölt videó valójában az olasz RAI televízió egyik, 2015-ös riportja, amely szerint kínai kutatók két vírus kombinálásával egy…..
Avagy miért nem elegendő a szelektív hulladékgyűjtés, vagy az izzók lecserélése energiatakarékosra az ökológiai válság idején? A Klímahét alkalmával indított cikksorozatunkban azt az üzenetünket járjuk körbe több irányból, hogy az éghajlati válság, az ökológiai válság és a napjainkban bennünket érő…..
"Mária szeplőtelen szíve győzelemre fog vinni minket." - jelentette ki egy május 18-án Milánóban mondott kortesbeszéde végén Olaszország katolikus kormányfőhelyettese, Matteo Salvini, egy a közelgő európa parlamenti választások kapcsán tartott kampánygyűlésen. A pártelnök ezután egy rózsafüzért vett…..
    " Azt, hogy mi a család, nem az érzékenység és méltóság, hanem a természet rendje szabja meg, amit a politikának el kell ismernie, eme rend megsértése ugyanis biztos, hogy valahol vissza fog ütni. " (Szilvay Gergely, Mandiner)        Aquinoi Szent Tamás használta a természet rendje elleni…..
SOS Hungaria 2018.07.06 02:50:42
Kedves Felebarátaink!
Aquinói Szt. Tamás Summáját a legcélszerűbb eredetiben, latinul olvasni, a hivatkozott angol szöveg nem pontos. Bár magyarul is megjelent a műve, de a fordításból több kérdés kimaradt, mivel nem igazán lényegesek. Így kimaradt a cikkben hivatkozott rész is (Secunda Secundae, 154. kérdés). Viszont e részben valójában nem az orális érintkezésről van szó. A teljes megértéséhez tudnivaló, hogy a manicheus gyökerű bogumil és kathar típusú eretnekek ördögi bűnnek tartották a gyermeknemzést. Nem a közösülést tartották bűnnek, hanem a hüvelybe történő közösülést, sőt gyakorta a házasságot is. Amelyik asszony mégis gyermeket szült, azt lenézték, sokszor mint páriát kiközösítették. (De azért csak szültek hébe-hóba náluk is a nők, hiszen nem haltak ki.) Hogy a fogamzást elkerüljék, állítólag elsősorban az anális közösülést gyakorolták mind homoszexuális, mind heteroszexuális kapcsolatokban. A katolikus egyház pedig tilalmazta, s nemcsak – sőt talán nem is elsősorban – szexuáletikai okokból, hanem az eretnekség gyanúja miatt is. Egyébként a bogumil szóból származik a melegekre manapság pejoratívan használt szó is, amelynek eredeti, hosszabb alakja bogumil eretneket, majd általában vett eretneket jelentett (kb. a XIX. századig). Mindenesetre az anális közösülés századokon át egyenlő volt az eretnekséggel. Aquinói Szt. Tamás tehát erről beszél. A XIII. században – egy másik korban.
A katolikus egyház nem tartja – és nem is tartotta – bűnnek a házasfelek szexuális érintkezését, sőt magát a házasságot szentség rangjára emelte. A mikéntbe nem szól bele. Ami nem lehetséges katolikusnak e körben: a házasságtörés, az abortusz; a válás ugyan elméletileg nem (nemigen) lehetséges, de a különélés igen, hiszen pl. egy feleségverő férjjel nem kötelező együtt élni. Nem lehetséges az azonos neműek számára az egyházi házasság. Ezt más keresztény egyházak sem engedik meg, kivétel pl. az Amerikai Episzkopiális Egyház, amelyet viszont az anglikán egyház kvázi kiközösített. Érdekes adalék, hogy a nagyon homofób szövegű Semjén Zsolt épp az Amerikai Episzkopiális Egyház egyik üvegablak-képével pózol a KDNP Facebook oldalán (2017. október 31.); ráadásul a reformáció 500. évfordulója alkalmából, további ráadásul az „Omnia ad maiorem Dei gloriam" jezsuita jelmondatot és a "Soli Deo gloria" protestáns solát idézve. Miáltal olybá tűnik, mintha mind a katolikusok, mind a protestánsok támogatnák az Amerikai Episzkopiális Egyházat. Tehát Semjén Zsolt mást mond a szájával, mint amit egyébként képileg üzen. Azt régről tudjuk, hogy megtévesztő, hamis ember – s ez még a legóvatosabb kifejezés rá.
Az amerikai bolond törvényekhez, bíróságokhoz semmi közük a katolikusoknak. Nálunk nem divat pl. egyházi bíróság előtt elítélni ilyesféle, a privát szférához tartozó dologért valakit, s Vatikánváros Állam bírósága elé sem állt még ilyesmiért egyetlenegy vatikáni állampolgár sem. A homoszexuális vagy leszbikus felebarátainkat pedig elfogadjuk, ahogy azt a Szentatya is többször mondta. Ők ilyenek – őket így szereti a Jóisten, s nekünk is kötelességünk szeretni őket. Azonban: sohasem köthetnek azonos neműek katolikus szentségi házasságot. Ez a mi hitünkből fakad. A mi vallási előírásaink nem arra vonatkoznak, hogy pl. rituálisan emberhúst együnk vagy egyéb szörnyű bűnöket kövessünk el. Ha így lenne, akkor ahhoz köze lenne a kívülállóknak is, az államnak is. De mivel nincs így, semmi közük hozzá. Javítsanak ki, ha tévednénk! Muszáj megjegyeznünk, hogy leginkább a Viktor-imádó sajtó, különösen Bayer Zsolt szeret belebeszélni a dolgainkba, még a pápaválasztás ügyébe is, ami pedig kétségtelenül a mi legbelsőbb belügyünk. Hogy mi köze hozzá? Nyilván semmi. De szeret bennünket szapulni – enélkül talán már élni sem tudna.
Mi a magunk részéről nem tudjuk, hogy a cikkben említett újságíró papíron katolikus-e, de azt tudjuk, hogy a Viktor-imádó körbe tartozik. Következően ekként kell nézni. Azt sem tudjuk, hogy Bősz Anett vallásos-e, de azt tudjuk, hogy a Magyar Liberális Párt mit cselekedett a parlamentben. Tudjuk azt is, hogy Fodor Gábor Orbán Viktor barátja. Azt meg látjuk, hogy ketten játsszák ezt a bolondságot: látszólag az egyik oldalon az orbánisták, a másik oldalon a magukat liberálisnak nevezők. Csakhogy itt nincs két oldal, mindkét oldal ugyanaz: a Viktor-oldal. Egy szót sem szabad nekik elhinni. A melegfelvonulásokat pedig nem a keresztények szokták megzavarni, hanem a Viktor-álhazafi provokátorok. A mostanság feltupírozott álproblémák egyik célja a figyelemelterelés, mintha bizony az azonos nemű párok gyermek-örökbefogadása képezné Magyarország legnagyobb, legsürgősebben orvosolandó gondját. A másik cél még álságosabb: a liberális elveket, baloldali értékeket vallók és a keresztények szembeállítása. Ez az, amit ne engedjünk! Beszéljünk inkább a lényegről!
Részünkről a lényeg: Eb ura fakó, Ugocsa non coronat. Pro Libertate.
Ceterum censeo.
Szeretettel: magyar katolikus NGO-k
fideszgnosis.wordpress.com