Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SLacc

0 bejegyzést írt és 904 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A naponta emberek ezreit, tízezreit szállító járművezetők általában csak rossz színben tűnnek fel a médiában. De a járművezetők is emberek, lássuk az ő szemszögükből a közösségi közlekedést! Egy Mezei Autóbuszvezetőtől kaptuk az alábbi gondolatokat, ezeket most…..
SLacc 2014.10.01 07:10:42
@SirTocy: Ez itt kérem szépen a lényeg. +100
Top 100 album of minden idők, mielőtt meghalsz, ezeket hallgasd meg, mérföldő a nemzetközi/magyar rock történetében, stb. stb. // // Pedig attól mérföldkövek, mert valami véleményformáló kitalálta, de amúgy senki nem meri bevallani, hogy nem érti őket - sőt: esetleg…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   A történet a következő A főnököm ez év januárban kiadta a februári vezénylésem, amiben két éjszakai 12 órás szolgálatra vezényelt egymást követő éjszakákra. A törvények szerint megteheti. Én kértem, hogy oldja meg más hogyan ezt a dolgot,…..
SLacc 2014.03.01 11:54:18
@monddazigazatmar: Profi lehetett, előkészült, a cipőfűzőt megkötötte a pad alatt. Két sort írtam a táblára, és mire megfordultam, már a kabátakasztón lógott. Azóta tudok "háttal" írni a táblára. És egy rövid szöveges feladatról volt szó. Leszedtem, de mély nyomot hagyott benne a matek óra. Aztán beszéltem a szülőkkel. Utána már nem csodálkoztam rajta.
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
SLacc 2013.10.20 19:21:17
@HaFr: Század? Ez nem is elgépelés, ez megint csak... hagyjuk. Majdnem megkérdeztem, hogyha tételesen válaszolok, akkor közzéteszed-e, de rájöttem, hogy megírhatom én ezt nélküled is.
ARC-VONAL Android, a pusztító? 2013.05.03 13:39:11
Átláthatatlan algoritmusai és az adatvédelmi szabályok aggályos kezelése miatt szinte folyamatosan a hírek és hatóságok fókuszában lévő Google-nak van még egy olyan terméke, ami egyre több aggodalmat kelt mostanában. Ez pedig az okostelefonok nagy részében futó Android…..
Egészen sajátos helyzet alakult ki a felsőoktatás finanszírozásáról szóló kommunikációban az elmúlt napokban. Miközben ugyanis az egyetemek és főiskolák már eddig is a megszűnés határán voltak, a 2013-as költségvetési járandóságuk pedig hosszú ideje a…..
SLacc 2013.02.06 16:44:53
@kissgabi_: Szerintem igen, jó lenne odaírni alá/fölé/mellé, mert egy pillanatra meglepődtem, milyen olcsó a felsőoktatás.

Kicsit a témához: mi itthon akarunk maradni. Nagyon. De közel nem biztos, hogy ez így alakul. Sajnálnám, ha le kellene lépnem, sajnálnám, ha a hivatásom helyett mosogatnom kellene. Nem szeretnék elmenni, de esélyünk sincs egyről a kettőre jutni. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő 1-2-3 évben. Ha tovább romlik a helyzet, akkor nem tudjuk munkából eltartani magunkat. És akkor, bár fájó szívvel, de tipli van. Legalább a segélyt nem vesszük majd el a rászorulóktól.
Hogyan csináljunk egy kósza csákányütéssel drámai méretű rianást a befagyott Balatonra? És mi van a rianás alatt? Vendégszerzőnk, Kádár András története és fotói a Balaton téli világának legmélyéről. * Vasárnap elhatároztam, hogy kinézek a jégre. A hírek szerint…..
SLacc 2013.01.31 06:16:15
@Szindbad: És ő a Föld magjáig is eljutott, egyesek meg hogy örülnek egy "kis" repedésnek a jégen. :D
Hiába ugatja tévé, rádió, írja az újság és az internetes magaszinok, hogy télen nem elég az a követési távolság, amit nyáron tart az ember. Van ropogós ABS, vannak téli gumik, meleg takaró a gyereknek, helló tél, helló csúszós utak, készen vagyunk. Pedig fejben átállni a…..
„Alkoholista leszek, fiacskám.” - mondta egykori osztályfőnököm. Pofán vágott ez a három szó. Leírom még egyszer, hogy ti is ízlelgessétek a magyar gyomorkeserűt: „Alkoholista leszek, fiacskám.” - értitek?! Hagyjátok?!Rühelltem az iskolát. Az általánost. A gimit. Minden…..
SLacc 2012.12.23 10:08:50
@Mérnork: Voltam középvezető, mielőtt tanár lettem. Emberekkel kellett emberségesen bánnom, mint most. A multinál könnyebb volt, biztos azért, mert mind az 50 beosztottat jól fogtam ki. A teljesítmény pontosan mérhető volt, a teljesítmény alapú bérkiegészítésem mindig a legfelső kategóriába esett.
SLacc 2012.12.23 10:10:44
@Eldorado: +1
Kedves magatokról megfeledkezett felebarátaim, Kovács Zoltán veszprém megyei kormánymegbízott és Gránásiné Bácsi Tünde igazgatónő! Gondolom elkerülte figyelmeteket, hogy Annyitisér országban fülkeforradalom történt 2010-ben, aminek egyenes következményeként új…..
SLacc 2012.12.19 15:44:08
@leonito77: Igen, valahogy úgy szólt, hogy a kivétel a szabály próbája, illetve, hogy a kivétel bizonyítja a szabály létét a nem kivételes esetekben.

És ez most pont ilyen. Már nem is hiszem, hogy nincs lejjebb. Van, ez már biztos, csak elképzelni nehéz. Hál' istennek (?), nem is kell elképzelni, minden nappal meglátjuk, hogy milyen is a lejjebb. :(
Pedig annak idején - függetlenül attól, hogy kire szavaztam - drukkoltam, hogy hátha, reménykedtem, hogy na majd most. És tényleg. Most aztán...
Én szurkolok azoknak, akik tesznek a változásért. Remélem, sikerrel is járnak. Valamint köszönöm nekik!
Na, ezzel az adással buzuki alakú pontot teszünk Dzson nyolchetes kalandjára, amit nettó két hét alatt vett fel az RTL két éve, egy puszta közepén álló pinavillában. A fináléra kong a ház az ürességtől, mert Keleti Andi csak akkor teszi be a lábát, ha a szerződés erre…..
Gerendai Károly és a Sziget Kft. újabb nagy rendezvénnyel bővítette portfólióját, így ők rendezik jövőre a mekkai zarándoklatot. Gerendai szerint nincs jelentős különbség egy 300 ezres és egy 2 milliós rendezvény között. „Itt már nem a létszám a lényeg. Meg kell tudni…..
SLacc 2012.11.03 12:00:53
@Magyarnaba: Lenne egy tippem, hogy a köveket melyik kőbányából szállítsák oda. És melyik cég. Aprókavics-zacskózásra még nem jutott eszembe, de a Common Machine biztos megoldja azt is. ;)
Amikor Alekosz kereste a mátkáját, észrevettük, hogy a fülében ott van egy bigyula, amin keresztül minden bizonnyal utasításokat kap a műsor szerkesztőitől, ide menj, Alekosz, oda menj, Alekosz, most fogd meg a csöcsét, nevess, vegyél levegőt, most ne beszélj. Az RTL nem nagyon…..
Péntek délután váratlan sajtóközleménnyel lepett meg minket az NFM, amelyben a KRESZ módosításáról számolnak be. Lényegében négy ponton változik a szabálygyűjtemény: a saját ingatlan előtt parkolás, a lézerblokkolók, radartetektorok használata, a mentősáv és az…..
SLacc 2012.08.24 19:52:28
@driopios: A múltkor láttam CLK Mercit, amin volt (!), és ez egy körforgalomból kifelé (!!!) derült ki.
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Azért van, amikor azt kell mondani, hogy eddig és ne tovább, sőt ha lehet, eddig sem. Mit mondjak erre: Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, nincs összefogás. Ez nem minden kultúrában igaz talán, lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, mondjuk a skandinávoknál el…..
SLacc 2012.07.28 10:53:09
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Honnan lehet megállapítani teljes bizonyossággal, hogy valaki magyar? Ha valaki itt dolgozik, próbálja a saját kis környezetét jobbá tenni, esetleg adót is fizet (EZeknek és AZoknak, igen, sajnos nem nekünk), az most magyar vagy nem? És ha - tegyük fel - magyar az a valaki, de csak ront a helyzeten? És ha kiderül, hogy valaki, aki eddig nagy magyarnak gondolta magát, nem az? Urambocsá' esetleg zsidó? Akkor rosszabb ember lesz? Vagy jobb?
De visszább is mehetünk az időben. Milyen jogon mondjuk a magyart magyarnak? Nem lenne helyesebb a magyarok őseinek származását emlegetni? Érdekes téma ez, az biztos. A probléma az, hogy esetleg mindenféle fajelméletekhez vezet, és abból volt már baj, nem is kevés.

Azt hiszem, én szén (is) vagyok. De mehetek még visszább is. :)
SLacc 2012.07.28 10:59:37
@magaslabda: Igen, én is ezen csodálkozom.
És ha demokrácia helyett más: mi garantálja, hogy vezérünk jó vezér lesz? Az eddigi tettei legalábbis kétséget ébresztenek sok - nálam szerintem sokkal - okosabb emberben is.
SLacc 2012.07.28 11:04:28
@soproni1: Igen, a lényeg szerintem is az apróságokban rejlik. Valamint illene felülemelkedni a másnak-szabad-hát-nekem-is elven.
Egy tiszta utcán kevesebben hajlamosak eldobni a szemetet. Mitől lesz tiszta egy utca? Nem, nem csak az utcaseprőktől...
Ezzel a bejegyzéssel úgy érzem morális határokat feszegetünk. Az igazat megvallva át is lépjük azt. Oktatói és hallgatói oldalról is megkérdőjelezhető az, ha pénzt kérünk és pénzt adunk a jobb osztályzatért. Vagy talán mégsem? Igaza lehet a levélírónak, hogy a szükség…..
SLacc 2012.07.14 11:31:12
@taecleau: Ctrl+c, ctrl+v? :D

Most szerzem a második diplomámat. Lehet, hogy a munkámhoz szükségtelen dolgokat is meg kell tanulnom, de csalni nem vagyok hajlandó. De engem érdekel is, amit tanulok. Ha nem így lenne, csuda tudja, mit csinálnék.
Nevetséges ez az egész. Végre lett volna egy épkézláb ötlet, de a megvalósítás elégtelen, ezt is sikerült profin elkúrnunk. Igen, vonjuk be a Dunát a közösségi közlekedés vérkeringésébe, hiszen a folyami szállítmányozás az egyik legolcsóbb megoldás - aki valaha tanult…..
TComment Így buknak le a csalók 2012.07.04 10:12:00
Azt mondja, elrántotta a kormányt, mert megijedt valamitől. Megrendezte a karambolt, kihívta a rendőrt és hazudott a bíróságon. Aztán megúszta az egészet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
SLacc 2012.07.04 12:28:59
@Sixday: Jól értem, hogy a biztosító a szemét, mert vannak profik, akik átverik, és ezért magasabb a biztosítási díj? Nem inkább a csalók a ludasok?
SLacc 2012.07.04 12:47:20
@Sixday: Így már értem. Bár szerintem, ha a csalókat meg lehetne fingatni rendesen - micsoda dolog az, hogy nyilvánvaló csalási szándék esetén is szabadon távozhat!? -, talán nem kellene a biztosítóknak mindenütt rémeket látni.
A sün jogos, főleg, mikor szopatják az embert a kifizetéseknél.
És hiába van ilyen-olyan biztosításom: tudom, ha bármi történik, az hosszú-hosszú procedúra lesz, és a végén lehet, hogy pénzt sem láthatok...
Android Nokia-kígyó Androidra 2012.06.06 04:15:00
Valljátok be, hogy míg minden valamirevaló informatikai vállalat érintőképernyőbe csomagolva képzeli a jelent és a jövőt, nektek még néha nosztalgikusan eszetekbe jutnak az első Nokiátok pihe-puha nyomógombjai. Álmaitokban benyomódnak a bumszli gumírozott izék -- amikhez…..
Az elmúlt hónapokban jó pár ismerősöm számolt be az iskolákban gyermeküket ért tanári atrocitásokról. Meggyőződésem, hogy az alábbi levélben leírtakhoz hasonló helyzet sok iskolában előfordul. Ki tudja miért, keveset hallani arról, hogy az oktatási rendszer mélyén hogyan…..
SLacc 2012.05.10 16:46:21
@SLacc: Ja, és akasztják a hóhért: 16 szempont alapján le is osztályoztak a gyerekek. Roppant mód élvezték! :)
SLacc 2012.05.10 17:01:38
@Nyunyócska: Igen, ez igaz. Tartottam már végzősöknek szülőit, ahol 4 szülő volt jelen a 24-ből. Van, akin nem lehet segíteni.
Ha meg nem hatja meg az igazolatlan, mehet a jegyzőnek a feljelentés. Sok jegyző nem törődik vele, de ezen kár idegeskedni, van épp elég probléma enélkül is.
SLacc 2012.05.10 17:13:17
@Nyunyócska: Igen, akartam is írni, hogy egy szép, új világban minden szülővel együtt lehetne működni. Most úgyis csak azokat érem el, akiknek a gyerekével nem sok gond van.
A Magyar Doktorok Napján, március 25-én Schmitt Pál átadta saját doktoriját. A nemzetközi érdeklődéssel foltokban tarkított eseményt a TEK emberei 300 méterről követték éjjellátóval.A Schmitt-Doktor-díjra számos prominens személyt jelöltek. A listán szerepelt Rákay Kálmán…..
Amit mindenki sejtett, most bebizonyította a Figyelő, az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország Munkáltatói Márka Kutatása. Az 1992 után születettek azaz a Z-generációhoz tartozók többsége egyáltalán nem tájékozódik print vagy online forrásokból. Ők a közösségi oldalakat,…..
SLacc 2012.03.08 08:15:21
@HaDes: Mintának az excel kiváló. :D
Ha így folytatódik, kiválóan szórakozunk majd az Éden hotel második évadán, itt van menten Nikolett, akinek az arcára egy különösen kegyetlen plasztikai sebész varázsolt csalánszájat, a kozmetikus barátnője meg egy centi vastag szemöldököt hegesztett a homlokára, gondolom…..