Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pompeo

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több poszt is szólt arról, milyen tapasztalatokat szereznek a határátkelők a nyári hazalátogatások során. Mintegy a sorozat zárásaként erről beszélgettünk a Los Angeles-London-Budapest-tengely (azaz a Határátkelő podcast-sorozata) legújabb adásában is Tamással és Bandosszal, akik felemás…..
Vajon mi a magyar álom, van-e egyáltalán ilyesmi, vagy csak magyarok álmai vannak? A kérdést még az év elején tettem fel, érkeztek is hosszabb-rövidebb vélemények. Ma három rövidebbet gyűjtöttem csokorba, melyek ugyan eltérnek egymástól, de akad bennük közös pont is: a…..
Pompeo 2019.03.18 19:32:48
@Snedronningen: tökeletesen egyetertek:-( En aki imadok hazamenni,amikor 2 hete otthon voltam,konkretan sírva mentem haza.Az összes üzletben ugy beszeltek velem mint egy kutyával(ez regen is elöfordult néhol,de most ez az alap) es szinte csak idegbeteg emberekkel sikerült talalkoznom.A repülöterre utazva pedig egy idösebb ferfi(latvan a böröndömet) elkezdte: ez a sok hülye turista mind idejön,es ez mind az Orban hibaja.Na mondjuk neki beszoltam,kedvesen,de befejezte.Most az egyszer felüdüles volt visszajönni ebbe nyugdijas nyugalomba:-D Sokat romlott 4 ev alatt a helyzet,ez nagyon szembetünö.
Pompeo 2019.03.18 19:32:55
@Csodabogár: mondjuk nem tudom,hogy azon is vallat vonnal röhögve,ha belöknének egy kocsi ala:-( persze lehet örülni,hogy elsz,de azert ez akkor sem egy atlagos esemeny
Es ezek ahogy irtam akar naponta elöfordulhatnak,annyi a hülye ember.Hogy miert???Fogalmam sincs.
Elgondolkodtatok már azon, hogy van-e még olyan ruhadarabotok, amit Magyarországról vittek magatokkal külföldre? Vajon a beilleszkedés része, amikor az ember elkezd úgy öltözködni, mint az az adott országban szokás? Egyáltalán: fel lehet ismerni az öltözködésükről az egyes…..
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
Pompeo 2019.02.24 09:21:05
@laptop szerviz: mondjuk aki nem tud mással....
Pompeo 2019.02.24 09:43:52
@laptop szerviz: a lufthansa repül,2x annyiert.Amikor lefoglaltam a jegyet meg sem neztem,mert tudtam hogy dragabb.De nagyon ötletesen annak a jaratuknak az arat amikor a wizzair repül a felere csökkentettek.Igy kerül majdnem a duplajaba.Most gyerekkel megyek haza nem erte volna meg kettönknek a lufthansa de ha egyedül megyek akkor jobb az ar.Gondolom a szinvonal is:-)
Bence lassan másfél éve él Ausztriában és mint írja, ő egyszerűen csak jobban szeretett volna keresni és élni, ezért vágott bele a határátkelésbe. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodott, mint írja, azt például nem érti, miért kell bántani azokat, akik külföldön képzelik el az életüket. (A képet is ő…..
Pompeo 2019.01.17 15:53:49
@Nancsibacsi: te valami semmirekellö IT-s lehetsz,azok irkalnak ekkora mellennyel..de hogy egy kalapacsot nem fogtal meg az biztos..
Pompeo 2019.01.18 15:09:30
@NastroAzzurro: elnezest az altalanositasert,de en olyannal meg nem találkoztam:-))) söt igazan a szakmajukhoz se ertettek:-D
Enikő tanár volt Magyarországon, most pedig Ausztriában él és dolgozik. Arra a felvetésre reagálva írt, hogy mi lenne az az összeg, amiért visszaköltözne Magyarországra, de leveléből egy olyan kép rajzolódik ki, amiből kiderül, hogy mindez nem csupán (vagy nem elsősorban)…..
Pompeo 2019.01.07 20:32:10
@sörm: oke,de Europa leggazdagabb es egyben legdragabb orszagaban elsz:-)Nem lehet összehasonlitani Magyarorszaggal.En elhiszem hogy keveset keres egy tanar es nem irigylem a munkajat sem(föleg a gyerekek es a szüleik a problema)de hogy valaki azert mert rögtön nem netto 500ezer a fizetese ) kivandorol es inkabb (mondjuk) a mekiben dolgozik es lakik egy lukban ez szamomra kiborito.Par evre atmenetileg igen.Esetleg mint te honositja a vegzettseget es tanarkent dolgozik.De keves penzböl kint is szarul fog elni.Es sehova nem jut,csak lemondasokkal,sporolassal.Azt itthon is lehet.Lehet hogy evekig kell csinalnia de pl 30 ev utan nem csak a penz miatt hagyja ott a pallyat valaki.Akit a penz erdekel CSAK az meg ne menjen tanarnak Magyarorszagon.
Pompeo 2019.01.08 08:51:06
@takarék-láng: 2 het alattamug otthon voltunk nem sikerült behutni Pesten egy moziba.Egy jegy 1800ft.Ujev elsl hetvegejen a lanyom irta hogy sehol nem volt hely.Biztos vannak szeeny,nehezen elö emberek(föleg idösek,nyugdijasok)de azert Budapesten nem ezt latom.Mi ßokkak egyszerübben elünk itt kint mint sok magyar otthon,de az irigykedes megy allandoan.Elkeseritö:-(
Hazaköltözni messze nem olyan egyszerű, mint sokan gondolnák, hiszen túl azon, hogy elvileg ismerős helyre érkezünk, számtalan probléma felmerülhet és nem csak a hétköznapi ügyintézés terén, hanem a visszatérő határátkelőben is. A mai poszt szerzője, Nóra élt már…..
Szerintem sokunknak megvan az, amikor megpályázunk egy állást külföldön és hiába van meg minden képesítésünk, tapasztalatunk, képességünk hozzá, valamiért mégsem minket választanak. Egy friss tanulmány szerint ennek az egyik oka végtelenül triviális...
Pompeo 2018.11.24 14:29:59
@Golf2: tényleg remek lenne.Csak lehet hogy nem ernel ki az apad temetesere...
Pompeo 2018.11.25 09:27:09
@Golf2: valszoltam csak erdekes modon nem jelent meg.....aki ilyet kivan az maga egy nagy bunko.
Lehet szeretni vagy elutasítani (a magam részéről én úgy vagyok vele, hogy zavarni nem zavar, ha valakinek örömet okoz, akkor hajrá – a tökfaragás pedig kifejezetten jó móka), de aligha kétséges, hogy a Halloween egyre jobban terjed világszerte. Úgyhogy bár a mai poszt nagy…..
Pompeo 2018.10.31 13:48:48
@Olliék: nekem a farsang.Itt kint.Kepesek a farsang miatt mindent bezarni ,es felnött emberek jelmezekben felvonulni:-(Több napos,ezert akkor kb megall(az amúgy is kurva lassu) elet.A gyerek aznap nem megy iskolaba,(ö otthon sem volt hajlando beöltözni).Egyszerüen nevetseges,infantilis baromsag.Ovis korig oke,de utana??????
A Halloween hidegen hagy,itt azert annyira (a tök diszeken kívül) nem egy nagy ünnep.Legalabb is nem akkora mint a farsang:-D
Pompeo 2018.10.31 16:23:34
@Olliék: szegeny ,az tenyleg pech:') Rozsaszin tej??Olyat meg nem is lattam:-)))
Meg egy dolog ami szo szerint sokkolt amikor elöször tapasztaltam:augusztus vegen szeptember elejenamikor visszajövünk a nyaralasbol de szo szerint az elsö bevasarlaskor mar tömve vannak a boltok puszedluvel meg a karacsonyi edessegekkel:-(((Konkretan idegrohamot kaptam.30 fokban nem akarok karacsonyi sütiket latni mert decemberre mar unom öket:-))) Tudom hogy el kell adni mindent de igy semminek nincs meg a maga ideje. Halloween is mar 3 hete ömlik mindenhonnan.Viszont a töklevest itt szerettük meg :-)))
A határátkelők jelentős része bérelt ingatlanban lakik (most azt hagyjuk, hogy ez szoba vagy lakás, esetleg ház), ami amellett, hogy havi rendszeres költség, kiszolgáltatottságot is jelenthet. Ebből kerekednek az olyan történetek, mint a mai egyik sztorint. Aztán kiderül, micsoda elképesztő…..
Pompeo 2018.10.29 20:36:51
@Arthamyr: en nem Ausztriaban elek.Eddig 2 lakast bereltünk az elsönel bar kedves volt az elejen a tulaj de havonta jött ellenörizni(eleve a beköltözesnel atb@szott)mert nem volt kifestve a lakas amit megigert de mivel elsö lakas volt igy örültünk hogy megkaptuk vettük 2 vödör festeket es elinteztük ugy sem akartunk maradni sokaig) aztan amikor hazajöttünk telen 2 hetre bement a lakasba es felvette 5ösre az összes szobaban a fütest ,szauna volt mire visszajöttünk es megnezhettük a nachzalungot..Amikor pedig eljöttünk leverette a csempet a konyhaban(mert az egyaltalan nem volt elötte)hofeher volt tehat nem csiricsare..Es utana hetekig fenyegettük
ügyveddel hogy adja vissza a kauciot,ugy hogy mindent alairt hogy rendben atvettük.Siman basztatas volt nem egyeb,megmutatta hogy ö van itthon...Ez a tulaj rendes volt eddig csak most szemetkedik amikor latta hogy utana szeretnek jarni rendben van e az elszamolas.Amihez jogom van es a nemetek ugyan ezt csinaljak..csak ök ugye itthon vannak.Nincsrnek illuziim hogy itt is balhe lesz ha elmegyünk(bar nem tervezzük)majd csak jo par ev mulva.
A vetel azert rizikos mert ha itt felujitasra kerül a sor mindjuk egy tarsashazban kb a tizszereset fizeted ki.Na erre nincs penzünk,hiaba tudnek az otthoni arabol venni itt egy lakast.
Pompeo 2018.10.29 20:37:04
@Arthamyr: azt elfelejtettem irni hogy ez egy kifejezetten jo es draga környek az elözö lakashoz kepest majdnem a duplajat fizetjük itt(jo azota az arak is felmentek)ugyhogy nem ezen mulik..Aki mindig sajatban lakott annak nehez ezt megemeszteni:')
De nekünk elöre beleirta a szerzödesbe az aremelkedest( 10€ evente) ez pl tök jo es kiszamithato .
Pompeo 2018.10.31 07:58:37
@Arthamyr: igen az,hogy nem volt kifestve es atvettük a lakast az a mi naivitasunk is volt.De akkor hirdette meg a lakast amikor meg minden eleg pusztulat volt,majd a ferjem alairta ugy a szerzödest es adta oda a kauciot hogy a felujitas meg nem fejezödött be.Amikor kijöttünk akkor lattuk hogy ja ez nincs kesz .Mindegy vegül is örültünk hogy van hol lakni .Nyilvan a masodik lakasnal nem igy volt(bar itt meg voltak munkak a hazban amikor beköltöztünk de a mienk keszen volt.)
Ja nincs balkan ,de azert jo ha minden le van papirozva es van ügyvedi biztositasod vagy beleptel egy Mietvereinba.:-D
Nemetek precizek????Az ev vicce.
Féltek a rómaiak a Fekete-erdőtől? Kényelmesebb volt a Zeppelin, mint a mai repülők? Luxemburgi Zsigmond imádta Konstanzot? Nem is volt őrült II. Lajos? Sok-sok kérdésre választ kaphatunk, s még életre szóló élményeink is lesznek, ha végre elszánjuk magunkat egy dél-német utazásra...
Újabb írás érkezett a lassan sorozattá terebélyesedő véleménycserére, ám Karcsi nem csak a kérdésre próbált meg válaszolni, de kissé mélyebben is bemutatta a müncheni körülményeket (ami már csak annál is aktuálisabb, mert megkezdődött az Oktoberfest is, amiről szintén…..
Egy dániai (vagy bármilyen, ha már…) farmon dolgozni embert próbáló munka lehet, és ezt alátámasztja Dénes története is, ami ugyan kis ciprusi kitérővel kezdődik, de a lényeg Dániában játszódik. Küldött képeket is, amit külön köszönök. Szóval lássuk, milyen az élet…..
Pompeo 2018.07.26 12:09:50
@Orochimaru: melyik nemet/ angol(dan(?) melos vegetal? Vagy a bevándorlókra gondolsz(mindegy milyen nemzetisegü) akik csak betanitott munkat kepesek elvegezni,szakmai es nyelvtudas hianyaban?Mert azok talan valoban vegetalnak,de ha akarnak,akkor tovabb lephetnek.
Pompeo 2018.07.27 11:35:42
@Herr Géza: jaaaa az mas.Ennyire nem ismerem itt a kommentelöket:-)

A poszt jo.
Pompeo 2018.07.27 11:35:44
@Orochimaru: ott legalisan szivhatod a füvet.Lehet az jo lesz neked:-D
Vajon nehezebb vagy könnyebb hazudni egy idegen nyelven, mint az anyanyelvünkön? Nem mintha bármelyik határátkelő magyarról is feltételezném, hogy szánt szándékkal nem mond igazat, de maga a téma annyira érdekesnek tűnt, hogy nem tudtam megállni, hogy ne vessem elétek itt. Biztos…..
Pompeo 2018.07.25 11:17:20
@Olliék: a nemetek MINDIG hazudnak.Föleg akkor ha az ö jo kis erdekeit serted,esetleg rolad terjesztenek hazugsagokat.Lasd nálad.
Az a baj,hogy tökmindegy nekem pl milyen nyelv az anyanyelve(magyar vagy nemet) en rögtön latom hogy hazudik,akkor is ha 5 perce lattam elöször.Ugyhogy eleg nehez nekem:-)))) Söt itt egyáltalán nem jön be ha igazat mondasz nekik,mert kiforgatjak

En mondjuk nem basztam volna neki oda a mappamat:semmi köze hozza mit csinaltam,nem vagy köteles neki beszamolni a szabadságodról.Mindenki gondoljon amit akar:-D
Pompeo 2018.07.25 14:59:21
@Olliék: nem könnyü.Bar szerintem a többiek is tudjak,milyen az a kolleganö.Ha meg nem ,akkor mutogathatsz te barmilyen mappát,ugysem neked hisznek.Na ezert nem magyarazkodok senkinek.Ugysem engem szeretnek,mert en vagyok az uj,meg a külföldi.De en olyan vagyok itt,hogy inkabb ne szeressenek köszi.:-(
Mária pokolban töltött két évéről és a kilábalásról már olvashattatok itt a blogon, most következzen az akkor beígért folyatás, nem kevés tanulsággal. Például arról, hogy miközben például Nagy-Britanniában kifejezetten támogatják az 50 fölöttiek tanulását, addig…..
  A kezdetek Az a generáció vagyok, aki a Bergendy szalonzenekar zenéjére készült tévés tánciskola műsort nézte. Az a generáció, aki tini-tonikot használt. Tömény alkohol, de jó az, mert leszárítja a zsíros bőrt és a pattanásokat. Kozmetikushoz nem szépülni jártam, hanem nyomkodásra. A…..
Anikóék történetének eleje tulajdonképpen akár tipikusnak is nevezhető: a válság miatti nehézségek, a férj külföldi munkavállalása, a család átmeneti szétszakadása… sok hasonló történet akad. Amiért mégis különleges a mai sztori az az, hogy a történet eleje 3,5 éve…..
Pompeo 2018.06.27 21:42:18
@Auralianus: ez tényleg igy van:-))))
Most olvastam,hogy mar csak a beadastol szamitva visszamenöleg 6 honapra fizetnek.3 eve meg 5 evre visszamenöleg fizettek.
Pompeo 2018.06.27 23:24:56
@Olliék: ja akkor meg ti megkapjatok masfel evre.De hat kell a penz a tudjukkiknek.En,mivel nem volt penzünk hivatalos azstalverö cegre ezert bujtam a forumokat,es akkor jött be a kepbe a Solvit.Na azon a forumon volt olyan aki 4-5 eve vart...
Pompeo 2018.06.28 16:58:37
@Pink Petsch: szerintem ez nem ilyen egyszerü.Ha nem voltal ilyen helyzetben ne oktass ki masokat(2 gyerek mellett ha nincs a varosban Minijob) szivas a munka.Altalaban ezek a munkak hajnalban vagy kesö este vannak,amikor tömegközlekedes szinte nulla.Maris nem eri meg.Es akkor a gyerekeket ki viszi,hozza.Nem véletlenül nem mennek dolgozni azok sem akinek pl delelött van csak ovi,iskola.Ja es nyelviskolaba jart,tehat a delelött kiesik.
Es egy szoval sem irta,hogy eheztek,es a szemet nemetek nem adtak neki munkat a faluban 3ezerert.