Regisztráció Blogot indítok
Adatok
louie

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vroom Picike visszapillantó 2011.12.01 19:39:00
 Sokat foglalkoztunk a Macau GP-vel: volt kedvcsináló, beszámoló, összefoglaló. Még sincs szívünk elmenni amellett a remek kis klip mellett, melyet stílusosan, zenére vágtak össze a hétvégén történtekből (utána pedig érdemes megtekinteni a Formula 3-asok versenyéből…..
Úgy tűnik, csúnyán kiszúrtak azokkal is, akik abban reménykedtek, hogy végre fél-fél napra lehúzza a rolót az RTL és a TV2, és így a teljes lakosság át fog állni a Mezzo operaközvetítéseire, vagy legalább felraknak otthon egy Latinovits-lemezt. És szomorkodhatnak azok is, akik…..
Gyuri Bácsi eredeti szakmáját tekintve fodrász volt, Laci Bácsi pedig főállású gázóra-leolvasó. Az ő műhelyükben készült el Magyarország első katalizátoros, lambda-szondás, injektoros, kereklámpás Ladája. Szándékosan nem írok autószerelő műhelyt. Egyrészt, mert ezzel…..
louie 2009.09.11 19:49:40
@boom2: "teljesen értelmetlen volt az egész alakítgatósdi"
Úgy tűnik nem jött át a lényege a cikknek, miszerint megépíteni egy ilyet, alapvetően mérnöki kihívás. Lehet, hogy Te nem tudod, nem érzed ennek a jelentőségét, de sokakat ez ösztönöz arra, hogy ilyeneket összehozzanak és nem úgy mint a Discovery-s műsorokban, ahol csak összelegóznak már megépített, arra a típusra tesztelt elemekből valamit, és a végén verik a mellüket, hogy mekkora szakik. Nyilván jobb lesz, de itt az volt a cél, hogy "Meg tudom-e oldani a felmerülő problémákat, képes vagyok-e kivitelezni?", legalábbis szerintem.
"ÚJ karbival, opto-elektronikus gyújtással, teljes hosszon kicserélt 50-es kipufogó rendszerrel alapból Euro 3-as normának megfelel." Ezt akkor hiszem el ha látom, már bocs. Az, hogy opto-s gyújtásod van, még nem sok javulást eredményez, ha ugyanúgy elosztós, egy-trafós a rendszer, ráadásul az elosztó tengelyéről vett gyújtásjellel. Az 50-es kipufogó rendszernek meg utána kellene menni a vezérmű tengely fokolásával is, ha ki akarod használni.
"Az egész taknyolásnak semmi értelme nem volt."
Ezzel, rohadtul nem értek egyet! Egy ilyennel többet tanulsz, mintha elolvasnál 10 szakirodalmat a témában, a gyakorlati tapasztalatszerzés sokkal több mindenre tanít meg ebben a formában, mintha kimennél a ruszkikhoz, vennél egy olyan komplett rendszert, amit csak rálegózol a vasra és kész. Biztos jobb lesz, de attól függetlenül még nem feltétlenül kell tudnod a legapróbb részletekig a működését.