Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs Ildi

12 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DKRMG Erasmus+ 2019 2019.08.21 20:55:02
Az exeteri International Projects Centre kurzusa, amin most két héten át részt veszek, szól a tehetséggondozásról is és arról a tanításról, amikor más képességű gyerekeket - másképp - más módszerekkel - más megközelítéssel tanítunk. Valójában a kiemelkedő tudással és készségekkel bíró diákok…..
DKRMG Erasmus+ 2019 Kommunikáció 2019.07.09 08:31:58
Reggeli képzavar. Angliában vagyok. Utazom a buszon az iskola felé és csak német beszédet hallok. Mögöttem két osztrák lakótársam ül. A buszon utazik még négy tanárnő Alsó-Ausztriából, akik szintén az exeteri iskola egyik kurzusán vesznek részt. Azért töltenek két hetet Angliában, hogy az angol…..
A tanítás minden hétköznap 9 órakor kezdődik egy hangulatos épületben, közel a folyóparthoz. Szép a hely, kedvesek a tanáraink és nagyon jó megélni azt, hogy tanulhatok, új módszereket, ötleteket próbálhatok ki. Azt gondolom, hogy egy tanárember mindig nyitott arra, hogy gyarapítsa tudását és…..
Vasárnap érkeztem Anglia dél-nyugati részére, Exeterbe, ahol napos - meleg idő fogadott. Ez azóta is így van, az esernyőt még nem használtam. Hétfőn megismerkedtünk tanárainkkal és diáktársainkkal, majd kezdetét vette a tanulás. Nagy örömömre egy kis létszámú csoportba kerültem, így minden nap…..
Elnézést mindenkitől, hogy nem jelentkeztem az uccsó napok történéseivel, most is igen rövid leszek, mivel holnap már hazafelé veszem az irányt. Már becsomagoltam, holnap 8-kor indulok, igaz csak 11 felé kell(ene) ott lennem a repülőtéren, de az elmúlt 1-2 napban néhányszor kimaradt pár buszjárat,…..
Kedves Olvasó! Ma érkeztem meg Milánóba, Lombardia központjába a kora reggeli repülő járattal. Igazából a nagyon korai felkeléstől eltekintve megérte már délelőtt megkezdeni a város és a szállásom környékének felfedezését, mert így holnap könnyedebben jutok el a tanfolyam helyszínére a Scuola…..
Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült ez a két hét... A ma délelőtti tanítást már a búcsúzás szelleme hatotta át. Nem mondhatok mást: nagyon tartalmas, nagyon hasznos, nagyon emlékezetes két hetet töltöttem Regensburgban, ebben a csodaszép városban. Sok kedves embert megismertem, jó volt velük még…..
DKRMG Erasmus+ 2018 Az első nap 2018.07.21 23:20:30
Szerencsésen megérkeztünk Máltára, a gépünk pontosan szállt le a repülőtéren. Utána viszont kezdődtek a bonyodalmak ... Az előre megrendelt taxi persze nem jelent meg pontosan, úgyhogy kb. 30 perc telefonálás után sikerült előkerülnie a sofőr bácsinak ... Utána azonban kedélyesen elbeszélgettünk a…..
  A mai nap egyik különlegessége az volt, hogy hosszú idő után újra esett az eső..! Angol eső, szemerkélő, finoman permetező. Jólesett. :-) Hihetetlen, hogy máris eltelt 2 hét..! Ma többet játszottunk és nevettünk, néha bizony meg is hatódtunk. Természetesen eközben is nyelvtanoztunk,…..
Canterbury egy történelmi város Dél-Kelet Angliában, a Stout folyó partján. A város a Világörökség része. A várost i.sz. 597-ben alapították és ma is az Anglikán Egyház központja. A város székesegyháza a világ keresztényeinek zarándokhelyévé vált, miután 1170-ben falai között gyilkolták meg Thomas…..
"Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve."- mondta állítólag gyakran a császár magyarországi látogatásaikor, mert csak ezt tudta magyarul. Én viszont azért vettem tőle kölcsön ezt a szállóigét, mert tényleg így gondolom. Regensburg csodaszép, minden várakozásomat…..
Elképzeltük, megterveztük, elindultunk, megérkeztünk, lesétáltunk, belementünk, de csak térdig :-) , gyönyörködtünk, homokvár volt, kagyló is volt, meseszép volt, jött a dagály, mind elmosta... Újrakezdjük...?  ;-) We imagined, planned, set off, arrived, walked down, went in - only up to knees  -…..
Közös ismerkedéssel és egy kis útmutatóval kezdődött az első tanítási napunk. A nagy előadóteremben gyűltünk össze mi tanárok és a minket oktatók. 19 nemzet képviseltette magát. Iskolánkban 7 kurzus is fut párhuzamosan ezalatt a két hét alatt. A mi csoportunkban 17-en vagyunk. Egyéni munka,…..
Ahhoz képest, hogy hajnali 3 órakor keltem és átutaztam a fél napot, teljesen jól vagyok! Itt, Canterburyben is tombol a hőség, a fű kiégve, bárcsak esne... - mondják az angolok és mi is...! Útközben találkoztam osztrák, lengyel, német és spanyol tanár kollégákkal, többen ugyanazon a kurzuson…..
  Kérdezhettem volna az is, hogy rómaiak miért nem? Vagy akár azt, hogy miért volt könnyű a keltáknak elfogadni a kereszténységet. Fa vicceként pedig, hogy mi az: sheep without leg? Szombaton egy, az iskol által szervezett kirándulásom voltunk, egy tele busznyi kiránduló látott neki a fantsztikus…..
Gyorsan elrepült az idő és az utazás, amit hónapok óta remélek és várok, már csak napokra van tőlem...! Tele vagyok lelkesedéssel és tudásszomjjal, kíváncsisággal és várakozással..! Szeretem Angliát, ez 30 éve létező állapot bennem. <3 Eddig nem jártam Canterburyben és Kelet-Angliában sem,…..
Rengeteg mesélni valóm van, merthogy Dublin egy nagyon érdekes város. Ma a suli szervezésében egy vezetett városnézésen vettem részt, minden szempontból izgalmas volt. Régebbi diákok meselték, hogy ez egy kb. három órás túra, és nagyon jó. Az utobbi teljesült is,  nagyon jó fej volt a vezetőnk,…..
Holnap, nyertes pályázatunk tagjai közül elsőként indul Natasa..! :-) Kicsit együtt vagyok Vele lélekben, kicsit átérzem az izgalmát... Hajrá Natasa! Dublin Téged vár! 2 hét múlva én is repülőre szállok, engem Canterbury vár majd..! :-) * Tomorrow, Natasa is leaving for Dublin. I am almost as…..