Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ggourmet

15 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a nyár hangulatú őszön is túrázós-ínyenckedős programok szerveződtek a Balaton lankáin. Az egyik már elmúlt - sok liba látta a kárát - a másik most jön. November közepén magam is ellátogattam a "Márton napi hegymenet" programjaira. Azazhogy, igazából nem is voltak programok. Néhány csopaki…..
Ezzel a közepes poénnal látogatunk el Csopakra. Ahol nincsenek zöld kutyák. Csak ilyen. Meg ilyen is. A hely ugyanis kutyabarát. A Balaton környékén alapvető gond, hogy a vállalkozók megszerzik a szabaddá vált vendéglátóhelyeket - kocsmákat, kisboltokat -, ínyenc bisztrókká alakítják őket, a…..
Minden tisztességes online újságírás tanfolyamon oktatják, hogy legyenek a bejegyzések között „10 legjobb, 5 legrosszabb” posztok. Ezeket az olvasók imádják, és a munka is kevés velük. Ismersz 8 jó éttermet? Hívd fel két haverodat, azok mondanak még kettőt, és máris kaszálod a kattintásokat. 10…..
ggourmet 2018.08.27 17:38:37
@teutron: Kedves Teutron! Nem mondtam, hogy pozitívum. Csak azt, hogy erre nem kell időt fordítani.
ggourmet 2018.10.17 12:34:30
@Nancsibacsi: Kedves Nancsibácsi!
1. Október közepe van. Az idő pedig remek. Hetek óta.
2. Szabadságra akkor megy az ember, amikor kiveszi. Ha gyerek van, az zűrösebb, de nem mindenkinek van - még vagy már - iskolakötelese. A hétvégék viszont - jó esetben - szabadok mindenkinek.
3. A Balaton partján van net. Szerintem :)
4. Attól, hogy egy kitétel máshol is igaz, attól még igaz.
5. Éljen Lilafüred meg Szilvásvárad, meg a Balaton.
6. Ok.
7. Jót enni jó dolog. És egészséges. Attól még, hogy azt hisszük, hogy ha olcsón, rosszat eszünk, annak nem isszuk meg előbb-utóbb a levét, attól még megisszuk. Ha viszont olcsón jót tudsz enni, akkor örülök és gratulálok.
8. Engem érdekelnek a borok. És vagyunk még így egy páran.
9-10. Köszi.
Minden jót kívánok neked!
I love Balaton Az őrült kávésok 2018.10.16 10:00:32
Ha az emberfia a Balatonon akar vendéglátóipari egységet nyitni, akkor általában a következő a projekt menete: ősszel-télen tervezés, kialakítás, tavasszal bejáratás, nyáron kaszálás. A Balatonalmádi Bab Kávézó kicsit eltér a megszokott menettől. A nyitás időpontja: 2018. október 27. Tehát kivárják…..
A Káptalantóti piac egy modern Toldi Miklós történet női sztárokkal újragondolva (divatos a forma Hollywoodban is), barátságokkal, összetartással és állandó küzdelemmel a "rókalelkű bátyjakkal", vagyis a mindenféle rendelkezések betartását számon kérő hivatalokkal. A történet ismert. Az új évezred…..
Halat enni jó és egészséges. Viszont balatoni halat enni nem lehetséges. Csak azoknak, akik kiváltják a horgászengedélyt, és nem teljesen fakezűek. Az sem árt, ha a pecás felesége vagy barátnője - hosszas szitkozódás után - hajlandó halat pucolni és belezni. A többieknek marad a román (ők…..
De ha nem visztek, akkor nem visztek, mert a helyszínen is adnak. De zenét hallgatni állva, ülve, fekve is lehet. Csütörtökön elkezdődik a 7. Paloznaki Jazzpiknik, 4 színpaddal, 20 koncerttel, minőségi borokkal és ételekkel. Hogy el tudjátok képzelni, milyen a helyszín, amikor még nincs berendezve,…..
ggourmet 2018.08.03 11:54:19
@totii: Benéztem, köszönöm, javítottam.
ggourmet 2018.08.03 11:56:02
@masterpiece1: Köszönöm, hogy szóltál.
Most nyilván el kéne mondanom, hogyan készül az omlós csülökburger, de ezt a poszt végén megmutatja nektek Kocsis Bálint maga. Inkább bemutatom az északi part egyik legkreatívabb séfjét, és idén nyitott strandbisztróját, amely a Terasz by Bálint névre hallgat. Bálint egy többgenerációs…..
ggourmet 2018.08.02 09:07:06
@funfun: Az a durva, hogy tényleg újrahasznosított a papír. :)
A barbecue manapság divatos hívószó, és erre sokan rájöttek. A papír meg a tábla pedig mindenféle betűket elbír, ezért aztán sokan kiírják, hogy BBQ étterem, és máris dőlnek befelé a húsimádók. Az ízélményt ismerők csalódnak, a kíváncsi érdeklődők vállat vonnak (na ez is mekkora humbug), vagy…..
Mielőtt a kérdésre választ keresünk, fektessük le az alapvetéseket. Amikor hazajön a gyerekünk június közepe táján, a bizonyítványt a kezében szorongatva, elhangzik a standard kérdés: "aztán milyen lett az bizid, édes fiam?" Ha azt válaszolja: "csak néhány négyesem van, matekból, rajzból és…..
Veszprém tulajdonképpen a Balatonhoz tartozik. Nyári szezonban esőprogram mozival és egy krémessel a Mackóban. Legalábbis az volt valaha. Manapság egy jó hangulatú, otthonos fesztiválváros. Július első heteiben a Veszprémfeszt és a "Rozé, Rizling" csalogatja a zene szerelmeseit. A Feszt elhozza a…..
Először is váltsunk jegyet a 193. füredi Anna-bálba, mert nem fognak minket meghívni. Csak a 18 éves füredi lányokat. Ha nem akarunk jegyet váltani, mert a szmokingunk éppen tisztítóban van, a feleségünk meg nem talált a belvárosi szalonokban neki tetsző nagyestélyit, akkor vegyünk részt a…..
Húsz évvel ezelőtt működött egy remek étterem Badacsonyban. Szeremley Huba volt a ház gazdája, és a helynek annyira jó volt a híre, mint manapság a szemesi Kistücsöknek. A Szt. Orbán azonban többször is üzemeltetőt váltott, majd bezárt. Még szerencse, hogy Badacsony borászai, vendéglősei, termelői…..
2015-ben új gasztroműfaj született a strandokon, a beach food. Hogy mi kellett ehhez? Egy szabadstrand fizetőssé tétele és egy szomorú, esős nyár. A fövenyesi Kalóz megbillent, és el kellett dönteni, hogy a tulajdonosok újra összerakják, vagy eladják. Golyán-Nagy Nikoletta, a tulajdonos-házaspár női…..
Férfitársaimnak is ajánlható piac. Áttekinthető, nincsenek benne kaotikus sikátorok, falansztert formázó bódéerdők. A tető alatt két sornyi betonasztalon árusítanak a bérletesek, balról egy-két lakókocsi, jobbról két asztalsor. A piac előtt és környékén a megszokott és megszeretett bolhapiacosok,…..