Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egylány22

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor több mint egy éve újra írni kezdtem a blogomat, összeírtam magamnak egy kis cetlire a témákat, amikre majd szeretnék kitérni - ezek egyike az Erasmus volt. Aztán szembe jött a nagy hír, miszerint a magyarországi alapítványi egyetemeket kizárják az Erasmus programból, és ez természetesen…..
Ebben a bejegyzésben két fontos témát szeretnék ötvözni, hogy ennyivel is előrébb legyünk, mivel egyébként ritkán jut időm a blogírásra. Az egyik téma, hogy mely tárgyaknak van valóban értelmük akár a későbbi egyetemi évek, akár az orvosi pálya szempontjából. Ha valaki mindenképp ötösökre hajt…..
Kedves idetévedők! :-) Két nap múlva vizsgázom nőgyógyászatból, mi jobb dolgom lehetne most, mint írni egy blogbejegyzést.  Annak, aki először olvas: ötödéves orvostanhallgató vagyok a sotén.  Három éve kezdtem el írni ezt a blogot, 2018 nyarán, akkor született is három bejegyzés, azóta semmi.…..
egylány22 2022.04.06 18:27:26
@Petra Berber: Kedves Petra! Örülök, hogy rátaláltatok a blogomra, ha csak kevés orvostanhallgató is elolvasta, már megérte megírni. Most, hogy tudom, hogy a célközönséghez is legalább minimális mértékben eljutott, mindenképp írok még. Külön jó látni, mekkora még a lelkesedésed, remélem, így is marad, és sok sikert a jó kis másodév végi szigókhoz.

A kommentekre azért nem válaszoltam eddig, mert ha mindegyikre válaszolnék, egyrészt egész nap itt ülnék, másrészt nem igazán kapcsolódnak szorosan a témához. @0dzsud0, nem szerettelek volna ignorálni, de tényleg annyira más az egyetemünk, hogy nem láttam értelmét a válasznak.

Leírhatom, nálunk hogy van. Amiből szigorlat van, az több féléves tárgy, ha már az első vizsgákra megtanulod, saját magadat tehermentesíted a szigóra. Ha csak az utolsó félévben állsz rá, sokkal többet kell tanulnod, bár csábító, hogy csak akkor erőltessük meg magunkat, ha számít az eredmény. Biztosan vannak olyanok, akik így is ötösre-négyesre leszigorlatoznak, és olyanok is, akik már az első vizsgákra is megtanulták, mégis rosszabb jegyet kapnak. Nálunk inkább az az általános, hogy a szigorlati tárgyakhoz már kapásból úgy állunk hozzá, hogy akkor ezzel tényleg foglalkozni kell.

A te kérdésed az volt, lehetnek-e jó szigorlati jegyeid, ha a többi vizsgára annyira nem készülsz. Nyilván attól függ, nálatok mennyire függnek össze a tárgyak. Nem tudom, jogon hogy van, a sotén sok nem szigorlattal záruló tárgy is bekerül a diplomaátlagba, ezért sem releváns nálunk a kérdés. A töltelék tárgyaknak, már amennyire léteznek itt ilyenek, nyilván nem sok közük van a fontosabb tárgyakhoz, így azokat lehet kevésbé komolyan venni. Jó olvasni, hogy vannak olyan kis karok, szakok, ahol így ismerik egymást a tanárok és a hallgatók, de nálunk ez a veszély egyáltalán nem áll fenn. Szóval semmiképp sem kell nálunk csak azért rendesen készülni, mert emlékezni fognak ránk.
Rengetegen olvastátok az előző bejegyzésem, nem is értem, hogyan jutott el ennyi emberhez, de nagyon örülök neki. Remélem, olyanok is vannak köztetek, akiket közvetlenül érint és hasznukra lesz. Próbáltam rátérni a heti egy új bejegyzésre, szemmel láthatólag nem sikerült. Most a harmadik vakcina…..
Eredetileg azért kezdtem el ezt a blogot, hogy leírjam a demóimat és vizsgáimat, és ezzel segítsek a leendő medikusoknak, felkészítsem őket, és tudják, mire számítsanak, de azt hiszem, nem lenne teljes, ha nem írnék a könyvekről. Nem ez az érdekes része, de hasznos tud lenni, ha az instruktorok nem…..
Mindjárt az 5. héten számot is adhattunk elsőéves medikusként a tudásunkról, és persze egyből a legnehezebb tárgyból. Ez a szemeszter elejére helyezett demonstráció rákényszerít a folyamatos tanulásra (már akit), aminek köszönhetően nem vizsga előtt kell minden infót összekaparni. A demó anyaga a…..
Orvostanhallgató vagyok a SOTE-n, egy hete végeztem az első évvel, és túléltem. Hogy mi inspirált abban, hogy megalkossam ezt a blogot? Gimnázium után egyszerűen csak bele vagyunk dobva a mély vízbe, nem elég, hogy általában új város, új lakhely, új barátok, de a tanulnivaló is elképzelhetetlen…..