Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TuszFeri

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa. IPhone 5…..
A választási előregisztrációnak egyértelműen nincs sok értelme azon kívül, hogy a jelenlegi vezetés számára lényegesen kiszámíthatóbbá teszi az eredményt, csökkenti a váratlan fordulatok valószínűségét. Ha megfigyeli az ember a pártok tömegbázisainak, támogató…..
TuszFeri 2012.08.02 19:24:35
@Achilles: Amerikaban ugy mukodik, hogy kapok egy levelet a valasztasi hivataltol a regisztracios urlappal meg egy felbelyegzett valaszboritekkal. Az urlapot kitoltom, boritekba be, kiballagok a postaladamhoz, es feladom (itt a sajat postaladajaba dobja az ember a kimeno kuldemenyt).

Szavazas ugyanigy a szavazolappal.
Nehéz bármit is mondani akkor, amikor az emberrel közlik: mivel egy lövöldözésben ártatlanul megsebesült, jelenleg mesterséges kómában fekvő párjának nincsen biztosítása, a kórházi költségek várhatóan 2 millió dollárra rúgnak majd. Amit neki kell kifizetni. Ez is…..
TuszFeri 2012.07.25 18:00:22
@Martian: elvileg lehetne. Itt, ahol vagyok (Seattle), annyi korhaz, rendelointezet van, mint a nyu. Reklamozzak magukat radioban, teveben, busz oldalan. Magazinokat kapok toluk, hogy mostan mekkora asz terdspecialista csaptot sikerult leigazolniuk, stb. Szoval a verseny megvan. Emellett a biztosito lenne az, aki a szolgaltatoval osszemerheto sullyal es informacioval rendelkezik, es azven erdekemet kepviseli. Biztositobol is rengeteg van, szinten versenyeznek ertem.

Osz megse mukodik a dolog. Kartell? Tenyleg ennyivel tobbe kerul (magasabb felelossegbiztositas, az orvosok tenyleg tobbet kapnak, de nekik az egyetemet kell torleszteniuk, en fizetem a charity es bad debt ellatast is)?
TuszFeri 2012.07.25 19:04:14
@Martian: akupunkturat Washington allamban minden biztosito terit. A tobbi TCM kezelessel kapcsolatban nincs infom. Csontkovacsot, biofeedback-et, alvasterapiat fizetnek, azt tudom.
Vastagbőr Olvasd el és értsd meg 2012.01.24 09:31:00
"Ez a megbízatás számomra a közösség szolgálatát jelenti. Hiszem és vallom azt az üzenetet, amit Dsida Jenő fogalmazott meg az Amundsen kortársa című versében: egyszerű hivatalnokként is lehetünk hősök, ha becsülettel elvégezzük azt a feladatot, amelyet ránk bíztak. Az…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Csak nem rég találtam rá az önök blogjára, nagyon jónak és hasznosnak tartom. Magamról annyit, hogy 52 éves nő vagyok és jelenleg nincs állásom. Sajnos különböző betegségeim miatt 3 éven keresztül nem tudtam dolgozni, mert többet voltam…..
TuszFeri 2011.11.22 21:32:02
@tff: keves a munkalehetoseg M.o.-on, ezert a munkaadok valogatnak es csak a fiatal, jol kepzett, csaladi es egeszsegugyi hatterrel nem terhelt munkavallalokat veszik fel. Ezert nem lehet oket hibaztatni. A gond az hogy igy sok esetben tulkepzett embereket foglalkoztatnak olyan munkara, amivel maga a munkaero sem elegedett. Szerintem ez hiba, jobban jarok egy olyan dolgozoval, aki beleadja a lelket a munkaba, mint egy tulkepzettel, aki rangjan alulinak erzi amit csinal, es allandoan frusztralt emiatt.

@CatMother: "reklámozni magát neten, gerillaönéletrajz módszereket, valamit" - egyreszt igazad van, mert tulkinalat eseten ki kell talalni valamit, amivel kitunsz a tomegbol. Masreszt tele van a faszom ezzel, mert hacsak nem marketingest keresek, nem biztos, hogy a legjobb onrelamozo lesz a legjobb munkaero. Kulonosen idegesit, hogy a recruiterek sem veszik a faradtsagot, es ezek alapjan a felszines dolgok alapjan dontenek. Pedig oket ezert fizetem; a legszinesebb oneletrajzot en is ki tudom valasztani ot perc alatt.
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
Dorottya vagyok, 34 éves. Hét éve házasodtunk meg párommal, és 5 éve úgy döntöttünk, hogy az addigi albérletből saját lakásba költözünk. 2006-ban családi örökségből fizettük ki a lakásunk értékének 40%-át, a maradékra hitelt vettünk fel. Az akkori 10 millió forintos…..
w Világosítsd fel gyermeked 2010.10.05 09:04:00
Újságírócsaládokban biztos felülreprezentált a jelenség, de nyilván másutt is mindennapos: a gyerek figyel, fülel, és mindent tudni akar. Viszonylag könnyen hozzájut a természettudományos ismeretekhez, történelemből talán még túladagolása is lesz, már megint csak abból nincs…..
w Papír, ami elérhető 2010.09.22 07:04:00
Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az…..
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
TuszFeri 2010.04.12 16:52:12
@Horst Fuchs: havonta egyszer be fognak tudni menni, no problem
w Achtung, Panzer 2010.02.26 03:45:00
Az elközelgő választás főkérdése, vagyis hogy ki nyeri, rendkívüli unalomba fulladt. A Fidesz győzelme egyértelmű, a szocialisták sem kockáztatják, hogy az újrázásra hajtsanak; érzik, hogy az már tényleg pofátlanság volna. A jobboldal mélyen hallgat, holdudvara pezsgőt…..
w Milyen volt szőkesége? 2010.01.31 15:45:00
Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard 1990-ben kiléptek az időből, és most vitaminreklámként, a régi fényben tértek vissza a színpadon. Jók voltak és most is jók, csak az ország szaladt ki alóluk. Hozzáadott értékként hallgassuk meg itt a Napoleon Boulevard egy kevésbé…..
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
TuszFeri 2009.11.19 22:28:26
www.cnn.com/2009/WORLD/europe/11/19/eu.presidency/index.html

Ot pontos idezet: "As one Indian official said before the announcement: "If the EU chooses as its worldwide representative the prime minister of Belgium or Luxembourg I am not sure our leaders will have the time to meet him."
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
w Ünneprontó olvasókönyv 2009.10.23 08:00:00
Ott voltam, ahol lennem kellett, azt tettem, amit tennem kellett. Szerencsére az írás megmarad, így nem kell ugyanazt még egyszer legyártani.   1. A felfordulás Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott Szofi a vérzivatarban 2. A harc gyümölcse Élt, él, élni fog A sajtos…..
TuszFeri 2009.10.23 19:12:12
w Ideje a parasztáldozatnak 2009.10.12 07:15:00
A tömegpártnak az az átka, hogy rettentő darab szarok tapadnak rá, ahogy gurulgat az emberek között ide-oda. Előnye viszont, hogy ha a szart leverjük róla, akkor se lesz sokkal kisebb. Adott egy ostoba ember, aki ostobaságokat nyilatkozgat, a jelek szerint nem kivételesen, hanem…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
TuszFeri 2009.06.02 07:29:21
@Ferenc Testvér: isten mindenhato, minusz annyi, hogy elsore nem tudja erthetoen elmondani, merre van elore, WTF?
 Az EP-választások, a józan magyarság és a fogápolás terjedése. Ezzel azonosítanák Magyarországot azok az olvasóink, akik ötleteket küldtek be legutóbbi felhívásunkra.  Az ötletet egy amerikai lap kísérlete adta, amelyben arra kértek fel kreatív szakembereket és…..
TuszFeri 2009.05.20 02:29:05
@is: az USA hasonlattal az a baj, hogy ez egy elegge homogen orszag. Akamelyik allamba mesz, ugyanaz a strip mall, Wendy's, Appleby's, WalMart, Starbucks, faszom, etc. van. Meg Hawaii-ban is. Ez a terulet megvan toltve 300 millio, nagyreszt gyokertelen emberrel akiknek a tortelnelem az elso Batman fuzet megjeleneset vagy Joe DiMaggio 56-szoros szeriajat jelenti.

Europa (meg) nem ilyen. Ettol fuggetlenul az elvvel egyetertek, csak nem lesz olyan egyszeru.

Nehez buszken orizni a sajat kulturadat, de kozbe nem lenezni a maset. Nehez ugy gondolni, hogy nagyapam lotte annak a masiknak a nagyapjat, de ettol mindketten cool-ok vagyunk.

Igy kellene lennie, csak nehez.
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
Félrefordítások Április tíz 2009.03.25 10:00:00
Orion 8 egy valóban eredeti darabot talált:Apróság, de annak jó. Ezt még nem hallottam.A Deko Tv egyik műsorában az előbb láttuk, hogy a menyasszony rádió-adóvevőn beszélt a vőlegénnyel az esküvőre való készülődés közben. Hiszen az esküvő előtt a hagyomány szerint nem…..