Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pankamamakonyhaja

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pofon egyszerű recept, viszonylag gyors is, és nagyon ízletes.  Hozzávalók:  2 db főtt krumpli ugyanannyi párolt/ főzött, de lecsöpögtetett brokkoli,  1-2 db zúzott fokhagyma,  2-3 ek rizsliszt, (ha szépen lecsöpögtek a zöldségek, kb. ennyi elég, ha nagyon híg, akkor még mehet bele pici) 2…..
Pankamama Rusztikus bordó fasírt 2019.03.19 13:44:54
  ..Na... az én kreatív konyhámban valószínű, hogy semmit sem lehet sehogy sem kategorizálni, vagy hogy konkrét nevet kapjon valami, dehát valahogy hívni kell a gyereket... Így lett ennek a neve: Rusztikus bordó fasírt Hozzávalók: ▫️ 1 db közepes cékla ▫️ 2 ek vörösborecet▫️ 10 dkg csiperke…..
Pankamama Selymes gombakrém recept 2019.03.12 16:53:57
egyszerű, gyors, finom, és egészséges :) hozzávalók: kb. 20 dkg csiperke gomba kókuszzsír 2 ek 1db közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma rizsliszt (kb. 1 ek) 1 kk mustár só bors 2 ek mandula joghurt (de másféle joghurt is jó)   Az apróra felvágott gombát megpirítom a megdinsztelt,…..
Pankamama Kincses rizs 2019.02.07 15:47:03
Azért így neveztem el, mert nagyon gazdag ízvilágú, és minden falatban van valami kis extra íz. Őszi-téli időhöz tökéletes kis könnyű ebéd. Így készül 2 főre: készítek két adag jázminrizst, (vagy basmati is jó,) félreteszem. (Akkor finom, ha inkább párolódik, ne legyen vizes és szétfőtt, és ez…..
Mivel a cukkini gyakorlatilag 0 kalóriás, a többi alapanyag pedig élet-erő-egészség, bűntudat nélkül falatoztam be ezt a kis gyerekadagot a képen.  Hozzávalók 2 főre: 1 db nagyobbacska cukkini, julienne-re vágva-vagy ha van kis kéziszerszámotok, azzal le lehet forgácsolni 1 perc alatt egy…..
  A Pho leves egy vietnami, tradicionálisan marhából készülő húsleves. De mi ugye nem eszünk marhát..., viszont amikor még ettünk, már akkor is mindketten szerettük az ázsiai konyhát. Hihetetlen gazdag ízvilágú, sok finom roppanós friss zöldséggel, nem túltelítős, kajakómás-pacalpöri fíling, mégis…..
Íme egy brutál egyszerű kis tésztaétel. És ezt is imádni fogod! hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, kb. 10 centi felkarikázott póréhagyma, 1 fej fokhagyma rázúzva, 6 fej csiperke gomba guszta darabokra vágva, 4 ek rizstejszín, vagy szójatejföl, olaj   Az egészet…..
...na ez egy összefoglalónév, mert gyakorlatilag bármiből bármit össze tudtok rakni ez alapján a recept alapján. A száraz és nedves alapanyagok arányán múlik a siker. Ha egészségesebbre vágytok, próbáljatok olyan alapanyagokból dolgozni, ami eredetileg is kevesebb cukorral készültek, vagy valamilyen…..
Bemutatok egy kellemes kis egészséges desszertet, ami ezekkel a csodás színekkel a lelkünknek is jót tesz, nem csak az ízlelőbimbóinknak.   Ez a szép nagy színes műalkotás csupa erő, egészség. A joghurt olyan fontos probiotikum (jótékony baktériumok összessége), ami segít, hogy erős maradjon az…..
Tényleg gyorsan készen van, és isteni, tápláló! Ezt a receptet még nyáron készítettem el, de most a hidegre való tekintettel előveszem a levesreceptjeimet Nektek! Bodza kutyám ajánlásával  :)  HOZZÁVALÓK:   8 ek vöröslencse  1 gerezd fokhagyma ( az enyémben nyilván több van... ízlés…..
Tél van, ilyenkor fűteni kell a szervezetet, tápanyagdúsan étkezni, de mindezt úgy, hogy közben ne terheljük le az emésztést. Mi erre a legjobb? Persze, hogy a levesek! És a legjobb bennük, hogy nagyon gyorsan készen vannak!  Sütőtök krémleves: Azon túl, hogy laktató és finom, a csodás narancs…..
Egy kis fűszeres, indiai ihletettségű gyorsan elkészíthető fogás, amivel tuti jól átmelegszetek! ▪️mi kell hozzá?▪️ 3 ek olaj, ghi, vagy kókuszzsír, 1 ek zúzott friss gyömbér, 1 db egész fahéj (de intenzívebb az íze, ha 1 kk őröltet raktok bele), 2 db szegfűszeg, 2 db…..
Hogyan éljük túl a téli depressziót? Vége a karácsonyi bejgli mámornak, a felfokozott érzelmeknek, vissza kellett ülni a munkaasztal mögé, és fel kell venni a ritmust. Nagy a nyomás, dolgozni kéne, amúgy sincs jó kedved, mert legszívesebben aludnál egész nap, vagy sorozatmaratont nyomnál otthon…..
Helló ti kedves, internetre feltévedt éhenkórászok!  éhesek vagytok, mi? akkor készüljetek fel, mert ez egy kicsit hosszabb recept lesz... Ez a kotyvasztásom hasonlít leginkább a tradicionális főételekhez, magyarosan, természetesen krumplipürével... mi mással. pláne vasárnap. ugyan... ...persze…..
Kurkumás szép napot! Avagy az Aranytej legyen veled!  Az aranytej egy ayurvedikus ital, amit este lefekvés előtt fogyasztanak, de én sosem bírtam a szabályokat, ezért én ezt reggel kávé helyett iszom, kicsit megspékelve a receptúrát. :) Ez az ital jó hatással van az anyagcserére,…..
Pankamama olajbogyókrém-RECEPTEK- 2018.06.22 20:39:39
Az olajbogyóból készült krémeket Tapenade-nak nevezzük. Ezek lehetnek különböző ízvilágúak, attól is függően, hogy fekete vagy zöld bogyóból készítjük. Mindkettőt ehetjük tésztával, mint egy pestot, vagy pirítósra is kenhetjük. Én sokszor eszem zellerszárral és pritaminpaprikával, paradicsommal…..
Sziasztok gyerekek! Íme a jóképű padlizsánkrém bővebben a facebook oldalamon ❤️ vff bővebben a facebook oldalamon..
Pankamama tökmagkrém 2018.06.22 15:16:18
Egy kis tökmagkrémes szendvics vacsorára? bővebben: a facebook oldalamon..
Ázsiai algás tönkölytészta. Igen. Fura így elsőre, de finom! bővebben: a facebook oldalamon..
...ezekkel a csodás színekkel a lelkünknek is jót tesz, nem csak az ízlelőbimbóinknak.  bővebben: a facebook oldalamon..
Pankamama Olajbogyókrémek 2018.06.22 13:56:10
 Az ókori bölcsek gyógyszerként is tekintettek az olajbogyóra, legyen az bármilyen színű, vagy alakú. Mindegyik másban erős segítségünk. Hogy miért?  bővebben: a facebook oldalamon...
Pankamama Hát végre:HELLÓ 2018.06.22 13:41:18
Receptek, életmód Pankamamától. Majdnem minden gluténmentes, minden tejmentes és tojásmentes recept. Amúgy vegan receptek :)..