Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba Sz

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy friss felmérés szerint egyre népszerűbb az európai egyesült államok gondolata. A Závecz Research kutatása alapján az ellenzékiek 72 százaléka ért egyet a Demokratikus Koalíció javaslatával, de még a fideszesek közül is kétszázezren szimpatizálnak az ötlettel. Íme néhány szám a Závecz Research…..
Csaba Sz 2019.09.18 11:25:24
Sokszínű volt Szent István állama is etnikailag (már csak az eleve itt élt szlávok és a Kalandozások alatt behurcolt nyugat-európai rabszolgák miatt is), de jöttek ide izmaeliták (a muszlimokat hívták böszörményeknek!), zsidók is már e korai időszakban. Aztán jöttek a jászok, az úzok, a besenyők és…..
Csaba Sz 2019.08.21 13:31:01
A Závecz Research és a Medián is rekord magasságba mérte a Demokratikus Koalíciót. A Fidesz erősödésén kívül - ennyit érne a családvédelmi hazugság? - ez az egyik legfőbb tanulsága a frissen közzé tett adatoknak. Úgy látszik, minél jobban nyomja a Fidesz a "Gyurcsányné-projektet", annál jobban…..
Csaba Sz 2019.08.19 10:19:13
Csaba Sz 2019.08.19 10:22:05
@werecke: meg a megszorításokat,meg a 6000 milliárdos IMF hitelt,meg a 2006-os tömegosulatást,stb
Hetedik éve dolgozzuk fel az uniós agrártámogatások nyilvános adatait, képet adva arról, kik Magyarország legnagyobb zöldbárói és hogyan alakulnak az erőviszonyok az agráriumban. A támogatási kassza döntő része 2018-ban is az összes támogatásra jogosult felső 10%-ához, azon belül is a legzsírosabb…..
Csaba Sz 2019.08.12 14:46:48
Hazaárulás, a választói akarat semmibe vétele - ezt harsogják az állampárt és csatlósai napok óta. A jelek szerint úgy gondolják: mindenki, aki részt vett az EP-választásokon, az rájuk szavazott. Akkor is, ha nem...
Csaba Sz 2019.07.12 08:53:01
Bizarr és egyben drámai események vették kezdetét 2010-től Magyarországon. A korábban európaias, vendégszerető és nem igazán vallásos Magyarországot, - a keresztény hit nevében, és a „Vezérlő Tábornok” iránti hűség jegyében - egy magyarul beszélő, gátlástalan, de fineszes jogi ismeretekkel…..
Csaba Sz 2019.07.07 11:54:14
Érdekes képet kaptunk. Karácsony Gergely mellett kampányolnak aktivisták, ahogy az kell. De a pulton leragasztották az őt jelölő MSZP nevét. Hmm. Vajon miért?..
A győztes 160 szavazattal a jórészt a katolikus vallásba és Orbán Viktor nemzeti hős imázsába kapaszkodó idős választó jóvoltából a Fidesz. A DK és az MSZP+Párbeszéd együtt 137 szavazatot szerzett. Ha okosan összefogtak volna, ha Gyurcsány félreállt volna 9 évvel ezelőtt és felépítik Dobrev…..
Ez a legnagyobb különbség Magyarország és Ausztria között. ..
Csaba Sz 2019.05.19 09:36:44
Érzékeny pontján bökték meg a miniszterelnököt azok a diákok, akik a rossz színvonalú nyelvoktatás és az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsga-követelmény ellen tüntettek. A több száz tiltakozó fiatal ugyanis ultimátumot adott Orbán Viktornak: 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy…..
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
Magyarország csak akkor menekülhet meg, ha Olaszország elesik. ..
Csaba Sz 2019.04.07 17:44:21
Elképzelhető, hogy az ellenzék kényszeríti ki a Fideszből, hogy hagyjon fel a migráció veszélyeit sulykoló permanensnek tűnő kampányával. Van ugyanis egy olyan aspektusa is a migránsozásnak, amely nem vet túl jó fényt a kormánypártra. Ha ugyanis komolyan veszünk olyan propaganda célokkal meghozott…..
Csaba Sz 2019.03.28 13:55:05
@sinus67: mit csinálsz 2/3 ellen....Hazakullogsz te is a többivel.
Ha Manfred Weber kihátrál a saját feltételei mögül, teljesen hiteltelenné válik saját pártcsaládjában, ugyanakkor végletesen megosztja azokat a politikai erőket, melyeket az Európai Néppárt tömörít. Orbán Weberhez képest egy rutinos, vén róka, aki a végletekig kihasználja azt, hogy a német politikus…..
Igaz, hogy egy blognak, de Balog Zoltán megkezdte a vezeklést. Elismerte, hogy a kormánynak nem dolga, sőt, a gőg jele, ha meg akarja védeni a kereszténységet. Ma már úgy látja, hogy a migránsozást is túltolták... Lehet, hogy Isten megbocsátja bűneit, mi itt a Kávézóban nem vagyunk ilyen…..
Szinte a semmiből kapott új esélyt a magyar ellenzék arra, hogy megizzassza a harmadik kétharmadát a választókat sokkoló törvények meghozatalára használó kormánypártot. A kiélezett helyzet még abszurdabb kormányzati kommunikációt, ugyanakkor egyre tudatosabb ellenzéki akciókat eredményezett. A…..
Csaba Sz 2019.01.07 10:48:44
Az idei, 2019-es sok minden más mellett a Brexit éve is lesz. Ha minden az eddigi tudásunk szerint zajlik, akkor március 29-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Vajon ki mit gondol több mint két és fél év távlatából a 2016 nyári döntésről: hülye ötlet volt?..
Nem akármilyen bravúrt hajtott végre a volt First Lady, hiszen Michelle Obama megelőzte a Gallup szokásos év végi felmérésén Hillary Clintont, aki 17 év után már nem a leginkább csodált nő az Egyesült Államokban...
Az Orbán-féle autokraták el akarják venni az ellenzék véleménynyilvánítási jogát, ők maguk viszont uszításra és gyűlöletbeszédre használják a szólásszabadságot; Idehaza és külföldön egyaránt békétlenséget szít a nacionalista magyar politika, megtorpedózhatja még az Oroszországgal szemben kialakult…..
Csaba Sz 2018.12.24 09:46:43
• Lengyelország példája azt mutatja, hogy ha a lakosság az unió mellett van, akkor az EU le tudja törni az illiberális próbálkozásokat  • Orbán Viktor a rabszolga törvénnyel még a saját híveit is maga ellen fordította, de egyelőre nem kell izgulnia, bár ha nem vigyáz, könnyen rajtaveszthet  • A…..
Csaba Sz 2018.12.23 09:14:28
Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”...
A kemény fagyok beálltában, és az ünnepek közeledtében bízhat a kormány. Ha nem az év végén fogadták el azt a több szempontból is felháborító törvénycsomagot a kormánypárti képviselők, akkor most komolyan kéne számolniuk azzal, hogy minimum a rabszolgatörvényt vissza kell vonniuk a magyar polgárok…..
Az Orbán-rendszer lényege, hogy valamitől vagy valakitől mindenki féljen az országban. Úgy alakították ki a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, hogy akár kormánypárti, akár ellenzéki, akár politikával alig foglalkozó egy állampolgár, valahogy mindig a hátában érezze a hatalom szúrós tekintetét. Vannak…..
Csaba Sz 2018.10.03 12:18:48