Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ebcsont

3 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkozz mindennap! Erózió 2019.03.12 02:08:11
Tegnap azt ígértem, hogy a mai feladvány nagyon kemény lesz. Nos, megkegyelmeztem. Ez sem könnyű, de azért megoldható. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ebcsont 2019.03.12 19:16:24
@General Ludd: Fc5-re jobb az exf6, mert legfeljebb csak egy vezércserét tud kicsikarni a sötét, passzív nehéz tisztek mellett.
Az állami szférában elképesztő különbségek tapasztalhatóak az informatikai közbeszerzések kapcsán. Pár hete számoltam be arról, hogy az Állami Számvevőszék nettó 60.000.000 forintért vásárolhatott 100 darab hordozható számítógépet (vagyis maximum nettó 600.000 forint/darab áron, bár ténylegesen nem…..
Ebcsont 2016.03.16 10:01:50
@Nancsibacsi:
Szerintem ezek inkább vékony kliensek lesznek, arra akár jók is lehetnek.
Gellért Ádám              Az ismeretlenség homályából felbukkanó Donáth György meghiúsított szoboravatása ismét felszínre hozta azt a kérdést, hogy miként ítéljük meg történeti alakjainkat. A Hóman Bálint ügy után lecsillapodni látszó vita azonban ismét elemi erővel tört ki. A Donáth-szobrot…..
Ebcsont 2016.02.26 20:16:57
@ZON: "A hazai zsidótörvények elfogadása , megtűrése vezetett el kisgyermekek tízezreinek ipari megsemmisítéséhez. Ezt relativizálni , egyenlőnek tekinteni osztályalapon elkövetett oktatási, foglalkoztatási diszkriminációval ... Inkább nem minősítem, légy szíves, gondold át még egyszer. "
Gondolom akkor szerinted Recsk és a GULÁG cserkész tábor volt. Sajnos lehet és kell is a kettő közé egyenlőség jelet tenni.
Vendégszerzőnk évekig egy nagy budapesti egyetem hallgatói önkormányzatának tisztségviselője volt. *  Az egyetemisták körében sokan elégedetten csettintgetnek a nyelvükkel, hogy no, most végre lelepleződtek a HÖK-ösök. A baloldalhoz kötődő sajtó megmutatja, hogy bizony…..
Mandiner blog Nekünk a magyar 2012.08.20 08:01:00
„Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket” Neked a magyar? – tettük fel a kérdést a nemzeti ünnep alkalmából mandineres bloggereinknek és barátainknak. Akik válaszoltak is. Hogy mi nekünk a magyar? Többünknek Cseh Tamás, Latinovits Zoltán, Jankovics…..
A kormánypárt az új választási rendszerben a mandátumok háromnegyedét is megszerezheti a szavazatok 25%-ával – írta tavaly decemberben a Libération. Mivel korábban már váltottunk pár emailt, a cikk szerzőjének feltettem a klasszikus és ezt így hogy? kérdést, sajnos nem…..
Ebcsont 2012.08.02 14:26:05
@TuRuL_2k2:
Én a regisztrációhoz kapcsolódóan hiányolok egy érvet, amit valahogy a támogatók se erőltetnek pedig, hát...
Még pedig azt, hogy az előzetes regisztrációval jelentősen csökkenthetőek a választás költségei. Ezt miért nem feszegeti senki se?
Ebcsont 2012.08.02 14:49:22
@Urfang:
Könyörgöm mondd már meg nekem, hogy hol vannak kizárva ezek az emberek! Ha bármilyen hivatalba megyek ügyet intézni, akkor előzetesen időpontot egyeztetek. Ha orvoshoz megyek kivizsgálásra szintén. Most annyi lesz a változás, aki szavazni akar menni az jelzi előre ezen szándékát! A felelős választó akár már egy évvel előtte is tudja, hogy elmegy-e szavazni. Aki meg értetlenkedik, bizonytalankodik ez ügyben, hogy akar-e szavazni vagy sem, az meg ne tartsa már fel a sort! :)
Ebcsont 2012.08.02 14:51:01
@evil overlord:
Ilyen szempontból szerintem az elektronikus szavazást nem lehet überelni!
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
Mandiner blog Csak az RMDSZ? 2012.06.12 11:11:00
  A vasárnapi romániai önkormányzati választásokon a három magyar párt versenyét egyértelműen az RMDSZ nyerte (a teljes választást pedig a szociáldemokraták és a nemzeti liberálisok szövetsége, az USL). A magyarországihoz képest elképesztően lassú eredményközlés alapján…..
Ebcsont 2012.06.12 12:00:25
@TuRuL_2k2:
A kisebbségi politizálás ezen, 20. századi formájának leáldozott, valószínűleg végleg. Bár az is igaz, hogy erről nem kizárólag a Fidesz tehet.
A kisebbség képtelen megszólítani a többséget. A többség meg inkább izomból akar minden problémát rendezni. Túl sokszor lettek határon túliak "kijátszva" az elmúlt 20 évben mindkét hazai szekértábor részéről.
Ebben a buliban már csak egyet lehetne tenni, hogy ha valamiben segítséget kérnek a határontúliak, abban segíteni nekik. Egyébként meg nem kell kétes értékű ajándékokkal traktálni őket.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Politicus (Mandiner) írását olvashatják.   Amikor felkérést kaptunk a jobboldal elmúlt tíz évének elemzésére, akkor sokunkban a Fidesz elmúlt tíz éve idéződött…..
Ebcsont 2012.05.21 09:19:53
@Viktus:

Hát akkor neki futok még egyszer! :)

"Ha az ÉRDEKEK HELYES felismerésén alapulna! "

Ez a mondat nem csak az adott politikus/párt/párt közeli teremtmények egyéni érdekeiről szól! Hanem az ÖSSZES szereplő, összes érdekeltségéről szól! Tehát egy jóval tágabb értelmezés, mint az egyéni érdek felismerés!
Egy többlépcsős unortodox igazságszolgáltatási reformra van szükség, amely lehetővé teszi a társadalmi elvárások becsatornázását a büntető igazságszolgáltatásba. (Képünkön a társadalmi elvárásokra közvetlenül reagáló igazságszolgáltatás látható.)   A KIM…..
  Szóval az úgy volt, hogy a kormánypártok szemmel láthatólag megbolondultak, erre fel az LMP megszervezte történetének második értelmes akcióját: képviselői és aktivistái odaláncolták magukat a parlamenti parkoló egyik bejáratához, illetve egy másik helyszínen az…..
Ebcsont 2011.12.23 16:59:13
www.youtube.com/watch?v=suqBWahgdP8

Ha jól értettem ez történt!
  Nem akarom feszegetni, hogy kinek a hibája, hogy így alakult (rég volt, hagyjuk), de azt azért rögzítsük, hogy jó nagy szopóágra küldték az egész országot azok, akik hagyták, hogy ilyen mértékben adósodjunk el devizában. Ráadásul úgy tették ezt, hogy voltak, akik…..
Ebcsont 2011.09.20 21:01:32
@night hawk:
Tisztelt Szerző!
Először is köszönöm a válaszát!
"majd nézze meg, h milyen hatása lesz a költségvetésre annak, amikor az európai bíróság a bankoknak fizetendő kártérítésre kötelezi az országot..."
Milyen hatása lesz? Egyszeri kiadási tétel maximum 300-400 Mrd Ft nagyságban. Ez ahhoz képes smafú, hogy egy-egy befektetői pánik hatására 400-500 Mrd Ft-tal növekszik az adósságállomány. De még egy "görögdinnye" hatására is képes jó néhány 10 milliárddal növekedni. Egyszerűen ez egy olyan jelentőségű sebezhetőségi pont, ami a magyar gazdaság fejlődését újra és újra meg fogja akasztani.
A tőketörlesztés szüneteltetése ebben a helyzetben nagyon ritkán segíti az adóst. Hiszen az csak meghosszabbítja az adós "szenvedéseit", akkor már inkább a ráolvasás! :)
    A helyét állítólag nem találó nemzedék sír: nincs munka, vagy csak olyan, amilyen, nincs kilátás, tervezhetőség, nincs miből félretenni, és így tovább, és így tovább. A helyét nem találó nemzedéket kritizálók szerint puhapöcsűek vagyunk, nem akarunk…..
(A szerző közgazdász, a komplex térdégfejlesztéssel foglalkozó HappyBike Kft. projektvezetője.) Több mint tíz éve dolgozunk projektvezetőként számos, az NFÜ, az MVH és az NKTH által támogatott projektben különböző területeken. Munkáink jelentős részét térségfejlesztési…..
Amikor e sorok íródnak, nagyjából 300 ezer hektárt borít belvíz Magyarországon. Ennek a hat Budapestnyi területnek körülbelül a fele termőföld. Százmilliókat költünk a védekezésre, s hogy mekkora kár keletkezett vagyonban és terményben, az majd csak a későbbiekben derül ki.…..
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
Ebcsont 2011.01.31 11:37:27
@reccs: Bár kimaradt egy "azzal" szó, de a lényeg ezek szerint érthető volt. :)
@ReWriter: Nem csak a gazdák mentalitását kéne okolni, hanem érdemes lenne a magyar támogatási gyakorlatot is meg vizsgálni. De lásd még a következőt:
@Sadist: "Ezzel szemben rengeteg állami támogatást kaptak a gazdák mezőgazdasági gépek vásárlására, és mindenki saját traktort akart." Ehhez két dolgot fűznék hozzá csak:
1. A támogatások híre a gépek árában meglepően gyorsan megjelent általában, néha még a rendelet kihirdetése előtt. :)
2. Az előző pont alapján vajon ki kapta meg végül azt a támogatást? ÉS aki megkapta, annak mennyire állhatott érdekében a közös beszerzés??
Ebcsont 2011.01.31 12:10:17
@tschaffer: Ó! Bár csak ennyi lenne a baj! :)
Az említett szabályozókról annyit, hogy alig húsz évvel a fene nagy jogállamiság visszaállítása után, már sikerült is egy viszonylag modernnek számító kistermelői élelmiszer előállítást szabályozó jogszabályt megalkotni. :)
Évek óta, újra és újra elhagyja egy vagy több agrárágazati felelős vezető foga kerítését a "korszerű, exportorientált mezőgazdaság" szókapcsolat. Ami a magyar piac ismeretében nettó elmebaj, hiszen talán kezdjük kisebb léptéken és hódítsuk először is vissza a magyar piacot, mivel talán logisztikailag ez van a legközelebb. :) Ha majd ez sikerül és marad még eladandó termék, akkor kell az exporton agyalni.
 A cigány témától nagyon fázom. Személyesen két cigányt ismerek, mindkettőt nagyon szeretem, diplomás, kedves emberek. Ráadásul egy barátnőm Kárpátalján dolgozott önkéntesként egy református misszióban, ahol a legszegényebb cigány gyerekeket tanították –…..
Az utóbbi időszakban picit pihent a blog. Most sem fogunk részletes elemzésbe belekezdeni, nem osztogatunk Dévényi Istvánnak, Stumpf Andrásnak, a Mandiner (felkészül: Aristo) és a Konzervatórium (jelentkezik: Dobray) kollektívájának sajtópribék díjat, az úgyis a Vincent blog…..
Ebcsont 2011.01.07 10:21:00
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Maximálisan egyet értek!!! Itt valaki felhozta az utóbbi évek "vadászbaleseteit", de azt elfelejtette odaírni, hogy ezek közül talán csak egyszer sikerült egyértelműen azonosítani a gyilkos fegyvert. Tehát még ezek esetében se se egyértelmű a vadászfegyverek "bűnössége".
Amiket S. Zs. ez ügyben mondott, azok az elmúlt 20 év "legnormálisabb" politikusi megszólálasai voltak a témában. (Jó tudom, hogy nagyon alacsonyra volt helyezve a mérce. :) )
    Különböző indokokkal és színvonallal kritizálják tőlünk balra azokat a felvetéseket, hogy kerüljön-e a kereszténység, netán Isten az alkotmányba. A legutóbbi vicces kezdeményezés az volt, hogy csoportot alapítottak a Facebookon „Dinoszauruszokat az…..
Ebcsont 2010.10.20 17:57:00
@Vicomte de Boundoise: Volt István idejében egy másik ma már kevésbé sztárolt hatalmi vonal, ami az István féle római út helyett a bizánci kereszténységben látta a fejlődés útját. Bár ez a vonal a korabeli hatalmi harcokban elbukott, de a hatása Erdélyben bizony jó ideig kimutatható volt. Tehát egy "római-görög hagyomány" felemlegetése nem feltétlenül tévút. (A Kazár birodalomban eltöltött nem is olyan kevés idő alatt továbbá kimutatható a zsidó és a muzulmán hatás is.)
Ezzel csak annyit szerettem volna jelezni, hogy a kezdet kezdetén nem volt annyira egyértelmű a nyugati kereszténység dominanciája.