Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirko

0 bejegyzést írt és 420 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Phenjan nem Párizs, de ha nem ragaszkodunk a Montmartre nyújtotta kilátáshoz, az észak-koreai fővárosban is be lehet dobni egy latte macchiatót.  Ki hinné, de Phenjanban gombamód szaporodnak mostanság a kávézók. A nyugati igényeknek is megfelelő vendéglátói létesítmények…..
Mirko 2013.09.04 02:09:39
@visszakettopadlogaz: Mert egy másik rendszer elitje lehet. Egy olyan rendszeré, ahol a "közös"-ből szétlopott (vagy bármilyen) vagyont már nem kell takargatni. Úgy azért kényelmesebb, nem?
Belsőség Moszkva, a vég 2013.09.02 14:21:42
Novgorodi szállodánk, melynek pikantériája, hogy ha akarjuk, Lenin épp ezt ajánlja, bár a wifiért ő is hiába kezeskedett. Az igazi pikantéria persze, hogy ha akarjuk, Vlagyimir Iljics nem is a szállodára mutat, hanem az aljában található szupermarketre, melynek neve mi más lehetne,…..
Mirko 2013.09.02 19:42:19
@marek89: Ne panaszkodj. :D (Futás közben útba ejthetted volna valamelyik saurmást a környéken. Vagy több félkész kaját kellett volna zsákmányolnod az Asanból, az még a P. rezsóin is könnyen-gyorsan elkészül.) Oroszországban rövid távon lefogy a magyar, hosszú távon viszont meghízik, tanúsíthatom.

@EgyélRenit: A Gorkij Parkban pihen. (Amúgy - sajnos - csak 1:1-es makett, vagyis sohasem repült.)

@volgapierre: 24-es Volga már nem sok van a fővárosi forgalomban, itt ott parkol egy-egy a lakótelepek tövében, békésen rohadozva.

@trallala NYC: A metróban. Meg a szórakozóhelyeken. Meg az utcán. A Mazda a jelek szerint ügyetlenül kasztingoltatott.

Az első moszkvai képen valóban nem a Lomonoszov főépülete van (bár az sincs onnan messze), hanem a MID, a Külügyminisztérium.
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
Mirko 2011.11.20 17:57:06
@KevinMulder: De tudod, mit? Lefényképezhetnek a lakásomban a teleobjektíves istennyilával is. Hiszen egyébként is megannyiszor lefényképeznek, -filmeznek. (Most egy olyan helyen élek, ahol minden folyosón kettesével vannak a dómkamerák. Nem börtön, kollégium. Nem is nagyon zárjuk az ajtókat.) Megint más kérdés, hogy ezzel mit kezdenek. Ha befényképeznek az ablakon, amikor elhúzott függönynél racsnizok, az egy dolog. Ha ugyanezt lehozzák a Blikk címlapján, az egy másik dolog. Előbbinek nincs következménye jogilag, utóbbinak van.

Na, a háznál (a magyar jog szerint, valaki említette már a franciát ellenpéldaként) nincs ilyen különbségtétel, kizárólag az első eset létezik, miszerint lehet menni Hitler vállán sírni.
Mirko 2011.11.20 18:03:37
@flimo13: pontosan itt a gond, hogy megtévesztik az embert, és ami még rosszabb, a rendőrt is, akinek fogalma sincs arról, mit lehet fényképezni és mit nem (avagy mit hogyan), de úgy van vele (vagy ezt sajátította el egy rendszerrel ezelőtt, vagy ezt örökölte a kollégáktól), hogy a civilek-álampolgárok-lakóság (sic!) részére minél kevesebb dolgot engedünk, annál jobb.

@bestpixel: Ez elég szakszerűnek tűnik, én a magam részéről köszönöm.
Mirko 2011.11.20 18:08:20
@KevinMulder: Tök jó, meg minden, nyilván most gépelted be, mert különben valami forrást is megjelöltél volna - csak éppen ahogy elnézem, semmi köze sincs az általunk megvitatott témához.

Saját, fent említett tapasztalatomról beszélvén: hogy ott turistáskodtam a téren, és mikor le akartam fényképezni a követséget, jött két rendőr - és körülbelül annyi hivatalos alátámasztottsággal, mint a poszt apropójául szolgáló papírfecni - és mondta: "nem kén', mer' csak".
Alig fél éve, hogy az uszty-katavi UKVZ gyár bemutatta 65%-ban alacsonypadlós villamosát, máris itt a versenytárs, ráadásul immár 100% alacsonypadlóval! A 71-409 sorozatjelű,  a jekatyerinburgi Uraltranszmas  által gyártott háromrészes jármű 21355 mm hosszú, 2500 mm…..
Mirko 2011.11.14 10:17:46
@milliliteratura: Nem jön...be van ez osztva, kérem! :]
A Belvárosban lehet, hogy hasít a Telenor Hipernetje, de Csepelen még a 3G sem működik, ahogy naiv ügyfelet az ügyfélszolgálat tájékoztatta. Ennek ellenére rábeszélték, hogy váltson Hipernetre, az majd milyen jó lesz. Egyszer biztosan.Ismét egy panaszt hallhattok a Telenor…..
Vettem valamit a német eBayen és az ottani eladók nem igazán szeretik a PayPalt, mert alaposan lehúzza a rajta keresztül kifizetett dolgokért őket. Ezért átutalással lehetett csak fizetni.Mikor megkérdeztem a CIB-et, mennyi lesz a költsége, azt mondták, minden devizaátutalásnak van…..
Modorosblog Ingatlanos szótár 2011.10.21 06:00:00
Ez bizonyára már a sokadik ilyen próbálkozás - én a Szó-Beszéd (Pease-Garner) c. könyv egyik fejezetéből indultam ki. Most kaptuk: az Urbanistán is volt hasonló.   Dinamikusan fejlődő: foghíjtelkek, tűzfalak, rozsdálló gyártetemek, még külsőbb kerületekbe zsuppolt…..
Mirko 2011.10.23 18:58:28
@Professor Pizka: ez aranykomment, a tér- és idődefiníciókon könnyesre röhögtem magam.
Hello Tibi!A téma a földön hever, most végre meg is írtam. Az Öregasszony, de A Nyugdíjas is lehet a címe. Nem tudom, van-e a témakörből és elfér-e, remélem, hogy igen:)üdvNorbert K -Tudom Anci, tudom. Én se tudok aludni, igen, éjszaka többször is felkeltem, 6 óránál…..
Mirko 2011.07.07 21:22:02
Ide főleg nem szoktam kommentelni (ez az első), de azért - még akkor is, ha nagyon dühít a poszt és/vagy a kommentelők hozzáállása bizonyos kérdésekhez - mindent végigolvasok. (Ld. Howard Stern hallgatói statisztikáit az Intim részek c. filmből.)

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): kommentje eszembe juttatta viszont, hogy - anélkül, hogy kétségbe vonnám az alapigazságokat (banyatank, orvosi rendelő megszállása, tömegközlekedési szemtelenségek, satöbbi) - bizony mostanában többször megtörtént: napközben egy-két tételes kisbevásárlást intézve maguk elé engedtek idős asszonyok a kasszánál. Az érv minden alkalommal olyasmi volt, hogy hát a mai fiatalok mindig sietnek, de ők már ráérnek, és nekik is hasonló korú unokájuk van, nem akarnak feltartani, satöbbi. Érik kellemes meglepetések az embert ott is, ahol a legkevésbé számít rá.

A másik a potens öregfiú és egyben a beszélgetős nyugdíjas témaköre. Vagy két éve egy kupéba keveredtem egy csinos fiatal lánnyal, meg egy nagyon idős férfival. Utóbbi megszólította az előbbit, aztán valahogy én is belevonódtam a beszélgetésbe, pontosabban inkább csak figyeltem, és remekül mulattam a fickón. A Miskolci Egyetemen volt tanszékvezető állítása szerint, és bár így nyolcvanon jóval túl már rég nem érdeklik a nők (sic!) - ezért is utazgat az országban, ha már ingyen van, kell valami szórakozás -, hát fiatal korában...és jöttek az anekdoták, aminek ha fele igaz, akkor is sok. Ami meglepő volt (bár egy egyetemi tanártól kevésbé az, mint mondjuk egy klasszikus gyári melóstól), hogy az öreg egyszerre tudott decens (elvégre _hölgy_ is volt a társaságunkban), perverz (olykor jócskán túl volt a nettó szexen az érintett téma), szórakoztató (számomra mindenképp) és pontos lenni. Hamar meg is érkeztünk a célállomásra - szubjektív érzékelésem szerint gyorsabban, mint normálisan. (Fontos ismertetőjele, hogy orvosi okokból eltávolították - sok más mellett, részletezte is - a nyelve egy darabját, ami miatt jellegzetes selypítéssel beszélt...talán más is találkozott vele vonaton-buszon. Kíváncsi volnék, él-e még.)
Mirko 2011.07.08 00:12:58
@Modor Tibi: köszönöm a figyelmeztetést, a jövőre való tekintettel igyekszem jóól bevésni.

@mezítlábasfellebbezés: alighanem egyről beszélünk. Örülök - kívánom neki, hogy sokat hódolhasson még a _gyengébb nemnek_. (Szóban, ugye.)
Mangáékat szeretjük: itt ettük a város egyik legjobb hamburgerét, és abban bíztunk, hogy a reggelis vonalon is valami eredetivel fognak majd felrázni minket. Jó a rántotta, jó a pirítós (van egyébként bundás kenyerük is), de a Manga Cowboyba azért megy az ember, hogy valamilyen…..
Mirko 2011.06.27 15:31:35
@Magyarósi Csaba:
Nem is voltál olyan rosszul eleresztve. Nekem körülbelül ugyanakkor (hogy repül az idő!) kizárólag a D-hitel 25000 forintja (és semmi más!) jutott, meg kollégium. Ej, a teszkós májas, a tejfölös kenyér - meg mikor találtunk egyszer egy csupor gazdátlan kacsazsírt... (Illetve anyám mosónő volt, apámat leütötte a hajókötél, és egyébként is egy bányatóban laktunk.)

A konkrét irigység valóban védhetetlen - és idehaza krónikus is -, viszont nálam kommentelésre ez vezetett: "Update: mostantól kérdés nélkül moderáljuk azokat, akik egy színvonalas reggeli árát az otthoni étkezés vagy a lepattant falatozók költségeihez hasonlítják. Mert csak." Nyilván bloggazdaként a saját szabályaid szerint moderálsz, de a "ius murmurandi"-t emberséges tiszteletben tartani, ahogy a fenti kommentemben is írtam: frusztrációt okozva illik hagyni ezt levezetni is, nem pedig pökhendiskedni. Az rosszabb, mint az iPad2-t alulárazott tömegterméknek nevezni, ami nélkül a csöves sem lehet meg az aluljáróban. Véleményem.
Mirko 2011.06.27 15:45:11
@Gunther:
Akkor viszont kifejezetten jutányosnak tekinthető... :]

@Magyarósi Csaba:
Tényleg azok vagytok. ;]
Mirko 2011.06.27 15:48:38
@Gunther:
Na jó, megéheztem, kenek is egy gyors zsírosdeszkát száraz kenyérre; ti meg hagyjátok magatokat átverni úton-útfélen mindenféle túlárazott bóvlival, amit otthon töredékből elkészítek ezerszer olyan jól. :D
Mindig is filmnagyhatalom voltunk. Ez onnan is látszik, hogy Budapestnek szerves része egy olyan díszletkomplexum, mint a KÖKI, ahol csak azért nem forgathattak volna atomháború utáni sci-fiket tucatszámra, mert a nézők nevetségesen valószerűtlennek találták volna az egészet.…..
Mirko 2011.05.24 22:12:22
@vakbottyan: a legtöbb közszolgálatinak mondható blog előbb növi ki magát, és csak utána lesz szép (vagy akkor se; ma jártam a MÁV-on például). Nem értek a dizájnhoz, ezért finomítanám az álláspontomat: laikusként (illetve az én sajátos ízlésem szerint) néz ki annyira jól a dizájn, hogy nem véletlen, miért merült fel bennem az alaposan kidolgozott...khm, megvezetés ötlete. De hajrá! előre a köz szolgálatának rögös útján - tényleg okádás a Köki, van szerencsém már hetedik éve majdnem kötelező jelleggel használni.
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
Mirko 2011.05.17 17:57:22
@Zsan Pool Trigonya: jobb volt az EstFM, de míg akkor csak a minőség romlott az átalakulással, most egészében elvész.
Mirko 2011.05.17 20:12:58
@Karnamantra: sajnos nem találtam róla képet a neten, de ez még az EstFM első billboard-kampányának volt a szlogenje. :]

estfm.hanzo.hu/content/pic/bb_voltfolio.jpg - csak a jelmondat más.
HamPLÓ A csepeli szabadkikötő 2011.05.13 18:00:00
Gyerekkoromban nem igazán értettem a "szabadkikötő" szó jelentését, hiszen mi értelme lenne egy olyan kikötőnek, amit nem szabad használni? Persze hajózós-kalózos könyvekben olvastam vesztegzár alatt állókról, de azért éreztem, hogy valami másról lehet szó…..
Mirko 2011.05.14 23:23:08
Bőven óvodás voltam még, mikor apám ott dolgozott darusként, és egyszer-egyszer bevitt magával. Persze akkor még alig ért véget a rendszerfrissítés az országban, még bőven nagy élet volt ott. (...és persze ment a lopás*, mintha mi se történt volna: mindig volt ananászkonzerv és tőkehalmáj otthon: utóbbit azóta se eszem meg, és az utolsó konzervet már bőven ebben az évezredben dobtuk ki.) Jártam a K-raktár - mert az én fejemben ezen a néven szerepel a gabonaraktár - tetején, meg persze szükségszerűen egy csomó más helyen is. Akkor még üzemelt a kultúrház (utána egy pár évig diszkó volt, most meg talán kísértetkastély lehet), de annak a könyvárát már éppen selejtezték: apám megszervezte a selejt elszállítását, amit hálásan köszönt a vezetőség. A ponyvák mentek a polcra ("a könyv érték"), a vörös farok meg (mert afféle árukapcsolásban azt is el kellett hozni: mindent vagy semmit) tüzelőnek.

*Szóval lopós sztoriból utólag visszahallottam párat, az egyik (szerintem) viccesebb lazán kapcsolódik is
@Rocko-: panaszához: a baráti Kínából méter magas porcelán elefántok érkeztek (ki tudja miért), és jópár belőlük azzal a lendülettel el is tűnt. Akkoriban kimondottan jól őrzöttnek tekinthető volt (személyi ruhaátvizsgálás a portán, óriási szigor minden vonalon), úgyhogy sokáig vakarták a fejüket az illetékesek, míg megfejtették, hogy a raktárközeli tibik a vasutas tibikkel a mozdonyon vitették ki az árut, míg azok a tolatást végezték, amihez legtöbbször ki kellett menni a kapun (nem mellesleg lezárva a Szabadkikötő út - akkor még szerényebb - forgalmát ezzel), kint pedig vártak a haverok a Zsigulikkal. Persze erre a biztonsági lukra senki nem gondolt előtte - mármint azok közül, akiknek ez dolga lett volna.
Mirko 2011.05.15 21:38:27
@alternat: "A lopás most is megy rendesen, az nem rendszer, ember függő!" - a legteljesebb egyetértésem.
addict Szuper Lego reklámok 2011.01.13 11:20:00
Aki több-kevesebb rendszerességgel olvassa a blogot, az tudja, hogy a Lego az egyik gyengém, de most nemcsak ezért posztoltam rögtön két Legot hirdető kampányt is. Egész egyszerűen mindkettő olyan jó, hogy megéri róla beszélni, és talán épp attól érdekesek, hogy teljesen más…..
àlabeck Egy hozzászóláshoz 2010.07.16 10:42:00
Azért itt válaszolok kedves – ezek szerint sajnos csak volt – olvasóm megjegyzésére, mert az írásom kissé hosszúra sikerült. Idézem az ő sorait: Hogy a jó égbe, de most komolyan, tud valaki, akit szeretek olvasni, leírni egy olyan szót, hogy „fokhagymapor”?…..
A minap betöltötte a harmadik évét. Ki gondolta volna, hogy ezt megéri? Én nem.Azt már elmeséltem, hogy a gyerekeim biztatására, azért kezdtem el írni, hogy könnyen megtalálják benne, amit éppen akarnak. És miért folytattam és irkálok még ma is? Mert nekem is jó megtalálni…..
Te mennyit lennél hajlandó menni egy pohár vízért? Én már akkor is ideges vagyok, ha elfogy az ásványvizem és fel kell mennem egy másik palackért. Mi a fenéért nem lehet minden szinten tartani belőlük néhányat???? Épp ezen gondolkodtam, amikor rábukkantam egy portugál…..
Mirko 2010.06.10 18:49:11
@Ne Pereskedj Panda: khm, ejnye, micsoda fasisztoid hozzáállás...
@hipokrita: arra próbáltam célozni (tehát lehet, rosszul fogalmaztam meg), hogy mástól várják el, hogy támogassák az ő saját píárjukat javító fogásukat, aminek a bekerülési költségéből lehetne bár kutakat fúrni, de kevesebbet; tehát ha ők saját erőből akarnának "ugyanekkorát" segíteni (implikálja az ugyanekkora nyilvános megbecsülés-növekményt), az több pénzbe kerülne. Röviden: máséval könnyű elverni a csalánt - kivált, ha utána a tulipánt mi szedjük össze...
Mirko 2010.06.10 19:06:51
@Ne Pereskedj Panda: ironizáltam, amit próbáltam hangulatfestéssel jelezni, de a jelek szerint nem ment át.
Az amerikai ORTT, amit ott FCC-nek hívnak, és mi gittegyletünkhöz hasonló, bigott vízfejűek ülnek az elnökségében, nem sokat szarozott, amikor a legfrisebb büntetését kiszabta a Fox-ra. A bilit most éppen egy pár hónapja sugárzott (ott nem ülnek évekig egy-egy Maunika- vagy…..
Anglia: "Másfél napos tanácskozás után bűnösnek találta az esküdtszék nemi erőszak kísérletében azt a két, 10 és 11 éves fiút, akik 2009 októberében molesztáltak egy nyolcéves kislányt. Az általános iskolás diákok az ítélettel Nagy-Britannia legfiatalabb szexuális…..
Abszolút semmi kétség nem fér hozzá, kire szavazunk majd őrült módon a holnapi Eurovíziós Dalfesztiválon. Ez egyszerűen tökéletes! Minden összeállt."Come to my Yaguarrr, Baby!" (Kösz, Kati!)..
Mirko 2010.05.28 15:01:17
A Nyugati pályaudvar mellett felépült Eiffel-ház, egészen pontosan a mellette fekvő Eiffel-park már napokkal megnyitása után kiérdemelte a Budapest Száksz pecsétet. Az első élményem ott ugyanis egy tábla volt, amelyet (nagyon sajnálatos módon) nem fényképeztem le, de a…..