Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mate Cseri

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amikor esztek, vagy isztok, vagy bármit tesztek, mindig Isten dicsőségére tegyétek." (1Korinthus 10:31 CEV fordítás) Fontos célokat kitűzni. Azonban nem minden kitűzött cél jó, vagy ha jó is, nem nyugszik rajta Isten áldása. Hogy ismerheted fel azt a célt, amin Isten…..
"Gondosan ügyeljetek tehát arra, hogyan éltek, ne mint esztelenek, hanem mint bölcsek. Jól használjátok fel az időt, mert az idők gonoszak. Ne legyetek tehát ostobák, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata." (Efezus 5:15.17 AMP)   Szeretnél egészségesebb lenni? Pihentebb,…..
"De a bölcsesség, mely a mennyből származik, először is tiszta; azután békeszerető, szerény, engedékeny, tele van irgalommal és jó gyümölccsel, nem ítélkezik és nincs benne tettetés." (Jakab 3:17, NIV fordítás) Találkoztál már valakivel, aki állandóan veszekszik és…..
"Ha tökéletes körülményekre vágysz, semmit nem fogsz véghezvinni" (Préd 11:4, TLB fordítás) A félelem minden bizonytalanságod forrása - a hibázás, a bukás félelme, annak a félelme, hogy ciki leszel, hogy olyan dologra kötelezed magad, amit nem tudsz megtartani, hogy valaki…..
"Mindenben adjatok hálát, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban értetek" - (1.Thess.5:18, NKJV fordítás) Régebben azt gondoltam, hogy az élet hullámhegyek és hullámvölgyek összessége. Azt gondoltam, hogy jó és rossz időszakokat váltakozva élünk meg, és ezek nem keverednek. Az élet azonban…..
"Kérlek tehát titeket, éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok" (Ef 4:1)     Van elhívásod. Mindannyiunknak van. Isten nem csak a lelkészeket és a misszionáriusokat hívja el. A Szentírás döntő részének üzenete az, hogy Isten mindannyiunkat hív valamilyen…..
"Az én gondolataim nem a ti gondolataitok, mondja az ÚR. Utaim messze meghaladják az emberi képzeletet. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, utaim annyival magasabbak a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál." (Ézsaiás 55:8-9) Istennek nem feladata, hogy életed…..
"Mert Isten munkálkodik bennetek -- Ő  adja a vágyat és az erőt nektek, hogy azt tegyétek, ami neki tetszik. (Fil 2:13, NLT fordítás)   Keresztényekként hajlamosak vagyunk akkor gondolni a kegyelemre, amikor az üdvözülésünkről van szó. A kegyelem viszont sokkal több ennél,…..
"Mivel ha megbocsátotok másoknak, amikor vétkeznek ellenetek, a ti mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsájtjátok meg másoknak bűneiket, Atyátok sem bocsát meg nektek." (Mt 6:14-15)   Lehet, hogy olyan sebeid vannak, amiket már hónapok, vagy akár évek óta cipelsz.…..
"Hát nem tudjátok, hogy testetek a Szentlélek temploma, aki bennetek él és Isten adta nektek? Nem vagytok a magatoké, hisz Isten nagy árat fizetett értetek. Így hát testetekkel kell megtisztelnetek Istent." (1 Kor 6:19-20) Hallottad már azt a kifejezést, hogy "megszentelés"? Ez csak egy menő…..
"Eleve arra rendelt minket, hogy fiaivá fogadjon Jézus Krisztus által, akaratának jóságos tetszése szerint." (Ef 1:5)   A Biblia ezt mondja: " Eleve arra rendelt minket, hogy fiaivá fogadjon Jézus Krisztus által, akaratának jóságos tetszése szerint." (Ef 1:5). Isten többet akart angyaloknál,…..
"Mivel körülöttünk minden elpusztul, mennyire szent és buzgó életet kell élnünk!" (2 Péter 3:11, TLB fordítás)   Amikor Jézus követését választjuk, nem kell értenünk döntésünk összes következményét. Egyszerűen válaszoljunk az ő hívására, és kötelezzük el…..
"Az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért." ( Zsolt 23:3, saját fordítás)      Gyakran attól félünk, hogy rossz döntést hozunk, és ez feszültséget okoz. Talán egy nagy döntéshelyzettel állunk szemben: 'Kitartsak vagy engedjem el?', 'Nekiálljak vagy kiszálljak?',…..
„Óvd gondolataid, mert gondolataid alakítják életed." (Péld 4:23, GNT fordítás) Istent sokkal jobban érdekli elméd megváltoztatása, mint körülményeid megváltoztatása. Te azt szeretnéd, hogy Isten elvegye minden gondod, fájdalmad, keserved, szenvedésed, betegséged és…..
"Hallgasd figyelmesen szavaim, ne veszítsd őket szemed elöl. Engedd igéimnek, hogy átjárják szíved, mivel életet hoznak megtalálóiknak, és gyógyulást az egész testnek." (Példabeszédek 4:20-22, saját fordítás) Miközben az ember próbálja céltudatosan élni az életét, az…..
"Isten ha nekünk vagyont és kincset ad, és engedi, hogy kivegyük részünket belőle, hálásnak kell lennünk és gyönyörűséget találni fáradságunk gyümölcsében. Ez Isten ajándéka." (Prédikátor 5:19, szabad fordítás)   A Szentírás azt mondja az 1 Timóteus 6:17-ben,…..
"Nem vagyunk hajlandóak álarcot viselni vagy játékokat játszani. Nem befolyásolunk és nem manipulálunk a háttérből senkit. És nem hamisítjuk meg Isten Igéjét úgy, hogy az számunkra kedvező legyen. Inkább mindent, amit teszünk vagy mondunk, nyíltan tesszük." (2 Korintus 4:2, MSG…..
"Egymás iránt legyetek jóságosak és könyörületesek, bocsássatok meg egymásnak, ahogy Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban." (Efezusi 4:32, szabad fordítás) Ebben az életben mindannyian sebződni fogunk. Sokszor bántanak szándékosan szavakkal vagy tettekkel. Tulajdonképpen akárhányszor…..