Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Máshonnan hajótörött

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a blog annak köszönheti a létezését, hogy rájöttem, éveken keresztül olyan dolgokban hittem, amelyeknek köze nincs a valósághoz. Ez a felismerés vezetett oda, hogy kiírjam magamból az ezzel kapcsolatos érzéseimet, felismeréseimet. Akik az elmúlt hat évben végigkövették a fejlődésemet, azok…..
Máshonnan hajótörött 2018.07.17 19:22:01
A legnehezebb kívülmaradni bármiféle rendszeren, mert valamikor lemondtunk a saját életünk irányításáról és az évek alatt teljesen leszoktattak arról, hogy önmagunk döntsünk a saját életünket érintő dolgokban. Nem feltétlen ide tartozik a téma, de egyszer hallgattam egy interjút egy olyan szervezettel, akik elrabolt, vagy kamu munkaajánlattal átvert és prostitúcióra kényszerített magyar lányokat szabadítanak ki külföldről. Évekig tart, mire kinyomozzák a hollétüket, így sok idő eltelik, ami teljesen átkondícionálja a személyiségüket arra, hogy teljes kontroll alatt csak utasításokat hajtsanak végre. Ezek a lányok a hazahozataluk után egy átmeneti felszabadult örömöt élnek át, majd nem sokkal később kiderül, hogy az olyan egyszerű döntéshelyzetekben mint pl, ha két ételből is választhatnak, melyiket ennék szívesebben, nem tudnak dönteni! Ha szabadulásuk után egy ideig segítő szándékkal nem kontollálják őket olyan alapvető dolgokban, pl hogy mit húzzanak fel, mikor mit csináljanak stb.. akkor igen nagy a valószínűsége, hogy saját önszántukból visszaszöknek a fogvatartójukhoz. Hozzájuk hasonlóan a tizenéve börtönbüntetését töltő személyek is rettegni kezdenek a külvilágtól, ha a kiszabott büntetésük ideje hamarosan lejár. Valahogy a szekta tagok világképe is hasonló. A legnagyobb pokol közepén is elhisszük azt, hogy ez még semmi, a külső világ még ettől is csúnyább és félelmetesebb. Amiben vagyunk az igaz hogy pokoli szar, de legalább ismerjük.. A szektákból szabadult embereknek szerintem legnehezebb feladata a saját szempontú mérlegelés megtanulása és a saját döntéshozatal. A szektákban soha nem élt személyek alapvető mérlegelése ez: "Mi a legjobb nekem és/vagy a családomnak, közvetlen környezetnek, stb? Egy bármilyen szektába beillszkedett tagok így mérlegelnek: "Mi a legtöbb jó, a legtöbb ember számára XY tanítás szerint, és vajon hogyan tudok hatással lenni minél több emberre, hogy kedve legyen követni azt a filozófiát/vallást amit én követek?" A szekta otthagyása csak a fizikai kötelékek elvágása, de az éntudatot, mint különálló személyként való létezés fogalmát valahogy egy nagyon nehezen visszaszerezhető dolognak tartom. Már évek óta kiszabadult állapotomban is szinte csak azt keresem kinek lehetek a hasznára, hogyan tudnék másokat szolgálni (pl önkéntes szervezetekben) és bár tudom, hogy jogom van a saját szükségleteimhez, saját magam számára örömet okozó tevékenységekhez, mégis sokszor önző dolognak tartom megtenni azt amikhez kedvem van.
Máshonnan hajótörött 2018.07.05 13:43:13
Sziasztok! Ez a történet nem hagy nyugodni, ezért regisztráltam. Nekem semmi tapasztalatom nincs a Jehovákkal, egy másik szektából szabadultam. Sajnos bizonyos szempontból mindegy hol voltál, a rémtörténetek hasonlóak, a szálak összefutnak, az újrakezdés pedig pokoli nehéz. Ez a Gabi & Laura történet nagyon jó példa a következményekre! Hogy egy lelkileg lábadozó embert (ami egy-egy durva sztori után akár élethosszig is eltarthat) még mindig könnyebb megvezetni.. Hogy akármilyen nagy lépést is tett meg az ember önmagához képest, a manipulátorok számára még mindig ő a könnyebb préda.. Mert aki egyszer már élt totális kontroll alatt, annak újra kell tanulnia azt, hogy meg tudja becsülni kitől mire számíthat. Mi pedig ahelyett hogy örülnénk, hogy megúsztuk (mikor kiléptem 40 kilósan kb annyi erőm volt, hogy helyből távolba nézzek) mégis mit csinálunk? Na jó nem mindenki, de nagyon sokan.. Itt most főleg magamról beszélek.. Nem tudunk már kívülállóként létezni, aki nem keres valami felsőbbrendű igazságot.. Rögtön toljuk tovább a "szellemi bevásárlókocsit" és pakoljuk bele az "új tanokat" amik persze még azt is meg tudják magyarázni korábban miért jártunk úgy ahogy.. Mert az nem lehet, hogy ne mi váltsuk meg a világot.. Van egy átmeneti szakasz, amikor az ember azzal van elfoglalva, hogy visszailleszkedjen a társadalomba. Elkezd dolgozni (végre saját maga osztja be a saját jövedelmét) ellenáll a visszacsábító hangoknak, kibírja hogy elvesztette a "testvéreit" és megerősödik. De maga a vágy, hogy keresse és megtalálja Istent (keresztény szektákban), vagy egy magasabb szellemi szintre jusson (ezós szektákban) valahogy nem szűnik meg! Újra és újra fellángol. Ebben a helyzetben mi lesz belőlem újból? Egy PRÉDA.. Már ismerem a folyamatot.. Most kint vagyok. "Tiszta" vagyok a szellemi "drogoktól". De este, elalvás előtt a sötétben azon gondolkodok, vajon a megtakarításaimnak milyen lekötési formát válasszak, hogy megvédjem önmagamtól, amikor majd legközelebb, a legnagyobb jó érdekében el akarom adományozni?