Regisztráció Blogot indítok
Adatok
consul

0 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyrészt leszögezném rögtön, hogy szerintem nem az. Nem egy diákom volt, akik 15-16 éves fejjel úgy éltek, viselkedtek, annyira ,,fiús lányok" vagy ,,feminin srácok" voltak, hogy azon csodálkoztam, miért az a besorolásuk, ami. Később tényleg nemet váltottak (akármit is enged a törvény). Nem zavart,…..
Az már eléggé ismert, hogy Völner Pál nem igazán a legjobb heteit éli meg az életben. Erre minden oka van, de így is minden erővel azon dolgoztak, hogy semmi se kerüljön ki az ellene való nyomozásról. Miután kibukott, szélsebesen mondott le mindenről, vesztette el mentelmi jogát... De miért ilyen…..
Magyarország egyik legalulreprezentáltabb, ámde nem legaktívabb pártja (és itt nem Kovács Gergőékre gondolok) benyújtotta újabb javaslatát annak érdekében, hogy a hazai piac erősödjön. Olyan törvényjavaslat jelent meg, amire azért az elmúlt 100 évben sokan csettintettek volna...
consul 2021.12.15 18:01:49
El kellene olvasni a törvényt, mielőtt marhaságokat írsz róla!

Nincs szó benne beszolgáltatásról, helyette viszont arról igen, hogy a kiskereskedőnek meg kell akadályoznia, hogy a lejáró minőségmegőrzési idejű termék hulladékként végezze. Arról, hogy ezt eddig mennyire hatékonyan tették, álljon itt egy adat: évente 50 ezer tonna ilyen élelmiszer kerül hulladékként megsemmisítésre az érintett áruházláncokban. A jelenleg működő rendszerben a karitatív szervezeteknek mindössze 8 ezer tonna kerül átadásra.

Az új törvény azt a kötelezettséget írja elő a kereskedő részére, hogy készítsen a maga számára a saját adatai alapján tervet arra vonatkozóan, hogy milyen eszközökkel tudja megakadályozni a hulladék képződését. A kereskedő ezt saját maga találja ki: leárazhatja a terméket, eladhatja vendéglátó vállalkozásnak, átadhatja karitatív szervezetnek, menhelynek és új elemként 48 órával a lejárat előtt az államnak (amely koordinációs platformot biztosít a karitatív szervezeteknek a kiosztás érdekében), vagy kidobhatja hulladékként, viszont ez utóbbi esetben bírságot kell fizetnie. A lényeg, hogy a kiskereskedőnek a maga által elkészített élelmiszerhulladék-csökkentési tervet ezek után be kell tartania.
Szóval nincs kötelező beszolgáltatás, hanem az állami szerepvállalás is egy választható opció a kiskereskedő számára.

Az már egy másik kérdés, hogy mennyire pofátlan dolog a lejárathoz közeli terméket eladni a boltban a vevőnek, és mindenki ismerheti, hogy a tescós/auchanos/lidlös zsömle másnap milyen minőséget képvisel...

Végezetül pedig nem a KDNP, hanem a Kormány nyújtotta be a javaslatot az Országgyűléshez. Semjén Zsolt, mint miniszterelnök-helyettes írta azt alá a Kormány nevében (egyébként az összes törvényjavaslatot ő írja alá...).

A kommunistázáshoz pedig annyit, hogy ez a törvény nem magyar találmány, hanem a francia szabályozás lett átvéve, amely annyival erősebb, hogy ott a vendéglátókra is kötelező!
A közösségi média egy szegletében (egész biztos, de vélhetően nem lokális a jelenség) minden évben ugyan az a vita parázslik fel az év ezen szakaszában. A vita központi témája pedig nem más, mint a távfűtés elindításának időpontja. ..
A mai szkennelés rovatban egy igazán hangulatos 1985-ös katalógust hoztam nektek, ami gyakorlatilag kizárólag a vonatos Lego-kra koncentrál. Mindegy 16 oldalon keresztül csakis ilyen készletek látszódnak, csak a végére fért be némi ajánló a többi témáról. ..
„Kiábrándító az egész, az embernek a jogállamba vetett bizalma is megrendül”. Nagy-Britanniában szerzett agrárdiplomával Aranykalászos gazda tanfolyamra kényszerült, hiába nyert a liciten, s tett állampolgársági vizsgát, nem vehetett földet. (via Telex)  Csak az ügyvédeknek egymilliárd. Mármint…..
3-nál több gyereket nem egyszerű koordinálni, legyen szó csak fiúkról, csak lányokról vagy vegyes felállásról. Nem azt mondom, hogy egy kényelmes, 7 üléses autó sokat segít azon, hogy legalább az iskoláig/óvodáig tartó úton nyugton maradjanak, de legalább hozzátesz ahhoz, hogy anyaként ne kapjunk…..
A budapesti Erzsébet-híd a főváros Dunára épült közúti hídjai közül a negyedik volt. (Volt még egy vasúti híd is, azonban az vasúti forgalmon kívül mást nem bonyolított le) Építését 1901-ben kezdték meg és két év múlva már át is adták a forgalomnak. A most következő cikkben a híd rövid történetét…..
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Új uniós költségvetési ciklus kezdetén vagyunk. 2021-2027 között a strukturális és kohéziós alapoknak köszönhetően közel 9 ezer milliárd forintot költhet Magyarország fejlesztésekre. Ezt egészíti ki az újonnan bevezetett uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközből származó mintegy 5,8 ezer…..
Nyugati szomszédunkat legújabban víruskezelésben tekintjük „laborországnak”, de egyébként is szeretünk Ausztriára és Bécsre mintaként tekinti. Legyen szó bérekről, életszínvonalról, nyugdíjakról vagy bármi másról, amiben szeretnénk a nyugati színvonalat elérni, akkor általában az átlagembernek és a…..
consul 2021.01.11 11:56:02
@matyas.kiraly_1: Ez nem norma kérdése, hanem tény. Tetszik vagy nem, de a hallgatók döntő többsége így készíti a diplomamunkáját. Szerinted az egyetemet végzettek 80-90%-a selejt?
consul 2021.01.11 11:57:03
@matyas.kiraly_1: két hét alatt mondott le
consul 2021.01.11 12:38:09
@matyas.kiraly_1: hahaha!!!
Ha tudnád egy-egy félévben mennyinek vagyok konzulense/bírálója... Hahaha!!!
Az Oktyrabszkij-telepet 1960-ban hozták létre a Bajkálontúli-régióban azzal a szándékkal, hogy a közelben található nagy mennyiségű uránércet kibányásszák. Eleinte csak tudósok és mérnökök érkeztek a városba, azonban később már egyre növekedett. Egy valamit azonban nem vettek figyelembe az építés…..
consul 2021.01.01 18:13:19
Ha a luxusreggeli-, vagy előétel szinonímáját szeretnénk megtalálni nem is kell tovább keresnünk: friss, hízott libamáj. Igazán ünnepi. Igazán egyedi. Igazán különleges, amit csak valóban különleges alkalmakkor eszünk. Nagyon egyszerű elkészíteni, sokáig eláll, és eszméletlen finom. Tartsatok velünk…..
consul 2021.01.01 17:26:40
„A legfőbb kegy, amiben részesíthetem őket, az, hogy méltóságot adok nekik és fenntartom bennük halálon innen és túl.” - Albert Pierrepoint  Tish és Tosh barátsága A fejpénzekből egyre tetemesebb összeg gyűlt össze, így Albert úgy döntött, hogy főállását jövedelmezőbb üzletágra cseréli, és…..
A Hummer az utóbbi évtizedek amerikai autóiparának egyik legjelentősebb szereplője. Pályafutását eredetileg a harcmezőn kezdte, azonban Arnold Schwarzenegger-nek annyira megtetszett, hogy követelte egy civil változat piacra dobását. A katonai és tömegközlekedési járműveket gyártó AM General nevét…..
consul 2020.10.06 16:20:54
Már régóta meg akartam írni ezt a posztot, csak valami mindig közbejött. Egy ma olvasott index cikk azonban megadta a szükséges utolsó lökést. Ebben a mai index cikkben szülők csodálkoznak rá jogosan, hogy miként lehetséges, hogy a gyermekük karanténba kerül a lakásukban, mindeközben nekik szabad…..
consul 2020.09.17 20:09:23
@Hasdrubal: Te hibbant vagy, hogy ilyenek irogatsz? Hol sértegettelek téged, hogy ilyen alpári stílusban válaszolsz?
consul 2020.09.17 20:22:01
@Hasdrubal: Nem álltak le a kutatással, 28 ezren vannak hatósági karanténban. Csak ez a harmada sem az érintetteknek.
Az egész olyan, mint egy kitörés előtti vulkánba vizet vödrözni.
Egyébként nem döglöttünk meg kívánságod szerint, hanem szinte semmi tünetekkel (a gyerekek tünetek nélkül) túlvagyunk rajta.
consul 2020.09.17 20:24:48
@Hasdrubal: Gondolom ezek bevett epitheton ornansok:

Ezt fogd fel, te elmebeteg mongolFidióta

Ha szerinted ez nem éri meg, akkor dögölj meg, a kurva anyáddal együtt, te megérdemled!
Biciklin tekerve hirtelen megnő a világ felbontása, aminek egyik ajándéka az a szabadon kukkolás, ami az álló autók mellett elgurulva minden drótszamarasnak elérhetővé válik. Autósok tömött sorokban állnak a pirosban (és gyakran a zöldben), én pedig jobban látom, hogy mit csinálnak odabent. Autósok!…..
consul 2020.09.11 16:13:06
@Gukker: Te viszont rosszul idézted, mert a kérdéses mondat nem a b) pont része, hanem önálló rendelkezés. Nézd csak meg, hogy új sorban szerepel. njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=1732.371008#foot_348_place
consul 2020.09.11 16:41:16
@Gukker: Dehogynem!
A pontokat követően vagy a pontokat követő záró szövegrész után sortöréssel újabb mondat írható. Ezt nevezik a kodifikációban jelöletlen bekezdésnek.
2010 óta a Jszr. nem engedi meg, de az ominózus szöveget 2009 végén állapították meg.
consul 2020.09.11 17:03:21
@eßemfaßom meg áll: A KRESZ különbséget tesz a kereszteződésen történő áthaladás (amiről te írsz) és az úttesten történő áthaladás (járdától járdáig keresztben megy át az úton) között.
Viszonylag gyakran hallani numizmatikához csak felületesen értő, laikus szájából az 1990-es években forgalomban volt ezüst 200 Ft-osokról nyilatkozva, hogy azok közül egyes évszámok - pl. a legelső - magasabb finomsági tartalommal készültek. A numizmatikában jártasak pontosan tudják, s ezt a gyűjtők…..
consul 2020.09.10 17:46:23
@Alexandros Kilianus: Félreértetted, nincs semmi tévedés: én is azt írtam, hogy az érméket is az MNB adja ki. A különbség, hogy pénznek az érmék minősülnek, amit az állam nevében az MNB veret (az is van ráírva, hogy Magyarország, korábban Magyar Köztársaság), míg a bankjegyet a saját nevében adja ki. A bankjeggyel arra vállal kötelezettséget, hogy bármikor beváltja „értékpénzre”, és ezen kötelezettség vállalása miatt vannak rajta aláírások (amióta nincs nemesfémtartalma a pénznek ez már jelentéktelen dolog, a bankjegyeket gyakorlatilag magasabb címletű pénzként kezeljeük, de közgazdaságilag ez a háttér).
A vírushelyzetet az Egyesült Királyság miniszterelnöke Boris Johnson, és Skócia első minisztere Nicola Sturgeon teljesen eltérő módon közelítették meg. Ennek a jelentősége viszont nem csak magához a járvány kezeléséhez kapcsolódik, hiszen úgy tűnik, hogy emellett a jelenlegi helyzet akár a két…..
https://index.hu/belfold/2020/07/09/tuntetes_a_pedofiliat_bunteto_torveny_szigoritasaert_kaleta/ A Kaleta ügy kapcsán megtudhattuk, hogy nyugodtan lehet több tízezer kisgyermek pornográf tartalmú képe a számítógépünkön, mert az túlzottan nem fogja a magyar igazságszolgáltatást zavarni. Persze, ha…..
consul 2020.07.10 12:23:31
@arthurthedent: visszaeső lehetett
consul 2020.07.10 12:27:25
@Ekrü: Sima karrierdiplomata pályát járt be. 2003-ban kezdett a külügyben, pár év után kihelyzték konzulnak, majd újabb budapesti külügyes meló, majd megint külszolgálat már nagykövetként. Ez általános gyakorlat. Közben kormányok jönnek-mennek...
Ass blaster Veszélyes játék. 2020.06.27 15:20:10
Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel.  Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés…..
consul 2020.06.28 11:36:13
@diggerdriver: Az én homlokrakodóm letilt. Sípol és egy biztonsági gomb egyidejű benyomásával kell visszahúznom az egyensúlyi állapot felé.
consul 2020.06.28 13:27:24
@diggerdriver: Igen, az
2020. május 23-án megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat építése! Én múlt hét szombaton (június 20-án) a 24-es villamossal döcögtem el az építkezéshez. Mit is jelent a pesti fonódó? Miért van erre szükség? Milyen lesz a környék villamosközlekedése a jövőben? A pesti fonódó villamoshálózat…..
consul 2020.06.26 23:26:17
https://index.hu/kultur/media/2020/05/25/nok_lapja_koronczay_lilla_vekasi_andrea/ Nagy felháborodást váltott ki a napokban a Nők Lapja egyik véleménye, melyben a lap egyik alkalmazottja, Koronczay Lilla sajnos kissé - vagy nagyon - áldozathibáztató módon közelített meg egy családon belüli erőszak…..
consul 2020.05.27 08:45:43
@Eugene Horse: Téged kezelni kellene!

Tiltsátok ki ezt az alpári alakot!

Egyébként vélemény rovat, olvasd csak el a lapot mielőtt butaságot írsz. Sőt a szerző minden esetben úgy fogalmaz, hogy a személyes tanácsa ez vagy a javaslata az...
consul 2020.05.27 10:15:50
@Eugene Horse: Csak a rend kedvéért: egy szerkesztőségben újságírók dolgoznak. Az olvasói levelekre a Nők Lapjában is újságírók válaszolnak. Ezt a levélíró is sejthette, ha szakmai választ várna, akkor pszichológushoz fordult volna, nem egy szerkesztőséghez.
Szerintem te soha nem olvastad ezt a rovatot, különben nem írnál szamárságokat. Itt mindig személyes vélemények jelennek meg, soha nem „az orvos válaszol”.
A magyar szocialisták egyik arcát rég nem láttam. Úgy tűnik fel, mintha a sorozatos bakik után a pártja visszavonta volna az első vonalból. Vagy csak mellőztem a megnyilvánulásait, nehogy a fülem hallatára mondjon ki olyasmit, ami aligha használ az amúgy is légüres térben lévő ellenzéknek? Félő,…..
consul 2020.05.21 23:36:57
@Világít a torony: A legjobb alakítása kimaradt: a spicces elő-szilveszteri vihorászás.