Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solyiah

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkodom, persze inkább csak magamról, hogy vajon miért nem sikerül változnom, ha annyira szeretnék? Lehet, hogy már ez a görcsös akarás is negatív irányba viszi az életemet, az igyekezetemet. Lehet, hogy mégsincs bennem annyi igyekezet, mint amennyi vágy a cél elérésére. Lehet, hogy vannak…..
Solyiah 2018.07.20 14:54:38
Ilyenkor IS a gyerekeket jó figyelni, tőlük tanulni, hogy mit hogyan csinálnak, mert ők még jól csinálják. :)

És sosem kérdezik meg maguktól, hogy: "miért is szeretném a játékbabát?"

Egyszerűen csak szeretnék, aztán odaképzelik a kezükbe, majd azt is, hogy már ott van és játszanak is vele.

Ez sokszor látott dolog a gyerekeknél, mikor vagy nincs a kezükben semmi és úgy tesznek, mintha egy kisautó vagy baba mégis ott lenne vagy egy darab botra vagy kőre azt mondják, ez egy kisautó és úgy játszanak vele, mintha tényleg az lenne.

Bennük nincsenek kétségek afelől, hogy meg tudják-e kapni vagy nem, nekik természetes, hogy igen, sőt... már most is úgy játszanak, hogy ott van náluk.

A fogyás és a szobabicaj... csak azért, mert a tv-ben mutatnak egy szobakerékpárt, de nem szeretek kerékpározni...
Így tényleg kínszenvedés, mert amit nem szívből csinál az ember az gyötrelmes lesz és tényleg jönni fognak a kifogások, hogy miért ne tegyem?

Ha viszont olyan dolgot választok, amit szívből szeretek, akkor örömmel fogok neki nap mint nap. Ehhez tudni kell, hogy mi az amit szeretek, és figyelmen kívül hagyom amit a reklámok mutatnak.

Ha bennem nincsen meg a szívből jövő ösztönzés, csupán a külvilág elvárásai miatt döntök a fogyás mellett... az is ugyanolyan szenvedés.

A zongora is csak addig jó, míg szívből... és nem a tapsért, nem számít, hogy megtapsolnak-e vagy nem és híres leszek-e vagy nem.
Egyedül az számít, hogy azt teszem, amit szeretek. Ha valaki olyat tesz ami szívből jön és szívből szereti csinálni.
A férfihang.hu-n a napokban jelent meg egy rövid tudósítás egy angliai kutatásról, mely kimutatta, hogy a 25-34 éves nők több mint fele nem tudja élvezni a szexuális életet, míg a megkérdezett 55-64 éves hölgyek közül kevesebb, mint a harmada nem élvezte a szexuális együttléteket az elmúlt 12…..
Sok betegség okozója lehet a félelem. Félünk a kihívásoktól, ezért stresszes állapotba kerülünk. Aggódunk, félünk a jövőtől, ezért nem merjük azt csinálni, amit pedig nagyon is szeretnénk. Félünk, hogy kifutunk a pénzünkből hó végére, ezért túlhajszoljuk magunkat, kimerülünk. Félünk, hogy másoknak…..
Solyiah 2018.07.11 11:03:35
"A probléma a próba, mellyel elkülönítjük
a sikert és a kudarcot. Gondjaink miatt van szüksé-
günk bátorságra és bölcsességre, sőt gondjaink tesznek minket
bátrakká és bölcsekké. Végső soron ezek felelősek lelki fejlődé-
sünkért. A szellemi fejlődés elősegítése érdekében tesszük pró-
bára a problémamegoldás emberi képességét, mint ahogyan az
iskolában is tudatosan megteremtett problémák megoldásával
fejlődik a gyerekek elméje. Benjamin Franklin mondta: „Ami fáj,
az nevel." Ez az oka annak, hogy a bölcs emberek megtanulják,
hogy a problémáktól nem rettegni kell, ellenkezőleg, örömmel
kell fogadni őket, amiként a járulékos fájdalmat is.
Legtöbbünkből azonban hiányzik a bölcsességnek ez a mérté-
ke. Mivel tartunk a fájdalomtól, különböző mértékben ugyan, de
egyként azon vagyunk, hogy elkerüljük a problémákat. Halogatjuk
megoldásukat, abban a reményben, hogy majd csak elmúlnak.
Nem veszünk róluk tudomást, elfelejtjük őket, vagy úgy teszünk,
mint ha nem is léteznének. Talán még gyógyszereket is segítségül
hívunk a problémák elnyomására, úgy gondolván, hogy
ha magát a fájdalmat csillapítjuk, a probléma is enyhül. Megpró-
báljuk kikerülni őket, ahelyett hogy szemtől szembe állnánk velük.
Megpróbálunk elmenekülni, nehogy végig kelljen szenvedni
őket.
Az emberi ideg- és elmemegbetegedések elsőrendű oka éppen
a problémák és a szenvedés elkerülésére való hajlam. Mivel ez a
hajlam bizonyos mértékig mindannyiunkban jelen van, megfelelő
mértékben mindannyian betegek is vagyunk: egyetlen ember
elméje sem maradéktalanul egészséges."

hollosy.hu/resources/ebooks/ajaratlanut.pdf

ezt el tudod olvasni pdf-en is. És nagyon igaza van.
Szerintem nincs olyan ismerősöm, akit ne foglalkoztatott volna a kérdés: mit adtak nekünk a hettiták? Nos, például a vasat. Állítólag a hettiták voltak az elsők, akik képesek voltak megmunkálni ezt a fémet, sőt, az egyiptológusok körében terjedő legenda szerint az egyiptomiak ezért veszítették el a…..
Sok jócselekedetünk van, és azt hiszem, hogy szeretünk is jót cselekedni. Ha megvan benned minden jóság, nincs olyan gonosz hatalom, ami ellened tud tenni. A jóság, a jócselekedet mindent le tud győzni, mindennel fel tudja venni a harcot, és mindig övé az utolsó szó...
A XXI. század elején Mongólia az egyetlen olyan ország,amely a mai napig megtartotta ősi hagyományait és kultúráját. Az extrém időjárási körülmények és a földrajzi adottságok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nomádok az állataik közvetlen közelében élnek. A mongol nomádokat gyakran nevezik az "öt…..
Élj hálával Más jobb-e nálam? 2018.06.18 18:24:21
A legtöbb ember szívesen életet cserélne valakivel, aki híres, sikeres, vagy gazdag, vagy élné a szupersztárok látszólagos könnyű és ragyogó életét. Az emberek csak egy kis szeletet látnak mások életéből, és képesek azt képzelni,hogy az ő életük csupa móka és kacagás, problémák nélkül. De ez csak a…..
Ma este zuhanyzás közben azon morfondíroztam, hogy vajon van-e szabad akarat? Visszagondoltam az életemre, ami 5 évvel ezelőtt teljesen megváltozott. Most olyan életet élek, amilyet soha el nem képzeltem. Németországban lakom úgy, hogy sosem akartam külföldön lakni, német barátom van úgy, hogy…..
Rengetegszer nekifutottam már ennek a témának, aztán valahogy mindig elakadtam. Nehéz ügy, ezért arra jutottam, hogy szimplán és egyszerűen leírom azt, amit gondolok. Szóval a kiindulás az, hogy tartunk állatokat, disznókat, baromfit, birkákat, kecskéket. Majdnem mindnek van neve, kivéve a…..
Hozzávalók:  3 db közepes méretű cukkini, 20 deka gépsonka, 20 deka reszelt sajt, 10 deka füstölt sajt, 3 deci tejföl, 2 tojás, olívaolaj, őrölt római kömény, őrölt bors.  A cukkinit megmossuk és 3 mm vastag karikákra szeleteljük. A tejfölt, a tojásokat, a reszelt sajot és a fúszereket…..
A kétszer is Oscar-díjra jelölt színésznő, Rooney Mara Bronson kanyonban álló rezidenciáját 3,6 millió dollárért hirdette meg, végül 3 millió 450 ezerért adta el. Úgy tűnik a vevő a televíziós személyiség, Kelly Osbourne...
Élj hálával A szavak ereje 2018.06.23 07:54:22
Feltűnt már neked, hogy gyakran mondjuk a következőket?:   „Mindig olyan ideges vagyok”, vagy  „Sosincs pénzem”  „Engem senki se ért meg” „Mindig ezt csinálod!” „Soha nem figyelsz rám!”     .. és így tovább.   Ilyen mondatainkban, és gondolatainkban is sokszor használjuk a „mindig”,…..
Mit ér az egész, ha valóban igaz, hogy a Mátrix állandóan manipulálva van? Ha a tudatod is olyan illúzióra gerjed, amely nem a kozmosz valódi képét juttatja elmédbe? Ha igazán nem vagy önmagad, és alternatív realitásokban elveszve jársz-kelsz ennek a hazug művilágnak az Irányítók által ellenőrzött…..
Én annak a korosztálynak a tagja vagyok, akik még offline kezdték a párkeresést a 90-es években. Később természetesen én is bevetettem a különböző párkereső és randi applikációkat, így van/volt személyes tapasztalatom a két módszer közti különbségek megfigyelésére. A véleményem a címben feltett…..
A 666 a Nap kabbalisztikus négyzete. A “Salamon Temploma” valódi jelentése a “Nap Temploma”. A “Sol”, “Om” és “On” szavak mind egyet jelentenek: NAP. A “Sol” latinul jelent napot, emellett igen közel áll az angol “soul” (lélek) szóhoz. Az “Om” nevet a hinduk…..
FÖLDANYA SEGÉLYKIÁLTÁSA AZ EMBERISÉG SEGÉLYKIÁLTÁSA A HARMADIK VILÁG ÉS MI INFORMÁCIÓK AZ ESEMÉNYRŐL A tegnapi Az Új Föld Születése - A FÉNY ÜNNEPE - Baál szer után Ki kellene tekinteni. Felemelni a fejünket az apró-cseprő bajainkról. Arról, hogy elromlott az Iphone…, arról, hogy XY mikor…..
Solyiah 2018.06.22 14:05:26
Kedves Eszter.

Sok mindenben egyetértek de olyan érzésem van, mintha egy másik mátrixba kerültem volna.

Csupán kérdések, amiket felteszek, nem várok el semmit, azt sem, hogy úgy lásd az életet vagy úgy gondolkozz, abban higgy amiben én...

Bennem pl. teljes nyugalom van akár a Földdel, akár a jövővel kapcsolatban.
Ha "kiabál" az ember, akkor fél és KÉTségbe van esve, rohangál és azt kiabálja: mentsük meg, mentsük meg...

Mivel írtál indiánokról, stb...: ők egyáltalán nem féltek, annyit mondtak: "hagy játsszanak", mert ez csupán egy színjáték, ahol lehetőség van arra, hogy mindenki megélje amit szeretne és a végén úgyis minden ugyanoda tér vissza.

Valóban úgy gondolod (mert ezek csupán elromlott gondolatok), hogy akkora hatalmat kap bármilyen lény, hogy elpusztítson egy bolygót?
Ilyen hatalmat senki nem kap, csupán a játék hatalmát.

Talán épp ezért nem félelmetes a szó sem, hogy replitián. Bár bevallom őszintén, hogy foglalkozni sem foglalkoztam ezzel a dologgal sosem. Nekem ez is egy játék, ahol emberek ilyet játszanak.

Egy másik bejegyzésben írod, hogy férfi energiák és női energiák...tulajdonképpen ki férfi és ki nő? Mit jelent, hogy csak és kimondottan férfi ill. női energia? Mert nálam ilyen sincs, csupán olyan van, ahol mind a kettő egyformán megvan és egyensúlyban.

Egy dologban hiszek, hogy az embernek saját magát kell túlhaladnia és akkor megszűnik az a szó az életében, hogy ellenség vagy halál vagy elpusztul vagy rossz és akkor már ő maga sem fog ellenségeket, rosszat, halált, pusztulást látni, csupán egy színdarabot.
Amennyire időnk engedi, dolgozunk a veteményesen. Ahogy azt már emlegettem, az életünk kicsit sűrűbben alakult az eredetileg tervezettnél (mint azt a beszántandó terület méreteinek tervezgetésénél előzetesen tudhattuk), ezért most legfőbb segítségemet a gyerekek jelentik a kerti munkákban - a…..