Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PlankToni

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A legutóbbi bejegyzésemet 2020-ban írtam. Nagyon rég' vót'! Azóta nagyon sok minden történt, de azért a fényképezés - természetjárás ( vad után járás) megmaradt. Amikor csak tudok menni, megyek!  De vágjunk is bele, a közepébe... 2021 szeptember. Mint minden évben, akkor is nagyon vártam eme…..
Plank Csaba-Leskelődéseim 2020. 2020.07.11 23:03:31
...az előző írásomat februárral fejeztem be. Igaz, hogy itt állunk az őznász kezdetének küszöbén, de megpróbálom folytatni az év "eseményeit" onnantól, ahol abba hagytam. Talán említettem, hogy a hajnali órákat, a hajnalt szeretem, habár a korai kelés néha "embert próbáló", de ezidáig mindig…..
Plank Csaba-Leskelődéseim 2020. 2020.03.01 22:05:53
 Elbúcsúztattuk az óévet és megkezdtük az új évet! Új év, új lehetőségek! Valaki fogadalmakkal kezdi, kezdte az évet, én fényképezéssel. Az év első fényképezését a Bakony lankáin kezdtem! Tiszta idő fogadott, mikor kiértem. Az alábbi képkocka szó szerint a 2020-as év első "expó"-ja! Úgy érzem…..
...előző írásomat Szeptemberrel fejeztem be...  Október, naptárban a nyolcadik hónap, de valójában a második! Ugyanis Szeptemberrel indul az igazi "év", régi Öregjeink közül valakinek Szeptember volt az év kezdete, szeptembertől - szeptemberig év eleje és vége! Na, de Szeptember után Október…..
...már nagyon rég' nem írtam! Ami nem azt jelenti, hogy nem fényképeztem és nem jártam a "vadcsapákat"...ösvényeket!  Eltelt egy év az utolsó írásom óta. Egy év! Így, leírva nagyon rövid, viszont ha hátra tekintek akkor nagyon hosszú! Az eltelt egy év alatt kettő nagy döntést is meg (kellett)…..
Még szintén februárban történt, hogy megnéztem a nádas szélét, környékét. Alig léptem be a területre, egy enyhe kanyart követően kettő vadmalacot vettem észre a bokrok tövében.  Óvatosan mozogtam a közelükben, ugyanis a sűrűbe nem láthattam be, így nem tudtam, hogy anyukájuk a közelben van -e.…..
Nagyon rég' nem írtam, kicsit elhanyagoltam. A figyelmemet más kötötte le, változások életemben...na de ez egy más történet, nem "eme" témába vágó... Szóval az év következő fényképezős kirándulását szintén a Mezőföldön ejtettük meg, K.Lali Barátommal! A terület Tolna megyei határát vettük célba.…..
...az év első kirándulása! Nagy Peti szak Társammal,barátommal (hosszas időpont egyeztetést követően) célba vettük a Mezőföldet!  Társaink...különböző méretben... Ahogy kiértünk a területre még szürkület uralkodott és hideg, büszke szellő lengedezett, kedvező irányba. A célba vett szegletet…..
  Elérkezett az év vége, ideje a számvetésnek. Ilyenkor az ember kicsit lassít, megpróbál "leülni" és végig gondolni az egész éves tevés - vevést, ténykedést. Most megpróbálom én is. Megígérem, hogy rövid leszek... 2018-as év jól kezdődött számomra. Rögtön újév után sikerült össze futnom…..
...a fentebbi "felkiáltásnak" az apropója még, hogy végre kijutottam! Nagyon régen volt november 01-e... Az elmúlt hétvégét otthon töltöttem, valahol a Mezőföldön.  Az ígért csapadék mennyisége megérkezett, hó formájában! Végre, kicsit befehéredett a határ! Közeledve úti célomhoz sikerült…..
...eltelt Szeptember...A koronás fők már befejezték a nászt, a fáradalmaikat pihenik. A "nyárias hőmérsékletű" szeptemberben a természet színei, lombozat, levelek még mondhatni "üde" zöld színben pompáztak. Hiányoztak a színt hozó hűvös éjszakák, amelyek megfestik a leveleket.  Október! Októberben,…..
 SZEPTEMBER....így csupa nagybetűvel! Hisz nekünk, nagyvad fotósoknak is ugyan azt jelenti! Karácsonyt - ünnepet! Ugyan olyan izgalommal várjuk mi is...hisz ránk is ünnep napok várnak! Az utolsó bejegyzésemet azzal fejeztem be, hogy reménnyel és "vágyakozással" várom a Szeptembert, hogy talán idén…..
PlankToni 2018.10.20 22:43:27
@Styx xXx: Kedves Styx! ...csak voltam! Már nem vadászom! A fentebb látható "módon" űzöm a vadat! Köszönöm elismerő szavaid!
...próbálom magam utol érni... Az alábbi történet is augusztus hónapban történt. Az őzek násza már a vége felé járt, a szerencse elpártolt mellőlem idén augusztusban, legalább is ami a bakokat illeti, úgy érzem (éreztem), de nem adtam fel. Amikor csak tehettem, mentem. Délután, kicsit korábban…..
...az alábbi felvételre sokat vártam, mai "kifejezéssel"élve - bakancslistás - volt (titkon remélem, hogy lesz még rá alkalmam barangolásaim során). A sakál...  Üzekedés idején történt. Hajnali 4-kor már úton voltam a "megszokott"helyre, mondhatni.Még félhomályban sikerült elfoglalni a…..
...nagyon régen nem írtam... Eltelt augusztus. Sajnos az üzekedés alatt tervezett kijutásaim nem úgy alakultak, ahogy elgondoltam (mennyiségileg). Őzek mozgása és az üzekedés intenzítása tapasztalataim alapján rapszódikusan zajlott. Sípra sem úgy jöttek, ugrottak ahogy "meg van írva". Az alábbi…..
 Kettő egész nap eső áztatta a Bakony fennsíkját... Hajnal 3 óra, szól az ébresztő...szélcsendes, friss levegő fogad ahogy kilépek az ajtón. A területre kiérve egyből egy rudliba "botlok" amint csipegetnek a búzában, de a fények még annyira gyatrák, hogy távcsővel tudom (csak) kivenni, hogy…..
Már vártam a pillanatot, hogy elindulhassak...ugyanis egy általam régen látogatott területrészt terveztem bebarangolni. Valahol a Mezőföldön. Sajnos az égiek nem így gondolták, vagyis inkább a "traktorosok", a korábbi esőzések után olyan nyomvályúk keletkezetek a földutakon, hogy "egyszerű"…..
...valahol a Mezőföldön...  Történt egyszer, hogy valamilyen megfontolásból ( nem vagyok benne biztos, hogy jól átgondolt ötlet alapján) a környék egyik dimbes - dombos részére üregi nyulakat telepítettek. Az eltelt idő alatt "kissé"elszaporodtak mint a "nyulak".A környéken gazdálkodó…..
...késő délután elgondoltam, hogy másnap, kora hajnalban szerencsét próbálok....Ebből kifolyólag az ébresztő nagyon korán szólt...gyors készülődés és irány kifelé... Még szürkületben értem ki a területre, megelőzve az égbolt aljának hasadását...A kaszáló irányából intenzív mozgás zaja hallatszott,…..
2017.03.26. ...ezen időszakban amikor csak tehettem, mentem...Ugyan is, ebben az időszakban a szarvasok már javában "hullatják" királyi fejdíszeiket, agancsaikat...azzal a nem titkolt szándékkal mentem, hogy a körzetben megelőzzem az illetékteleneket, ami az utóbbi időben kicsit elharapódzott. Na…..