Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hódi Katalin

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilveszter napjára kerestem egy gyors receptet, mert most nincs időm most kísérletezni. Hát ez nagyon jól sikerült keresgélés volt. A receptet Magosbolt oldalán találtam és mivel kipróbált recept, bátran belevágtam. Na jó, annyira nem voltam bátor, hogy az élesztőt felfuttatás nélkül adjam…..
Volt itthon egy csomag tortilla lap és szerettem volna valami nagyon sajtos ételt készíteni belőle, de nem quesadillat, így esett a választásom az enchiladara, amit kétféle hússal készítettem el, fele pulykahússal készült, másik fele marhahússal...
Rég volt már sajtos poszt, de most van időm. Sajnos....  Négy napja itthon, felsőlégúti problémák miatt, emiatt önkéntes a karatén, még a lakásból se mentem ki. Ma reggel megkaptam a bevásárolt pakott, szigorúan az ajtóm elé letéve. Szóval volt időm főzni, tegnap még vágytam egy kis levesre, ezért…..
Évekkel ezelőtt valamelyik amerikai oldalon láttam egy görögdinnye salátát, amit azóta szerettem volna elkészíteni. Mivel már azt se tudom, hogy láttam ezt a receptet, inkább összedobtam egyet saját magam. Piacról és csarnokból beszerzett friss hozzávalókból egy igazán finom saláta sikeredett, ahol…..
Újra itt a nyár és újra itt a cukkini szezon. A piacok már tele vannak különböző színű és nagyságú cukkinikkel, amiket nagyon sok féle verzióban lehet elkészíteni. Nagyon szeretem ezt a zöldséget, főleg, hogy alacsony a kalória tartalma, gyorsan elkészül.  Kedvencem a cukkini tócsni, de ma cukkini…..
Ne lepődjünk meg, ha nincs ezeknek a derék tököknek tisztességes magyar neve. Alig ismertek, én pedig csak nemrég futottam velük össze először. Mindegyikük sárga húsú, mérsékelten édes. Apróak, a húsuk vékony, nagyjából egyenletesen vastag. Miután kivájtam őket, egy tisztességes üreg maradt vissza.…..
Szeptember utolsó hetétől kezdve nálam felpörgött a maratonra való felkészülés, szinte az élet minden területén. Ez azzal is járt, hogy fokozatosan csökkentettem az utolsó hétben a fehérje bevitelt, inkább szénhidrát volt, emiatt eléggé megcsappant a sajt fogyasztásom is. De most már újra itt…..
Itt az ősz, de ez már nem a vénasszonyok nyara, hirtelen beköszöntött a szinte novemberi ősz. Ilyen időben már jobban esik a meleg tea a víz helyett, a könnyű ebédek helyett a picit tartalmasabb fogások. A múlt pénteken vásárolt még igazán zsenge brokkoli is átváltozott levesbetétté egy igazán…..
A piacon már pár hete megjelent a sütőtök, ami nagy kedvencem. Hideg őszi napokon nincs is jobb, mint a meleg/langyos sült tök, vagy éppen bármi már tökös étel. Novemberben képes vagyok egy egész héten keresztül sütőtökös ételeket enni, természetesen minden nap más formában. De még csak szeptember…..
Az ellentétek vonzák egymást - tartja a mondás. Igaz ezt általában a párkapcsolatokra értik, de szerintem bőven találunk példákat az élet különböző területein is. Ebben az ételben bőven vannak ellentétek, amik igazán jól kiegészítik egymást, az érett körte édessége jól harmonizál a gorgonzola…..
Itt van a padlizsán szezon. Szeretem ezt a lila (jó, néha más színű) zöldséget, mert kalória szegény, sokoldalú a felhasználása. Igaz, néha keserű, de ezt sózással el lehet kerülni. Azon túl, hogy kalória kevés van benne, rostban és vitaminokban is viszonylag gazdag. Sokféleképpen elkészíthető, most…..
Továbbra is tart a nyári kánikula. Ezzel semmi bajom nincs, csak éppen a lakásban konstans 33 fok van, így az ebéd készítésre szánt időt próbálom a legminimálisabbra csökkeneteni. Így született ez a spenótos, feta sajtos tészta, ami gyorsan elkészíthető, sőt csak egy fazék kell az…..
A zöldségek közül az egyik kedvencem a paradicsom. Kiskoromban nagyon szerettem a nagyszüleimnél a nap által melegített paradicsomot leszedni és ott a kertben megenni frissen. Azóta se ettem olyat, de szerencsére találtam az egyik piacon nagyon finom paradicsomot, évek óta ugyanannál az őstermelőnél…..
Jó pár évvel ezelőtt láttam valamelyik főzős műsorban, hogy petrezselyemből készítettek salátát. Addig nem ismertem a tabbouleh-t, de azóta rendszeresen készítek. Nagyon szeretem ezt a salátát, mert nagyon friss és gyorsan elkészült. A tabbouleh nagyon finom grillezett húsokhoz, grillpartikra előre…..
Itt a strandidő és a TV-ben és internetes portálokon ilyenkor mindenhol megjelennek a tipikus "strandkaják", a lángos, palacsinta, főtt kukorica. Emiatt nagyon megkívántam a palacsintát, talán nem kicsit hatnak rám a külső ingerek. De egy valamire nem igazán vágytam eben a melegben: az édec, cukros…..
Az egyik legközelebb álló konyha számomra a mexikói. Nagyon szeretem a friss ízeit, a csípősségét, a kicsit meglepő ízpárosításait. A sok paradicsom, paprika és más zöldségek teszik igazán szerethető ezt a konyhát. Ma is mexikói étel készült, igaz nem megszokott módon. Sok esetben a hétvégén készült…..
Nyárhoz hozzátartozik a kukorica, leginkább főve. Annyira jó látvány a kukoricalevelek között főtt aranyló csövek látványa, mindezt kellően melegen, sóval meghintve megenni. Otthon, strandon vagy bárhol. Teljesen más ízélmény a parázs fölött sült kukorica, így sokkal édesebb lesz a cső. Legfinomabb…..
A piacon, élelmiszer üzletekben  ilyenkor, nyár derekán már mindenhol lehet kapni cukkinit, padlizsánt, patiszont. Sok-sok évvel ezelőtt (még a 80-as években) csak rántva ettük ezeket a zöldségeket, utána már megjelentek a különféle rakott verziók is, majd szinte mindenféle recept volt ezekkel a…..
Cheesecake. E szó hallatára mindig eszembe jut egy amerikai kisvárosban, valahol New Jersey-ben, az a tipikus boxos elrendezésű étterem és a hűtőben a tésztarétegen lévő magas sajtos réteg és a tetején hatalmas eperszemek. Mai napig bánom, hogy ott nem ettem olyan sajttortát. Azóta már több helyen…..
Számomra akkor van a nyár "csúcspontja", mikor minden földi jót lehet kapni már a piacokon. Zöldségek mellett ott vannak a napérlelte gyümölcsök is, ezeken belül is a bogyós gyümölcsök, ahol a kis méretűkben ott sűrűsödik a napfény íze az édességükkel, igaz néha egy kis kellemes savanykás ízzel,…..
Pár hónapja véletlenül ráleltem a kecske sajtkrémre a piacon. Azóta nagy kedvenc lett, elég sűrűn veszek egy dobozkával. Szeretem benne a kecskesajt "tömény" aromáját, de mégis olyan lágy a krémsajt. Jól kiegészíti a savanykás/édeskés ízeket is, de általában sós ételekkel eszem, de sokszor csak…..
Borsófejtés. Erről mindig a gyerekkorom jut eszembe, mikor még kislányként fejtettük a borsót és jó pár szemet meg kellett kóstolni, hogy elég finomak-e. Mindig a legkisebbek szemek voltak a legédesebbek, sokszor elég nagy volt a kostólási "veszteség". Talán ezért is várom minden tavasz végén már,…..