Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kylian

0 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megcsaláson ma már különösebben meg sem lepődünk, mivel annyira általános. Az a kérdés, hogy megbocsájtható a hűtlenkedés? Ha igen, milyen esetekben? Mitől függ, hogy valakinek elnézzük a félrelépést?  A megcsalásnak számtalan oka lehet, kezdve a megszokástól, az…..
Na, melyik a legsikeresebb magyar fejlesztésű videojáték? Neeem, nem az Imperium Galactica. Nem is az Impossible Mission II. És nem is a Stormregion valamelyik második világháborús stratégiája. Hanem egy Sega Genesisre készült program, az Ecco the Dolphin. Az Eccót a Novotrade…..
Kylian 2013.03.26 22:00:31
@KJ4prez: Az egész videó egy VHS felvétel, és gondolom ott volt valami a szalagon már, ami bevillan egy pillanatra :) Valóban WTF :D
Több mint 72 órával a Brazil Nagydíj leintése után megváltozhat a verseny és a világbajnokság végeredménye, ha a Ferrari benyújtja fellebbezési kérelmét az FIA-hoz. A maranellóiak egy friss videofelvétel alapján azt állítják, Sebastian Vettel sárga zászló alatt előzte meg…..
Álszentfazék Géza nem érti 2012.10.31 20:56:55
Bizonyára sokak előtt ismeretes az a botrány, ami a minap robbant ki a mi nagyszerű oslói nagykövetünk, Jeszenszky Géza tudományos tevékenysége kapcsán. Röviden, a mi Gézánk azt találta leírni az egyetemi előadása segédanyagában: „Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg…..
Kylian 2012.11.01 13:47:20
Bizonyított, hogy a közeli rokonságban állók szexuális kapcsolatából születő gyermekek között nagyobb arányú az ilyen-olyan fogyatékossággal születők száma.

Ez eddig csak genetika, és abból is egy rendkívül egyszerűen belátható tétel.

Namármost, ha *bármely* közösségben (szerveződjön akár etnikai, akár nemzeti, akár vallási, stb. alapok mentén) a belterjes szexuális kapcsolat nem tiltott, sőt, ott sok lesz a degenerált gyerek.

Eddig ugye még nem rakétatudomány ez se?

Rámutatni, hogy például a roma kultúrában ez nem tiltott, hanem sőt, nem rasszizmus, csak megállapítás.

Rámutatni, hogy a roma kultúrában a fogyatékosok száma sajnos (és tényleg sajnos!) elég magas (kérdezzetek csak meg egy gyógypedagógust...), még mindig nem rasszizmus, csak megállapítás.

Meglátni és kimondani az összefüggést a kettő között pedig nem kell sem vérgőzös nácinak, sem Sherlock Holmes-i dedukciós képességekkel rendelkező zseninek lenni.

Tetszik érteni? Jeszenszky nem azt mondta, hogy "romák, tehát degeneráltak", hanem azt, hogy "nem tiltott náluk a közeli hozzátartozók közti szexuális kapcsolat, tehát több a degenerált". Előbbi gyűlölködő rasszizmus, utóbbi ténymegállapítás.

Ha egyszer így van, hát így van. Az, hogy ezt bárki kimondja, még nem jelenti, hogy ellenszenvvel viseltetik a romák iránt. Mint ahogy (jó esetben) az orvos sem utál téged pusztán azért, mert megállapít rajtad egy betegséget, amit kezelni kéne.
Alig egy-két hétre elegendő kiosztandó steril tű és fecskendő maradt a legnagyobb forgalmú budapesti tűcsere programban a VIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy ha hamarosan nem történik sürgős beavatkozás a kormányzat vagy az önkormányzat részéről, akkor több mint 2 ezer drogfogyasztó maradhat…..
CouchSurfing CouchSurfing szerelem 2012.08.18 10:01:00
 Tizennyolc és tizenkilencedik vendégeim Elena Stoilova (27) Sofiából és Fabio Pungetti (45) Bolognából érkeztek hozzám. Elena scenographer specialista (nem tudom hogy van magyarul, ha valaki tudja és megírja kommentben, megköszönöm), Fabio egy autókölcsönző cégnél dolgozik.…..
A tévés szerint a reggeli széklete is inkább Európa-bajnokság mint az, ami Lengyelországban és Ukrajnában történik. „Ez az olcsó néphülyítés a taliga aprómajom üvegfalra dobált székleteként játszó focistákkal, akik azt sem tudják, melyik testmozgásnak álcázott olcsó…..
Gasztro-kritikai sorozatunkat most egy all you can eat étterem értékelésével folytatjuk.Indítsuk a hely megközelíthetőségével: „Passzentos, ami lehetne egy kicsit relésebb, de baszni rá, oda lehet jutni így, vagy úgy, vagy nem tudom!" – mondja a Tragédia egyik…..
Kylian 2012.06.09 13:59:19
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
Kylian 2012.06.08 00:29:43
Szép gondolatmenet, és többnyire nem is ellenkezem vele, csak kiegészíteném pár dologgal, mert a teljes képhez ezek is hozzátartoznak.

1) Isten léte nem bizonyítható. De éppen így a nem léte sem. Egy transzcendens isten transzcendens mivolta éppen ebben áll.

2) Egy pár fokkal egyszerűbb és megengedőbb az "Isten pont úgy teremtette a világot, hogy úgy nézzen ki, mintha lett volna evolúció!" kijelentésnél az a gondolatkör, ami aköré épül, hogy Isten evolúcióval EGYÜTT teremtette a világot. Tehát az, hogy van evolúció, még nem zárja ki egy isten létét (ó, igen, a szó szerint értelmezett Bibliai szövegek szerint igen, de ha az ember nem ennyire rövidlátó...!).

Tehát semmi, de semmi nem szól az ellen, hogy mi magunk, univerzumostul, evolúcióstul, mindenestül vagyunk a nagy betűs Teremtés, ami az Ősrobbanással jött létre :D Hogy mindenestül egy transzcendens isten álma, önmagát szubjektív szempontokból megtapasztaló teremtés részei vagyunk.

3) A racionalitásra, a tudományra építeni sajnos valamilyen fokon ígyis-úgyis hit. Még a megismételhető eredményű kísérleteknél is a) befolyásoljuk a mérési eredményt magával a méréssel b) a mérési eredményt pedig a teljes mértékben szubjektív érzékeinken keresztül fogjuk fel. Fájó, de NINCS objektív, objektíven mérhető valóság, csak az öntudatunkban (mi is az? még ezt sem tudjuk) összeálló szubjektív élményhalmaz.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne tartanám többre a vakhitnél a racionális gondolkodást, csak azt, hogy kár abba a hibába esni, hogy a tudományos eredményeket valamiféle objektív, önálló igazoltsággal bíró létezőnek tekintjük.
Kylian 2012.06.08 00:42:02
@anothernick: én nem is kívánok semmit cáfolni az általad leírtakból, mert egyetértek velük! De azt sem látom, hogy bármi amit leírtál volna, cáfolna bármit, amit én írtam az előbb ;)
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Kylian 2011.02.04 02:06:31
@Husi_Laci: szerezd meg a könyvet, olvasd végig, benne van.
Kylian 2011.02.04 02:15:11
@shitgun2: "És hol állt ki milyen próbát?"

Olvasd el, benne van.

"És matematikailag milyen módon vezet le bármit a HP-ról?"

Fordítva. Egy formális matematikai tézissel kezd, amiből sok minden következik, és elgondolkoztató a HP viszonylatában is.

"Hogyhogy soha nem hallottam róla, ha ekkora alapmű?"

Biztos mert olyan tájékozott vagy, hogy amiről nem hallottál, az nincsen is. Ez utoljára oviban volt érv :P

"Hogyhogy nincs magyar fordítása?"

Igazad van, valószínűleg ez az utolsó tudományos publikáció, amit még nem fordítottak le magyarra.

"Gondolom ez ilyen Dr. Lenkei -féle agymenés, vagy olyan pálmaleveles dolog. Szánalmas, mikor vakhívők valami senki által nem ismert könyvre hivatkozzanak."

Korántsem, de a szűklátókörűséged és az előítéleteid úgyis meggátolnak benne, hogy utánajárj és rájöjj, hogy ettől kurvára messze van. Vakhívő szerintem te és a fajtád vagy; amit most csinálsz, az vetekszik a legostobább vallási fanatizmussal.

"Olvassa el, akinek két anyja van, ha sok időm van baromságra, akkor is inkább a Dörmögő Dömötört forgatom."

Kedves egészségedre, maradj sötét egy életre :D

Na jóccakát.
Kylian 2011.02.04 02:18:54
@shitgun2: "És hol állt ki milyen próbát?"

Olvasd el, benne van. Légy tájékozott, mielőtt véleményt formálsz!

"És matematikailag milyen módon vezet le bármit a HP-ról?"

Fordítva. Egy formális matematikai tézissel kezd, amiből sok minden következik az információ mibenlétéről és fennmaradásáról, és elgondolkoztató a HP viszonylatában is (konkrétan ki is fejti az implikációkat, nem csak én képzeltem hozzá, mielőtt megint megvádolnál...).

"Hogyhogy soha nem hallottam róla, ha ekkora alapmű?"

Biztos mert olyan tájékozott vagy, hogy amiről nem hallottál, az nincsen is. Ez utoljára oviban volt érv :P

"Hogyhogy nincs magyar fordítása?"

Igazad van, valószínűleg ez az utolsó tudományos publikáció, amit még nem fordítottak le magyarra.

"Gondolom ez ilyen Dr. Lenkei -féle agymenés, vagy olyan pálmaleveles dolog. Szánalmas, mikor vakhívők valami senki által nem ismert könyvre hivatkozzanak."

Korántsem, de a szűklátókörűséged és az előítéleteid úgyis meggátolnak benne, hogy utánajárj és rájöjj, hogy ettől kurvára messze van. Vakhívő szerintem te és a fajtád vagy; amit most csinálsz, az vetekszik a legostobább vallási fanatizmussal.

"Olvassa el, akinek két anyja van, ha sok időm van baromságra, akkor is inkább a Dörmögő Dömötört forgatom."

Kedves egészségedre, maradj sötét egy életre :D

Na jóccakát.
Nicola Tesla zseniális tudós és feltaláló volt, gondoljunk csak a hatalmas szikrákat vető Tesla-tekercsre (a Csodák Palotájában megtekinthető egy). A Tesla Death Ray is előtte tiszteleg, amennyiben böhöm nagy szikrákkal kell lezúzni a bázisunk felé támadó embereket, tankokat és…..
A magyar fejlesztésű Liquid Measure 2 nemrég volt a blogon, nem nagyon tudtam belekötni, csak pár nehezebb pályát hiányoltam. Hát most a Dark Fluid Level Packkal megkaptam ezeket. A feladat ugyanaz, mint korábban: a megadott elemekből kell olyan csőrendszert építeni, ami a felső…..
A karácsonyi szezon legbetegebb játéka következik, hölgyeim és uraim. A Poltergifts várvédő játék, csak ebben az otthonunkat kell megvédeni a karácsonyfa alatt megelevenedő, horrorfilmbe illő ajándékoktól, úgymint késes baba, karmos-agyaras mackó és társai. Szerencsére olyan…..
Kylian 2010.12.26 11:55:03
Légiirányítós:

www.kongregate.com/games/kennyrogers37/airport-madness-2

www.kongregate.com/games/kennyrogers37/airport-madness-3

A harmadik résznek szebb a grafikája, de a második játszhatóbb (és több pálya is van)
A Gravitee és a folytatása jó kis ügyességi játék volt korrekt fizikával, de örülök, hogy a készítők ezután nem egy harmadik részt csináltak, hanem a Gravitee Warst. Ez ugyanis a jó öreg Worms játékmenetét hozza be a már ismert kulisszák közé: a bolygókon űrhajóscsapatok…..
Kylian 2010.11.12 14:27:30
Nagy-nagy elnézést mindenkitől, kicsit leült a blog az utóbbi időben. Nyáron nem igazán volt időm foglalkozni vele, ősszel meg pláne (felgyűltek nyáron a tennivalók). De lesz még KMK, lesz még lágy kenyér, nagy revivalt tervezek itt. Kezdjük annak a fejlécpályázatnak a…..
 Elég sokfelé próbálkoztam már finom ételek kóstolgatásával, de a kiemelkedően legfinomabb mégis egy olyan hússzelet (egyelőre), amivel épp csak pár percen keresztül volt munkája a szakácsnak. Nem volt több napos előkészítése, nem volt modern és bonyolult konyhatechnológia,…..
Az Electic Box első részénél még azon siránkoztunk, hogy milyen rövid és egyszerű (bár nagyszerű). A második rész már negyven pályából áll, és szinte minden pályán kapunk valamilyen új elemet, amivel trükkösebben oldható meg az áram átvitele a megfelelő helyre. Én a…..
„Hozz el nekem negyven aranytojást, és gazdaggá teszlek” – mondják a játék elején a Gravity Duck főhősének, egy jobb sorsra érdemes kacsának. Azt viszont nem teszik hozzá, hogy „de ebből húszat olyan szemétparaszt pályákon kell összeszedned, hogy a csőröd…..
Kylian 2010.10.14 21:46:48